Reklama

BAKEROVA CYSTA

Hana (So, 1. 11. 2008 - 07:11)

U naší 7-leté dcerky Lucinky, byla zjištěna bakerova cysta v podkolení a současně se jí plní i kolínko. V létě byla na punkci kolínka a zároveň jí vytáhli i tu cystu. Z výsledků punkce nic nezjistili a tak nás poslali na magnetickou rezonanci, která stejně jako punkce nic neprokázala. Poté jsme byli odesláni na dětskou kliniku do Plzně k revmatologovi, který opět konstatoval, že Lucinka je v pořádku. Našemu ortopédovi dělá největší starosti plnění kolínka, jelikož kolenem prochází nervy a cévy, které by mohly být porušeny tímto otokem a cystou. Již 2 měsíce pije bylinkovou směs namíchanou léčitelem Jonášem, ale je to poměrně krátká doba na to aby byly patrné výsledky. Mylím, že zkusíme i ten třezalkový olej o kterém se píše na těchto stránkách. Nyní jsme tedy odeslaní na dětskou ortopedii do Motola, ale už teď jsem přesvědčena o tom, že ani tam nám nedají uspokojivé řešení a operovat jí nenechám, protože kolínko jí nebolí a nemá žádné problémy jen to větší koleno a cystu v podkolení, která jí prozatím nijak neomezuje. Po té punkci se jí ovšem kolínko i cysta zvětšila a proto ani o další punkci zatím neuvažujeme a uvidíme co nám řeknou v Motole. (jinak pro zájemce o našeho léčitele: do vyhledávače zadejte "léčitel Jonáš"-určitě Vám poradí). Přeji hodně úspěchů v léčbě a všem podobně postiženým jako naše dcerka strašně moc štěstí a zdraví

Alenka (Ne, 12. 10. 2008 - 15:10)

Třezalkový plej vůbec nepomáhá, spíše naopak. Bolí celá noha.
Máte někdo nějakou jinou účinnou radu?

Anička (St, 8. 10. 2008 - 13:10)

Paní Mílo,

skutečně vám ten olej pomohl? Já už Bakerovu cystu mažu 14 dnů a zdá se mi, že je to čím dál horší. Bolí celá noha ...

Veronika (Út, 7. 10. 2008 - 11:10)

Dobrý den,
poradíte mi, prosím, někdo nějakého specialistu, který mi s odstraňováním Bakerovy cysty zkušenosti. Chci k němu objedant svou babičku, u které bych po přečtení všech příspěvků volila raději vypíchnutí než operaci. Předem děku za tipy!

tana (Ne, 14. 9. 2008 - 16:09)

Ráda bych věděla,jestli paní Věře se zlepšila ta bolest po třezalkovém oleji již to je více jak měsíc co psala,že zkusí třezalkový olej, tak by mě to zajímalo,jaký má výsledek.Paní Věro, věřím,že mi odpovíte.

tana (Ne, 14. 9. 2008 - 15:09)

Ráda bych věděla,jestli paní Věře se zlepšila ta bolest po třezalkovém oleji již to je více jak měsíc co psala,že zkusí třezalkový olej, tak by mě to zajímalo,jaký má výsledek.Paní Věro, věřím,že mi odpovíte.

Návštěvník (Po, 11. 8. 2008 - 21:08)

Je to,ochorenienie ktoré vzniká u ?udí,ktorí pracujú vo ve?mi teplom prostredí, v stoji napr.kuchári,pekári ale aj inštrumentárky na oper. sále bez klimatizácie

věra (So, 9. 8. 2008 - 10:08)

jsem po operaci křečových žil ldk 14 dnů,mám nohu staženou kompresním obvazem,bolí mě v podkolení jamce a otekl mi ted celý kotník ,mám bakerovu cystu v podkolení jamce ,nejsou ty otoky a bolesti z těch kompresnich obvazů? Zde jsem se dočetla o léčbě třezalkovým olejem,tak jej zkusím také na radu paní Táni

tana (St, 16. 7. 2008 - 22:07)

ozývám se jak jsem slíbila.Po návratu z dovolené od moře-v Bulharsku,můžu po měsíci konstatovat,že koleno vůbec nebolí,otoky zmizely,koleno pohodlně ohýbám jak to druhé.Mám dojem, že jsem si tu Bakerovu cystu vyléčila sama,ale chce to skutečně dodržovat jak jsem dříve popsala.Přeji uzdravení dalším a dalším postiženým jako jsem byla já.

Lída (St, 16. 7. 2008 - 22:07)

Je mně 52 let a před dvěma lety mně oteklo levé lýtko. Ultrazvukem nakonec lékaři zjistili Bakerovu chorobu.Dalo se s tím chodit, ale na sport jsem si koleno stahovala. Teď se ale se stalo asi třetí den po tenise, že jsem se na nohy vůbec nepostavila, strašná bolest již v obou kolenech. Musela jsem v této situaci odletět do Ruska.Přes známé jsem se dostala v Petrohradu k fyzioterapeutce, která svítila na kolena lampičkami a současně aplikovala injekce, které měly obnovit mezikloubní tkáň.(metoda prý převzata z Německa). Také jsem se vybavila třezalkovým olejem a každý den jsem několikrát prováděla masáž podle Míly(díky za radu). Již za pár dnů v průběhu kúry jsem chodila. Občas to zabolí na lýtku nebo mám v koleni takový tlak, ale zlepšuje se to. Myslím je to lepší než operace nebo odsávání, ale nevím, zda budu schopná se vrátit zpět ke sportu. Zatím to raději nezkouším.Co je příčinou Bakerovy cysty jsem zatím nezjistila, abych se toho vyvarovala. Nemáte někdo informaci?

Alice (Pá, 19. 7. 2019 - 15:07)

Díky za informace, byly pro mě užitečné. Určitě zkusím třezalkový olej. Mám teď walfarin v injekcích...trombózu takže řeším krev a cysty v obou lýtkách ..

tana (St, 16. 7. 2008 - 22:07)

ozývám se jak jsem slíbila.Po návratu z dovolené od moře-v Bulharsku,můžu po měsíci konstatovat,že koleno vůbec nebolí,otoky zmizely,koleno pohodlně ohýbám jak to druhé.Mám dojem, že jsem si tu Bakerovu cystu vyléčila sama,ale chce to skutečně dodržovat jak jsem popsala.Přeji uzdravení dalším a dalším postiženým jako jsem byla já

Alice (Pá, 19. 7. 2019 - 11:07)

Dobrý den, mám Bejkrovy cysty, prosím o radu . Byla jsem u moře taky ale cysty zůstaly. Co poradíte na ně ? Moc děkuji ....mám je pod oběma koleny. S pozdravem Alice

tana (St, 16. 7. 2008 - 22:07)

ozývám se jakjsem slíbila

SK (So, 12. 7. 2008 - 15:07)

Byla jsem s otcem u doktora Raduana Nwelati, ortopeda v Mlade Boleslavi(pozdeji reditel nemocnice a nyni starosta). Otec byl starsi, ale cily, jezdil na kole, ale bolelo ho v podkolenni jamce.

Drive mu doktori rikali jen aby si to nemasiroval a nic jineho. Sli jsme tedy k tomuto ortopedovi. Otce nevysetril, jen nas poslal na röntgen. Ani kdyz jsme prinesli snimky, tak se na otce ani nepodival, jen rekl, ze nema v kolene mazivo a ze s tim nebude nic delat.

Cetla jsem, jak je cysta velmi bolestiva a ze je riziko, ze cysta praskne a obsah se vylije mezi lytkove svaly, coz zpusobi dalsi velkou bolest. A ze ortoped ihned toto onemocnění rozpozná.

Na ultrazvuk ortoped Nwelati otce neposlal.

Jarmila (So, 28. 6. 2008 - 21:06)

Zrovna ve čtvrtek mi dělali už 2.punkci Bakerovy cysty. Měla jsem strašně oteklou nohu od kolene až po chodidlo, koleno jednou takové než druhé a kotník ohromný, lýtko tvrdé a bolesti v koleni, nemohla jsem už doohnout. Nejdříve také mysleli, že je to tromboza, ale sono to vyloučilo, žíly jsou v pořádku, ale cysta tlačila na hlavní žílu vzadu v podkolení. Po první punkci jsem měla cca 2 měsíce klid, nyní poslali tekutinu na kultivaci a také jsem byla upozorněna, že možná bude muset dojít k operaci. Koleno téměř už přestalo bolet, ale kotník je oteklý pořád, ikdyž leduji. Určitě si hned po víkendu koupím v lékárně třezalkový olej podle rady paní Tani! Díky za tu radu!!!

capousek.petr"s (St, 18. 6. 2008 - 08:06)

www.finest.cz
www.biomag.cz

capousek.petr"s (St, 18. 6. 2008 - 08:06)

www.finest.cz
www.biomag.cz

tana (Út, 17. 6. 2008 - 14:06)

Milá Danielo, než jsem si začala mazat koleno Třezalkovým olejem/před zjištěním Bakerové cysty měla jsem taky oteklý levý kotník.Šla jsem k obvodnímu lékaři a ten mě poslal na ultrazvuk žil,protože mě bolelo i lýtko,měl obavy,abych neměla trombozu.Neváhejte a zkuste v případě,že máte Bakerovu cystu, mazat pod kolenem i celé koleno Třezalkovým olejem jak výše popisuji,.Pak dejte vědět. Ostatní jsem již popsala v květnu na těchto stránkách.Přeji brzké uzdravení,Já už jsem fit a v pátek odlétám na dovolenou.Pak se ozvu.

Vlaďka (Čt, 21. 2. 2019 - 13:02)

Dobrý den,paní Táňo , mohu vás poprosit o popis postupu, jak jste mazala tím třezalkovým olejem? Nejsem zaregistrovaná a Váš postup se mi tu nedaří dohledat . Nezkopírovala byste mi to do emailu? Moc děkuji . email [email protected]

Reklama

Přidat komentář