Reklama

NOHA V SÁDŘE

Karolína (Čt, 23. 12. 2010 - 20:12)

Tak dnes je to na den přesně 18 let co mi dali nohu do sádry.Byla jsem z toho tenkrát úplně hotová a přestože mi tenkrát bylo už 16 tak jsem bulela jak malá.Protože byly svátky tak mi v jeden den udělali sádru komplet i s podpatkem a ke stromečku jsem musela skákat po jedný noze protože jsem na to nesměla 3 dny vůbec došlápnout.Ale výhoda zas byla že tenkrát nebyl sníh a mohla jsem chodit venku celkem v pohodě.Nohu v sádře jsem od té doby měla ještě dvakrát ale už si nepamatuju přesně datum jako tady.
Všem co mají o Vánocích nohu v sádře přeju brzské uzdravení.

Jan (Čt, 23. 12. 2010 - 01:12)

Ahoj Jano,Já mel zlomenou fibuly a taky to bylo v sadre 12 týdnú a když mi daeli dolu sadru ,tak noha byla tak zeslábla,že doktor mi predepsal franouzké bele ,abych byl nucen ji zatežovat,nedelal ani RGT a povidal,že mám nohu postupne zatežovat a další mesíc začnu chodit na rehabilitaci.Já nabehal hodne a po mesíci skonstatoval,že noha je plne fukční a rozdíl oproti zdravé byl jedine v obvodu stehna a lýtka cca 2cm .Na základe merení a vyšetrení me poslal do roboty a rehabilitaci jsem ani nemel.Z vlastí skušenosti vím,že když je zomená jen kost je rehabilitace snadná.Horší je to s mekými tkánemi a o železe v noze ani nechci mluvit.Všeobecne platí,že čím více budeš cvičit ,o to rychleji budeš v pohode -preji dobré uzdavení-ahoj.

Jana (Út, 21. 12. 2010 - 21:12)

No tak to de divim že už...Nohu v sádře jsem měla, ale nikdy jsem jí neměla zlomenou. Byly to natrhané vazy v kotníku

Dana (Út, 21. 12. 2010 - 21:12)

Já jsme měla také...No tak to de divim že už nevíš co a jak když už jsi měla nohu v sádře opakovaně....Se mi zdá že si někdo pěkně vymýšlí...

Jana (Út, 21. 12. 2010 - 21:12)

No tak to toho doktora pošli...Já jsme měla také víckrát, možná proto si myslí, že jsem mistr v rehabilitacích. No teď už je pozdě, až po Novém roce.

Dana (Út, 21. 12. 2010 - 20:12)

No právě nechodím. Doktor...No tak to toho doktora pošli do háje protože to neni doktor.Takovouhle blbost jsem ještě neslyšela a že jsem měla nohu v sádře už asi 8krát.

Jana (Út, 21. 12. 2010 - 20:12)

No jestli je pravda co...No právě nechodím. Doktor mě chtěl poslat, ale pak usoudil, že v tomhle počasí, abych chodila dvakrát týdně ven, by to bylo ještě horší.

Dana (Út, 21. 12. 2010 - 20:12)

Ahoj, měla jsem nohu 3...No jestli je pravda co píšeš tak určitě chodíš na rehabilitace a tam vědí co a jak....

Jana (Út, 21. 12. 2010 - 19:12)

Ahoj, měla jsem nohu 3 měsíce v nechodící sádře a teď po sundání mohu už normálně došlápnout. Jenže po takové době mám úplně ochablé svaly a úplně mi chybí stabilita na té noze. Neznáte nějaké cviky, abych mohla co nejdříve odhodit berle? Děkuji

Jan (Po, 20. 12. 2010 - 02:12)

Ahoj,v stredu jsem udelal piruetu,další den normál,v pátek levé koleno jak meloun.Na chýre mi vyndali 80 ml tekutiny z kolene,RTG a predepsali ortézu s tím ,že sadra kolene skončila pred dvadceti lety,pak mluvili neco o volné levé prední zásuvce,MR a operaci -plastiky kolene-kdo ví o co jde prosím informujte mne.Pak sem jel pro tu ortézu.Výdejna mi sdelila,že lékar zadal kod jiný výdejny a poslali mne tam.Tam mi vydali takovou modrou ortezu s plechy na bocích a v strede díra na jabko,proti jeho vykloubení,ale koleno v ní se dá ohýbat.Sdelili mi ,že nejdrív jsem si mel porídit berle a ne s takým kolenem po zákroku celej den chodit bez berlý,prý si neco naženu.I stalo se večer horečka-zimnice-bolesti.V sobotu pohotovost.Tu mi dali antibiotika na zánet.Skonstatovali,že ortéza je zlá prý jsem mal dostat RAKETU,která celkem fixuje koleno.Jelikož byla sobota a vsechny výdejny orthéz nebily otevreny,tak jsem si musel lehnout na stúl a do 15 minut jsem mel na levačke novou ,teplou sadru,která se 20 let nepoužíva.Tentokrát jsem se dobelhal o podpazušních berlých,sadra je od kotníka po rozkrok.Koleno ohlé v uhlu 30 stupnú,takže se nohou zeme nedotýkam a iba berluji,tak a jsem medzi vami v klubu sadrováku,noha bolí nespím a tak píši blbiny aby utek čas.Preji všem dobré uzdravení-skoré asi nebude -ahoj.

Monika (Ne, 19. 12. 2010 - 15:12)

Ahoj,
Mam jen dotaz.
Pred...Ahoj, normální to je. Nohu jsem měla nateklou ještě tak dva měsíce a modřinu tam mám doteď a to je to půl roku od úrazu. Jelikož máš ochablé svaly a ztuhlý ten kontík, tak je jasný, že to bude bolet než to plně rozhýbeš a pak až začneš šlapat, tak to taky bude bolet. Joo, kotník to je na dlouho.

Tony (Ne, 19. 12. 2010 - 12:12)

A to je další věc, která...No docela. mě ta noha pořád bolí, po jedný sice neskáču, ale došlápnot na to taky moc nemůžu :-( docela hrůza

Honza (Pá, 17. 12. 2010 - 14:12)

Ahoj,
Mam jen dotaz.
Pred 3mi tydny jsem si udelal vyron a natahl vazy v kotniku,nejdriv dlaha,pak sadra s podpadkem a dnes mi to sundali,rekli,ze musim jeste 14 dni chodit o berlich bez naslapu.Vec na kterou se chci zeptat je,ze to porad mam natekle a bolestive(pri pokusu o pohyb kotnikem).
Je to normalni,nebo ne??
V ordinaci mi rekli,ze jo,ale byli tam 3 praktikanti,tak nevim...dik

Barbora (Čt, 16. 12. 2010 - 19:12)

Tak to vám v tomhle počasí vůbec nezávidím.Vím o čem mluvim,měla jsem nohu v sádře loni v zimě a naprostá hrůza.Sice jsem měla pod koleno s kopytem ale stejně jsem nikam moc nechodila když byl všude po kolena sníh.

Jirka (Čt, 16. 12. 2010 - 17:12)

Ahoj,
tak jsem si včera udělal pořádnej výron. Sice nemám naštěstí nic zlomenýho, ale stejně to zatraceně bolí. Kotník i prsty mám pořád jako bambuli. Když mi do tý doby splaskne ten otok, měli by mi v pondělí na kontrole dotočit sádru s podpatkem. Už aby to bylo. Sami víte, jak se chodí s berlema na sněhu nebo po mokrý hladký podlaze...

Verča (St, 15. 12. 2010 - 11:12)

To já už ani naivně...Tak držim palce, at se to hojí rychle! Já ode dneška můžu bez berlí:)

Alice (Út, 14. 12. 2010 - 21:12)

Joo to je blbá věc. Myslela...To já už ani naivně nedoufala, Verčo. Minulou zimu se prakticky to samé přihodilo mojí kamarádce, takže od ní vím, co mě čeká...

Verča (Út, 14. 12. 2010 - 20:12)

A to je další věc, která...Joo to je blbá věc. Myslela jsem si, jak po sundání odhodím berle, ale ještě měsíc s nimi musím chodit, došlápnout plnou vahou nesmím vůbec. V tomhle počasí pecička.

Alice (Út, 14. 12. 2010 - 19:12)

Ahoj, taky jsem měl zlomený...A to je další věc, která mě štve. Po dvou předlouhých měsících mi sundají sádru a místo abych konečně mohla normálně chodit, budu muset znovu vytáhnout berle, bez kterých se teď naštěstí obejdu. Jak rychle se to zlepšuje, Tony? Skáčeš pořád po jedný nebo už můžeš na tu zlomenou nohu aspoň částečně došlapovat?

Tony (Út, 14. 12. 2010 - 18:12)

Ahoj Klárko,
úplně tě...Ahoj, taky jsem měl zlomený kotník, před tydnem mi sundali sádru, ale pořád musím chodit o berlích

Reklama

Přidat komentář