Letní čas
V každém případě by měl...Proč Letní nesprávný? Nechápu ....
Letní si zvolí za trvalý jen blbec!
Nejlepší by bylo zachovat po celý rok zimní čas, protože ten je přirozený na rozdíl od uměle vytvořeného letního času
V každém případě by měl zustat čas letní po celý rok.
A co ti chudáci, co pracují...Přesně tak
A co ti chudáci, co pracují na směny?
Tak to by bylo asi za jiný...To máte pravdu. Bývá to náročná práce s nadprůměrným ohodnocením. Ale organizmus trpí, to je fakt
A teď si představte, že...Úplně jedno, práce bývá placena od odkroucených reálných hodin bez ohledu na časová pásma. Tam problém nevidím. Problém je když je změna Letní/Zimní a obráceně. Pokud je ale práce placená od hodiny, platí co jsem napsal - tak to o tu jednu hodinu holt nesedí jednou za půlrok.
A teď si představte, že...Tak to by bylo asi za jiný prachy....
Turecko tento rok už nebude...A teď si představte, že byste měl nepravidelnou pracovní dobu a pohyboval se po světě v různých časových pásmech
Turecko tento rok už nebude zavádzať zimný čas. Konečne prvá krajina má rozum. Ráno mi nevadí,že keˇidem do práce je tma ale chodiť domov s práce po tme a nemôcť už vonku vykonávať žiadnu aktivitu tak to ma neskutočne vytáča po zmene na zimný čas.
Takže celé léto zase podle kyjevského času? No, potěš hodiny!
Vážení odpůrci letního času, můžete se trochu zaradovat: Evropský parlament oznámil, že uvažuje o jeho zrušení; bude o tom jednat na svém zasedání 24.března. (Letos už to ale asi nestihne, protože letní čas začíná platit hned za 5 dní, v noci 29.března.)
Zvykám si rychle, vlastně už první den: teď jsem byl rád, že můžu o hodinu dřív do postele, na podzim zase mám neskonalou radost, jak si déle pospím. :-)
take nesnasim kazdeho pul roku ty zmeny,je to neco priserneho,clovek je akorat cele tydny zblbly nez si na novy rytmus zvykne a nez si ne to zvyknu uz je tady zase zimni cas...no pakarna na entou
Přidávám se na stranu odpůrců letního času.Jsem vždy rozhozená, nejsem nejmladší, ale ještě jsem si na to nezvykla.Vždy vítám zimní čas,ne že bych neměla ráda jaro a léto, teplo,ale kvůli tomu, že to přehazujou. Možná jim to jednou dojde. To bude vynález!!!
No Jíro kdyby skola zacinala od 9h nebylo by to na skodu.Ja zas nesnasim vstavani a za rok tam budu muset vodit syna a to vstavani je hnus.
Já nesnáším letní čas. Miluju ten zimní. Jsem totiž psychicky narušenej a miluju když je brzo tma.
Já to nesnáším, a toho kripla, co to pořád propaguje, bych ...
Jano, to není vynález komunistů. Zmínila ses o císaři pánu; náhodou to bylo právě tehdy - letní čas byl zaveden v roce 1916. Potom platil za II. světové války a krátce po ní. Komunisté ho ZRUŠILI; od roku 1949 platil trvale pouze středoevropský čas. V závěru sedmdesátých let kvůli energetickým úsporám začaly letní čas zavádět evropské státy - postupně, ne najednou (např. v roce 1979 ho mělo Československo, ale ještě ne Maďarsko). V té době vznikla také tradovaná fáma, že se prý Západ musel přizpůsobit "komunistickým manýrům" (tisk Německé spolkové republiky).
Petr + Petra: nápad s trvale "letním" časem je sice na první pohled lákavý, ale v zimě je neúnosný: chudáci školáci, když by se rozednívalo až těsně před devátou hodinou! Napadají mě dvě řešení: a) začínat vyučování jako v Anglii v 9 hodin nebo b) jako kuriozitu zavést tzv. Amsterodamský čas - posunutý, ale ne o hodinu; Holanďané ho měli v roce 1948 - když bylo v Praze poledne (a v Londýně 11 hodin), v Nizozemí bylo 11.20 :-)
Kravám - ani jiným zvířátkům - jistě nelze poroučet podle času. Proto by na to měli pamatovat zvláště všichni majitelé psů při krmení a hlavně při venčení a respektovat biologické hodiny a potřeby.
Proč Letní nesprávný?...Protože letní umožňuje víc času odpoledne fungovat za denního světla. Když se to změní na zimní tak budeme chodit z práce za tmy a když je světlo tak sedíme v práci. A ty sám jsi blbec když to nechápeš.
- Odpovědět
Pošli odkaz