Reklama

A další šarlatán. Neměli by se střílet na potkání?

Tak o tom Bohu. (Pá, 10. 9. 2010 - 12:09)

Oni jsou teoreticky totiž minimálně dva.
Jeden který možná existuje, možná neexistuje nezávisle na nás, na našem vědomí. Přít se o jeho existenci nemá smysl, protože pokud existuje, stojí nad všemi našimi prostředky kterými ho můžeme dokazovat nebo vyvracet. Je to otázka víry (rozhodnutí) každého člověka, jak se k němu chce stavět.
Pak je ještě jeden Bůh, kterého jsme si sami vymysleli. V každá části světa má jinou podobu, jinou historii, je zachcený v jiných knihách a na jiných obrazech. Je to dílo naší fantazie, přesto nás ovlivňuje. Stejně jako je dílo naší fantazie třeba umění (hudba, obrazy atd.). Umění neexistuje ve vesmíru nezávisle na nás, je podmíněné a vytvořené naší fantazií, přesto nás ovlivňuje ať chceme nebo nechceme. Nikdo nemůže říct, že by ho umění nějak neovlivňovalo, ať už pozitivně nebo negativně. Na každého má nějaký vliv, kdyby ni jiného tak některé lidi aspoň štve že mu nerozumějí :-). A přesně stejné je to s tím vymšleným Bohem. Je to dílo fantazie, přesto nás nějakým způsobem ovlivňuje. Známe biblické příběhy, používáme je jako analogie a vzory. Slavíme Vánoce, známe "přikázání", máme podvědomý strach z "Božího hněvu" atd. atd. Každý alespoň něco, nikdo před tou vybájenou bytostí 100% neuteče. Potud všechno v pořádku. Jakmile ale začneme s "Božími zázraky" které by se měly dít reálně a objektivně mimo naši vlastní mysl, dostaneme se na tenký led šarlatánů. Reálné a objektivní "Boží dílo" v našem okolí je stejné jako reálný a objektivní "přenos energie", tedy žádné.
I kdybychom se na hlavu postavili :-)
To jenom tak pro srovnání :-).

Eliška (Pá, 10. 9. 2010 - 12:09)

Já si nemyslím, že by to byl strach. Je čeho se bát? Prostě někdo se podepíše, jiný ne. Tak i někdo věří v alternativní léčbu, jiný ne. Tak to prostě je a já na tom nevidím nic špatného. Co by to byl za svět, kdybychom byli všichni stejní. Sama bych ráda někdy byla vděčná, kdybych chápala, co nechápu. Kdyby mi někdo uměl vysvětlit určité prožitky. Proč se někdy, z mého pohledu, skvělým lidem, narodí třeba postižené dítě, proč někdo musí snášet neskutečná muka? Opravdu si píšeme každý svůj scénář pro život? Věřím, že ano, ale to neznamená, že tomu musí věřit všichni.

Markétka (Pá, 10. 9. 2010 - 11:09)

mýlíš se anonyme co se šíleně bojíš napsat nick........když ti někdo pošle energii reiki, málem to s tebou sekne, jak je ta vymyšlená energie silná ....řekni si nějakýmu mistrovi a uvidíš sám......

No jo, to je al (Pá, 10. 9. 2010 - 11:09)

Tak teď mi trošku...Vy si samozřejmě můžete nějakou "energii" představovat, i když neexistuje. A ta vymyšlená energie Vám osobně může pomáhat, o tom není sporu. Ale jakmile začnete tvrdit, že tu vymyšlenou energii někomu "pošlete", a ona ho uzdraví, to už je mimo realitu. Výtvor fantazie může fungovat uvnitř vašeho mozku (a přiznejme že může být velmi prospěšný), může dokonce fungovat i v mozku toho člověka, kterého se pokoušíte léčit. Když toho člověka o svojí fantazii přesvědčíte, tak mu ten smyšlený děj "přenosu energie" může psychicky prospět, a to může do jisté míry mít i vliv na jeho zdravotní stav. Vliv psychiky na zdraví (do určité míry) myslím taky nikdo nezpochybnňuje.
Ale pokud jde o stav této smyšlené "energie" mezi vámi dvěma, tedy o reálnou existenci nějaké energie nebo záření v prostoru mezi Vámi a Vaším klientem (mimo vaše mozky), měla by jste názor přenechat tomu, kdo rozumí tomuto prostoru, tedy vědcům. Ještě bych k tomu měl jako příklad pár slov o Bohu a vymyšleném Bohu, ale nechám to do dalšího přípěvku.

Markéta (Pá, 10. 9. 2010 - 11:09)

Samozřejmě že existuje přenos energie anonyme co se bojíš podepsat.......
všechno je energie i to že se bojíš napsat jméno milý anonyme, tvůj strach cítím až sem .

Markéta (Pá, 10. 9. 2010 - 11:09)

Eliško ta energie samozřejmě existuje a funguje a víš dobře že lidi posílají reiki na druhý konec světa třeba a léčí tím neznámé lidi .

Eliška (Pá, 10. 9. 2010 - 11:09)

A opravdu by mě zajímalo, jestli se vám někdy stalo něco, co jste si fakt nedokázal vysvětlit. Věříte aspoň v intuici nebo i to, podle vás neexistuje? Nemám na mysli vědecké studie, ale vy sám. Ještě oznamuji, že mám čas ještě maximálně necelou půl hodku. Ne že bych chtěla zbaběle zdrhnout, ale mám v úmyslu si zajet na oběd a něco dělat, protože prachy jsou třeba. Jak už tady bylo řečeno, pozitivní myšlení mi složenky nezaplatí. Ale aspoň je platím s radostí, že na to mám.

Eliška (Pá, 10. 9. 2010 - 11:09)

ale on Vám je stejně nikdo...Tak teď mi trošku křivdíte. Opravdu mi nevadí, že se mnou nesouhlasíte. Samozřejmě vím, že je to z vědeckého hlediska neexistující energie, která prostě není. No a co? To přece ještě neznamená, že ji zavrhnu i já. Když se budeme o energii bavit z pohledu fyziky, tak dobrovolně přiznávám, že vím prd.

Nechci Vám brát (Pá, 10. 9. 2010 - 11:09)

Co je to vlastně posílání...ale on Vám je stejně nikdo nevezme, co :-)?
Všiml jsem si, že pokud se v diskusi ocitnete v konfrontaci s nesouhlasem nebo protiargumenty, uhnete z diskuse s podobným zdůvodněním jako většina ezoteriček - jsem unavená, nemám ťeď chuť nic vysvětlovat, tohle nemůžete pochopit, nemá cenu nic vykládat atd ... No nic.

Možnostem působení jednoho člověka na druhého, tedy přenosu myšlenek, "energií" a jak jinak se tomu ještě dá říkat, se v období vrcholu studené války vážně věnovaly obě strany, zejména Sovětský Svaz a USA. Velmi detailně a seriózně se to na obou stranách zkoumalo, zřejmě hlavně s ohledem na možnosti vojenského nebo zpravodajského využití. Výsledky na obou stranách byly stejné, tedy nulové. Z původně nadějných předváděček (např. kauza Kulagina) se vyklubaly podvody, buďto na straně "médií", nebo na straně řešitelských týmů, které nechtěly přijít o dotace a snadné a zábavné živobytí. Uzavřeno sečteno - žádné přenosy myšlenek ani "energií" neexistují. Nezdá se že by byl nějaký důvod tomu nevěřit :-).

Eliška (Pá, 10. 9. 2010 - 11:09)

A proč by mělo :-) ?Protože věřím, že budu-li vysílat myšlenky na zdraví a jsou-li i myšlenky určitou formou energie, tak proč by to nefungovalo? Věřím v zázraky a také se mi v mém životě dějí. Ono se asi dějí každému, jen ne všichni to zázrakem nazývají. Je zajímavé někdy poslouchat lidi, o čem se baví. Není těžké uhodnout, na co myslí a proč stále dokola řeší stejné nebo podobné situace.

Proč by to nemě (Pá, 10. 9. 2010 - 10:09)

Co je to vlastně posílání...A proč by mělo :-) ?

Eliška (Pá, 10. 9. 2010 - 10:09)

Co je to vlastně posílání energie a léčení na dálku? Když věřím tomu, že ovládám tok svých myšlenek, mohu je zaměřit jakýmkoli směrem, tak proč ne třeba k nemocnému člověku? Dokážu-li si ho ve své mysli představit zdravého a tuto představu udržuji ve své mysli dostatečně dlouho a moje představy korespondují s představou příjemce, tak proč by to nemělo fungovat? Energie prý plyne, kam jí zájem kyne. A já tomu prostě věřím. Alespoň jsem se o tom už mnohokrát na vlastní kůži přesvědčila. Proto se někdo uzdraví a jiný ne. Chápu, že není jednoduché myslet na zdraví, když nás právě bolí, myslet na bohatství a současně se topit v dluzích, věřit něčemu, co nevidíme, představit si láskyplný vztah v nefunkčním manželství,...

Pegi (Pá, 10. 9. 2010 - 08:09)

I milenky ženatých mužů...jsou andělé a jsou i padlí andělé, ale všiml jsem si, že archandělé mají většinou mužská jména.Andělé jsme všichni do té doby, než začneme vystrkovat růžky-s křídly nebo bez.Sáro, že bychom se naučili levitovat?

Všechny ženy js (Pá, 10. 9. 2010 - 08:09)

Eliško, tobě někdo...I milenky ženatých mužů (pomocné děvky, jak říkáte) a ženy těchto mužů (co si chtějí odpočinout, a nesloužit rodině ve dne v noci), jak to píšete v tématu "Nenávidím tu ženskou" :-) ?

Pegi (Čt, 9. 9. 2010 - 22:09)

atb na kašlání krve jsou...nešlo jí to říci nějak slušněji?

... (Čt, 9. 9. 2010 - 21:09)

Mně telepatie a posílání...atb na kašlání krve jsou debilita, na kterou vážně může skkočit jen pablb tvého kalibru

Sára (Čt, 9. 9. 2010 - 15:09)

Eliško, tobě někdo polámal křídla?
Všechny ženy jsou napřed andělé a až když jim polámou křídla, naučí se létat na koštěti.
Myslím ale, že koště je v 21.stolení zastaralá technologie, jde to i bez něj.

Sára (Čt, 9. 9. 2010 - 14:09)

Mně telepatie a posílání energie na dálku zachránilo asi život. Přes braní atb jsem stále kašlala krev. Zabral až můj léčitel, který se mi ozval z Thajska, kde byl na dovolené.
Nikomu nevnucuji, že to funguje. Třeba je všechno náhoda a lidi co říkajím že není náhod si vymýšlí, aby byli zajímaví.

Pegi (Čt, 9. 9. 2010 - 13:09)

Koukám, že už se zase...Pozitivní energie za nás složenky nezaplatí.Taky chodím do práce, ale mám to na směny.Eli, že bychom byli ti chovní?Ty na odstřel si to možná uměli vybrat lépe, my halt musíme makat.Tak se brzy vrať.

Eliška (Čt, 9. 9. 2010 - 13:09)

Koukám, že už se zase může začít diskutovat. Bohužel dnes bych si tak potřebovala vyčarovat více času. To mi nějak nejde. Ale na telepatii, intuici a tvořivou sílu mysli věřím. Přesto doufám, že nejsem na odstřel. Raději bych teď třeba na toto téma podiskutovala, ale na koštěti lítat neumím a auto na vodu ne a ne jet, pod mostem nebydlím a každý den něco jím, tak musím jít makat. Jinak si budu muset narazit na hlavu punčochu a jít do banky.

Reklama

Přidat komentář