Reklama

Nechce sa mi chodit do práce

ivan (Čt, 19. 6. 2008 - 05:06)

chtěl bych vidět toho vola komu by se chtělo..-

Aleš (Čt, 19. 6. 2008 - 00:06)

To bych byl sám proti sobě, zvědavá liško.

liška (St, 18. 6. 2008 - 22:06)

Ty asi v administrativě neděláš, viď...

Aleš (St, 18. 6. 2008 - 20:06)

Slovo krysa jsem použil záměrně, protože je jich zbytečně moc. A na přebujelou administrativu doplácíme všichni.

Alesi (St, 18. 6. 2008 - 20:06)

no to jsem zvedava jak by ti manualni pracovnici neco manualne vytvareli, kdyby jim tam kancelarska krysa neobjednala material, nezaplatila faktury a nevypocetla mzdu.

Petronius (St, 18. 6. 2008 - 20:06)

Aleš: Kdo si říká profesoři?

liška (St, 18. 6. 2008 - 16:06)

Lenko, kolik je dceři (a kolik je tobě)???

Aleš (St, 18. 6. 2008 - 12:06)

Manuální pracovníci vytváří HDP, na rozdíl od kancelářských krys.
Pro hospodářství jsou důležitější než vysokoškolští učitelé, nechápu proč si říkají profesoři.

viky (St, 18. 6. 2008 - 10:06)

náhodou manuální pracovníci nejsou zas tak hrozní jak píše někdo přede mnou. Na baráku se nám vystřídalo zatím 8 dělníků a jen dva z nich byli sprostý (naštěstí tu byli jen dvakrát), ostatní jsou slušný lidi. Jsou rádi, že mají práci a dělaj dobře a rychle a někdy i o víkendu.

cestář (St, 18. 6. 2008 - 02:06)

práce šlechtí.Rád chodím do práce a jsem nešťastnej když ji nemám.

Návštěvník (St, 18. 6. 2008 - 02:06)

Andreo ty si krava co?

Andrea (Út, 17. 6. 2008 - 23:06)

Tak proč sis pořizovala děti, to tě nenapadlo, že to je taky práce a mnohem náročnější? Mimochodem jsem se musela zasmát výroku, že hlídáš doma dvě malé děti. To je opravdu pozoruhodný způsob jak někomu sdělit, že jsi matkou syna a dcery.

lenka (Út, 17. 6. 2008 - 20:06)

jo,chtela jsem tim rict,ze kdyz jsem chodila do prace,clovek si odbyl tech svych 9 hodin,prijel domu a mel klid.Ted ho nemam ani v noci.

lenka (Út, 17. 6. 2008 - 20:06)

Ja do prace nechodim,hlidam doma dve male deti a mam zas tu nevyhodu,ze jsou na me prisate 24 h.denne.Vali se mi tu dopisy,ktery potrebuju poslat uz tejden,nemuzu si dojit ani na postu.Synovy jsou 3 tydny...Dcera mi tak 5 krat odpoji internet,nez vubec dopisu jeden prispevek...

Dežo (Út, 17. 6. 2008 - 20:06)

Já chodím do práce až potím krev a taky se mi nechce.

Čas není všechn (Út, 17. 6. 2008 - 19:06)

Vystřídal jsem hodně profesí, takže mohu srovnávat. Dělal jsem taxikáře, učitele, stolaře, zedníka, natěrače, zahradníka, lesního dělníka, realitního makléře. Všechna povolání mají své plusy a minusy.

Taxikáře jsem dělal jen jako bokovku, v nočních hodinách. Někteří klienti hrůza, ožralci, zfetovaní. Většinu nocí byl ale klid. Učitel - perfektní pracovní doba, ale stres a chodil jsem domů strašně vyšťavený. 6 h v kraválu a problémech vydá za 10 h jinde. Stolař - to po mně chtěli precizní práci, nebyl jsem přímo stolař, dělal jsem pomocníka. Výhodou, že jsem mohl při práci poslouchat rádio, nevýhodou byla prašnost (broušení, hoblování) a někdy ty stroje taky už lezly na nervy. Jinak pěkná práce. Zedničina mě uspokojovala nejvíce - hned vidíte výsledek práce, dělal jsem i obklady, koupelny, lidi mě chválil, zažil jsem asi největší satisfakci. Ale častokrát indulona nestačila, měl jsem rozpraskané ruce do krve od vápna a cementu a sraček v lepidlech. Zahradnictví bylo prima. Na čerstvém vzduchu, nebyly to kytky, ale okrasná a ovocná zahrada. Pracoval jsem tam jen přes léto, takže jsem nezažil ten nápor na jaře. Byla to pohoda, ale občas nuda. Celý život bych to nedokázal dělat, ačkoli přírodu miluji. A taky nejméně peněz. Natěrač byla dost nepříjemná práce. Taky pouze jako brigádu, celý život by to nešlo. Baví to tak člověka týden, po měsící čichání hlavně syntetických barev už začínáte mít obavy o zdraví. Taktéž jsme kolikrát musel slézt ze střechy, protože se mi z výparů motala hlava. Lesní dělník byla fyzicky nejnáročnějí práce. Hlavně jsem sadil stromky, po dni stráveném na svahu kopce, po celodenním kopání a ušlapávání kamenité půdy jsem byl opravdu strašně vyřízený. Realitní makléř - obrovská svoboda, vše záleží na vás. Dělal jsem pod velkou realitkou na živnost. list. Pracovní doba podle zájmu klientů, vstával jsem pozdě, ale někdy po večerech a so/ne - ti mi občas vadilo. Jinak ovšem největší seberealizace. Lidi se někdy dívali jak na podvodníka, ale já jsem byl vždy seriozní. Taky byl zde největší příjem (zpočátku ale ne). Bylo to podle toho, co jsem zprostředkoval. Nepříjemné bylo někdy to, že jsem se musel nutit k přesvědčování klientů, hlavně starší generace.

Kdybych to měl nějak porovnat, nejhorší práce fyzická byla v lese. To taky lidi nevydrželi dělat dlouho. Viděl jsem kolegyni, která po 12 letech této práce skončila v invalidním důchodě. Nejhorší práce duševní byla ve školství. A to jsem včas vypadl, dneska prý podle mých zpáv jsou děcka a rodiče ještě horší. Tam vás mohli kdykoli za cokoli trestat. Nejvíce mě asi uspokojovala zedničina, ale to pouze tehdy, když jsem pracoval sám. Za zedníky se totiž hlásí lidi s nižžím IQ a jsou vulgární až to je odporné. Moc jsem si s nimi nerozuměl. Kdybych ale mohl znovu začít dospělý život, vystudoval bych za doktora. To by mě asi bavilo nejvíce, škoda, už na to nemám věk. Ta manuální zručnost by se dala uplatnit v mnoha oborech a současně bych jako kolegy neměl úplná duševní dřeva.

Dýně (Čt, 30. 7. 2020 - 13:07)

Díky za podrobný rozbor několika zaměstnání. Zajímavé.

Elin (Út, 17. 6. 2008 - 19:06)

Přesně liško, neznám nikoho, kdo by makal 8 hodin denně. Já jsem v práci běžně 9 až 10 hodin denně a všichni známí a kamarádi to mají stejně.

xxx (Út, 17. 6. 2008 - 18:06)

Tak mě teda řekněte, co z té práce člověk má jiného za výhody, než jen to, že není na ulici... HNUS!!!!!!!!!!

liška (Út, 17. 6. 2008 - 18:06)

Pro Viky: ha ha. To si jenom myslíš že v naší kapitalistický společnosti budeš makat jen 5 x 8. Můžu tě uklidnit, já makám povinně 5 x 8,5 a navrch každý měsíc mám neplacený přesčasy (obvykle dvojciferné číslo). A jsem taky VŠ.

Reklama

Přidat komentář