Reklama

autoimunitní nemoc

Stanislava (Pá, 16. 4. 2021 - 18:04)

Mám ANA a vysoké hodnoty ige mám celiakii a astma chci se zeptat zda se mohu nechat očkovat proti kovidu děkuji

Návštěvník (Po, 26. 4. 2021 - 16:04)

Mohu se nechat očkovat proti kovidu ? Mám celiakii altrozu ANA vysoké IgE vysoké 1098 a astma děkuji

Stanislava (Pá, 16. 4. 2021 - 17:04)

Mám ANA a vysoké hodnoty ige mám celiakii a astma chci se zeptat zda se mohu nechat očkovat proti kovidu děkuji

Stanislava (Pá, 16. 4. 2021 - 17:04)

Mám ANA a vysoké hodnoty ige mám celiakii a astma chci se zeptat zda se mohu nechat očkovat proti kovidu děkuji

Ilona Pribylova (Ne, 26. 4. 2020 - 15:04)

Mám ještě jednu otázku ohledně coronaviru.
Vím že když máme autoimunni onemocnění že jsme v rizikové skupině, takže by jsme nikam neměli chodit, hrozná představa. Já už jsem od brezna co to tady začalo doma a už jsem toho hotova. Pracuji v kavárně na Děčínské zámku, 11.5. Budeme otevírat, chci jít do práce ale zároveň mám z toho trochu strach, samozřejmě budu všude nosit roušky a rukavice.
Jak to řešíte vy chodíte do práce nebo jste doma? He tu někdo kdo pracuje v kavárně nebo restauraci? Ahoj Ilona.

Ilona Pribylova (Ne, 26. 4. 2020 - 15:04)

Dobrý den!
Já mám od dvou let sníženou funkci štítné žlázy beru Letrox 100, před třemi lety mnezjistili autoimunni onemocnění jater- primární biliarni cirhozu, hned mi na to nasadili lék Ursosan, musím říct že od té doby co ho beru se mne hrozně ulevilo, před tím jsem byla unavená a strašně mne svedelo tělo, to mne po Ursosan docela přešlo.
U téhle nemoci je problém že na ni nemají léčbu, Ursosan nemoc jen udržuje, v malých žlučových kanalcich se mi hromadí zluc, tim je poškozuje až se můžou rozpadnout. Dr. Mi řekla že po patnácti letech se u většiny pacientů s touto diagnózou nemoc většínou zhorší, strašná představa. Když se nemoc zhorší hodně tak jedinou pomocí je transplantace jater, a u některých lidí se někdy stane že imunitní systém napadne po nějaké době i transplantovana játra. Doktorky jsem se ptala na dietu a řekla mne ze u této nemoci moc vliv nemá že si imunitní systém dělá co chce, ale že nemám jist mastná, tučná, smažená jídla. Hlavně nesmím alkohol, jen siuzu občas (, když se něco slaví dát skleničku vína, ale já stejně nepiju ani před nemoci), že sice to není nemoc poškozená alkoholem, ale jak už mám játra poškozená tak by se alkoholem poskozovali víc.
Chci se zeptat je tu někdo s touto nemocí, jak ji máte dlouho, jak s ní bojujete?
Děkuji a s pozdravem Ilona Přibylová.

axona (Čt, 21. 8. 2014 - 10:08)

Ahoj, lidičky máte někdo skušenost s 10 letém užívaní Prednisonu ? Ztenčuje se mi kůže. A kazí se mi zuby. Mam s něma velke problemy. Mustky apod. Uvažovala jsem už i nad protézou. Jsou jako papír. Chtěla bych se zeptat jestli je to tím užíváním prednisonu.

Agnes (Pá, 10. 12. 2010 - 16:12)

Dobrý den, můžete mi někdo prosím poradit, co to jsou bakteriální deriváty a jakou mají funkci?

Iva (Út, 13. 4. 2010 - 18:04)

Ahoj, chtela bych poprosit o...Nemá kamarádka náhodou revmatoidní artritidu? Zadej si ten název do vyhledávače a můžeš si o tom přečíst naprosto všechno.

mirka (Po, 12. 4. 2010 - 21:04)

Jakým typem autoimunitní...Ahoj, chtela bych poprosit o radu. Kamaradce zjistili, za ma autoimunitni nemoc, ktera ji napada klouby. Muzete mi nekdo vysvetlit co presne ta nemoc obnasi a co to vlastne je? Dekuji predem

jana (Ne, 10. 1. 2010 - 12:01)

Tak změn praktického lékaře a jdi k jinému. Podle mě bys taky měla brát hormony a ne být bez léčby. Nebo řekni tomu momentálnímu, ať ti napíše žádanku na vyš. na endokrinologii, ať máš jistotu.

Blanka (Ne, 10. 1. 2010 - 09:01)

Tak mi neustále pouze berou krev,doktorka mi řekla,že kvůli mě i volala endokrinoložce a ona ji prý odpověděla,že jednou to tam je a nic se s tím nedá dělat,tak nevím.Není mi často dobře,otékám,hlavně oči,mám stěhovavé bolesti,pachut krve v ústch.Poradte kam mám jít.

dana (So, 2. 1. 2010 - 06:01)

Vlaďko jak léčíš ty bakterie?

vladena (Pá, 1. 1. 2010 - 20:01)

stitnou zlazu muzou nicit i ruzne bakterie typu chlamydie, mykoplazma, borelie a x dalsich veci.KDYBY LeciLI TY BAKTERIE, UDELALI BY LEpe nez jen lidem dodavat chybejici hormony, tim tu zlazu nevyleci a jeste ji oslabi uplne.jenze oni vam proste reknou, ze se s tim nic neda delat a hotovo.Ale ja s tim nic nedelam, nic nelecim, jen ty bakterie a zlaza se mi zlepsuje sama od sebe, aniz bych na ni brala euthyrox, mam snizenou funkci.

Návštěvník (St, 11. 2. 2009 - 11:02)

Ahoj Hanko, se štítnou jsem problémy neměla žádné, jen mamka byla na operaci a doktor jí řekl, že to bývá dědičné a že by jsme se měli dát prohlídnout. Tak jsem šla, a zjistili mi autoimunitní zánět, a do 2 let se tam objevil karcinom. Byla to více méně náhoda, ale zachránila mě od potíží. Ségra pak teda šla taky, a má to samé, zatím bez nálezu. Ale zato teď mám návaly jak v přechodu. Pokud máš potíže s polykáním, nebo nesneseš nic ke krku, nech si raději vzít krev, za to nic. Ještě k těm játrům- asi 6 let jsem brala Ostropestřec, Flavobion, pak Esentiale, ale nepomohlo mi to. Jen díky štítné žláze jsem se dostala do rukou internisty, kterému se to nezdálo být normální a začal mi dělat několik vyšetření. Jo , a játra prý mám jako "hvězdné nebe". Tak to asi musí být něco.

Hana /30/ (Pá, 6. 2. 2009 - 21:02)

Kačko, mě diagnostikovali autoimunitní hepatitidu v červnu 2008, kortikoidy jsem brala asi 4 měsíce, teď jsem měsíc bez nich a čekám jestli se játra chytnou . K tomu užívám imunosupresivum a to mi asi zůstane, ns podporu funkce jater beru esentiale a ostropestřec v tbl.Byla jsem lékařem upozorněna že se mi může rozjet štítná žláza, klouby nebo střeva.Je pravda že mě bolí velké klouby,ale není to nic hrozného.Měla jste nějaké problémy s tou štítnou žlázou?

Kačka (Po, 8. 12. 2008 - 16:12)

Před 4 lety mi zjistili autoimunitní hepatitis -cholangoitis. Měla jsem asi 10 let potíže se žlučníkem, po operaci pak s játry a pořád nevěděli, proč to je. Byla jse i pozitivní na EBV virus. Teď mám léky na vylučování žlutého barviva a je mi dobře.Prý to má ale ještě nějaké stádia, kdy budu užívat i kortikoidy, vyléčit se to ale nedá....Do toho autoimunitní zánět štítné žlazy, před 2 lety tam našli 2 mikrokarcinomy, tak mi ji vzali. Užívam 175 Letrox, a zdá se, že už je to ta správná dávka. Ony pravidelné kontroly je to nejlepší co můžeš pro sebe udělat. Včasné zjištění čehokoliv toho může hodně změnit a taky předejít. Jo, a já neměla příznaky žádné, jen jsem dostala radu nechat se vyšetřit, protože je to dědičné...

Veronika (Pá, 17. 1. 2020 - 22:01)

Kači mě zjistili autoim.on.jater loni v květnu,nic mě nebylo jen mě strašně svědilo tělo tak pul roku před tím.
Pak to zjistili,3měsíce jsem brala ostropestřec ,esense a lagozu a vše se mi jednou tolik zhoršilo.
Vycetla jsem o uzdravte se jidlem-mrkni-za mesic mi klesly vysledky o pulku!
Pridali mi urosan na redeni zluce.
Drzim se,neco mi kleslo opravdu hodne GMT 12,54 a ted 5.37!!!
Rekli mi,ze na to nereaguje jidlo,protoze je to pronlem imunity,ale neni to pravda-uzdravte se jidlem-nejste karvinogenni jidlo,cukr a skroby-opravdu to finguje-..., i na deti!!

HANA (Pá, 21. 11. 2008 - 14:11)

jak jsem psala mám taky nemocnou štítnou žlázu a doktor hned jednal vyšetření z krve ultrazvuk a nasazení hormonu v tabletách a každé3mesíce na kontrolu to se divím nač lékaři u tebe čekají když štítná žláza je regulátorem celého těla a ovlivnuje nemoci v celém těle nečekej na nic než se ti něco rozjede jiného! v dnešní době můžeš jít i jinam já určitě bych to udělala!a na nic nečekala

Blanka (Pá, 21. 11. 2008 - 12:11)

Zjistili mi autoimutu štítné žlázy.Zatím mi jen sledují krevní obraz.Měla jsem ostré bolesti v krku,malátnost, únava,motání hlavy zvýšená teplota.Zatím mě nijak neléčí.Nevím co mě čeká.Podělte se o své zkušenosti.Díky

Reklama

Přidat komentář