Reklama

Budou ještě důchody???

Petr (St, 16. 12. 2009 - 07:12)

Komunisti nás vedli 40 let do prdele. Jejich nástupci ODS a ČSSD našli zkratku.

Blanka (St, 16. 12. 2009 - 05:12)

Marie celkem bych s tebou souhlasila až na to ,že se podivuješ,že by důchody měl vyplácet stát.Na co myslíš,že dáváme částky ze svých vydělaných peněz?Ano,platíme jimi současné důchodce,a proto je povinností státu hospodařit tak,aby bylo i na naše důchody!
Skutečnost je taková,že je odírána společenská skupina pracujících a drobných podnikatelů,aby část vyvolených žila nad poměry a rozhazovala NAŠE peníze a tím navyšovala státní dluhy.Ano jejich rozmařilý život budou muset platit naše děti,ale platíme ho už teď i my.ODS nás odírá ,aby vyhověla všem zlodějům a nenažrancům a ČSSD proto,že cpe menšinám a netáhlům.Z dění v našem státu je mi silně na bli...Myslím,že to,co se děje u nás,nemá ve světě obdoby. O totalitních praktikách EU nemluvě,kdyby alespoň směřovaly k umravnění vlády a zastání nás,kteří tento stát držíme nad vodou,tak jako je to v okolních zemích.

Marie (Út, 15. 12. 2009 - 23:12)

Důchody nebudou a když něco málo na ně zbyde, tak se toho nedožijeme. Už nyní, u dnešních padesátníků, se objevují zdravotní obtíže, které měli jejich rodiče v sedmdesáti. Už u dětí je zvýšený krevní tlak a cholesterol, diabetes...., já vím, že leccos se dá ovlivnit stravou, ale můžeme skutečně věřit tomu, co je uvedeno na obalu? Symbol dnešní doby peníze, peníze a zase peníze. Peníze stojí za špatným ovzduším, peníze stojí za zdravotně závadným zbožím a to i pro mimina. Povedlo se vám někomu koupit nějakou hračku, která NENÍ vyrobena v Číně? Ovoce se vozí přes půl světa, naši ovocnáří nemají odbyt, cukr také, naše cukrovary jsou zbourané, cukr, kdoví odkud, také dovážíme. Med také dovážíme, odbyt pro náš není.
Naši předci žili na bramborách, kys. zelí, kozím mléku a byli rozhodně zdravější, než jsme my. Za sebe bych byla ráda, kdybych se důchodu dožila, mohla jsem jít za za 4 roky a počítám, že jak posunují hranici, tak půjdu za 17 let, pokud se povede prosadit jednotný odchod do důchodu dle diktátu evr. unie na 67 let. Udřeným ženám odeberou bonus za vychované děti, aby muži nebyli diskriminování. Pro pár vyvolených je spousta peněz na zbytečné hlouposti, svoje voliče vyhledávají jen před volbama, jinak jsou jim ukradení, spíš na obtíž.
Četla jsem názor, že důchody nikdy nebyli, že si hospodář na důchod pořídil pole, nebo nějakou investici, ze které žil, když odešel na vejminek a s mladýma si dohodl, co bude z hospodářství dostávat, tak jakýpak důchod od státu, každý se musí starat sám.
P.S. Tato možnost u mne padá, jsem v paneláku :-D

xy (Út, 15. 12. 2009 - 20:12)

re:
16.7.2005 10:02 - důchodce

Ale no tak důchodče, to je vtip jak od Bubílkoví z pořadu S politiky netančím.
Já bych to řekl i jinak. Pracující důchodce je člověk, který a)nemá známé v městském penzionu, b)bydlí v bytě s tržním nájemným, c) bere plno léků za které musí platit, d)je spokojený občan který konečně v důchodu i splatem má statisticky průměrný příjem. Osobně znám všechny tyto kategorie lidí, ti první si v případě ztráty zaměstnání pujdou vybrat nejvhodnější strom na kterém by se mohli oběsit, v tom druhém tedy posledním příkladě si spokojený děda řekne, tak co a půjde na ryby. A teď pointa, ptá se paní učitelka " Pepíčku která pak odpověď bude správná za třicet let? A Pepíček se zamyslí a odpoví, "a kolik bude stát pančelko ten provaz za třicet let?"

Důchodce (Po, 14. 12. 2009 - 00:12)

Budou je brát jenom politici...Jestliže v příštích volbách opět zvítězí pravice, tak pro obyčejné pracující zůstane jediná důchodová dávka - ze samopalu.

kokky (Po, 14. 12. 2009 - 00:12)

Budou je brát jenom politici a podobná verbež...

Petr (St, 29. 4. 2009 - 11:04)

Důchody budou, ale budou je brát jen někteří (tj. vyvolení). Prostý lid utře hubu a bude muset pracovat, dokud nechcípne.'

Návštěvník (St, 29. 4. 2009 - 10:04)

samozřejmě, že člověk, který se někde celý život těžce fyzicky dře, tak se opotřebuje (klouby a vše ostatní) a ten je potom asi opravdu rád, že je doma.
Kdežto duševní práce je možná vyčerpávající, ale neničí tělo, takže člověk je fyzicky schopen pracovat i v důchodu.'

j. (St, 29. 4. 2009 - 10:04)

Většina důchodců je ráda, že se důchodu dožila a jsou doma.
Povolání, která jsou tak vyčerpávající, že si stále stěžují, právě pracují i ve věku, kdy už dávno by měli být doma jako důchodci. Učitelé, lékaři, politici, umělci. Tal se nad tím zamýšlím....
Většina ostatních je ráda, že může být už doma.'

Návštěvník (St, 29. 4. 2009 - 09:04)

No, upřímně. důchodce z prvního článku tehdy musel mít minimálně 72 roků, když psal příspěvek a v tomto věku již asi mnoho důchodců nepracuje. Spíš si myslím, že to psal mladší člověk.
Většina důchodců si asi potřebuje nějakou korunu přivydělat a pokud jsou fit, tak potřebují mít i nějakou činnost. '

Belly (St, 29. 4. 2009 - 09:04)

Průběžný systém je z dlouhodobého hlediska neudržitelný. Za dvacet let nebude dost plátců, kteří by ho utáhli.
'

Přesně. (Pá, 15. 7. 2011 - 18:07)

nějaký vejminek se...Celý...Opravdu nevím proč by měl člověk někomu předávat všechno co za celý život vybudoval někomu jen proto,aby měl na stará kolena z čeho vyžít.
Ostatně nedávno jsem někde četla,že už tenkrát,když "vejminky" byly běžné,se snažili obdarovaní vyhnout povinnostem,ke kterým byli zavázáni.Ono se lehce slibuje a hůř plní a z prakticky každé smlouvy se dá vyvléci.

Na (Pá, 15. 7. 2011 - 18:07)

nějaký vejminek se...Celý život člověk pracuje,odvádí si na důchod,tak také chce žít bez závislosti na někom.Nehodlám se vracet do předminulého století jen proto,že to současní hajzlové rozkradli a přeinvestovali.

tzv. "stát (Pá, 15. 7. 2011 - 13:07)

důchody budou daleko menší o tom žádná...Umím si v dnešní době představit i např. nějakou formu "vejmínku", kdy předek odkáže potomkovi(klidně ale i někomu jinému) např.dům-byt za vymíněných podmínek. Stravování,bydlení zdarma,opatrování v nemoci a on jim třeba zase pokud to půjde bude s něčím vypomáhat..hlídat děti,zahrádka apod.Notářsky zhodnocený "výmínek" v Kč/měsíc by mohl být odpočítatelnou částkou z daní za to, že stát nemůže,nebo nemá dost prostředků pro tyto občany na daný koeficient tzv minima ač celý život skutečně tito pracovali a odváděli daně poplatné dané době a nárokům.Myšlenka to není nová...tak se to staletí podobně dělalo, když důchody nebyli vůbec. Samozřejmě ten, kdo neměl děti,nebo si je dobře nevychoval a nic nezbudoval(vše "propil")tak samozřejmě "zaplakal" a musel se spokojit s nuznou pomocí tzv. domovského práva daného místa,kde se narodil či žil delší dobu.Dnešní rozeštvávání mladých proti starým v "modle",že za peníze vše... je jen pletením si biče sami na sebe, kde každý bude jednou starý.

Ano (Pá, 15. 7. 2011 - 08:07)

pokud bychom byli zůstali v socialistickém zřízení,které by se postupně vyvíjelo a přibližovalo se světu,pak bychom byli na cestě blížící se třeba Rakousku apod.Bohužel,vším,co se odehrálo,jsme na cestě tak akorát do pekla!!

(Čt, 14. 7. 2011 - 23:07)

Víte vůbec, jak to ve...Přesně a výstižně.Jen ještě dodám -příspěvky na dětské tábory,poukázky na lázně,příspěvky na rekreaci dospělých,rekreační podniková zařízení v republice i za hranicemi,bezúročné podnikové půjčky a nevímco ještě.

XXX (Čt, 14. 7. 2011 - 23:07)

Jasně, hlavně, že se v minulých dvaceti letech několikrát snížily odvody, aby byl rozbit bismarckovský důchodvý systém. Odvádělo se celé období procentuelně daleko víc, než nyní důchodci dostávají. To se rozkradlo, tedy rozpustilo ve státních rozpočtech. Teď podobnými články, jako je tento, odpopvědní politici, tvůrci "reforem" a negramotní novináři nabuzují mladé proti starým. Hlavně, že z toho všeho bude kapat mezinárodním bankám a jejich sluhům, manažerům a vlastníkům.

.

Jára Klas (Čt, 14. 7. 2011 - 23:07)

Těm důchodcům, kteří jásali pro naše"porevoluční"darebáky,kteří tuto zemi rozkradli a zadlužili, a pomáhali tuto zemi rozkrást, přes kuponové privatizace a prodej podnikových akcií, vyplácet důchod jedině na holý zadek bejkovcem. Ušetřené miliardy použít na splácení astronomických dluhů, které si generace mizející v důchodu nadělala. A ne soustavně přenášet dluhy na další generace...

Návštěvník (Po, 9. 11. 2020 - 18:11)

Jenomže tito důchodci mají ještě královské důchody, i když pořád jen brečí.

Snílek z Chebu (Čt, 14. 7. 2011 - 22:07)

Důchodový systém je už ted v hlubokém propadu cca 50miliard. A malá důchodová reforma navrhuje vyvést další procenta do dalších tzv.pilířů. A kdo bude dofinancovávat současný průběžný systém?!Další otázka je, jakou hodnotu budou mít současné peníze? Obávám se, že téměř nulovou...

Reklama

Přidat komentář