Reklama

Antikoncepce a zaněty močových cest

jana (St, 12. 11. 2008 - 22:11)

nech si udělat testy na chlamydie-má podobné příznaky a způsobuje tyhle problémy, ze stěrů se to často nepozná, takže z krve-u obvoďáka nejlíp

Lucka (Po, 10. 11. 2008 - 19:11)

A poraďte prosím na mail LiliankaN"seznam.cz. Budu ráda za každou radu,kdo měl podobné problémy. Díky moc

Lucka (Po, 10. 11. 2008 - 19:11)

Zdravím všechny a prosím o radu...Od 16ti (teď je mi 24) let sem užívala hormonální antikoncepci Marvelon. Vysadila sem ji letos v lednu a nevím, jestli to s tím souvísí, ale jsem už vážně zoufalá. Když to tady čtu, jsou tady většinou opačné problémy, tak nevím.. Od května mě trápí zánět moč.měchýře. Časté močení, šílená bolest při něm, krev v moči atd.. Už jsem měla 4 antibiotika(Cotrimoxazol,Biseptol,Gyrablock,nyní Macmiror). Když mě to postihlo úplně poprvé řešila sem to přes obvodního lékaře, teď sem si zašla ke gynekologovi. Myslíte, že to může mít souvislost, že už HA neberu? Fakt už nevím, ráda bych měla jednou děti a prý to je při těchto problémech těžké, ne-li nemožné:(Dvakrát sem ten zánět dostala v menstruaci, jednou po prvním dni menstruace a ta se hned ztratila tím zánětem (to je prý taky divné) a teď sem dostala zánět a druhý den kapku menstruace a nic.. Fakt to mám všechno rozhozený. Bojím se, že se mi to zase vrátí za měsíc, dva...Antibiotika vždycky zaberou, ale teď sem dobrala ten Macmiror a cítím, jako by to nebylo stejně ještě ono.Poraďte prosím.

Pavla (St, 21. 6. 2023 - 04:06)

Mám stejné problémy.6 let jsem brala HA a před rokem jsem vysadila a od té doby mi začaly samé problémy . Padání vlasů, šílené akné ( které už teda přestalo) , jsem neustále nachlazená a teď mě neustále zlobí zánět močového měchýře. Když jsem HA brala žádný zánět moč. cest jsem ani jednou neměla....je to divný . Taky nevím, co s tím .

Návštěvník (Ne, 12. 10. 2008 - 16:10)

evo.jm...tak poraď tady...gratis

EA (Ne, 12. 10. 2008 - 13:10)

Ahoj Katko,už jsem pár klientkám radila jak na močové cesty. Ty antibiotika jsou bludný kruh,tím se nic nevyřeší,jen akutní zánět. Někdy samy antibiotika po dobrání rozjedou třeba i špinění:-( Mykózy jsou nepříjemné. A špatně léčené ureoplazmata také vyústí do špinění,někdy i se slabým krvácením. Ráda Vám pomůžu nebo poradím pomocí přípravků přírodního původu (nejde o homeopatika). Napište mi na: eva.jm"seznam.cz

katka (So, 11. 10. 2008 - 23:10)

ahoj,mam problem se kterym uz si nevim rady,zanet mocoveho mechyre mivam tak 4krat do roka,dostanu antibiotika(biseptol,...)a zaberou,jenze nez je doberu zacnu citit ze kdyz si dojdu na toaletu,mam pocit,jako by se mi chtelo znovu..ted jsem byla na gynekologii,mela jsem problemy s mikozami a pri kultivaci mi zjistili nejake urosplazmy,n a ty jsem ja i pritel dostala doxybene.jenze to nepomohlo,moc je absolutne cista a bez nalezu,sono taky v poradku,a ja porad citim pri curani ke konci,jako by se mi chtelo zase.a nejhorsi je to pri sexu.copak musim ve dvaceti zkoncit se sexem?poradte prosim:-(

Návštěvník (Út, 9. 9. 2008 - 14:09)

Ahojky.Já trpím záněty močového měchýře 3 roky a samozřejmě jsem vyzkoušela cokoli,ale např. Urinal mi vůbec nepomohl.Asi to záleží hodně na organismu,protože každému pomáhá něco jiného.Já používám Uroval kapky a čaj z medvědice.Je pravda,že to zabírá až po několika dnech,ale je to určitě zdravější než antibiotika.Ale když nezabírají ani kapky ani čaj,stejně se tomu člověk nevyhne:-(

monika (Čt, 27. 3. 2008 - 14:03)

Ahojte, já brala atikoncepci CILEST,taky mě trápil močový měchýř,hrozné bolesti hlavy,chutě na sladké. Po necelých 2.letech jsem ji vysadila a cítím se moc dobře, na doléčení močového měchýře mi pomohly vitamíny z kanadských brusinek.

eva (Ne, 25. 11. 2007 - 14:11)

tez se mi stalo ze jsem brala antikoncepci a zacala jsem menstruovat sla jsem k lekari a dal mi dvoje prasky pry je to ze stresu tak hlavne klid pri zanetech mocovych cest doporucuji ihned vyhledat lekare a nesedet na studenem a teple se oblekat trpym mocovymi zanety kazdy treti mesic a vypit denne 2,5 az 3 litry vody nebo caje bublinkate limonady a jine napoje se nedoporucuji

Návštěvník (Čt, 27. 9. 2007 - 20:09)

Tak já jsem brala HA asi 1,5 roku a z toho rok měla opakované záněty moč. měchýře. Byl to triquilar a měl i jiné děsné příznaky, přibrala jsem 10kg, měla jsem děsný chutě jako těhotná, bylo mi na zvracení, chuť k sexu veškerá žádná, točení hlavy, prostě děs.

Erika (St, 19. 9. 2007 - 17:09)

mám takový problém... včera sem byla u doktorky protože mě hrozně pálilo při močení a tak, zjistili mi zánět močového měchýře. no ale já nechápu jednu věc.. začla mi téct krev, nejdřív málo a teď mi to přijde jako bych měla menstruaci. netušim jestli je to tim zánětem nebo čím, ale beru HA a jsem teprve v půlce plata, žádnej prášek sem nevynecala .. vůbec tomu nerozumim a nevim co mám dělat :( doktorka mi k tomu nic neřekla a gynekolog má volno. myslíte že mám počkat pár dní jestli to nepřejde.. podle mě je při zánětu krev v moči asi 'normální' ale mě ta krev teče pořád a docela hodně na to aby o bylo z močové trbice. prostě tomu nerozumim jen se chci zeptat jestli někdo máte zkušenosti s krvácením uprostřed plata :( nemyslim si že je to antikoncepcí, protože nikdy před tím sem s timhle problémy neměla a to jí beru už rok. ani nevím jestli mám pokračovat v braní HA když teď krvácím..

Anonym (St, 3. 3. 2021 - 14:03)

Mám dojem že mám stejný problém. Zjistila jste co to je?

Evka (So, 1. 9. 2007 - 14:09)

Ale časem si na ta probiotika zvykneš a bude ti fakt dobře!!! Mám to vyzkoušený.Na začátku užívání mi taky bylo zle..pak se to srovnalo.

Kačenka (Čt, 30. 8. 2007 - 20:08)

dekuju uz je mam ...ale mela sem z nich průjem tejden..takze konec

Veronika (Čt, 30. 8. 2007 - 12:08)

Ty co mam se jmenuji Biopron9 od firmy Valosun,ale staci zajit do lekarny a rict ze potrebujes probiotika,oni ti poradi.Tak hodne stesti!

Kačenka (Po, 13. 8. 2007 - 13:08)

Veru..a jak se ta probiotika jmenují???

SiSi (St, 8. 8. 2007 - 21:08)

Ahoj, zdravím všechny. Není to úplně k tématu,ale chci se zeptat. Asi 3 týdny pociťuji pálení, tlakový pocit při močení. Moč je mírně kalná, ale nezapáchá a ani krev v ní není ( makroskopicky ). Při sexu nemám bolest. Toto řezání není pravidelné, sem tam, ani ne každý den, ale je to nepříjemné. Teď týden beru antibiotika, které mi napsal gynekolog na zánět vaječníků. Přesto mám pocit, že na breberky v močovém systému nezabírají. Zná to někdo? Díky za jakoukoli odpověď.

Veronika (St, 8. 8. 2007 - 20:08)

Mám za sebou léčbu nekolika antibiotiky,které byly přímo proti těm bykteriím co sem měla v těle, do toho pravidelně beru Urinal od Walmarku(ne že bych dělala reklamu, ale jsem s ním nejspokojenější i když není nejlevnější)a hlavně beru probiotika(a jako od té doby můžu sexovat třeba celý den a nic mi není)!!To je strašně důležitá věc,jasně že to není zázrak ale pomůže to.Vrací to spátky imunitu kterou zničí antibiotika a pomáhá jak proti zánětu močáku tak i kvasinkám a tak...takže jestli můžete, naběhněte do lékarny a ptejte se na probiotika (asi 200Kč)A berte je pořád ne jenom ted,přeju hodně štěstí!

Kazi (Po, 23. 7. 2007 - 19:07)

Ahoj zensky, prave si zazivem jeden ze svych zanetu mocaku, ktere me potkaji nekolikrat rocne a rozhodla jsem se to vic resit, pac je to cimdal horsi... A s tou HA je to zajimava uvaha, beru ji od 16 takze, 5 let a ne ze bych byla na ni nejak fixovana, ale CO misto ni pouzivate? Nedovedu si se svou frekvenci a i mistama, kde to s pritelem provozujem predstavit jiny zpusob, ktery by mi dal takovou svobodu. Asi si budu muset vybrat, ale je to tezky, mam to fakt rada... :-) Dik za radu a citim s vama! Papa.

Reklama

Přidat komentář