Reklama

Budou ještě důchody???

Invalidní důcho (Út, 28. 12. 2010 - 16:12)

Pro Zbyňka: opět jsi mimo....Invalidní důchody by se měly dávat na lidem po úrazech nebo stěžkými smyslovými vadami, nesnesitelnými bolestmi atd. Ne lidem, kteří mají nějakou chorobu, která je vůlí překonatelná. V tomto státě je to zhovadile divné. Celá řada invalidních důchodců má invaliditu právem, ale řekla bych, že většina ne. Každý ve svém okolí má někoho, u koho je to nanejvýš "divné". Mám kolegyni v práci, která má třeba ID na migrénu, naproti tomu jiný kolega po těžkém úraze, který opravdu kulhá, tak ho nemá. Jistě, někdy si za to lidi můžou sami, že o něj nepožádají, ale tenhle kolega o něj několikrát bezvýsledně žádal. Prostě je to hlavně proto, že neexistuje žádný seznam, na co ho dát a na co ne. De facto to jde dát na cokoliv, když to doktor napíše šikovně.
Ale jo, ať si invalidní důchodci užívají, ale hlavně ať nezaclánějí v zaměstnání. Prostě stačilo by dát jim nůž na krk, buď ID nebo plat. Samozřejmě, že ti 30% by si mohli vydělat do výše svého bývalého platu, s tím souhlasím. Ale jak tu někdo psal, že ženská dělá na finančáku za plný plat a pobírá 100% ID, tak to je opravdu na hlavu. Čili má i ZTP průkazku a čerpá zdarma PHM, jezdí zadarmo v MHD a za čtvrtinu v meziměstských autobusech a vlacích, má nárok na přednostní ošetření, má nárok na snížení daní atd. Prostě tohle není možné. Naproti tomu člověk vidí případy lidí na vozíku nebo skoro slepých, kteří ID nedostanou. Jistě je to otázka podmazání doktora. Komise to prý moc nezkoumají, záleží na praktikovi, jak to napíše.
Normální člověk, který vydělává a platí daně z toho musí být nutně otrávený, kde se vyhazují peníze. Kdykoliv o tom s někým mluvím, tak podporuje názor, že buď jsem invalidní anebo práce schopen. Taky nemůžu mít současně neschopenku a plat.
Otázka je, jak taky člověk s invaliďákem vůbec může najít práci, když i pro normálního člověka je v dnešní době práci těžké sehnat. Vysvětlení jsou opět osobní známosti a úplatky.

David (Út, 28. 12. 2010 - 16:12)

takže cigoši, ikdyž nemakčenka celý život budou mít důchod kolik? 7.000?

Jana (Út, 28. 12. 2010 - 16:12)

ať je to tu jakýkoliv, já v česku nejsem šťastná, chybí mi teplíčko, moře, usměvává nálada lidí, prostě pěkná atmosféra. neříkám, že česko je škaredé, ale prostě hodně cestuji, a když se vrátím z mé oblíbené země na jihu po měsíci, prožiju tam, co tady ne za XX let. Užiju si tam srandy, zábavy, atd. Tady mě nic nebaví, jsem přes zimu doma. LIdi tady moc nemusím. Tam jdete nakoupit a pobavíte se. Tady to se naserete. Prodavačky nezájem. MILUJU teplo, tady je krátkou dobu. Teď je prostě zima a jsem zalezlá doma, proč- co venku- br zima- kam jít? nic mě tu neba. Tam mě baví prostředí, lidi, prostě vše. Navrhnete tak běž jinam, už nemůžu mám malé děti, jestli tak až odrostou. Prostě v česku nejsem šťastná, přes zimu jsem zalezlá doma-ven se mi nechce, a v létě frčím do ciziny. Když se vrátím, tak vidím, že tam žiju, a tady přežívám.

ano (Út, 28. 12. 2010 - 14:12)

Pro Zbyňka: opět jsi mimo....nadávat ID do kriplů bychom si opravdu mohli odpustit

invalidní důcho (Út, 28. 12. 2010 - 14:12)

Jistě, teď se to vyjadřuje...Pro Zbyňka: opět jsi mimo. V % se invalidní důchody počítaly vždy. Před rokem byly částečný a plný, od tohoto roku I, II a III stupeň invalidity.
Píšeš, že plných 8% dospělých má přiznaný ID. Možná byses mohl zamyslet nad tím, KDO z velké většiny ty důchody má.
A nadávat nemocným do kriplů? Abys mezi nimi taky neskončil...

Valentýna (Út, 28. 12. 2010 - 12:12)

Ale ty tržní ceny by se...Většiny mladých lidí by se tržní ceny nájmů netýkaly, pokud si najmu byt od soukromého majitele, je cena vždycky tržní. Tedy pokud vlastní jednotlivé byty. Pokud vlastní činžák, musí si své nájemníky dotovat. To je to, proč se majitelé vztekají.
Normální je vzít si hypotéku a koupit si vlastní byt. Tržní nájmy vadí právě důchodcům, kterýn se rozdaly byty zdarma. Nájem z těchto bytů nedosahuje ani splátku hypotéky.

---- (Út, 28. 12. 2010 - 12:12)

také nechápu,jak je...Ne, nikomu se důchod z průměrného platu nepočítá. Je to tzv. hoax, tedy nepravdivá zpráva. Na internetu to "jako" zveřejnila pracovnice nějakého úřadu v Ostravě, ale bylo prokázáno, že její adresa byla podvržena. Stačí si to dát do googlu.
Podobný hoax byla zpráva o čísle příbuzného v mobilu pro případ nehody a záchranářů. Je to stejný nesmysl, záchranáři rozhodně nemají čas na místě nehody někomu telefonovat.

Blanka1 (Út, 28. 12. 2010 - 12:12)

nemusím si o tom nic číst.Vím to na 100%.

Blani, (Út, 28. 12. 2010 - 12:12)

také nechápu,jak je...není v silách státu, aby uhlídal jednotlivce. Má kamarádka má známou doktorku, která ma vliv na komise. Také je přes 15 let v ID a hrozně se diví, že si to neumím zařídit taky. Stačí Ti to? Tady máš odpověď na to , kde se berou zdraví-nemocní.

Blani, (Po, 12. 10. 2020 - 04:10)

také nechápu,jak je...není v silách státu, aby uhlídal jednotlivce. Má kamarádka má známou doktorku, která ma vliv na komise. Také je přes 15 let v ID a hrozně se diví, že si to neumím zařídit taky. Stačí Ti to? Tady máš odpověď na to , kde se berou zdraví-nemocní.

Návštěvník (Po, 9. 11. 2020 - 18:11)

Ten ID je opravdu jen o známých a také o penězích. Znám několik "světských". Ti mají důchod všichni

důchodkyně (Út, 28. 12. 2010 - 12:12)

také nechápu,jak je...Neznám podnikatele,který si nechá napsat neschpoenku.To je blbost.Něco si o tom přečti.A tomu co ti píšu o těch cikánech,tak tomu opravdu VĚŘ!!!

Blanka 1. (Út, 28. 12. 2010 - 12:12)

také nechápu,jak je možné,že člověk s plným invalidním důchodem může makat v plném nasazení a nikdo se nad tím nepozastaví.Nebo si podnikatelé nechají vystavit neschopenku a normálně pracují.
V tomto státě se promrhají kvanta peněz,zbytečně.Doufám,že není pravda,že se cikánům vypočítávají důchody z průměrného platu.
Na druhou stranu si často říkám,že pokud budou mít 10leté děti na cigarety a svačiny z automatů,pak ani mladé rodiny na tom nemohou být špatně.Je to stejné jako s těmi důchodci.

týkaly (Út, 28. 12. 2010 - 12:12)

Ale ty tržní ceny by se...a proto buďte rádi, že to po nás zůstane někomu v rodině. Já mám do důchodu ještě pár let, ale už se těším. Opravdu mládeži, síly ubívají, hlásí se různé neduhy, můžete žít zdravě jak chcete, ale ozvou se i dědičné choroby. Záleží jakou práci jste v životě vykonávali, abyste mohli pracovat i v tak vysokém věku /někdo psal snad 78/. Někdo musí, aby mu zbylo na jídlo, někdo proto, že se nudí, ale musí mu to zdraví dovolit.

důchodkyně (Út, 28. 12. 2010 - 11:12)

nespravedlné se Ti může...Ale ty tržní ceny by se týkaly i VÁS!A důchodci nejsou bohudíky žádný odpad aby se proti nim brojilo!Vy nemáte rodiče že se takto chováte?

Honzi, (Út, 28. 12. 2010 - 11:12)

cigání jsou velice chytří...to jsou lidi, co žijí dneškem. Nezajímá je ,co bude za pár let. Systém jim to umožňuje, jim se sejde tolik peněz za měsíc, že do práce nemusí. Je to i o IQ. Za pár let, až děti budou v pubertě nebo budou už dospělí, tak to poznají. Jenže tihle flegmatici své děti vykopnou na ulici a starej se!

Kristýnko, (Út, 28. 12. 2010 - 11:12)

horší to mají lidi,...nespravedlné se Ti může zdát, ale MěÚ vědí, jaké kategorie lidí v těch státních bytech bydlí. Kdyby nasadili tržní ceny, sídliště budou obsazena jen z jedné třetiny, zbytek zaplní domovy důchodců a jiné sociální ústavy, další sknončí pod mostem a máš tu hned velký problém, jak to vyřešit, protože tuto situaci už by musel řešit stát a jsme na začátku, tohle je menší zlo,než že tolik neutrží.

honza (Út, 28. 12. 2010 - 11:12)

cigání jsou velice chytří co se týče dávek. Mají to vychytané a je jim hej. Pár takových je i čechů, někdo umí systému zneužít, a někdo kdo by měl nárok, toho nevyužije. Já bych rodinám sociálně slabým dovolila max. 2 děti, chceš -li více, měj -ale nedostaneš na ně kačky. Možná bych to zavedla nejen pro sociálně slabé. Mít 5 dětí je luxus. Nechápu jak rodina na dávkách- muž i žena, si dělají neustále děti a dostanou ještě na ně prachy. Na 3 a další bych nedávala nic.

Petra (Út, 28. 12. 2010 - 10:12)

kamarádka má dceru na dietě, aby nebyla mentálně a fyzicky postěžená, dodržuje od narození přísnou dietu. Je s dcerou do 7let doma- musí- musí jí dávat preparáty. Její příspěvek POB je 7500. Z toho potraviny jsou 100xnásobně drahé. (mléko normální 500,. chleba 150,- o mase ani nemluvím) Kamarádka je sama a pomáhá ji fin. celá rodina. 7.500 by utratila za tu drahou stravu pro dceru. A kde je bydlení a její strava... Dcera bude díky péči úplně zdravá, ale dieta a preparáty bude muset dodržovat. Ale prostě fin. to nezvládá. A to pojišťovna chce zavést částečnou úhradu preparátů- kolik nevím- ale na 3měs. stojí 200tis. ty preparáty. Tam kde by stát mohl pomoct více nepomáhá a jinde, přidává a cigošům dává zadara. V jiných zemí těmto dětem přispívají i na potraviny, tady ne.

kristýnka (Út, 28. 12. 2010 - 10:12)

mě důchodci nevadí, někteří jsou slušní a hodní. Na štedrý den jsme byly na autobusové zastávce a začla se s námi bavit paní tak 70let, nejeli autobusy a ona mi sama nabídla, že mi půjčí telefon, ať si zavolám, a někdo pro mě přijede. Nepotřebovala jsem to, ale byla jsem potěšena. Já to beru tak, že v důchodě budu taky, když se toho dožiju. Slušní důchodci mi nevadí... někteří jsou zákeřní a zlí... ale to je povahou, né věkem.

Reklama

Přidat komentář