Reklama

Intersticiální cystitida

Majka (Po, 23. 10. 2006 - 17:10)

Jitko, Janino, děkuji za odpověď, jsem trochu klidnější. Dneska jsme byly spolu na nefrologii a začal nám kolotoč vyšetření, tak hlavně doufám, že se najde příčina, aby se s ní mohlo začít něco dělat. Ještě jednou děkuju za vaše odpovědi :)

Janina (Po, 23. 10. 2006 - 16:10)

pro Majku : řekla bych, že dcerka bude mít spíš dráždivý močový měchýř. Zkus jí dávat jen slabé bylinkové! čaje a neperlivou vodu. Vynechat limonády, koncentrované nápoje i černý čaj, kyselá a kořeněná jídla.

Jitka (Po, 23. 10. 2006 - 16:10)

Pro Majku

Jitka (Po, 23. 10. 2006 - 15:10)

Pro Věru

Majka (Ne, 22. 10. 2006 - 21:10)

Tak to tady tak pročítám a jsem v šoku. Může tohle mít moje šestiletá dcera? Nebo to u tak malých dětí je něco jiného? Ona má totiž úplně totožné příznaky, v minulosti několik přeléčených zánětů močového měchýře, v současnosti naprosto nekontrolovatelné záchvaty nucení na močení, třeba každých pěti minut. Má třeba týden, dva relativní pokoj, ale pak chodí třeba tři dny skoro pořád.. Tedy v noci ne, to je snad jediné, v čem se se zde popsanými příznaky neshodujeme. Jinak všechny kultivace negativní, jak jinak :(

Katka (Ne, 22. 10. 2006 - 14:10)

Věrko, moc děkuju za odpověď!Asi se tam zkusím objednat.Já chodila nejdříve do Urocentra na Výstavní, pak jsem přešla taky ke Sv. Anně ke zdejšímu primáři (hodný sice byl,ale sehnat ho mimo pondělní ordinaci nemožné, navíc jsem ani nestačila v ordinaci otevřít pusu a už jsem byla venku), teď jsem opakovaně byla u dr. Kubátové (?), ale vždy mi jen vezmou moč (kde je vždy nález), dostanu ATB a tím je to vyřešený...A o čekací době ani nemluvím.Mohla bych Tě poprosit o to číslo?Moc děkuju,Katka

Marcela (Čt, 6. 4. 2023 - 03:04)

Dobry den Katko, prosím můžete mi napsat kontakt na pani doktorku v Brně a zda Vám pomohla.

Pro Katku (Ne, 22. 10. 2006 - 13:10)

text

Katka (So, 21. 10. 2006 - 11:10)

Pro Věrku: Mohla bych se zeptat, kam, případně ke komu na urologii v Brně chodíš? Už delší dobu se potýkám s urologickými záněty, urology jsem vystřídala 3 a zatím bez úspěchu... Děkuji za odpověď

Věra (Pá, 20. 10. 2006 - 19:10)

Ahoj, mně je 29 let a mám IC. Trvalo asi 5 let, než mně to doktoři zjistili. Vystřídala jsem asi 8 gynekologů a 5 urologů a nikdo nebyl schopen poznat, co mi je. Říkali mi neustále, že jsem asi moc přecitlivělá, že to není možné, co říkám, že to je zlozvyk, že chodím tak často na záchod atd. Byla už jsem fakt zoufala, až jsem našla v Brně doktorku, kterou hned napadla diagn?a, když jsem jí popisovala všechny příznaky. Nevím, co bude dál. Stále se mi to zhoršuje, jsem inkontinentní, mám neustálé bolesti v podbříšku a strašně mně to omezuje v práci i osobním životě. Prý jsou na to nějaké léky, které se vyrábí ve Francii, ale naše pojišťovny je nehradí a přišly by měsíčně na 5000Kč. Protože pracuji ve školství, nemohu si je vůbec dovolit. Zatím vyčkávám, jak moc se mi ta nemoc bude zhoršovat. Jinak přeji všem, aby je tato nemoc nepostihla, je to fakt hrůza. Ale asi se s ní dá žít.

Jituš (Út, 3. 10. 2006 - 21:10)

Ahoj Pavlíno,já si taky prošla půplacem ,ale dobře..dělali mi to v březnu a musím říct,že slibně!Nemám každý měsíc zánět jak jsem mívala a byla vždy léčena antibiotiky.Ted je mi dobře ,sem tam mě řízne..,ale žadné záněty.snad mi to nějak pomohlo..držím palečky.-)

Jitka (St, 27. 9. 2006 - 15:09)

Já jsem chodila na urologiskou kliniku v Praze. Taky jsem měla heparin, 2 měsíce - bez efektu (viz jeden z mých předešlých příspěvků). Naposledy mi dali jen léky proti bolesti. Už 2 roky jsem tam nebyla. O Cythialu jsem zatím neslyšela. Kde sháníš ten Elmiron? Vím že se používá hlavně v Americe, v Evropě nevím. Kdybys to chtěla víc probrat, můžeš mi napsat mail na: ajkit"seznam.cz.

Pavlína (Út, 26. 9. 2006 - 22:09)

Ahoj Jitko, asi rok se léčím na urologické klinice.Léčí se to výplachy, 4 měsíce jsem měla Heparin, ale nezabral, a teď mám Cythial ( je to novinka, v Německu je prý " hitovka ") a ten mi ze začátku ulevoval tak na 1 nebo 2 dny, ale nyní mi už nic nedělá. V současné době si sháním Elmiron ( jsou to tablety).Tak uvidíme co bude dál.

Jitka (Pá, 22. 9. 2006 - 10:09)

Ahoj Pavlíno, tak jsi první člověk co vím, že má stejnou diagnozu.Mohla bys napsat něco víc o sobě, příznacích a zkušenosti s léčbou.Myslím si, že psychika vůbec má na svědomí spoustu nemocí, ale spíš to může být jeden z více faktorů co to způsobí.

Pavlína (Čt, 21. 9. 2006 - 23:09)

Zdravím,mám stejné problémy už tři roky, loni mi diagnostikovali IC z biopsie. Rok a půl před tím, než mi začaly obtíže, jsem byla v neustálém stresu a pod neustálým psychickým tlakem. Tak si myslím, že je to psychického původu i když mi to urolog vymlouvá, ale z čeho toto onemocnění vzniká nikdo neví.Pořád se nemůžu smířit s tím, že by mi to zůstalo napořád.Nežiju, jen přežívám.

Jituš (Po, 31. 7. 2006 - 21:07)

Ahoj,tak ti tedy držím palce Jitko s tou chatou,jinak musím zaklepat je mi dobře..U moře jsem se měla nÁdherně,tak uvidíme..koupila jsem si knihu IC,tak začnu od příštího týdne podle ní se tak trochu stravovat-(uvidíme).Člověk by měl tak trochu vyzkoušet snad od všeho trochu,potože každej člověk má jiné tělo a veškeré léky,bylinky atd-působí na každého jinak:.VŠEM TADY CO SE TRÁPÍME DZRŽÍM PALEČKY..HODNĚ ŠTĚSTÍ:-)

Marie (Út, 9. 7. 2019 - 22:07)

Prosím, jak se jmenuje ta kniha o IC? Jsem taky jedna z vás....:-)

Jitka (Čt, 27. 7. 2006 - 10:07)

Jituš, stejně jsem na tom byla tak první 2 roky, co mi začaly problémy s močákem. To jsem také celkem zvládala cestování autobusem. Pak už jedině letadlem, ale hodinová cesta z letiště byl pro mě horor. U moře se mi to ještě zhoršilo, nejspíš tím, že jsem zůstávala v mokrých plavkách. Teď už několik let trávím dovču jenom na chatě.Jedu tam příští týden a doufám, že budou ty vedra pokračovat. Je mi poslední dobou lépe a myslím že to horko mi dělá dobře, akorát musím víc pít.

Zuzka (St, 26. 7. 2006 - 19:07)

Sakriš kus příspěvku jsem si smázla uprostřed, mělo tam být, že jen občas zlobí ale že mám 3-týdenní úseky, kdy mám problémy. Zatím se mi na ten odběr v narkóze nechce, to by se muselo rapidně zhoršit.

Zuzka (St, 26. 7. 2006 - 19:07)

Ahoj Jitky, zdravím Vás obě! Jituš myslela jsem, že jste letěli letadlem! Jinak můj močák od 18. dubna celkem v pohodě, jen občas 3-týdenní úseky, kdy nemám žádné problémy. Čůrám tak 7x v průběhu 24 hodin, hodně piju, takže jdu i 1x v noci, ale někdy nejdu v noci vůbec. No dneska mě zase trochu řeže, tak hodně piju, snad se zase uklidní... Nevím proč zase začal!

Reklama

Přidat komentář