Reklama

Cervikální dystonie

standa (So, 11. 3. 2017 - 08:03)

Diky Stanko za radu.Bože já...a na ten rivotril nereaguješ - botulotoxin moc na třes není - jen částečně - hlavně na křečea ztuhlost .třes neodstraní !to zase ten rivotril umí , lae asi jak u koho .

standa (So, 11. 3. 2017 - 08:03)

CHtěla bych si koupit na...já to nosím jenom na spaní - v límci přes den ty svaly hodně ochabnou , když je někdo podpírá (ikdyž je to úleva)!! jak to sundáš ,tak je to peklo, než si zase zvyknou na mormální zátěž - já jsem teď hodně chodil, za měsíc tak 200km- a ten krk je lepší a tolik neblbne - tak první týden za sebou v práci , tak uvidíme jak to bude dál.

mária (So, 11. 3. 2017 - 07:03)

Zdravím,krční límec je...Diky Stanko za radu.Bože já to třepání mám čím dál tím horší horší se mi ten třes a ne lepší .Třepala se mi hlava jen občas ve vypjatych situacích ale ted se mi třepe od rána do večera takový jemný třes ale pořad ,po léčbě se mi ten třes zhoršil a doktor mi řek že je to rokama prostě starnu a to mi je 55 beru ten Liskantin pulku ale že by to pomáhalo tak to né třesou se mi i ruce a vlastně celá polovina těla,paže a krk až jakoby celá kostra doktor mi nepichl BTX prý to nemá cenu že stejně nezabírá ,bože zaco,aspon tím límcem si chci trochu ulevit bo se z toho zblazním , rano vstanu a třepu se až do večera .

Staňka (Pá, 10. 3. 2017 - 23:03)

CHtěla bych si koupit na...Zdravím,krční límec je dobrý na žehlení ,práce na zahradě ,do auta.Ale nesmí se to přehánět,aby svaly neochably.V lékarně Vám určitě poradí.Na třes hlavy hlavně večer před usnutím je dobrý nahřívací plyšák, nebo něco na podepření hlavy,něco mněkého ,poddajného. No a na polykání mám vyskoušenou žvýkačku. Jo po tolika letech soužití s tímhle neřádem se nějaké vychytávky najdou,hlavně se snažit se stím smířit,ale to je rada nad rady Staňka

mária (Pá, 10. 3. 2017 - 21:03)

CHtěla bych si koupit na krční páteř límec ,máte nějakou radu a hlavně zkušenost ,děkuji.

maria (Po, 27. 2. 2017 - 06:02)

Marie, boreliozu nestačí...Ted jsem byla v Olomouci a napsal mi Liskantin.Na epilepsii.Připadám si jak pokusný králik ůplně mě ten lék rozhodil . To mi napsal prymář bože.Hlava se mi třepe vic a jsem furt unavena ,nebudu je brát brala sem je tyden .MATE NEKDO NĚJAKOU SKUŠENOST S TÍM LEKEM.

Eva (Čt, 23. 2. 2017 - 07:02)

Stando,měl jsi někdy...Na ten holter běž, nijak tě to nebude obtěžovat jen se nesmíš den koupat.

Pro Standu (Čt, 29. 3. 2018 - 09:03)

Diky za poradu.Taky myslim, ze nic jinyho nez Rivac nezabira. Doktor mi vnutil Baclofen a jeste se mi vic rozbolela hlava, Sirdalud vubec nezabral , tak nezbyva nez navysit Rivac. Pokud je nejaka alternativa tak v cr nebude nikdy:-(, tady se leky spis stahuji. A taky si myslim, ze pokud je to stejna ucinna latka bude to podobne( budem zavisli na jinem nazvu) ale stejne dozivotne. Diky za tip, ale doktor to stejne nenapise kdyz to nezna a nema vyzkouseny i kdyby si clovek pro lek nekam dojel. Drz se Adell

standa (St, 28. 3. 2018 - 09:03)

Nemáte někoho známého s touto diag. žijící v zahraničí ?co na to berou a co jim pomáhá vypínat křeče a třes.je to jen ten clonazepan ?(rivotril)

standa (St, 28. 3. 2018 - 09:03)

Clorazepate is a "classical" benzodiazepinetranxene je podobný "zapin" jako rivouš, ale u nás to není registrováné - kdoví jak by to působilo . Je to dostupné v PoLsku. snad by to byla náhrada

Standa (St, 28. 3. 2018 - 08:03)

měl by se vyvinout tlak na...Docela dobrá je diclofenaková mast - mažu s tím krk a méně to bolí a škube - tak zkuste a samo nahřívám - el. dečkou občas , když už je to jak beton - a někdy na noc molit.límec.když se ty obratle oddálí od sebe je to o něco lepší.

standa (St, 28. 3. 2018 - 08:03)

beru 2x 0,5mg- v 6 a 10:00-...měl by se vyvinout tlak na nějakou jinou alternatívu toho léku co v USA- a jinde ? Jsme odkázáni to užívat asi doživotně a tak by mělo být něco na výměnu podobných vlastností a není! ještě že jsem to vydržel do 40 ti bez medikace.Mladší lituji - čím to nahradí později - no snad něco paní vývojáři vyvinou.

standa (St, 28. 3. 2018 - 08:03)

Ahoj, jsi tu dlouho, tak mam...beru 2x 0,5mg- v 6 a 10:00- máš pravdu , že nic podobného na třes a ztuhlost není . zkoušel jsem i baclofen , ale je to o ničem .Ten rivotril užívám už 13let - a je fakt , že´účinek už je malý . , alespoň něco. jinak btx.ale to též není úplně to pravé.Mám to jak na vlnách - někdy je třes horší i v leže a některé dny zase je toho trochu méně. čert ví na čem to záleží .Prozatím jsem na to nepřišel . trochu mi to zklidní torekan , ale až na druhý den.jiné léky ty křeče ještě zhorší - některá ad. Takže hlavně se udržovat v pohodě.

Alena (St, 28. 3. 2018 - 07:03)

Alenko,Operaci mám...Děkuji, Adi, zkusím se poradit na místě. V běžné oční ordinaci se s takovým problémem nesetkávají, ale ve specializované, máš pravdu, to musí nějak řešit.A.

Pro Standu (Út, 27. 3. 2018 - 14:03)

Ahoj, jsi tu dlouho, tak mam dotaz kolik beres po tech letech Rivortilu? 0, 5 mi uplne prestala zabirat- po 10 letech. Nechce se mi navysovat, ale budu muset. Zkousel jsi prostridat jiny relaxancia- Baclofen, Sirdalud nebo Mydocalm? Me prijde, ze nic z toho nema na krece/ ty jsou uz strasne bolestivy az do hlavy/takovy efekt nez Rivotril. Jina alternativa noveho leku v cr asi neni. Diky za jakykoli poznatek. Jo a mas obdiv, ze furt zvladas pracovat!Ahoj Adell

Ada (Út, 27. 3. 2018 - 14:03)

Alenko,Operaci mám prodělanou. Vzhledem k torticolis( mám ale spasmus) ne třes mi pomohl Rivotril. Ale je jasné, že třes je v tomto případě horší problém. Určitě bys to měla probrat na pracovišti kam se chystáš. Starší pacienti mívají různé potíže a nemoci se kterými se to musí zkloubit. Možná pomůže i nějaká mírná analgosedace.

Alena (Po, 26. 3. 2018 - 12:03)

Prosím, má někdo zkušenost s operací očí (šedý zákal)? tuto operaci, kdy je nutná spolupráce s lékařem, a alespoň pro mne představuje stresovou situaci, to při třesu hlavy, který nelze léky zcela potlačit, vidím jako neřešitelnou situaci.Budu moc ráda, pokud se někdo ozve .Příp. Renata, pokud to v fb skupině někdy řešili. . Děkuji moc.

Renata (So, 24. 3. 2018 - 10:03)

Dobrý den, je tu někdo,...Ja jezdim do lazni na tuto diagnozu a mame narok 1x za rok. Smutne je, ze to nevedela ani moje neurolozka. Tak jsem to zkusila pres rehabilitacniho doktora a vyslo to. Ted uz vim, ze to je a pojedu po 3. Mame narok na 4 tydny a loni mi to pani doktorka v laznich prodlouzila na 5 tydnu. Nejen ze to pomuze na zklidneni v tom silenem zivotnim stredu, ale opravdu to pomaha na nasi nemoc. Ja byla na botoxu pred laznema a pak az za 9 mesicu. Ale jestli nejsi na fcb ve skupine Ceska skupina Pro dystonii, tak se tam zaregistruj. Tam jsme lazne resili. Ja jezdim mimo hrazene lazne pojistovnou i sama jeste jednou na tyden do lazni. Preji hodne stesti a nenechat se odradit, ze doktorka rekne, ze na to s nasi nemoci nemame narok. Mame!!!

Růžena (Ne, 12. 9. 2021 - 17:09)

Dobrý den, můžete mi prosím napsat číslo diagnozy na kterou je možné jet do lázní, moje lékařka neví. Mám již 10 let cervikální dystonii. Děkuji.

Staňka (Čt, 15. 3. 2018 - 21:03)

Dobrý den, je tu někdo,...Zdravím, já do lázní jezdím ,mám torticcollis,ale na tuto diagnozu lázně nedají.Mám problém s krční páteři vloni jsem byla na operaci,tak jsem lázně dostala.Na nettu je seznam ,na co je nárok na lázně,ale nejlepší by bylo domluvit se s lékařem.Na něm záleží jak tu žádost napíše. Všem bychlázně přála pomůže to aspoň na nervy .,

Reklama

Přidat komentář