Reklama

alergie u zubaře

Eva (Út, 8. 3. 2022 - 22:03)

Jeste me napadlo nemuze existovat nejaka alergicka reakce po vpichu jehlou do mekkych tkani? Jen ma uvaha uz zoufala. Ale pri odberech krve s jehlou bez problemu. Dekuki

Eva (Út, 8. 3. 2022 - 22:03)

Zdravim, v minulosti pri podani mepivastesinu a supracainu sem mela cca po 8 hodinach otok okolo mista vpichu a otekly oblicej ohraniceny , atb nezabiraly ani xyzal musela sem na pohotovost aplikovan zilne 40mg solumedrol, do 10min.otok sel dolu,ale v miste vpichu sem si musela vymackat hnis. Pak sem podstoupila alergologicke testy jak na kuzi tak odbery z krve a reakce prima i pozdni negativni. Nyni extrakce sedmicky se supracainem s premedikaci xyzalu a prednisonu a po 8hodinach vpichu opet zarudly otok okoli vpichu , bolest, teplota a na obliceji taky otok..tak zkusim jeste znovu medrol v tabletach, ale nechapu kde je chyba, jestli muzu poprosit nejakeho lekare o odpoved. Boli to jako podebrane leduju, ale prednison ani xyzal ani atb nezabira. Proc takova reakce, kdyz testy byly negativni. Prosim o radu ci odpoved. Dekuji

lukas (Út, 7. 7. 2015 - 10:07)

takze ja mela alergickou...Mel jsem stejnou alergii na supracain. Byl jsem na alergilogii a nikam na testy me neposlal. Kam prosim jdete vy a kdo vas tak objednal. Muj email kroklukas@seznam díky

iva (Pá, 3. 4. 2015 - 04:04)

takze ja mela alergickou...Napište prosím jak to dopadlo a probíhalo.Přeji vše dobré.

ALERGIE NA SUPR (So, 21. 3. 2015 - 23:03)

takze ja mela alergickou reakci otekl mi krk nemohla jsem dychat bylo to u zubare 2005 v lete vedro a doktor si myslel ze jen omdlivam ja mela tak otekly krk ze jsem mu ani nemohla rict ue se dusim jen jsme koulela ocima a kricela hruzou ten vul nemel ani adrenalin a nic tak me otocil vzhuru nohama a hodinu jsme cekali az ten otok splaskne§ tu hruzu NIKDY NEZAPOMENU! Spravne mel zavolat jeste zachranku ale pustil me domu jako by se nic nedelo, jinak jsem pak mela z te hruzy dva mesice pasovy opar! jinak ted to zacinam resit... v patek 27/3 mi budou na jipce na alergologi delat testy co snesu za anestetika... no co mam vam povidat ale kdyz tak nepujdu taky nic nevyresim jednou to trhani zubu nastane mam tri korunky zatim jsou ok ale nekdy mivam zanet pod ni v koreni a to je takova bolest sice jsem to vydrzela bez trhani ale stejne , tak na me myslete jsem hruzou potento. KDO NEZAZIL NEPOCHOPI

Lenka (So, 11. 3. 2023 - 19:03)

Prosím kde vám to budou dělat ty testy já se to pokoušim zjistit už 4.roky nikdo mi nic pořádně neřekne už jsem z toho zoufalá mám taky alergii na supracain.

Linda (Út, 28. 3. 2023 - 19:03)

Dceri ve 4 letech delali testy na alergologii ve Fakultni nemocnici Motol v Praze, prozoze mela u zubare reakci po podani Supracainu (ihned upafla do bezvedomi s krecemi svalu a prestala dychat). Alergie se potvrdila podkoznimi testy. Jeste zkouseli Mepivastezin, ten byl negativni v podkoznich testech. 100% alergii na Mepivastezin vylouci ale az po provokacnim testu za hospitalizace. To ji teprve ceka. Uz se to 3x odkladalo, protoze onemocnela.

Helena (Čt, 18. 5. 2023 - 21:05)

Dobrý deň prajem , prosím vás , podkožné testy ale boli robene na SR , či tiež v Prahe? Ktorý lekár Vás odporučil do Prahy? Testovali na koži všetky dostupné lokálne anestetiká na slovenskom trhu ? Nikde sa neviem ničoho dopátrať a všetci by poslali človeka do celkovej anastézy aj keď neboli vylúčené všetky dostupné lokálne anestetikum na trhu.dakujem krásne za odpoveď.

Helena (Čt, 18. 5. 2023 - 21:05)

Dobrý deň prajem , prosím vás , podkožné testy ale boli robene na SR , či tiež v Prahe? Ktorý lekár Vás odporučil do Prahy? Testovali na koži všetky dostupné lokálne anestetiká na slovenskom trhu ? Nikde sa neviem ničoho dopátrať a všetci by poslali človeka do celkovej anastézy aj keď neboli vylúčené všetky dostupné lokálne anestetikum na trhu.dakujem krásne za odpoveď.

Lenka (So, 11. 3. 2023 - 19:03)

Prosím kde vám to budou dělat ty testy já se to pokoušim zjistit už 4.roky nikdo mi nic pořádně neřekne už jsem z toho zoufalá mám taky alergii na supracain.

- (Pá, 20. 3. 2015 - 14:03)

Zvyšuje se riziko vzniku...Blbost, já v životě neměla lokální anestezii jen jednou a katastrofa. Ségře dělali plno zákroků v LA a nic, v pohodě.

klarazedni (Pá, 20. 3. 2015 - 13:03)

Zvyšuje se riziko vzniku...Souhlasím s paní martinou, toto se sem nehodí.

Martina (So, 14. 3. 2015 - 11:03)

Dobrý den, pokud máte...takovou hloupost uz sem prosim nikdy nepiste!

L. (St, 3. 9. 2014 - 09:09)

Zvyšuje se riziko vzniku alergie úměrně s tím, jak často člověk dostane ty anestetika?
Já jsem zatím žádnou reakci konkrétně na anestetika neměla, ale mám z alergií fobii od té doby, co jsem se začala dusit po ATB a skončila v nemocnici.
Žádný test mi u zubaře nikdy nedělali, prostě rovnou dali injekce a začali vrtat. :-(
Mám hodně špatné zuby, takže už od 20 let mám umělé korunky, které čas od času puknou a musí se nahradit novými. Taky jsem byla odstraňovat 2 znaménka. Prostě už jsem musela mít anestetika v sobě víc než 10X za tu dobu. Hrozně mě děsí, že se mi kvůli tomu alergie rozvine. Nevím jak bych potom řešila ty zuby.

Danca (Po, 30. 8. 2010 - 21:08)

Také jsem měla reakce na...Ivo

já jsem mela alergii na mezocain a pri porodu nejspise na epidurál:-(..nevim co si o tom mám myslte ale anesteziolog mi rekl ze to je normálni reakce mela jsem 145 tepu za minutu a pocit vody na plicích:-( a srdce buseni az v krku:-(...momentálne se bojim jit k zubari a to vrtání me ceká taky ..na ten mezokain jsem mela alergii az po plasticke operaci..jsem zvadavá co mi ted zubař ve stredu dá, ale uz dopredu se toho bojim a tak mi asi bude srdce tepat uz od nervu z reakce:-(a vám delali test na ruku ???

Dana (Čt, 16. 8. 2012 - 09:08)

Dobrý den, také mám problém z těmito lokálními anestetiky,jako je Mezokain, suprakain a atropin, mám reakci že se dostávám do bezvědomí z křečemi po píchnutí suprakainu mě nemohli dvě hodiny vzbudit a viděla jsem jak běžím po rozkvetlé louce a pak jak ležím na tom lehátku co odvážejí mrtvé a stáli kolem mě 4 tety mého otce sestry a otec mi stál na konci nohou, akorát sem řekla tety moje a pak sem se vzbudila, vůbec sem nevěděla kde sem co se stalo atd..vůbec sem nic nevěděla.Už bych tohle nechtěla zažít, byla sem potomtýden strašně zeslabená a unavená,že jsem týden prospala.

Linda (Pá, 17. 2. 2023 - 11:02)

Dobrý den,
mám dceru, která měla reakci po 1.podání Supracainu v necelých 4 letech jako Vy. Upadla ihned do bezvědomí s křečemi a výpadkem dechu. Proto ji zub vytrhli pak v celkové anestezii. Alergie na Supracain se pak na alergologii potvrdila kožními testy. Jako alternativa se u zubaře používá Mepivastezin, který jí chtějí za hospitalizace zkoušet tzv. provokačním testem (postupně jí ho vpíchnou do paže, až se dostanou na dávku, kterou by potřebovala u zubaře). Chtěla jsem se Vás proto zeptat, zda máte zkušenost i s tímto anestetikem u zubaře a zda ho tolerujete dobře. Nebo jak řešíte zubaře, když je potřeba anestezie? Děkuji Linda

(Čt, 2. 2. 2012 - 16:02)

Mám problém u zubaře, při lokální anestezii jsem už několikrát začala kolabovat a jednou mi dokonce i volali záchranku. Jako dítě a studentka jsem problém neměla žádný, vše se začalo projevovat až kolem třicítky. Dávají mi Mepivastesin nebo Ubistesin a bojí se mi už něco píchnout. Nevím proč se mi to děje, o žádných alergiích nevím.

Martina (St, 7. 9. 2011 - 14:09)

Dobrý den, pokud máte nějaké problémy,aŤ už psychické nebo fyzické-fyzické vznikají často právě stresem zkustě kurz EFT!EFT odstraní v podvědomí přímo příčinu problému,která nám způsobuje,že z toho onemocníme,takže se můžeme uzdravit.Výsledky jsou trvalé, po zpracování všech aspektů.Pokud máte např.strach z pavouků,tak se tzv"vyťuká" např.si vzpomenete,že vás tím někdy někdo v dětství vystrašil,tohle trauma se podvědomě zpracuje a potom když se na toho pavouka podíváte,budete se cítit úplně v klidu a vůbec vám nebude vadit.EFT se dá použít téměř na všechny problémy!A hlavně se nemucíte vědomě snažit něco překonávat,ale jakmile se to upraví v podvědomí,prostě vás ten problém nebude tížit.Je to opravdu jediná metoda, která mi změnila naprosto život!:-)moc doporučuji.Můžete se na stránkách přihlásit na kurz a pak na sobě pracovat i sám doma.Mějte se krsáně a všem přeji,aby byli zdaví a šťastní:-)

Reklama

Přidat komentář