Reklama

ZAHRÁDKA ---

hm (Út, 14. 6. 2016 - 12:06)

Je to hodně práce se...Proč sekačce na trávu? Sekat každý víkend, tomu nevěřím. A jo, zahrada u baráku je bážo, není nad to sednout si pod strom do trávy a neriskovat, že sednu na psí ho*no, není nad to vypěstovat si vlastní ovoce a zeleninu a to je teprve bašta, ne jako ty z z obchodů, bez chuti a bez zápachu. A bázenek, to je paráda. Děláte tady, jako kdyby člověk kolem toho jenom musel v kuse lítat, což není pravda.

Jana (Út, 14. 6. 2016 - 12:06)

Já mám přírodní zahradu na principech permakultury - práce spočívá hlavně ve sklízni(i když některé plodiny nevyjdou, tak druhé vyjdou s o to větší měrou). Kdyby vyšlo všechno a vše jsem měla zpracovat, tak nemůžu nic jiného dělat a to mám zahradu pouze 400 m2. Další činnost je prořezávání, ale ne ve smyslu prořezávání a zmlazování stromů (to nedělám a stromy plodí, jak šílený), ale v usměrňování náletů (jsem blázen a vždy je chci nechat nějaký čas žít, takže mám kromě ovocných stromů na zahradě plno polobonzají snad všech stromů, co u nás rostou) a odřezávání uschlých či pod tíhou plodů zlomených větví. Trávník je plný různých jedlých bylin, takže s jeho sekáním také nepospíchám, spíš si ušlapuji a malou akusekačkou prosekávám různé cestičky, kudy chodím k jenotlivým sekcím zahrady. A když nestíhám, tak se tím nestresuju - příroda si musí umět poradit a plodiny vždy nějakým živočichům přijdou vhod. Ze zahrady čerpám především tu zelenou energii, vůně, zpěv ptáků, let motýlů, pravidelná vajíčka od tří slepiček...Jestli se tady vyskytne taky takový blázen, který hledá rovnováhu přirozeného života zahrady a přiměřených zákroků, aby zahrada člověka nepřerostla, tak si ráda vyměním postřehy.

Jindra K (Čt, 1. 11. 2018 - 05:11)

Také bych chtěla mít přírodní zahradu, ale nevím, jak na to. yatím máme trávník. Na architekta nemáme peníze - splácíme hypotéku, jsem na mateřské. Mohl by mi někdo poradit, jak začít. Všude kolem mají folie, kůru, kačírek, tůje - to mi do přírodní zahrady nejde.

Karolína 37 (Čt, 22. 11. 2018 - 12:11)

Tak já bych určitě začala vysazením nějakého krásného stromu, který vám jednou bude dělat na zahradě stín. Listnaté stromy se doporučují vysazovat na jižní stranu a jehličnaté na severní (chrání v zimě před ledovým větrem a ušetří vám na topení). Se stromem, popř keři vneseš do zahrady život - přilétne hmyz, ptáci - můžeš tam dát krmítko...No a pak bych zahradu asi nějaký čas jen pozorovala, omezila sekání a všímala si, co kde začne růst, kde je jaká půda, čemu se tam daří a podle toho pokračovala. Nevím, jak velký máte pozemek, co vše by si chtěla mít - zda jen okrasnou přírodní zahradu či i něco pěstovat, tak se těžko radí.

No (Ne, 1. 5. 2016 - 18:05)

Zahradničení je výborný...když spousta lidí žije v paneláku.Ale jinak máš pravdu,včera jsem byla u sestry a ten dvorek,malou zahrádku jí prostě závidím,je to úplně něco jiného.

Jitka (Ne, 1. 5. 2016 - 18:05)

Jo pro mnohé chlapy je relaxace vzít sekačku a vše na zahradě pěkně oholit, ale kdo to má furt poslouchat, ten řev sekaček? - to není žádný relax! Naučte se zase používat kosu a sušit seno pro králíky...

Petr (So, 30. 4. 2016 - 21:04)

Zahradničení je výborný relax. Dnes spousta lidí jenom sedí na netu nebo u TV, leží u bazénu, a nepohne kostrou. Práce na zahradě je přirozený pohyb na čerstvém vzduchu, vyčistí se hlava a ještě sklidí domácí úroda!

Oldi (Út, 24. 6. 2014 - 06:06)

Je to hodně práce se zahradou i bazénem, starost navíc, víkend radši věnuju rodině než sekačce na trávu!

polibtemiprdel (St, 15. 12. 2021 - 19:12)

Když někdo tvrdí že čas raději věnuje rodině, je to trouba. Nejsem líný a věnuji se zahradě i rodině, také ostatní mají užitek z vypěstované zeleniny. Třeba rajčata z dovozu nemají chuť, pěstuji rajské, jahody, okurky, část cibule a další. Mám broskve, obvykle každý strom urodí až 120 - 150 kg plodů. Většinu úrody prodám a rozdám. Sám dokážu zavařit až 150 sklenic čtvrcených oloupaných broskví. To je podle mne věnovat se rodině, trávu sekám sekačkou na baterii, trvá to 30 min. Nikdo ani sousedé netuší že sekám - žádný kravál, jak tam jedna nána píše.

Veruš (So, 14. 6. 2014 - 14:06)

Máš recht, přesně tohle by se mi taky líbilo, hlavně ten bazén, ten musí bejt boží, moct si kdykoli zaplavat a nemuset se bát bradavic jako u veřejných bazénů.

pajunka (So, 14. 6. 2014 - 14:06)

Určitě výhoda, ale v případě zahrady u baráku. Nikam by se mi na zahradu dojíždět nechtělo. A preferuju spíš okrasnou zahradu než užitkovou, na záhonky mě neužije :). Njelépe s bazénem :D

Reklama

Přidat komentář