Reklama

Opiátové náplasti

Návštěvník (Ne, 30. 7. 2023 - 12:07)

Opiátové náplasti se používají např. v terminálním stádiu jako paliativní léčbna u nemocných rakovinou po rozsevu, kdy se blíží smrt a hodně to bolí. V případě artrozy asi není dobré, protože člověk je spíše ležák a blouzní jako narkoman po aplikaci opiátu a vzniká na to závislost, takže nemocný umře se závislostí na opiátech. Pokud není nemocný terminální fází nemoci, tak těžko asi možno indikovat. Můj laický názor.

Petra (Pá, 25. 10. 2019 - 14:10)

Zdravím
Mě je sice teprve 37 ale naplasti používám díky šíleným bolestem kterým vděčím bechterevovi.
Mám fentalis 12,5 a lepim každé tři dny 2 naplasti zaraz. Ano dost to zabírá jedna náplast byla slabá.
Ale hodně lidí si na tom vybuduje závislost a dost lidem to nesedí co jsem se ptala na zkušenosti.Ale mě Zatím pomáhají ale opravdu budu řešit zdali chci v léčbě pokračovat i když je jediná co mi snížila bolesti.Trpim na klouby každá kost v těle tak hrozne bolí.

anezka (So, 1. 6. 2019 - 14:06)

ja mela durocesik je lepsi nisi davku dat naplasti pul když nezabere tak nalepit celou a pomaha je silna ale pozor deda bude potom hodne unavem

Petr (Ne, 7. 4. 2013 - 05:04)

Moje matka je...Zkuste 75

alex (Ne, 7. 4. 2013 - 04:04)

Odkoupím jakékoliv... bež k lekaři tam ti ho dají[email protected]

Petr (Ne, 7. 4. 2013 - 04:04)

Máte někdo zkušenosti s... naplaste Durogesic 75,uživam už 10let a jsem spokojen,užívan je na sílne bolestí zad ,mam skoliozu.

Petr (Ne, 7. 4. 2013 - 04:04)

Tyhle náplasti obsahují...Naplaste se měí jednou za 3(tři) dny.jJa je užívam už deset let a jsem zpokojen.užívam je kvuli sílním bolestem zad.

Valerie (St, 3. 4. 2013 - 23:04)

Moje matka je nevyléčitelně nemocná a má silné bolesti.
Dáváme durogesic 50 a ještě musíme několikrát denně dávat algifen.
Jestli někdo víte o něčem účinnějším, napište mi, prosím.

terianka (St, 3. 4. 2013 - 20:04)

Beru 1.2 mcg / hodinu
Zadna sila to neni, ale na nejhorsi to pomuze.
Mate nekdo zkusenost s Durogesic nálastí 12?
Je celkem slabý, ale s doktorkou jsme rozhodnuti, ze je to docasné a nemíníme zvysovat. V CLB jsou schopni namíchat koktejl, který je o něco slabší a pomůže vám při bezproblémovém vysazování náplastí :-) Mám skvělou lékařku.. Zhruba do dvou měsíců nejpozději přejdeme na slabší lék na bolest a to s codeinem a potom přejít na slabší a slabší léky. Je plán zůstat poté u neopiátových lécích a zvládat bolest cvičením hlavně. Teď je bolest nejsilnější.. Jsem nemocná a tak je to na chvíli potřeba, je to vša přechodné - ale vím, že i tak bude vysazování náročné. Hlavně si hlídat psychický návyk - fyzický přežijete :-))
Hlavně nikomu nedávat. A dvadáctka je opravdu slabá, pochybuju, že je silnější než heroin, to je lež. Nebojte se toho - návyk j blbost, bojí se ti, kteří se bát nemusí :o)
Bolest neni dobrý společník

Dana (Pá, 27. 5. 2022 - 08:05)

Děkuji za váš názor. Manžel dostal Gurodesic 25, ptotože je onkologický a žádné léky už mu nezabírají. Je to s ním vážné. Je mu 67 a bojí se toho, že už je to to poslední.Věřím, že mu to pomůže. Děkuji

Návštěvník (So, 1. 6. 2019 - 14:06)

ja mela durogesis stovku zvracela sem po nem naplast poa mi doktor rek at si tu naplast striha na několik dilu tim poznam co mi vyhovuje a jaka sila

terianka (St, 3. 4. 2013 - 20:04)

Odkoupím jakékoliv...Hele, koukam, ze se ani trochu nestydis.
To je dost ubohe. Myslis, ze ti nekdo naleti na ty reci jako, ze "naplasti jsou 100 x silnejsi nez heroin" ?
To je smesne :-)) Neni to vubec pravda.
Znam lidi, kteri Durogesic brali a postumne vysadili a to uplne bez problemu.
Heroin je silnejsi... a to 100 x
Preju stesti na detoxu - jestli se tam tedy dostanes :-(

LOVEkez (Út, 5. 7. 2022 - 11:07)

Fentanil ke silnější než jetoin ale ke syntetický , takže působí jinak
Když si slehnes kvalitní herak a další den třeba fentak. Tak je třeba rozdíl. To jak píšou že ke 100x silnější je fakt. Protože se s tím predavkujes a bude Ti stačit jen trochu. Zato Kvalitního ejce budeš potřebovat víc . No a taky záleží na tom zda nějaký opky bereš, či ne.. dřív jsem brala fentak, vrátili se mi ty strašný bolesti. Nevíš o někom?

Junior (So, 21. 9. 2019 - 20:09)

Ano. Dávkově to tak je. Heroin 20 mg se rovná morfin 10 mg- převod 2:1 a u Fentanylu jde o převod 100:1 k morfinu. 0,1 mg fentanylu je rovna 10 mg morfinu :-) to je analgetická potence opiatu, mimochodem v Británii například Diamorfin (heroin) používají jako alternativu k morfinu pro rychlejší a silnější účinek. Nepleťte si pojmy s dojmy

Dany (Ne, 7. 10. 2012 - 19:10)

Mojí matce je 88 let, také...Já užívaám Durogesic 100 náplati, léčím se v centru bolesti,pomáhá mi na neurologické, artrotické a vertebrogenní potíže. Bolesti s náplastí téměř nemám. Ale jsou i jiná léčiva, ráda poradím, pište, něco vymyslíme, nebudeme se přeci do konce života trápit,že? a nechceme od doktorů stále poslouchat že na tak silné léky jsme mladí,ale to, že mi na bolest psali panadol, DHC, Tramal, Transtec, brufen, paralen...jediný efekt to mělo ten, že mám zvětšená játra......a zničenou psychiku,sebevědomí na nule a je ze mě úplně jiný člověk....od čeho se ty léky ale vyrábějí?aby pomohly!!jenže komu?? slavným osobnostem nebo panu prezidentovi? mě trápili týden na tramalu. chystám stížnost na [email protected]

tono (Po, 18. 4. 2011 - 20:04)

Máte někdo zkušenosti s...Nevím, kolik je vám let. Mojí matce je 88 a náplasti jí výborně funfují. Brala neskutečné dávky trmalu, corylanu atd....
Takže asi spíš jde o to,aby netrpěla, čemuž se určitě dává přednost před závislostí. Ovšem někdy se jí chce zvracet, někdy je zmatená, ale třeba je to k věku a ne od náplastí, nevím.

Návštěvník (So, 1. 6. 2019 - 14:06)

ja mela naplaste po nich sem také zvracela ted mam leky ok po nich jenom unava

tono (Po, 18. 4. 2011 - 20:04)

Mojí matce je 88 let, také dostává tyto náplasti a to pro bolesti po četných pádech - úrazy a také má tři endoprotézy, které již dosluhují.Opiáty snášela dobře, ale začala si znovu naříkat na bolesti a když jsme přišli na návštěvu, tak spala, nekomunikovala, byla úplně fet. Sestra řekla, že použili silnější opiáty v náplasti. Máte někdo zkušenost - existuje více druhů? Lékařka to pak popřela a její stav vysvětlila neuspokojivě.

Honza (Čt, 14. 11. 2019 - 22:11)

Dobrý den,

v náplastech máme na trhu dva druhy opiátu. BUPRENORFIN a FENTANYL. Transtec 35, 52,5,70 a např Durogesic 12, 25,50,100.. jak vidíte, jsou rozdílné síly náplastí. Mohli návyšit dávku. Jiná situace by byla, kdyby maminka užívala kupříkladu BURENORFIN, ten Transtec třeba a převedli ji neuvažlive na vyšší než ekvivaletní dávku FENTANYLU, např toho Durogesicu. Buprenorfin je parciální agonista. COž znamená mimo jiné neobvyklou bezpečnost oproti ostatním opioidum v případe predávkování.. utlum dechu je mnohem méně výrazny, utlum, i psychiatrické než.učinky jsou mírnější. Kdybyste zvyšovala dávku, prijde chvíle, od které už se učinky léku nebudou prohlubovat. Říká se tomu efekt stropu. Aktivuje receptor částečňe. Analgeticky je SROVNATELNY teoreticky s FENTANYLEM - ten je ale plným agonistou a se zvyšující se dávkou rostou tlumcí učinky na všech urovních. Prakticky by šlo o převedení na silnější opiát. A ta spavost by tomu odpovídala. Nepanikařte, lékař dávku muže snížit, a mel by, neb výrazný utlum spojený s užitím nového opiátu značí užití vyšší dávky. Obecne spavost odezní během několika dní, telo se umí rychle přizpůsobit :-)

Reklama

Přidat komentář