Reklama

artroskopie ramene

Milouš (Pá, 5. 8. 2011 - 20:08)

Už to bude 4týdny po operaci a je to o moc lepší,rehabilitace opravdu pomáhají.Ruku už dám nahoru a bolest je podstatně menší.Věřím tomu,že se to brzy ještě zlepší.

Milouš (Ne, 17. 7. 2011 - 11:07)

Už jsem 6dní po artroskopii ramene,dokonce mi nedali ani ortézu ať mi nezatuhne rameno a můžu začít s lehkými cviky co hodinu.Zatím to dost bolí,ale musí se to dělat poctivě.V sedě na židli si operovanou ruku držet druhou a pomalu do předpažení až nad hlavu a 10 sekund vydržet,pak 1krát opakovat.Druhý cvik se provádí stejně,akorát si druhou rukou pevně držím loket.10dní po operaci jdu vytáhnout 2stehy a začnu chodit na rehabilitace. V Olomouci jsou profíci tak doufám že to bude dobré.Akorát mám obavy ať neuspěchám nástup do práce,tahám tam těžké věci.

Štěpánka (Pá, 15. 7. 2011 - 15:07)

Už chodím týden na rehabilitaci a vyplatilo se mi poctivé cvičení podle návodu od rehabilitační sestry,které jsem dostala hned po operaci.Poctivě jsem nosila i ortézu a mohu říct,že se mi dostalo pochvaly i poučení,že díky tomu nemám paži ztuhlou a rehabilitace není ani zdaleka tak bolestivá jak mi lidé,líkaři a sestry říkali.Poslouchat se vyplatí i když to bolelo tak jsem doma poctivě několikrát denně cvičila a výsledek je ten,že nyní na rehabilitaci opravdu netrpím.Sice to pokaždé trochu bolí,ale není to velká bolest,bolí to jako namožené svaly a to bych řekla,že je vpohodě.Jsem po operaci 6 týdnů a zvednu ruku do vzpažení jak zepředu tak bokem úplně bez problémů jen s lehkou bolestí.Takže radím poslouchat a cvičit a vydržet i když to bude bolet,čím víc se cvičí tím méně to bolí a je to lepší.

Milouš (Út, 5. 7. 2011 - 08:07)

V dubnu 2010 mi v práci prasklo v rameni.Byla jsem na rentgenu i na magnetické rezonanci,ale nic nepoznali.Chodila jsem dlouho na rehabilitace ale zhoršovalo se to,nemohla jsem skoro hýbat rukou.V červnu 2011 jsem jela na ortopedii do Olomouce,kde mi zjistili zánět tíhového váčku a prasklou šlachu.Za týden jdu na operaci,kde mi artroskopií vyčistí zánět a přišijí šlachu.5 týdnů se má nosit ortéza,cvičit a rehabilitace.Těším se že budu moci hýbat rukou.

Štěpánka (Pá, 24. 6. 2011 - 11:06)

tak ono to boli kazdeho jinak...To je pravda,že každého to bolí jinak a já jsem asi tak trochu samuraj.Měla jsem toho v rameni hodně.Utržená rotátorová manžeta,zapouzdřený výrustek,drobné úlomky a malý nádor.Chodila jsem stím dva roky na obstřiky a na rozcvičování než mě poslali na rentgen a ultrazvuk,takže síla a díky tomu se samozřejmě poškození zvětšilo.Fakt je že taky poctivě cvičí a asi proto to nebolí.Ještě 3 týdny v ortéze a pak plná rehabka,ale já už bych teˇa mohla skály lámat.U nás v Ústí doktoři a péče taky super!

LENKA (Pá, 14. 12. 2018 - 22:12)

prave se musuim objednat v usti k operaci rotatorove manžety ktera je utržena ortezy jsem si užila dost jak vše pokračuje a jak dlouho se ceka na operaci jak dlouho trva rekonvalescence,, tak snad tady v usti to bude ok všeeho se až moc bojim,,

Aneta (St, 22. 6. 2011 - 09:06)

ještě - při operaci jsem měla jednak narkozu a jednak mi umrtvili ruku, že mi vpíchli cosi u klíčkové kosti. To mělo zvýšit komfort po probrání z narkozy. Takže až do večera super, pak to přestalo účinkovat a bolelo to jak čert. Ale doktoři byli zlatí, dali mi injekce.
Ona asi ta bolest je subjektivní, každý máme jinak práh bolestivosti a také každý máme ten zásah do ramene jiný. Já měla docela razantní. Ale zvládlo se to a já jsem šťastná, že mám po problémech a rameno je O.K.

Aneta (St, 22. 6. 2011 - 09:06)

na artroskopické operaci ramene jsem byla v září 2010. V lednu 2010 jsem slítla na lyžích, natrhla nějakou šlachu. Všichni říkali, že naražené rameno bolí dlouho, tak jsem to neřešila. Až v dubnu jsem šla k ortopedovi, ale bohužel jsem si vybrala toho nejhoršího v kraji. Poslal mě na rentgen (samozřejmě negativní protože šlachy nejsou vidět) a pak mi dal jednou obstřik, po něm to bolelo ještě víc. Ramene se pořád zhoršovalo, do boku do výšky max 45 st. Chtěla jsem CT nebo magnet. rezonanci, rehabilitaci - nikam mě neposlal. Pak mi dával rázové vlny (5 x po 500,- Kč) a to mý problémy dorazilo. Rameno bolelo pořád, v noci jsem nespala v žádné poloze. V srpnu jsem šla už totálně zdecimovaná k jinému ortopedovi – výsledek – operace v září. Díky trhlině a její bolesti mi totálně zatuhlo rameno (zmrzlé rameno), takže při operaci jednak řešil trhliny (2) a jednak nějak rozřezával ty zatuhlé šlachy. Podle mého názoru byla chyba u prvního ortopeda, že mi nepředepsal žádné rehabilitace, nemuselo dojít k tomu hodně bolestivému zatuhlému rameni.
Po operaci hned druhý den rehabilitace (tfuj – nic moc) a krátce potom jsem měla 25 rehabilitací + jakési elektro atd. Co je nejdůležitější – je doma rozcvičovat. Já na to byla poctivka, denně téměř hodinu – napřed nahřátí ramene a potom různé cviky, které mi poradila fyzioterapeutka. Vždy do začátku bolesti, pak protitah a znovu. Teď budu už 9 měsíců po operaci a jsem děsně spokojená. Tak jednou týdně hodím ještě cvičně rozcvičování do maxima, ale už je to zřejmě zbytečné a ruku dám rovně nahoru.
Škoda, že jsem ztratila 4 měsíce u neschopného doktora.

Kačka (Čt, 31. 3. 2022 - 11:03)

Já jsem dopadla stejně, burzitida zánět tíhových váčků. Doktor léčil jen protizanětlivymi léky. plus potom nasadil opijaty, když jsem nemohla bolestmi spát. Po těch jsem zvracela. Tak jsem nebrala.Načež mi rameno zamrzlo.obstřiky a rázový vlny bez efektu. to už bylo pozdě. Chtěla jsem po něm operaci, nebo cvičení, ale byl proti.Tak jsem se po půl roce sama objednala na soukromou kliniku.kde budu zákrok platit.Mám už domluvený. Nakonec mě na něj poslal i ortoped,ale v nemocnici bych si zřejmě počkala na operaci.tak asi konzultaci zruším a půjdu na tu soukromou jednodenni chirurgii, termin mám už domluvený za měsíc. No možná by to slo i rozcvicit, jenže ted už mám měsic do zákroku a to je krátká doba. Je to dneska opravdu binec u těch doktorů..

honza (Po, 20. 6. 2011 - 22:06)

Jsem den po artroskopii...tak ono to boli kazdeho jinak podle toho jak to mel vazne poskozene. Mě doktor rikal ze sem to mel dost osklivé, taky aby ne kdyz sem to mel uz po páte luxaci. Jsem mesic a par dni po operaci a poboli vá me to, ale pohybovat stim vubec nemohu. Proste kazdy je originální pripad.

Štěpánka (Pá, 10. 6. 2011 - 23:06)

Jsem den po artroskopii ramene a jsem v pohodě.Místo klasické narkozy mi byl nabídnut nervový blok a uspání.Je to opravdu lepší a šetrnější,není pak špatně,nebolí hlava atd.Už jsem i cvičila trochu to pobolívalo,ale jinak dobré.Říkám na rovinu je to čistý a šetrný zákrok,je pravda,že každý snáší bolest jinak,ale zvěsti o šílených bolestech a podobně jsou jen fámy a strašáci.Je to opravdu vpohodě a dá se to v klidu a s přehledem zvládnout.Díky nervovému bloku jsem nepotřebovala ani injekce proti bolesti a ani když to přez noc přišlo k sobě už nebyli potřeba.Můj názor: NEBOJTE SE JDE TO ZVLÁDNOUT!!!!!!!!!! Operovali mě v Ústí nad Labem a jsem spokojená!!!!!!!!!!

lenka (So, 16. 2. 2019 - 13:02)

jsem dva dny po artroskopii ramane přetržena rotatova manžeta operovaly me v usti nad labem vše se nepodařilo sešit jsem stabilizovana

Štěpánka (Út, 31. 5. 2011 - 19:05)

Jsem po operaci měsíc a...A co na to lékaři??????????To je divné takové bolesti by jste asi mít neměl a tak dlouho????????????To mě opravdu mrzí.Já trpím bolestma už dva roky a nemůžu prakticky nic dělat,jsem hodně aktivní a sportuji,mám dvě dcery a tak mě to dost omezuje.Klasická léčba nezabrala a tak mě čeká ta operace.Zatím mi každý kdo ji prodělal říkal,že to bolí pár dní a pak je to vpohodě,jen se to těžko rozcvičuje.Asi by jste měl lékaři říct o těch bolestech aby nebylo něco špatně.Držím palce!!!!!!!!!

Honza (Út, 31. 5. 2011 - 14:05)

Jsem po operaci měsíc a dost až moc mě to bolí...Vůbec nespím, nejdéle sem spal 5 hodin za noc. prášky mě nezabírají. Dost mě to narušuje můj životní styl. Jsem v depresích

Štěpánka (Čt, 26. 5. 2011 - 20:05)

Čeká mě artroskopie ramene,mám problém s rotátorovou manžetou.Dnes jsem obíhala předop.vyš. a lékařka mě odrazovala.Fakt je,že půjdu ať říká co chce ty bolesti a omezení jsou k nevydržení už mě trápí dva roky.Má někdo zkušenost? Byl někdo na operaci v Ústí nad Labem?

lenka (Pá, 14. 12. 2018 - 22:12)

me dnes na poliklinice v ul blo zjisteno utržení rotatoru,po uraze, orteze a rehabky jsem stale nezvedla vubec ruku, celkem silne bolesti jdu se v pondeli objednat k operaci mam strach a budou me operovat v usti nad labem takže,,, vubec neznam jak vše bude probihat

Honza (St, 3. 12. 2008 - 21:12)

4au lidi,jsem 2 měsíce po Artroskopii ramene,občas to pobolívá ale je to vpohodě.nejlepší ortopedi na tohle jsou v Urazove nemocnici v Brně!je tam jeden z nejlepších ortopedů..jinak podotýkám je to pod celkovou Anestezií

jana (So, 12. 2. 2022 - 13:02)

Jsem z Brna, ale doktor mě zatim nikam nechce poslat. ja však nechci čekat rok déle , mam se stěhovat za rok mimo kraj a navic jsem bez práce, pracivaka jsem fyzicky a to ted neni možné. proto pozrebuji být dřív v pořádku. Jedině si zaplatit soukromou kliniku, je to binec v dnešní době. Mám onezenou hybnost čím dal víc už to asi zamrzlo.

Dan (St, 26. 11. 2008 - 20:11)

Díky Pavle za info.
Znáte někdo z vlastní zkušenosti dobrého ortopeda, který dělá artroskopie? Dík

dobroradič (So, 19. 12. 2020 - 00:12)

Na ortopedii v Motole jsou dvě oddělení I. a II, je tam doktorů hodně a každý je dobrý, někdy je lepší mladý lékař než nějaký docent, který operuje jednou za 14 dní, dělali tam moji matce kyčelní kloub, operace se podařila a hlavně neměla žádné komplikace, bolesti záněty, kloub prohání, chodí a létá, nesmí nosit těžký věci, tedy ji pomáháme a nákupy ji dělame, ale vaření zvládá a chodí na procházky, Jméno lékaři neřeknu, stejně se k němu nedostaneš, měl by ti dát tip lékař ortopéd nebo jako matku poslala na operaci rehabilitační lékařka. Tě péro, není to jak ty si představuješ, někoho dohodit není jako říct Frantovi u piva v hospodě aby ti opravil kapající kohoutek.

Reklama

Přidat komentář