Reklama

Operace trhliny v konečníku

Iveta (Čt, 27. 8. 2020 - 21:08)

Dobrý den když tu čtu co mně čeká už teď mi je do pláče. Proboha a tá operace se mi pomalu blíží. Ale trpím už dlouho a nemůžu ani do práce je mi dobře když sedím. Ale když to začne bolet tak to sná nemám konce někdy aj 9h v kuse.. Tak se žít nedá.

Andy (Po, 28. 1. 2008 - 15:01)

Tak já hledám Mony a opět vidím sebe:))
Zdravím Andy i její páč...provokace nebo náhoda???

Andy (Po, 28. 1. 2008 - 15:01)

Ahoj, dneska jsem se vrátila z nemocnice po operaci chronické fissury anu. Bylo to neříjemný, ale zvládla jsem to. Strávila jsem tam ceklem 5 dní. První den vypazdňování (dali mi pěkně hnusný projímadlo, který mě teda fest prohnalo). Druhý den zákrok. Vybrala jsem si epidurální anestezii na doporučení pana doktora, protože potom tak 5 hodin necítíte nohy a pooperační bolest přichází postupně a ne naráz jako u celkové narkózy. Můžu říct, že sem udělala dobře, protože noc po operaci mi nebylo do smíchu. Jinak má operace probíhala tak, že mi pan doktor trhlinu vyřízl, něco mi tam povolil a roztáhl konečník. Neměla jsem možnost, se na to dívat, pač přeze mně hodili takovej ten zelenej ubrus a z toho umrtvení sem byla stejně taková vypleštěná, že sem ani neměla čas to sledovat. Zakrok trval maximálně 15 minut. Pak jsem byla na dospávacím pokoji a cestu na pokoj si nepamatuju, protože mi začala působit injekce na spaní, kterou sem chtěla při operaci, abych se na to "nemusela dívat".:) Trochu pozdě, ale mi to prospělo i po té operaci. Probuzení bylo vpoho. Necítila sem nohy, nic mě nebolelo. Pak to začalo večer. Když jsem si uvědomila, že mi na to roztažení konečníku a na lepší hojení dali dovnitř asi 10 cm srolovanou trubičku z obvazu. Tohle bylo hodně moc nepříjemný.

Petr (Pá, 25. 1. 2008 - 11:01)

Ahoj, já taky přispěju. Byl jsem s trhlinou na operaci před pár lety. Tenkrát jsem už nevěděl, jak si sednout. Zkrátka byla to hrůza. Všechno dopadlo dobře a já neměl žádný problém. Nyní se mi to opět vrací a chystám se opět navšívit doktory. Vím už, že se pouze půjdu na jeden den vyspat do nemocnice, přesto se mi nechce a odkládám to...

katka (Út, 22. 1. 2008 - 08:01)

ještě je zajímavé si přečíst:
http://www.aarskrickova.cz/aar.php?strana=Poradna&pg=13

katka (Út, 22. 1. 2008 - 08:01)

moc dobře vím, o čem mluvíš.. to vlastně ani nebyl život, všechno se točilo a muselo přizpůsobovat tomu, kdy půjdu, kde půjdu (abych se mohla umýt) atd. A doopravdy velký bolesti, stres ...
Žádná vlákna nepřerušili. Ten křečí sevřený konečník se vlastně násilím roztáhne. Ale neboj, on se zase stáhne :-) a potom funguje bez problémů.

Ještě před tou operaci jsem zkoušela na radu doktora roztahovat (dilatovat) konečník takovou medicínskou pomůckou. Jsou to tři plastové kolíky, prvních pár týdnů používáš (tak na 2 - 5 min.) ten nejtenší, pak prostřední a pak největší. Zezačátku jsem měla velký bolesti i u toho nejtenšího, ale to svalstvo se nějak přizpůsobuje a asi po dvou nebo třech měsících už šel celkem bez problémů použít i ten nejtlustčí. Takže už jsem docela aji mohla na stolici.
Jenže problém byl v tom, že uvnitř byly trhliny, který šíleně bolely a ten konečník se zase po čase stáhl. Tehdy doktor rozhodl, že se vše vyřeší zaráz - dilatace, spravení trhlin a odstranění hemeroidů.
Neváhej a běž do toho. Uplně to změní život, když se můžeš v pohodě vysmolit.
:-)

kulich (Po, 21. 1. 2008 - 15:01)

Ahoj Katko.
Vážím si tvé odpovědi,moc jsem nedoufala.Věřím ti,že bude jen lépe.Vždyť se ani tomuto kolotoči nedá říkat život.Spíž živoření.Stále pod kontrolou jídlo,děs každý den,co se zase bude na wc dít.Když mám horší den,strachy radši hladovím,což není normální.Projet se na kole a týden si pořádně nesednu,sport mi fakt chybí.Miluji pálivé a stýská se mi po něm,ale jen představa,co by bylo,nechám si radši zajít chuť.Je až neuvěřitelné,jak si člověk vychytá určité věci tak,aby snadněji "přežil".Připadám si jako masochista a to fakt nejsem.Zajímalo by mě,jestli se mohu zeptat,jestli ti přerušili také nějaké vlákna,aby zrušili křeč v konečníku.Doktoři mě také nemohli vyšetřit.Neumím si představit,že to bude jinak.Hlídat si jídlo umím,tak to je to nejmenší.Děkuji ti moc.

Katka (Čt, 17. 1. 2008 - 11:01)

ahoj kulichu, psala jsem tady v únoru, to jsem byla na operaci, dnes už to mám 11 měsíců za sebou a jsem šťastná, že jsem do toho šla. V podstatě se dá říct, že chodím na stolici v pohodě, bez strachu z bolesti.
Ale není to tak samosebou. Pár měsíců po operaci to docela při stolici bolelo, používala jsem změkčovadla - né klasická projímadla, ale třeba psyllium, lactulosu, a dodnes si dávám bacha, abych neměla tvrdou stolici. Chce to se o to trochu starat, jinak to tam zase popraská. Projímadla neberu pravidelně, spíš si vezmu lžíci lactulosy, když třeba dva dny nejdu.

S tím hojením mají doktoři pravdu. Já jsem asi před 5 lety měla venkovní trhlinu, ta už tam byla tolik let, že ta sliznice už ztratila schopnost se zacelit. Doktor mi to ambulantně spravil tak, že seřízl okraje té trhliny a sešil. Srostlo to výborně, v tom místě už jsem problém neměla.

Teď při té únorové operaci jsem měla vnitřní trhliny a zřejmě i vnitřní hemeroidy.
A k tomu křečovité sevření konečníku, vniklé od velkých bolestí. Taky pro bolest mě doktor skoro nemohl vyšetřit a v noci jsem tehdy nespala strachy z další stolice.

Takže neboj, bude jen líp !!

kulich (St, 16. 1. 2008 - 02:01)

LIDIČKY,psali jste vše tak dávno,že by byl zázrak,kdyby mi někdo z vás odepsal.Operace mě čeká 13,2,2008,Mám trhlinu 5cm.Anu v křeči,takže mi chtějí nějaká vlákna v anu přeříznout,abych se zbavila té křeče.13let jsem si myslela,že mám hemerodi.Zhoršující se.Byl to šok,že hemeroidy to nejsou.Jestli máš Petře malou trhlinku,ta se dá léčit.Doma!!!Já tu šanci blbec propásla.Musím na operaci,v narkose,pro bolestivost a den před tím,jdu na koloskopi též v narkose,pro bolestivost anu.A jak mi vysvětlili,vyříznou postiženou tkáň a nic prý šít nebudou.Prý se sliznice v konečníku hojí jako v ústech.Tak co si o tom máme myslet?Proč se nezahojila už tenkrát sama?Tak já ti vlastně poradit nemůžu.Snad jen tím,že dojdi si za šikovným doktorem přes zadečky.Včas.Držím palce a budu se moc divit,jestli se někdo ozvete.Já se fakt bojím.Mějte se fajnééé..

Petr (Út, 17. 4. 2007 - 18:04)

jsem po operaci konecniku,mel jsem hemeroidy a vnitrni trhliny..je to uz dva mesice,bolesti pri stolici uz nemam,ale porad to slabe krvaci..pri kontrole rekl doktor,ze to tam je vsechno v poradku,že to je jen mala venkovni trhlinka...ale ja bych to chtel doresit a nevim jak,poradi mi nekdo?

Katka (Po, 26. 2. 2007 - 13:02)

Tak dnes jsem 15 den po. Mohla jsem si vybrat mezi narkózou a spinálním blokem, což je vpíchnutí umrtvující látky do páteře - 5 cm pod míchu. Umrtvení vůbec nebolelo, naopak to mělo výhodu, že po operaci takových 6 - 8 hodin nebyly žádné bolesti a potom se daly zvládnout.
Doktor říkal, že tam byly dvě trhliny, tak dlouhodobé, že už ztratily schopnost se zacelit. Tak je seřízl a sešil. Obě trhliny byly uvnitř asi 2 - 3 cm od venku. Nejhorší byla první stolice - asi 48 hodin po operaci(a doteď bolí každá). Jinak byla bolest naprosto snesitelná.
Po těch bolestech, co jsem zažila předtím mi tahle už nepřipadla nijak hrozná.
Doktor říkal, že konečník musel pořádně roztáhnout a potom už jen šil. Tak doufám, že už to bude dobrý.
Hlavně je to pro mě životní ponaučení, žádné zácpy , žádné tlačení atd. atd.
Mám jednu vychytávku na sezení po tý operaci - na židli si dát nafukovací kruh na plavání - super.
Jo a pro ty, co by nalítli těm dealerům, co tu nabízí různé čínské produkty vzkazuju - nevěřte. Taky jsem se nechala zlákat, vrazila jsem do toho asi patnáct stovek a úplně na nic. Raritou byla mast na konečník s názvem Balzám doutnacící rokle (údajně 100% vyřešení problémů v této oblasti). Hrůza - je to v podstatě klasická vietnamská mast, stejně smrdí, stejně pálí. Při dotyku s konečníkem máte pocit, že to není balzám doutnající rokle a doutnák v pr*eli. Tak nenalítněte jako já.

Pavel (St, 21. 2. 2007 - 13:02)

Pro Katku: ty čínské léky jsou spíš podvod. Prasklina v konečníku nemá s ledvinami nic společného. Naopak, v mnoha případech zahřívání (sedací koupele) pomáhají, ale je to individuální, trhlinu někdy způsobuje příliš velké napětí ve svěrači, a teplo ho pomáhá snížit, ale jak u koho. Hemeroidy se dnes odstraňují přístrojem Hemeron, je to prakticky bezbolestné (mám to za sebou), hlavně po zákroku už vůbec nic nebolí (jen vyprázdněná peněženka). V Praze to např. dělá MUDr Dvořák na Senovážném náměstí. Také operace trhlin se dělají modernějšími metodami, dr. Dv. to dělá také.

Martina (St, 21. 2. 2007 - 12:02)

Katko, já jsem na té operaci byla, už to máš za sebou? Ozvi se, možná to ještě půjde zvládnout bez operace!

Iva (Pá, 11. 6. 2021 - 16:06)

Martino můžeš mi napsat jak to proběhlo a čim.by to šlo zvládnout bez operace? Diky

Colon (Po, 22. 1. 2007 - 21:01)

Katko !
Zapomeň na Colona a jeho rady !
Hlavně si nekupuj ten čínský lék.
Je po něm hrozná zima. Taková zima,
že Tě nezahřeje ani peřina.
Měj se.

Katka (Po, 22. 1. 2007 - 19:01)

Jájo moc děkuji za info, jdu na to v únoru a už teď se budím hrůzou.Trochu mě mrzí, že to nejde bez narkózy,třeba jako u tvého manžela.Ale s tím nic nenadělám.Až budu mít po tom,dám určitě vědět.

Colone - přehřátí ledvin? Ale jinak s ledvinama nemám problém nebo o něm aspoň nevím.A s tím ochlazením,když já mám tak ráda teplo !!!!! A záda si zahřívám,když mě někdy bolí bederní páteř.Takže s tím skončit?
Ty potraviny,cos vypsal,tak přesně ty mám ráda!! (Překvapily mě ty ovesné vločky).No zkusím tě poslechnout a zároveň kouknu na tu čínskou medicínku.Zhoršit by se to nemělo a třeba to pomůže.Zatím díky,dám vědět.

Colon (Po, 22. 1. 2007 - 18:01)

Katko !
Nevím, jak bych Ti to vysvětlil. Určitě znáš situaci, kdy prochladnou
ledviny a jaké to má následky. Tvůj případ je přesně opačný.
Prasklina v konečníku je způsobená dlouhodobým přehřátím ledvin.
Abys prasklinu vyléčila, napíši Ti doporučovanou dietu
pro tento případ, ale je to na dlouho. Rychlejší bude
použít čínské léky na ochlazení ledvin. Budeš možná
potřebovat dvě krabičky, to dělá necelých 600,- .
Ten lék má kód 185 a jmenuje se " Svěžest
podvečerní pagody " Najdeš ho na
www.cinske-byliny.cz
http://www.patentnimedicina.cz/produkty.
Možná to koupíš i v lékárně, někde to mají.
Než Ti sepíšu tu dietu tak pár rad
Škodí zahřívání zad, ležení na zádech, vysedávání ve vaně
v horké vodě a jezení nevhodných potravin.
Škodí potraviny povahou horké a pálivé - restovaná cibule,
pečené, grilované a smažené maso, tvrdý alkohol, svařené víno,
káva, masové vývary a ovesné vločky.

jája (Po, 22. 1. 2007 - 15:01)

Katko, on měl tři vnitřní hemeroidy, o prasklině nevím, ale bolelo ho to na Wc tak moc, že měl přesně ty stejné pocity jako Ty. Operace mu pomohla.Dělali mu to pod částečnou anestezií, kdy mu omrtvili jen spodní část těla, takže byl při vědomí, ale nic necítil. V nemocnici byl celkem týden.Nechci Tě strašit, ale říkal, že ta bolest byla strašná, ale každý den míň a míň, jak přišel domů, tak už normálně seděl.A s tou první stolicí- no musel to "udělat" ještě tam, jinak by ho nepustili.. Měl strach, takže byl poprvé až v den propuštění, teda týden po zákroku a říkal, že to nebylo tak strašné, jak čekal. Držím Ti moc moc pěstičky, ať to zvládneš.Tu bolest určitě vydržíš, když to vydrželo tolik lidí a budeš mít už napořád pokoj...Drž se!

Návštěvník (Po, 22. 1. 2007 - 15:01)

aby ses neposrala ..

Katka (Po, 22. 1. 2007 - 09:01)

Jájo - to jsme se nerozuměly,já jsem o hemeroidech nepsala.Jdu na tu operaci s trhlinou.
Víš,kdyby mě jen tak píchlo při stolici,to bych vydržela,mě to ale při vyprazdňování moc bolí a došlo to tak daleko,že strachem a bolestí se mi ten konečník stahl.Je to začarovaný kruh,díky trhlině a bolesti se to stáhne,pak nejde stolice ven (moc malý nebo žádný otvor),jde to násilím přes bolest,trhlina se trhá víc atd.atd.
S mým doktorem to řeším už několik let a on jiné východisko nevidí.Samozřejmě jsme dlouho zkoušeli konzervativní léčbu, dilataci atd. Nic nepomohlo
Jájo,můžeš mi prosím napsat,tvůj muž měl hemeroidy nebo trhlinu?Dál něco o té operaci,o pooperační stavu (byl v nemocnici,jak dlouho,bolesti).Co potom doma,asi je nejhorší ty první stolice,že?
Za jak dlouho už byl úplně v pohodě?
Díky za odpověď.

Colone - víš co je zajímavé,jedna paní,co mi dělala masáž chodidel v jednom místě kde začíná pata, nahmatala jedno citlivé místo a ptala se mě,jestli nemám problémy s konečníkem.Tehdy jsem je zapřela.Ale ta souvislost s chodidly (resp.s patama) je zajímavá.
A když píšeš,že tebe zajímá hlavně příčina, tak co myslíš,co je v tomto případě příčina?

Reklama

Přidat komentář