Reklama

Antidepresiva a alkohol

Daniela (So, 27. 2. 2010 - 19:02)

Prosím o radu,zkušenost....Beru asi 2,5 měsíce antidepresiva Zoloft.Dvakrát za tu dobu jsem si vzala dvě deci vína,jednou na oslavě manželovo a jednou na oslavě svých narozenin.Opravdu jen sklenku 2dcl.Poprvé se mi udělalo strašně špatně,ale říkala jsem si,že je to asi jen náhoda.Podruhé se mi stalo to samé.Sklenku jsem vypila a během půl hodiny zle,šílené návaly horka,na omdlení a na zvracení...Je možné že je to způsobenou jednou skleničkou vína v kombinaci s AD? A ještě jeden dotaz:co jsem zoloft začala brát,nemám orgasmus,ale to bych tak nějak dočasně zkousla a nemohu jít na velkou,trpím na strašnou zácpu,dr.radila jíst vlákninu,neřešit to projímadly,ale vláknina nepomáhá,jsem plná jako balon.prostě nejsem z braní nadšená kvůli těmto nežád.účinkům,ale co mohu dělat,tak sháním alespoň radu...díky

REALITA (Po, 25. 1. 2010 - 20:01)

kdyby jste si raději šli na...Milý pisateľ, prajem Ti, aby si nikdy nemusel riešiť takýto problém.... Možno niektorí sa dostali do takej to situácie samoľúbosťou, nečinnosťou a iným nekonaním, resp. konaním. Ale pokiaľ by si bol sčítaný, určite by si nemohol napísať, prepáč, takúto HOVADINU, po česky SKOTAČiNU. Máš sťastie, neopustila ťa milovaná manželka, nezomrela Ti dcéra, tvoj najbližší nemal rakovinu a nemusel si mu zabezpečiť osoobne starostlivoť.... Tu SÚ  TIE PRÍČINY, ťažké životné situácie a keď nemáš zázemie a padá na teba celý svet... bojuješ, ale nemôžeš sa z toho dostať????.... Následky sú potom ťažké,,,,,a niekoľkoročné..... je to ochorenie ako každé iné....  Nepostaví sa  ti? Tak si dáš viagru.... Ideš si zaplávať??? a vyrieši sa ti problém... áno, z istého pohľadu máš pravdu... aktivita lieči..... Iba aktivitou som dosiahla, že som spokojná, vyrovnaná a po niekoľkých rokoch už neužívam lieky. Medzitým som si urobila 2 vysoké školy.... aj som behala, plávala a chodila do sauny.... OTÁZKA PRE TEBA: ČO SI DOKÁZAL TY, KEĎ SI NEBOL NA LIEKOCH?

Eliška (Ne, 31. 3. 2013 - 20:03)

Chci se zeptat jestli vadí pití jedného malého piva při užíváni AD. (Cythalopram 1-0-0 3 roky) Děkuji ...

Mari (St, 20. 2. 2013 - 00:02)

AHOJ MENUJI SE LUKAS 1...3 rumy a 2 piva s tim nemaj co delat.Zajdi k doktorovi!100%...no a nebo si nedelej z lidi srandu!!!

Mari (St, 20. 2. 2013 - 00:02)

Tema zdravotnima problemama myslis co,konkretne??

Viky (Pá, 18. 9. 2009 - 17:09)

Děkuji za vysvětlení. J...Tak na kombinaci alkoholu a anxiolytik bych si dala opravdu pozor, na citalopram taky piju a je to OK, i víc než 1-2 pivka, ikdyž to by se nemělo, Dr. mi říkala, že smim 1 pivo, ale po diazepamu jsme se učili, že došlo i k úmrtí, když byl kombinovaný s alkoholem a to to byla jen 1 decka vína, takže bych si dala bacha, někdo samozřejmě pije i na anxiolytika a nic se mu nestane, ale to neznamená, že se na ně má pít, s tim bych byla opravdu opatrná, radši počkej, až vysadíš Neurol a pak si tu a tam to pivečko k citalopramu dej.

Pepan (Pá, 18. 9. 2009 - 12:09)

Pepane, je rozdíl mezi...Děkuji za vysvětlení. J alkoholu ve velké míře neholduji. Pouze jsem měl obavu, aby když si dám jedno, dvě piva a krátce na to přijde stav kdy budu potřebovat diazepan, abych si ho vůbec mohl vzít bez rizika nějaké nežádoucí reakce či absence účinku. Děkuji za ukidnění, hned si na obědě lépe pochutnám :-)

martin (Ne, 10. 1. 2021 - 02:01)

pepane jednoduse a zkracene nechapu proc se ptas lidi na ucinky kdyz si das pivo bud si dej pivo nebo ber neurol nebo co mas nesmis proste sezrat deset najednou neurolu a pak na to chlastat mam skusenosti velky beru neurol uz sest let pivo na to nevadi ale jak rikam ne ze das deset neurolu a pak na to chlast to skoncis akorad tak na jipu jak ja tenkrat proste psychyka v predeli dostal jsem zkrat uz sem nechtel bejt tak sem udelal tuhle picovinu jinak kdyz si vemes jeden neurol za den a pak pivka tak ti to nic neudela jinak lepsi nebrat zadny navykovi prasky jen rada ale kazdej ma svoji hlavu a zivot

Jana (Pá, 18. 9. 2009 - 09:09)

Pepane, je rozdíl mezi antidepresivy a antixylotiky. Antidepresiva jsou nenávyková (citalopram)dodávají mozku serotonin, protože mozek nestíhá. Alkohol v rozumné míře neškodí. Antixylotika (neurol, diazepan, oxazepan, lexaurin..... atd) jsou návyková, tak bacha!!! Závislost může vzniknout po 4 týdnech každodenního braní. Alkohol účinky těchto léků zesiluje. 1 pivo, samozřejmě nevadí. Ale zákaz alkoholu v příbalovém letáku je myšlen tak, že do sebe člověk hodí diazepan a zaleje to deseti pivy nebo litrem vodky. Takže Pepane jedno pivko po obědě Ti fakt neuškodí ani na neurol či diazepan.

Pepan (Čt, 17. 9. 2009 - 14:09)

Pepane, 1-2 pivka nic není. K...Děkuji Jano, konečně taky nějaká dobrá zpráva. Tohle říkat doktoři, tak nemusí ordinovat tolik léků :-) Ještě mi napadá, doktorka mi pro případy nouze napsala diazepan, kde se přímo píše zákaz alkoholu. Mám ho doma už dva týdny a zatím jsem si ho nevzal, podobným lékům se snažím vyhýbat. Ale kdyby náhodou nebylo jiného zbytí, jak nejdříve po se smí nějaký ten lok chmelového moku?

Adam Drayton (Ne, 3. 5. 2020 - 01:05)

I'm english and as long as taken within reason ie not too many tablets/beers then diazepam with one beer is actually quite enjoyable. Just be careful. It's a nice remedy in england though. Enjoy and dont necessarily take my advice just my opinion.

Jana (Čt, 17. 9. 2009 - 14:09)

Pepane, 1-2 pivka nic není. K citalopramu alkohol nevadí vůbec, u neurolu bud opatrný s větším množstvím alkoholu, az Ti zabere citalopram a vysadíš neurol, tak si pivka dopřej, jak chceš.

Pepan (Čt, 17. 9. 2009 - 14:09)

Před necelým týdnem jsem začal brát vždy večer citalopram. Než začne účinkovat, beru ráno a večer jako podpůrný lék neurol. Psychicky se cítím v pohodě, pouze lékař mi dal diagnozu panickou úzkost, protože mm dlouho trvající bolesti krku, jejichž jiná příčina než psychika nebyla po desítkách vyšetření zjištěna. Občas sem měl pocit zhoršeného dýchání a nsledné projevy hyperventilační tetanie, což asi od té psychiky je. Ovšem nedovedu si představit oběd bez jednoho či dvou piv. Poslední týden piji pouze nealkoholické kvůli lékům, ale to se fakt nedá pít. Myslíte že jedno až dvě piva mohou nějak ovlivnit léčbu, nebo vyolat nějaký problém?

Návštěvník (Čt, 26. 3. 2009 - 18:03)

nepit.

lukas menert (Pá, 21. 12. 2012 - 18:12)

AHOJ MENUJI SE LUKAS 1 SEMDRAVOTNI PROBLEMY JE MOŽNE SE NAPIL NA ASENTRU 50 MILIGRAMU A TED MAM ZDRAVOTNI POTIŽE JE MOZNE ŽE JE TO V KOMBINACI Z ALKOHOLEM D MĚ TRAPI PAMĚT SEM SLABE MOZEK NEPRACUJE CO MAM DĚLAT UŽ ROK TRPIM MĚL SEM MISIM 3 RUMY A 2 PIVA

Týna (Po, 16. 7. 2012 - 13:07)

Ahoj, myslím, že já osobně jsem si alkoholem přispěla k neúčinnosti AD, konkrétně Seropramu...alkohol snižuje účinek AD a dle mě by se během užívání AD neměl pít vůbec, teď mám Argofan a rozhodla jsem se, že se nenapiju, jak jen to půjde, alkohol vše jen zhoršuje.

Bára (St, 27. 6. 2012 - 19:06)

Dobrý den. Dneska jsem...akorát tě to víc ztříská a další následky jsem radši ani nezjišťovala, jen vím, že se na AD nesmí pít alkohol protože to zesiluje jeho účinky

Bára (St, 27. 6. 2012 - 19:06)

ahojte všichni, mám...musí chtít sama změnit tohle všechno, já stavy úzkosti, depresí , beznaděje a kolikrát kvůli ničemu (dá se říct)mám už asi od puberty a taky jsem se řezala....až jsem si sama řekla o pomoc je to 4 roky z5 v 17 letech poslali mě na psychotesty a pak min našli psycholožku a taky psychiatra a beru AD, ale bohužel neni to vždy v pořádku, stavy se čas od času vracejí a alkohol na AD není dobrý (sama to nedodržuji), protože to akorát víc nakládá a člověk je po malém množtví alkoholu pěkně zmrskanej... přála bych si aby to zmizelo úplně, ale doktor říká, že to bez léků už nikdy nebude uplně v pořádku bohužel :(

Tereza (St, 6. 6. 2012 - 20:06)

Dobrý den. Dneska jsem začal AD užívat. CHtěla jsem se zeptat, jaký bude mít na můj organismus účinek, pokud si na ně (samozřejmě při nějaké vyjímečné situaci) napiji alkoholu, jestli to má nějaká výrazná zdravotní rizika. (Beru Mirtazapin 15mg)

aylla1 (Čt, 17. 5. 2012 - 19:05)

bere také antidepresiva, ale nevím jaká

Reklama

Přidat komentář