Reklama

Těžká forma zánětu potních žláz,v podpaží.

Lenka (So, 8. 12. 2007 - 10:12)

Ahoj všichni, na tyto(ale i mnoho jiných)problémy hodně pomáhá gel z Aloe Vera. Vyčistí celý organizmus a výrazně posiluje imunitu. Tohle bezva pitíčko s příchutí broskve nebo s obsahem medu si můžete objednat na pas.sun"seznam.cz
A je to i dobrý tip na vánoční dárek.

Jana (Čt, 17. 10. 2019 - 14:10)

Milá Lenko, tak tohle není pravda. Tohle Aloe piji již 2 roky a fakt mi to nepomáhá. Já mám tento problém několik let, zkouším kde co, a nezabírá nic. Zkusím tu Višněvsky. Teď zrovna mám zase nadělení pod jedou i druhou paží.
Tak mi držte pěsti ať nemusím na řezání :) Já už jsem si na to tak nějak zvykla, že mě to ani neděsí :)

Marcela (So, 8. 12. 2007 - 00:12)

Ahoj holky, taky mám bohužel s tímhle zkušenost. Poprvé se mi to objevilo před 4 lety v listopadu. První rok byl nejhorší, to se mi to dělalo snad co 3 měsíce. Pak jsem měla 14 měsíců klid. Jinak tento rok...v únoru a v červenci.
Mně se obvykle nejdříve udělá jedna velká rudá (někdy až skoro fialová)boule a k ní druhá menší. Je to opravdu bolestivé, člověk nemůže dát ani pořádně ruku k tělu, hlavně večer při spaní je to zážitek. To si musím podložit loket polštářem, abych zmírnila tlak na podpaží. Jedná má lékařka mi ted´ v létě říkala, že to může být používaním antiperspirantů...někteří jsou na ně citlivější a těm pak můžou vyvolat nějakou reakci. Doporučila mi, abych místo nich používala do podpaží dětský pudr. Jenže to znáte, v létě mi pudr vážně nestačil. Ale ted´ v zimě se to dá. Tak uvidím.
Jinak co se týče léčby, tak mě vždy má praktická lékařka poslala na chirurgii. Tam jsem nechtěla, tak mi napsala mast Ichtoxyl se slovy, že když nezabere tak sebrat všechnu odvahu a na chirurgii si dojít. Mast samozřejmě nezabrala. Já se opravdu řezání bojím jako čert kříže, takže jsem šla ještě do lékárny, tam se paní lékárnici mě zželelo a prodala mi mast SUSPENSIO VIŠNĚVSKY (jinak je to jen na předpis)...má to být to nejúčinnější co na zánět žláž v podpaží seženete. Naštěstí taky bylo a už skoro 4 roky pro mě je. Má to ovšem jednu velkou nevýhodu, opravdu strašně smrdí a nejde vyprát z oblečení, takže bacha!!! Ale je to to jediné (kromě řezání) co pomůže na 100%
K použití...dáte si to na vatu, hlavně nešetřit, musí to být i na okolní kůži, né jen na bouli, a přiložit. Příjemně to chladí, takže se vám okamžitě trošku uleví.
Boule začne ustupovat (měknout a zmenšovat se) do 2-3 dnů. Úplně vymizí dle mojích bohatých zkušeností do týdne. Ale na celý týden jste odříznuty od společnosti, protože s tou mastí vážně nejde nikam chodit. Když jsem byla ještě studentka, tak to šlo (ten týden nebýt ve škole). Ted´ je to sice obtížnější, ale co..já se prostě řezat nenechám.
Praktická lékařka mi sice tvrdí, že když si to nenechám jednou provždy vyříznout, tak se mi to bude pořád opakovat, ale já si to prostě nemyslím. Mně se to totiž udělá někdy vlevé podpaží, někdy zase vpravé...takže to tím opravdu nebude.
Takže holky, opravdu se nenechte zbytečně řezat!!! Jestli jste to byly už jednou vyříznout a objevilo se Vám to znovu, tak to opravdu k ničemu nejspíš nepovede.
Přeji všem, at´ už s tímhle nemáte žádné problémy!!! Ten kdo si toto nezažil, tak to těžko pochopí. Ale kdyby přece, tak opravdu Suspensio Višněvsky pomůže...vím co říkám!
Mějte se hezky a kdyby něco..tak tady je můj mail..moc ráda poradím.
marcela.stoklova"seznam.cz

Žaneta (Ne, 22. 5. 2022 - 15:05)

ahoj holky i já se trápím stim to problémem je to neskutečný každou paží mám již sedum krát rizlou a stejně porat dokola už týden nespím bolesti jak nevím co hrůza stojím privaz vím o čem píšete

K (So, 3. 11. 2007 - 15:11)

Ahoj Věrko a Heleno, stávalo se mi to často před několika lety. Jeden zážitek z proříznutí stačil. Teď se mi to stane občas. Nevím, proč to vzniká, ani jak tomu předcházet, ale myslím, že by to mohlo být přemaštění pokožky - a následné ucpání potních žláz. Když si všimnu, že se mi tam začíná dělat červená a bolestivá boulička, tak to rychle podchytit - vysušit hodně mýdlem, nanést "černou" mast Ichtoxyl (vytahuje záněty, dá se koupit bez předpisu v lékárně) a přelepit. Většinou se tím růst a bolestivost zastaví a po pár dnech zmizí.

Helena (So, 3. 11. 2007 - 12:11)

Ahoj Věrko,bohužel vím, o čem mluvíš.Mám tenhle zánět už počtvrté,pokaždé mi ho rozříznou a pošlou mě domů.Vůbec nevím,jak se toho zbavit.Kdybys na něco přišla,dej mi prosím vědět.Díky.

Lada (Pá, 31. 8. 2007 - 15:08)

Ahoj Věrko,nedá se říct že bych na to trpěla, udělalo se mi to poprvé a sice před týdnem v pravém třísle. Jednalo se taktéž o ohraničený zánět (absces) - boule asi 3x3cm.
Dostala jsem antibiotika na 10dní a nyní (stále je ještě beru) už je to téměř pryč.
Ale řekla bych, že pokud na to trpíš a dělá se ti to opakovaně, pak jen nějaká antibiotika stačit nebudou..

Vvamka (Čt, 23. 8. 2007 - 18:08)

Obracím se na vás s prosbou,jestli se někdo nasetkal s touto nemocí.Jedná se o velké, bolestivé boule v podpaždí,které se musí otevřít,aby odtékal ven hnis.Je to dlouhodobá záležitost a stále se opakuje.Děkuji Věra

Reklama

Přidat komentář