Reklama

Jak zastavit laktaci

( . )( . ) (Po, 14. 8. 2017 - 21:08)

Já bych taky nechtěl nějakou gumovou náhražku, není na pořádnej cecek!

Lenka (Po, 14. 8. 2017 - 20:08)

Zdravím mám doma malého zavislaka je 21mesicu a stále ho kojím občas je to nesnesitelné už nevím co s ním mám dělat pořád chce pít už ho nemůžu ani chovat když jdeme do krámu protože se sám obslouží. Doktorka nám poradila dudlík a nebo flašku ale ani jedno nechce dudlika i flašku vyhazuje.

Zuzka (Pá, 30. 9. 2016 - 17:09)

Prosím může mi někdo prorazit mam 2mesicni holčičku nechce pořádně pit hraje si přitom mam tak rozpraskane bradavky a opět se mi podruhe vrátil zánět.Když odstrikam tak to vyplivuje já už si nevim rady prpim strašně to boli a štípe.

Petra (Pá, 28. 8. 2009 - 21:08)

Na zastavení laktace existují také homeopatika: Ricinus communis - ředění 15 či 30CH nebo Lac caninum 9 či 15CH. Bere se 5granulí 2xdenně až do zástavy laktace. Granulky nesmí přijít do styku s potem, tudíž se neberou do ruky, ale vsypou se pod jazyk, kde se nechají rozpustit.

Jitka (Ne, 6. 5. 2012 - 15:05)

Nezlobte se, ale obdobné KRETÉNKY!!, které matky co se rozhodly nekojit odsuzují a nazývají je sobeckými, ať jdou vřele do pr!! Každá ať se rozhodne dle svého. Pokud nebude spokojená matka, tak ani dítě!!
Já měla podobný problém. Protože nám dítě zemřelo při porodu, odmítla jsem se dál trápit mnohaměsíčním odstříkáváním mléka pro nikoho (jak sobecké že?). Doktor radil to samé - snižovat dávky a čekat, že prý i stres z události mléko samo časem zastaví. Bohužel ..zabraly až prášky, které jsem si musela pomalu vyprosit na kolenou. Takže milé dámy, nedejte se a bojujte za to co si přejete vy.

nesporova vera (Út, 17. 4. 2012 - 22:04)

musím napsat svůj názor,a podpořit nekojící matky,neb jsem sama matka dvou dětí a ani jedno jsem nekojila ze zdravotních důvodu,i presto že snaha byla kojit obe dě,ti!nedám dopustit na UM!vedomí že miminko neplače kvůli hladu mi strašně psychycky pomohlo a já jako matka byla mnohem spokojenšjší a hlavne klidnejší!!a má to další vyhody jako je hlídaní miminka babičkama,a vy mate aspon chvíli cas sami na sebe!!!!

MaMaMka (Po, 5. 3. 2012 - 11:03)

Výše zmíněný web nefunguje jelikož nebyl zájem maminek, jsme pouze omezeně na facebooku.

Iveta (So, 3. 3. 2012 - 21:03)

Maminky,které tyto problémy...souhlasím, je to na palici. Dceru jsem kojila tři měsíce, a le pak nechtěla mlíko, ani moje, ani UM. Do dnes ho nepije. Matka to pozná, když to dítěti nesedí a nechce, tak UM, protože psychyka matky a dítěte je ještě důležitější než kojení. Navícteď jsou nějaké nové vědecké poznatky a to kojení zase taková výhra není. Teď mám syna 3 týdny, dnes jsem přestala kojit, protože jinak bych se zbláznila. Mám ještě tři děti a malý se nechá krmit pouze z lahvě, protože mám velká prsa. Radili, odstřikujte do lahve a krmte,to jsem ale dělal, ale když jsem už 36 hdo nespala, tak je to kravina. Mám ještě dvě děti, takže UM anti koloc nutrilon a je klid.

maruška (Út, 7. 2. 2012 - 10:02)

nechápu maminky, které...Ahoj, obvykle se vyhýbám příspěvkům na podobné mateřské weby. Někdy narazím na zajímavé informace, někdy se nestačím divit. Jako třeba o sobeckosti nekojících matek.Fakt mě rozčilují podobné soudy i to, že se z kojení stává jakýsi prubířský kámen dobré matky. nikdy bych si netroufla vynášet podobné soudy, jakým právem? takže vzkaz pro všechny matky ode mne:základem je spokojená matka, ať už kojící nebo nekojící. Mějte se. Jo a aby nevznikl nějaký renonc, sama kojím plně 7 měsíců...

MaMaMka (Pá, 30. 12. 2011 - 21:12)

Martino, ze zkušenosti z druhým dítětem, synem můžu říct, že jsem si všimla propojení mezi zvracením mateřského mléko a mou nervozitou - vždy když se napil léka a já byla před tím ve stresu, vyzvracel to všechno do půl hodiny. Když jsem byla v klidu, bylo vše v pohodě. Tvůj případ může být samozřejmně jiný. Klidná maminka je pro děťátko to nejlepší. pokud by jsi chtěla sdílet své mateřství, nově rozjíždíme nekormenční web pro maminky www.mamamky.webnode.cz a fengujeme také na facebooku jako MaMaMky aneb my a naše děti

Jitka (Pá, 30. 12. 2011 - 12:12)

Ahoj taky si nemyslím že je...Maminky,které tyto problémy nemají,to nikdy nemůžou pochopit. Já jsem taky hrozně chtěla kojit,ale stejně jako Tobě mi to dělalo tyto problémy. Myslím si,že se Ti muselo ulevit předevšim psychicky. Nenech si do toho mluvit,kojení z nikoho dobrou mámu neudělá. Těm ,co to jde,se to mluví... A hlavně-nemají vůbec ponětí,jaký je to psychický boj!

jarmila (St, 28. 12. 2011 - 14:12)

nechápu maminky, které...tak tohle může napsat jenom hlupák!!!

Martina (Út, 13. 12. 2011 - 17:12)

nechápu maminky, které...Ahoj taky si nemyslím že je to sobecké, hrozně jsem chtěla kojit mám měsíčního syna který mi po mateřském mléku zvrací nepřibývá na váze doktoři hrozní s nemocnicí, moje prsa jsou tak nateklá a bradavky okousaný že jsem po 17 dnech přešla na nutrilon a můžu říct že mě, tatínkovi i miminku se náramně ulevilo. Takže odsuzovat maminky který opravdu nemůžou kojit je nesmysl a moc jim to na psychice taky nedodá. Hold někdo má štěstí a může kojit do nekonečna a někdo ne

Markéta H (Út, 30. 8. 2011 - 12:08)

Někdy je to třeba a nemyslím si, že jde vžy o sobeckost. Moje obě děti museli být dokrmovány sušeným mlékem a během dvou týdnů už nechtěli kojit. Ale jak málo pili, tak málo bylo mléka a laktace se sama zastavila.

Betka (Út, 30. 8. 2011 - 11:08)

Dobrý den, prosím o radu...nechápu maminky, které chtějí zastavit laktaci, pokud nemá mimčo ani rok, řekla bych, že jsou pěkně sobecké !

Petra (So, 1. 12. 2018 - 21:12)

To je každého věc!

Lenča (So, 6. 9. 2008 - 21:09)

Ještě mě napadlo, že bych ti mohla poradit aspoň to, co vím...
Jak dlouho trvá kojení? Dáváš z obou prsů nebo jen z jednoho? Jak často kojíš?

Lenča (So, 6. 9. 2008 - 21:09)

Leni, řídké mléko neexistuje, co ti to řekla doktorka za nesmysl? To průhlednější mlíčko je tzv.přední mlíko,které je hlavně na žízeň a za chvíli (někdy do pár sekund, někdy i do několika minut) se malej dostane k tzv.zadnímu mlíku, které je bělejší a obsahuje mnohem víc tuků, takže více zasytí a je na přibývání... Nevzdávej to kvůli prvním problémům, nechci tě přemlouvat, ale kojení je fakt to nejlepší pro děťátko, pohodlné pro maminku a navíc to šetří penízky. Zkus se mrknout na http://www.kojeni.net/databaze.php , tam najdeš vše, co potřebuješ a nebo i využij on-line poradny na těch stejných stránkách (je otevřena jen pár dní v týdnu) a nebo pak ještě je poradna na www.porodnice.cz, kde se ale musíš nejprve zaregistrovat a pak položit dotaz té laktační poradkyni, která tam je. Kojení fakt stojí za to, tak to nevzdávej ;o). Držím pěsti tobě i miminku!

Lenka (So, 6. 9. 2008 - 21:09)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak nejlépe zastavit laktaci. Mám téměř měsíčního syna a poslední týden mám asi špatné mlíko. Vypadá jako voda, malej se napije a po kojení plače jako bych mu vůbec nedala.Přisává se dobře.Doktorka řekla ať po kojení přikrmuju, že mám řídké mlíko ale je to jako bych ho ani nekojila, vypije mi potom ještě 70ml i víc. Proto jsem se rozhodla s kojením skončit. Prsa se mi nalévají dost, zatím se snažím odstříkávat jen při pocitu přeplněných prsou ale nepocituju úbytek laktace.Prosím o radu jak laktaci nejlépe přirozeně zastavit(bez léků). Děkuji

Verča (Čt, 21. 8. 2008 - 12:08)

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, po 22měsících jsem přestala kojit a taky jsem měla od gynekoložky předepsané prášky na zastavení laktace, ale bylo mě po nich hrozně zle a tak jsem měla snížené dávkování. Mléko už mě samovolně neteče a je to asi 7dní od posledního prášku. Ale nyní se me v podpaží na obou stranách udělali takvé uzliny- kuličky a bolí to, chtěla bych poprosit o radu co s tím můžu dělat a jestli je to ještě stále mléko nebo úplně něco jiného. Děkuji moc za radu

Reklama

Přidat komentář