Reklama

Aknenormin

Andy (St, 13. 3. 2013 - 17:03)

Ahoj, já to používám a je to super. Dokonce se mi i přestaly tak moc mastit vlasy.(předtím byly mastné po jednom dni.. teď vydrží pěkné 3 i 4 dny)... a pleť je taky lepší. Jen mám strašně suché rty, ale na to stačí jelení lůj :)

Lucy (Po, 3. 6. 2019 - 18:06)

Ahoj koupím balení aknenorminu 20 mg na 3 měsíce

Petra (Ne, 1. 9. 2019 - 08:09)

Dobry den,

S akne bojuji uz nekolik let,ale nedari se.doktorka mi vsak tento lek nechce napsat,nejaky tip na doktorku,ci lek zakoupit?dekuji

maja (Po, 25. 2. 2013 - 13:02)

Ahoj,

Začala sem užívat...skus pit viac vody pripadne sa porad s lekarom

Maja (Po, 25. 2. 2013 - 13:02)

Ja uzivam 1 tabletku kazdy druhy den a nemam ziadne vedlajsie ucinky a plet mi opeknela :)

Maria (Po, 25. 2. 2013 - 13:02)

Aknenormin nie je antikoncepcia, ale odporuca sa uzivat spolu s antikoncepciou, aby nedoslo k otehotneniu. Tiez beriem aknenormin a mam aj aknenormin krem. Tabletky mi pomohli, ale ked ich po sidmych baleniach vysadim, opat sa mi objavi akne, sice uz nie v tazkej forme, ale objavi. Suche pery, oci a koza sa objavili aj u mna, ale nie je to take tragicke. Mne na slnko vyslovene zakazala kozna chodit, lebo mala pacienta, ktory sa slnil a nedopadlo to s nim velmi dobre, tak ju radsej poslucham a aj tak mi na leto nepredpisuje tieto tabletky.Krem na mna neposobil tak uzasne,aspon nie zozaciatku. Scervenala mi koza, palila, svrbela, na tyzden som to vysadila, osetrovala som si plet jarisovou vodou a dermalnym kremom a plet sa ukludnila. Potom som zacala bodovo pouzivat aknenormin krem opat a bol pokoj. Pomohol mi zamedzit akne, ale pri druhom baleni som uz necitila ziadnu zmenu a plet sa mi zasa zacala mastit. Takze tabletky su lepsie, ale krem sa da vyuzit aj v lete, ale urcite nie priamo na slnku.

Marťa (Út, 18. 12. 2012 - 17:12)

Ahoj,

Začala sem užívat aknenormin, lékařka mi naordinovala každé ráno 2 tabletky hned po prvnim užiti sem mi cely den motala hlava a bylo mi horko ... Nevíte jestli tyto nežádoucí účinky postupem užívání odezní nebo je lepší lék vysadit? Děkuji

(Po, 17. 12. 2012 - 12:12)

Ahoj všem, užívám...Zkus si na ruce dát obyčejný jelení lůj, nebo vazelínu. Ten lůj mi hodně pomohl.

Kristínka (Ne, 16. 12. 2012 - 21:12)

Ahojte, beriem acnenormin už 3. mesiac a nemám ani tak popraskané pery ktoré tu vštci spomínate ale mám strašne suchú pokožku po celom tele hlavne ..tam dole..... má niekto z Vás podobnú skúsenosť? ďakujem za rady

sheila9 (Čt, 13. 12. 2012 - 19:12)

Ahoj všem, užívám Aknenormín 3 měsíce. Akorát mám problém, že se mi na rukou začala dělat vyrážka...Takové červené fleky, pupínky, svědivé a suché. Akorát jsem měla tu smůlu, že když jsem šla na kontrolu tak jsem vyrážku neměla..vždycky ji za 2 týdny vyléčím a za další dva se mi udělá znovu. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli nemáte někdo podobnou zkušenost? Děkuju.

Pavlína (St, 21. 11. 2012 - 13:11)

Dievčatá, chcela by som...Ahoj, vlasy se mi akorát přestaly mastit a nemusím si je mýt víc než týden a pořád jsou v pohodě. Nepadají mi více než začátkem léčby, což je super. Jediné co mi způsobilo za negativní efekt, jsou trochu suché rty a únava, ale dá se to přežít. Ale mám minimální dávky... A jaké máš ty?

zúfalá (Út, 20. 11. 2012 - 17:11)

Dievčatá, chcela by som vedieť, či vám nepadali vlasy počas liečby, alebo po nej, nakoľko nepatrím medzi tie šťastné s hustou hrivou :/ a ešte som počula, že roaccutane spôsobuje cukrovku takže toho sa obávam asi najviac,a že by som mala v budúcnosti problémy s črevami...Baby budem rada za každú odpoveď :)

Pavlína (Ne, 18. 11. 2012 - 10:11)

Ahoj, všude na netu v diskuzích se píše, že je kumulativní dávka minimální 110 mg/kg. Doktorka mi zdělila, že to je nesmysl a že se to neustále mění v nějakých směrnicích (a pak dodala, že je tento lék drahý... ale já myslím, že 600 Kč není až tak moc se srovnáním s ostatními léky) Tak se chci zeptat těch, co to nyní berou, jestli jim to taky říkala, nebo dodržujete tu minimální kumulativní dávku. Nechce se mi brát tyto léky zbytečně (nedsáhnu ani na polovinu). Díky

(Ne, 4. 11. 2012 - 11:11)

Ahojte, chcela by som sa...Aknenormin není forma antikoncepce, když ho bereš nesmíš otěhotnět, jelikož by plod by l s největší pravděpodobností těžce poškozen. Proto se doporučuje brát i antikoncepce, aby si zaručeně neotěhotněla.

lulu (Pá, 2. 11. 2012 - 18:11)

Ahoj, chtěla bych se s vámi také podělit se zkušenostmi s acnenorminem. Jsem s ním těď ve třetím měsíci a musím říct, že opravdu pomohl!!! Dřív jsem užívala minocyclin a doxyhexal, ale ten vůbec nezabral. Jsem teď u třetí dermatoložky a musím dost daleko dojíždět, ale snad se to vyplatilo. Její přístup nemá chybu a současný výsledek je, že se konečně můžu nalíčit aniž bych v obličeji měla červené fleky od akné. Pleť je hladší, i když sušší, vlasy se přestaly mastit a stačí je mýt jednou za týden. Dřív jsem už odpoledně po umytí měla vlasy mastné. Barvení vlasů je v pohodě a příjde mi, že jsou kvalitnější. Moc mi jich nepadá. Kůže je sušší. Na to používám vazelinu z Justu. Je ideální. Stačí i klasická z lékárny. Používám ji i na rty a pak na ni hodím lesk. Výsledek-super! Nicméně doktorka mě upozornila na těhotenství a to, že budu mít suché rty....v příbalovém letáku se ale píše také o vysychání sliznic...v mém případě se to potvrdilo - sliznice v nose a bohužel také v konečníku. Toto mě docela vystrašilo a konzultovala jsem to s lékařkou. Byla překvapená,protože s tímto se ji žádný pacient nesvěřil. Nicméně v letáku je na toto upozorněno a navrženo řešení. Takže jsem si koupila Faktu a problém je vyřešen. Momentálně mám pocit, že se vše zklidňuje a průvodní projevy ustupují. Sice ještě nejsem u konce s léčbou, ale pokud to bude ještě lepší a nevrátí se to, pak bude můj 10-ti letý problém vyřešen! (Jen mimochodem...akné se mi spustilo po práškách na otěhotnění. Nejen akné,ale i 15kg nahoru a výsledek byl, že dítě nemám, přítel se se mnou rozešel a vzhled....doposud s kily bojuji, ale pleť snad budu mít v pořádku! :-))

máma (Pá, 4. 1. 2019 - 04:01)

Díky za precizní popis. Prosím ještě gramáž (např. 10, 20 či 30 mg = 1 tob), kolik tobolek denně jste brala, i Vaši tehdejší hmotnost (tobolky se vztahují k hmotnosti osoby). Dočetla jsem se v textu české lékařky z praxe (popisuje na IN své pacienty), že lze užívat 1 mg/1 kg hmot., což je např. 60 mg u 60 kg ženy/muže.

neznama (Čt, 1. 11. 2012 - 19:11)

Ahojte, chcela by som sa opýtať: Je aknenormin forma antikoncepcie? alebo ako to mám chápať? za odpovede vopred ďakujem :)

máma (Pá, 4. 1. 2019 - 04:01)

AN není AK, ale vitamín A.

Zdenka (So, 27. 10. 2012 - 08:10)

co sa tyka tehotenstva mozem...Co sa týka tehotenstva po tomto prípravku, žena môže otehotnieť nasjkor po mesiaci. Aknenormin je novšia forma lieku, než ten čo bol pred ním, preto aj vedlajsie ucinky nie su tak hrozné. Určite to nie je pravda, že žena nemoze otehotniet, a najskor az po 2-3 rokoch. To vobec, po 2- 3 mesiacoch uz je to v poriadku.

Mia (So, 27. 10. 2012 - 08:10)

Chtěla jsem se zeptat,...Ahojte, užívala som tento prípravok od min. roku od septembra, vybrala som niekolko dávok, brala som ho okolo 4mesiacov s prestavkami. Veeelmi mi pripravok pomohol, mavala som hrče na brade, teraz tam uz nie su, ostali len take malicke, ale nerobia sa cervene velke loziska. To isté vlasy, nechty - super skvalitneli. Napriek vsetkym negativnym ucinkom, ktore sa v letaku popisuju, bol len ten, ze sa vysusuje plet, treba ju casto kremovat a suche pery. Nic inééé. :-)

Reklama

Přidat komentář