Reklama

Brániční kýla

Mirka (Čt, 5. 4. 2007 - 14:04)

CHci se zeptat Honzy to Vám tu endoskopickou trubici dají před uspáním nebo jak to funguje

Honza (St, 4. 4. 2007 - 23:04)

Tak bych chtěl zareagovat na Michalův příspěvek. Nevím co a jak měl v té Palas Atheně, ale já jsem už rok a čtvrt po té operaci brániční kýli, byl jsem také v Palas Athena u dr. Winklera ... nemám s tím žádný problém a jsem s tím naopak spokojenej. Už nevím co to je pálení žáhy a můžu jíst i to co jsem dřív nemohl. Zklidnila se u trubice pod krkem a vůbec se zlepšilo dýchání.
Pokud vím, tak tam dělají spoustu operací a co vím, tak s tím lidé neměli problémy. Přístup doktorů a sester byl vynikající a pobyt tam byl dva dny, což se dalo velmi dobře vydržet. Pokoje jsou moderní a je tam veškeré zařízení, koupelna a záchod a televize na pokoji.
Možná je to jen nějaká smůla, ale kdybych tam neležel a nezažil to na vlastní kůži, tak bych Michalovi uvěřil, ale takhle...
Michal tam musel být v podobné době jako já, do jícnu dávají endoskopickou hadici, aby se při plastice jícnu, jícen nestáhnul a zachoval si potřebnou dírku do žaludku. Ano po operaci nějakou dobu jde hůře polykat, jídlo musí být dokonale rozkousané, ale pití jde normálně a šlo hned po operaci, jen větší kousky, asi velikosti hrášku se špatně protahovaly. To vše po čase ustoupilo a nyní bez problému spolknu větší tabletu, třeba paralen, bez toho, že bych to cítil v jícnu. Po ránu polykám asi šest různých léků najednou a bez zjevného problému s polknutím.
Tak a teď to někdo rozsuďte, zda je Palas Athena a dr. Winkler špatný.
Jo a chodit na Gastro na vyšetření, není vždy to pravé ořechové. Já jsem byl na endoskopu šestkrát a nic mi nenašli, není divu, tam jde člověk na lačno.
Je potřeba udělat rentgenové vyšetření se sádrou a při zaplněném žaludku se v růných polohách a při zatlačení projeví, pokud je tam přítomná kýla, jinak to není ani moc vidět a navíc spousta gastrologů nechce operace dělat, radši zůstávají u neinvazní léčby.
Ale s tím jsem se já trápil asi deset let a jen se to zhoršovalo, až jsem měl i s léky takové problémy, že jsem měl potravu až v krku a hrozné pálení žáhy.
Jsem vděčný za tu operaci a jsem s tím opravdu moc spokojen.

marie (St, 4. 4. 2007 - 15:04)

mám refluxní esofagitidu 1st.dle Savary Milleraa malou axialní hiátovou hernii(v papírech uvedeno-imprese bránive 36-37cm).Nesnáším pobyt v nemocnici.Dá se to řešit jinak(jak dlouho trvá pobytnemocnici

Mirka (Út, 3. 4. 2007 - 04:04)

mam jít na operaci brániční kýly s fundoplikací jícnu.zajímalo by mne jak dlouho budu na neschopence a zda je pak nějaké omezení při práci např.zvedání břemen

Pavla (So, 31. 3. 2007 - 19:03)

Dobrý den,
taky mám braniční kýlu.Špatně se mi polyká tuhá strava.Skoro každý den mám tlaky do hlavy a v krku mě to svírá,nevím jestli je to k tý kýle nebo je to něco jiného.
Prosím poraďte.

Michal (Čt, 29. 3. 2007 - 16:03)

kvůli brániční kýle jsem musel zhruba pře rokem podstoupit operaci. Operaci jsem podstoupil na klinice Palas Athena. Opraci mi provedl dr. Winkler. Operaci mi neskutečnym způsobem pokazil. Takže jsem ještě po půl roce pil sklenici vody cca 15minut. Z těchto důvodů jsem musel chodit na roztahování jícnu pomocí speciálních balónků. Nikomu bych tento zážitek nepřál. Návíc to bylo naúspěšné, proto jsem musel podstoupit druhou operaci tentokrát v Ikemu. Přistup k pracientů a šikovnost je noporovnatelně lepší než na předchozí "klinice". Operace dopadla naprosto dokonale. Díky metodě kterou v této nemocnici používají jsem mohl po týdnu naprosto bez problému jíst.

Tento přispěvek slouží jako rada pro čtenáře, kterým se toto onemocnění potvrdí a chtějí vědět, kde tento problém dokáží nejlépe vyřešit, ale hlavně slouží jako varování pro, kteří byli posláni k vyřešení tohoto problému do Palas Athena!!!!!!

Iva (St, 14. 3. 2007 - 17:03)

Brániční kýlu nemůže diagnostikovat v žádném případě obvodní lékař. Je nutné navštívit gastroenterologa a podstoupit gastroskopii. Trpím touhle chorobou také, užívám zatím Lanzuldruhý týden. Navíc mi byla zjištěna v žaludku bakterie Helicobacter pylori, takže léčím i tohle a zatím se vše bije dohromady. Mám bolesti, zvracím, když se předkloním, tak mi vytéká žaludeční obsah do pusy, protiví se mi veškeré jídlo. Sama jsem zdravotník, od známých vím, že dobře pomáhá Helicid i Lanzul. Já osobně se do operace nehrnu, většinou jsou pozitivní výsledky krátkodobé a operece se musí opakovat. S léky se dá dost dobře vystačit. Přeji zlepšení a odvahu, co nejdříde zajít k odborníkovi. Gastroskopie se každý bojí, ale není to zase taková hrůza. Držím pěsti!

Honza (Út, 13. 3. 2007 - 22:03)

To wendy, tak Tě vítám do spolku s opraveným jícnem. Já už to mám druhej rok po operaci a zatím jsem s tím maximálně spokojenej. Ze začátku to chce velmi opatrně jíst a hodně kousat a dost pít.
Jakmile to člověk nedodrží a hltá, tak se to nechce dostat do žaludku a to je trochu problém, ale stejně je doporučováno hodně kousat, tak o nic nejde.
Za půl roku je to docela pohodové,ale o tom kousání to platí stále, kousat a kousat a nehltat, ani polykat moc jídla za sebou rychle ....
Už jsem měl i zkaženej žaludek, chtělo se mi zvracet, ale zde je trochu problém o kterém mi nikdo neříkal, že může nastat .... nějak to nemůže překonat tu záklopku a nešlo mi se vyzvracet i když se žaludek snažil.
Tak jsem to zaspal a do rána bylo dobře. Jinak jsem s tím moc spokojenej a pokud někdo má s tím problémy, co se týká pálení žáhy, dokonce vracení se potravy, tak vřele doporučuji....
Teď můžu jíst spoustu jídel, vlastně všechny co jsem dřív nemohl ....

wendy (Út, 13. 3. 2007 - 17:03)

Plně souhlasím s Honzou, jsem týden po této operaci a také v Palas Atheně, jsou tam super. Zatím

Monika (Po, 12. 2. 2007 - 18:02)

Jsem 2 roky po operaci brániční kyly a mohu jen doporučit!Jsem bez problémů,operace se provádí lapaloskopicky takže zůstávají jen malé jizvy.
Bržím palce MONIKA

Lucie (Ne, 29. 8. 2021 - 10:08)

Moniko jaké vyšetření vám dělali prosím?

Lucie (Ne, 29. 8. 2021 - 10:08)

Moniko jaké vyšetření vám dělali prosím?

Honza (Po, 29. 1. 2007 - 23:01)

Tak já můžu o tom naspat dost. Měl jsem brániční kýlu, ale nepomohli mi na Gastru, ale jeden internista, který když jsem k němu došel k vůli něčemu jinému a poslouchal co jsem mu říkal, co už mám za sebou(byl jsem na endoskolpii 6x), tak mi hned povídá, že to vypadá na brániční žaludeční kýlu .. já na něj jen tupě zíral, co mi to povídá, nechápal jsem to. Vysvětlil mi o oco jde a poslal na rentgen žaludku a tam se to potvrdilo. Poslal mě v Praze na operaci, laparoskopicky do Hájí, je tak malá soukromá nemocnice, ale hrazená, Palas Athéna a jsou tam výborní doktoři i sestry, prostředí, je to moderní. Po operaci jsem zase OK a už nevím, co je to pálení žáhy a konečně můžu jíst vše, co před tím nebylo možné a dokonce se mi ulevilo i psychicky, zmizel ten strašný balvan na solaru plexu, nad žaludkem. Udělali mi nějakou plastiku jícnu. Po té operaci se musí hodně kousat, jinak jídlo neprojde jícnem a dlouho to trvá, než se dostane dolů, v extrémním případě může dojít ke zvracení, ale je to přechodná záležitost a chce to jen dobře kousat, to ostatně máme vždy. Jsem už 2 roky po operaci a cítím se skvěle a můžu to vřele všem doporučit. Byl jsem tam vlastně jen dva dny a hned po operaci jsem se mohl, sice s trochou obtíží pohybovat, ale šlo to. Tak Helo nemusíš mít z toho strach, jen bych doporučil se opatrně zeptat na tuto operaci, ale mám dojem, že běžní gastroenterologové to moc nechtějí dělat, radši používají klasickou neinvazní léčbu, jen léky, ale to, už u mě nepomáhalo, žádné léky zmírňující kyselost žaludku už nezabíraly, vracelo se mi zpátky jídlo a měl jsem poleptanou celou trubici, až nahoru. Pokud by tě to zajímalo, tak zkus Gastro přímo v Palas Athéně, adresa na ně je : http://www.palas-athena.cz/ a nemusíš se ničeho bát, jezdí tam lidé i z daleka, tak pokud nejsi z Prahy, tak to není problém, jen je potřeba doprava zpátky, nedávají sanitu. A jen k tomu, jak píše Mirek, tak na gastru při prázdném žaludku to nevidí dobře, je potřeba jít na rentgen, tam dají spolknout sádru a musí člověk zatlačit a ještě s ním otáčejí a to rentgenují a tam se to právě teprve dá uvidět, jinak klasický endoskop nepomůže, měl jsem ho jak jsem psal šestkrát a nic podstatného. Ahoj Honza

Jana (St, 24. 6. 2020 - 17:06)

Prosím můžete mi napsat co jste si vařil po operaci děkuji

Mirek (Po, 29. 1. 2007 - 15:01)

Také mám brániční kýlu a proto doporučuji navštěvu gastroeterologa a provedeni gastroskopie.

ninulina (Čt, 11. 7. 2019 - 13:07)

Dá se jí vyhnout? Nějakou dietou nebo životosprávou?

Hela (St, 10. 1. 2007 - 22:01)

Mám podle lékařky asi brániční kýlu- tupou bolest v žaludku, pocit jakoby spolknutého velkého sousta, nechuť k jídlu, těžko se mně polyká. Polykání tekutin taky nic moc. Ještě nemám žádné vyšetření, to je diagnoza jen obvodní lékařky. Dostala jsem Ranisan. Máte někdo s brániční kýlou zkušenosti?

Reklama

Přidat komentář