Reklama

Holka voják ano nebo ne

Poznatek (Pá, 19. 6. 2020 - 09:06)

ze základní vojenské služby: Když jsem byl malej a blbej, hrál jsem si na vojáky. Teď jsem velkej a voják a hraju si na blbce.

Kapitánka v čin (Čt, 12. 8. 2010 - 13:08)

Misi nemůžeš dostat rozkazem,to je nesmysl.Většinou je o mise velká rivalita mezi vojáky-z finančních důvodů.Navíc matka dětí je zohledněna.Nevím o žádné povinné misi,vždy je to na rozhodnutí dotyčného vojáka z povolání.

P. (Čt, 12. 8. 2010 - 13:08)

Pro P-pokud by tvoje...Odmítnout nemohla. Kdyby to šlo, odmítla by. jediné co jí povolili byla dovolená po 4 měsících a celkově ji tu dobu pobytu zkrátili vzhledem k situaci v rodině.

Kapitánka v čin (Čt, 12. 8. 2010 - 07:08)

Pro P-pokud by tvoje kamarádka ten Irák odmítla,nic by se nestalo.Mohla se svobodně rozhodnout,nikdo ji nenutil.Je vidět.že o podmínkách v armádě jsi mylně informován.

P. (Čt, 12. 8. 2010 - 02:08)

Mám kamarádku vojenskou lékařku. Vše bylo bez problémů než ji před pár měsíci odvolali do Iraku. Má dvě malé děti, ale to nikoho nezajímá. jednou se dala k armádě tak musí poslouchat. Neboli plnit rozkaz za každou cenu.
Myslím, že ženy mohou v armádě pracovat jako administrativní pracovnice nebo něco podobného. Pokud se dostanou mezi řadové vojáky je to opravdu problém. Jednak s tím, že muži je buďto obtěžují nebo jim dávají najevo že nejsou tak schopné jako oni. Americká armáda řeší mnoho takovýchto případů. Nedávno byl také skandál u britských strážců "Tower of London", kam se poprvé dostala žena a musela čeli šikaně ze strany mužů. Tohle samozřejmě není armáda, ale velice podobný princip.
A taky si neumím představit jak musí žena spolubojovník působit na řadu nadržených mužů, kteří jsou půl roku někde v poušti bez sexu a jakéhokoliv kontaktu s normálním světem.

xy (St, 11. 8. 2010 - 23:08)

xy: tak to si vy chlapi zase...No tak takovýhle argument jsem čekal, jenomže totiž porod a válka neni jedno a totéž. Já naprosto nespochybňuji, tvoji statečnost při porodu, ale srovnávat tyhle dvě věci je naprosto nesprávné už jen z principu, muž nikdy nemůže rodit, protože není pro to uzpůsoben od přírody, to je úloha ženy, příroda to tak prostě zařídila ať se nám to líbí nebo ne, ale to nic nemění na tom, že žena je fyzicky slabší tvor než muž. Byl to muž jež od pradávna vedl války, byla to jeho úloha zabezpečit potravu a být bojovníkem, úloha ženy zase byla rodit a starat se o děti, jen moderní doba tyto úlohy promýchyla, avšak dispozice, které nám matka příroda po tisíciletích dávala a dává jsou pořád stejné, žena je ženou a muž mužem a to doslova a dopísmene po stránce fyzické. Problém dnešních žen je, že se za každou cenu snaží vyrovnat mužům ve všech oblastech, protože jim to společenské poměry umužnily. Ženy z jakéhosi falešného pocitu diskriminace mají snahu se prodrat na místa, jež po staletích zastávali muži a lživě si namlouvají, že v oněch odvětvích budou stejně dobré neli lepší než muži, je to fenomém konce 20. století, je zajímavé, že ještě před 50ti lety, by se těžko hledaly ty všechny nadšené uchazečky o vojenskou službu, a že by ČSLA v tom bylaně jak extra konzervativní si nemyslím, řekl bych, že je to i určitý módní trend těch posledních 20ti let.

Hanka (St, 11. 8. 2010 - 22:08)

xy: tak to si vy chlapi zase fandíte. Já bych Vás chtěla vidět rodit. Jen tak pro zajímavost, já rodila bez jakýhokoliv umrtvení. Náš macík měl 4,8 kila a roztrhnul mě až ke konečníku. Manželovi se z pohledu na tu krev udělalo špatně a musel jít na chvíli ven (ano, byl na vojně). Všichni na sále pak potvrdili, že jsem ani nemukla. Nechci se tu vytahovat. Jde mi o to, že chlap se automaticky pokládá za silnějšího a odolnějšího. Přitom v životě takovouhle bolest zažije tak akorát když mu někdo rozpáře břicho.

xy (St, 11. 8. 2010 - 21:08)

Ale to sou žvásty tady co píšete. Pro ty děvčata, co by rády vojančily. Je to dost náročný, celý příjmací řízení, všechny ty testy pokud projdete, tak klobouk dolů, výběr je opravdu tvrdej, cca 95% žadatelů neuspěje, je tam asi nejtvrdší výběr ze všech ozbrojených složek, psychotesty, fyzický testy, zdrav. prohlídka jsou opravdu náročné, kdo tim prošel, ví o čem mluvim. Za druhé je to defakto závazek na celý život, protože i když armádu opustíte, počítají s vámi jako se záložákem. Můj upřímný názor, co se žen v armádě týče je, pokud na to mají, tak prosím, ale jako záložák bojového útvaru bych nesnesl pomyšlení, že spolubojovník v případném konfliktu někdy bude žena, máme profesionální armádu, která nabízí ženám stejné možnosti jako mužům z hlediska pracovního, ale myslim si, že některé ženy vojandy si neuvědomují, co to vlastně ve skutečnosti je být vojákem, nepochopí to, dokud nebudou ve skutečné válce a podle mě v jakékoli válce, žena v bojové jednotce nemá co dělat a to už jen proto, že to podkopá bojeschopnost mužstva po psychické stránce, o nižží bojové hodnotě oproti muži zejména za extrémních situací(né někde za počítačem) ani nemluvě. Je mi jasné, že tento názor pobouří a naštve většinu zde diskutujících přispěvovatelek, ale určitě tento názor nezastávám pouze já, i když to tak napohled může vypadat.

pro Kláru (St, 11. 8. 2010 - 20:08)

Hlavně se musíš dobře učit, aby tě přijali. A taky si doma trénuj pořadový krok, dělá se z něj přijímací zkouška.

Klara (St, 11. 8. 2010 - 18:08)

Také bych se chtěla stát vojandou, a proto se ptám co musím vše umět aby mě přijali

Návštěvník (St, 29. 7. 2009 - 21:07)

Vojíne, tys byl někdy v zákopech? Pokud vím, tak česká armáda byla naposledy bojeschopná za husitských válek.'

vojín (St, 29. 7. 2009 - 20:07)

Jasně, dej se k nám. Aspoň bude v zákopech veselo!'

Marek (St, 29. 7. 2009 - 15:07)

Moderni armada demokraticke zeme nabizi i zenam velke vyhody a udela lepsiho cloveka jak z muze, tak ze zeny. Velka cast ceskeho naroda ale moderni neni, tak proto ty negativni reakce na tvuj plan. Ignoruj je a udelej to, co chces.

marketa42 (Pá, 27. 6. 2008 - 22:06)

AHoj!
Zajímal by mě váš názor.Chtěla bych se stát vojákem z povolání, ale docela mám strach, jak se na to dívají pánové. Rodiče mým výběrem nejsou moc nadšeni. Učím se velmi dobře a upřímně - myslím, že vojácí mají spíš svaly v těle než v hlavě. Doufám, že se nikoho nedotknu. Nechci to zahodit, ale zas na druhou stranu se mi moc líbí všechna ta cvičení, když už únavou člověk ani nevidí a posunuje svoje hranice o mnoho dál než si myslel, že jsou. Prosím, co si o tom myslíte?'

Anonym (Čt, 18. 6. 2020 - 16:06)

Na tom není vůbec nic špatného. Když se to některým holkám líbí, tak ať jdou do toho !! Hlavně se svého snu nevzdávej. Výcvik vojáka ti dá zabrat, ale v životě ti to bude užitečné. Nemyslí na to,
jak

Reklama

Přidat komentář