Reklama

bojím se doktorů

David (Út, 4. 1. 2011 - 19:01)

Oni ti doktoři si vždycky...to je dobrý:-))

Filozof Petrman (Út, 4. 1. 2011 - 18:01)

Oni ti doktoři si vždycky na každém člověku něco najdou, aby měli práci. Já jsem několikrát šel k svému lékaři, ač mi nic nebylo a vymyslel jsem si, že mě bolí v krku, on mi jen nakoukl do krku a diagnostikoval angínu a napsal mi antibiotika. Já jsem samozřejmě nic neměl a antibiotika jsem proto nebral. Takže jsem byl týden na neschopence a zdravý jako ryba :) Takhle je to pokaždý, když k němu jdu. To mám dobrého doktora, že?

katka (Út, 4. 1. 2011 - 16:01)

maceka: nechceš tady nějaké napsat? Ráda čtu otřesné zážitky..:-) Ale vážně, nedělám si legraci.

Ivča (Út, 4. 1. 2011 - 13:01)

Bojím se také doktorů,jakmile vkročím do ordinace je ze mně debil,který neumí promluvit.

Návštěvník (Ne, 20. 1. 2008 - 18:01)

Vyhledej psychologa, to je nejlepsi a nejjednodussi a levnejsi nez lecitelka.

maceka (St, 26. 12. 2007 - 12:12)

No ja koukam..teda myslela jsem si , ze jsem sama a ze jsem se asi zblaznila... ale koukam,ze nejsem jedina kdo trpi panickou hruzou z doktoru, sester, cekaren a celkove z nemocnicniho prostredi.uz ani neberu antikoncepci, jelikoz jsem se bala jit k lekarce..prisla jsem tam, zatukala, ale ihned jsem z brekem utikala z te plne cekarny..nemohla jsem ... nyni trpim hroznymi exemy po rukou, celkem mi to kazi zivot, boli to moc, ale 3* jsem se pokousela jit na kozni a neuspesne..vzdy se rozbrecim a nemohu.. je to take tim,ze jsem vystudovala stredni zdravotnickou skolu a ta praxe v nemocnici je ve me zakotvena- mam opravdu otresne zazitky :-( a nyni se to projevilo, budu moc rada,kdyz mi nekdo napise... a jak se toho mam zbavit ? nejde to asi, jsou to opravdu cerne zazitky.

Jana M. Navrati (Po, 17. 12. 2007 - 00:12)

Dobrý večer
Strach z lékařů a nemocnic je docela pochopitelný. Všichni to máme at už vědomě, nebo podvědomě spojené s bolestí, strachem, nebezpečím, neznámem, utrpením. Často je kontakt s lékaři ale bohužel nezbytný.

Naštěstí ale často pomůže i alternativní cesta ke zdraví. Pokud máte konkrétní zdravotní problém, myslím konkrétní symptom, tak mi prosím napište a poradíme se, zda bych to uměla řešit. Strach z doktorů u mě není aktuální, léčení může být i velmi příjemné a pohodové (a často účinnější...).

Jak to u mě probíhá popisuji na svých stránkách www.lecitel-navratilova.cz
- budu ráda, když je navštívíte.
Zatím se držte, jdu spát :-) JMN

Martina (St, 3. 10. 2007 - 07:10)

Při svém únavovém syndrom
mám špatné zážitky z 90% doktorů, které jsem navštívila. Nic o nemoci neví a jen pacienta ponižují, je to víc než hrozné!

Eliska (Ne, 30. 9. 2007 - 16:09)

Pro Leňu:
Ahoj Leňo, proč máš strašný strach z doktora?
Pokud máš nějaké špatné zážitky, celkem tě chápu. Ty se bojíš, zda-li ti něco nenajdou a nebo se stydíš? Podívej, měla jsem podobný problém a odbourala jsem to. Řekla jsem si- když mi něco najdou, aspoň se to včas vyřeší, než bude pozdě a o ostychu už vůbec nemluvím. Lékař je lékař a nebere to tak. Napiš, proč konkrétně se lékaře tolik bojíš. Určitě se ten strach dá nějak odbourat :) Měj se

hanka (Pá, 27. 4. 2007 - 18:04)

ahoj je mi63a taky tim trpim dnes jsem si nechala udelat preventivni prohlidku a budu se obavat jak to dopadne.

marta (Po, 23. 4. 2007 - 11:04)

Ahoj všem, co se bojí k doktorům chodit. Já tím trpím taky, ale né, že by na mě doktoři byli zlí, ale prostě mám strach, co mi je, co mi najdou. (trpím panickou úzkostí) a vše začalo u doktorů. Přišla jsem tam, srdce mě bušilo jako splašený a když jsem viděla obličej vytřeštěného doktora, jako kdybych umírala, nemůžeu se toho strachu zbavit, i když teď vím, že se to stává a nic mi není. Myslím, že je to strach z nemoci, že nám něco je, ale kdyby jsme doktora potkali někde na ulici nebo by to byl náš známý, tak z něj strach určitě nemáme, ne?

leňa (Čt, 16. 11. 2006 - 23:11)

ahoj, mám hrooozný strach z doktora. můžete mi prosím někdo poradit co mám dělat?

ann (Ne, 10. 9. 2006 - 17:09)

prosím kdo by mi mohl pomoct, hledám nějakého trpělivého doktora. když nějakého vydím hned se rozklepu:-(((

Lenka (Ne, 10. 9. 2006 - 17:09)

:-(

Lenka (Ne, 10. 9. 2006 - 16:09)

Dobrý den, neznáte prosím nějakého mooc hodného doktora z brna??????????????

Návštěvník (So, 2. 9. 2006 - 15:09)

prosíííím pomozte! :-(

g007 (So, 2. 9. 2006 - 14:09)

mám panickou hrůzu z doktorů. I když mi něco je, nedokážu tam jít. Mám s nimi totiž jen samé špatné zážitky. Prostě to nedokážu přemoci. A psychyatra mi neraďte. toho se taky bojím.

Hana (Út, 29. 8. 2006 - 05:08)

Musíte strach přemoci, jiného Vám nezbývá. I oni jsou jen lidé a nemoci se ani nám nevyhýbají. Pracuji jako zdravotní sestra a podstoupila jsem několik operací a různých vyšetření. Měla jsem možnost vidět naše zdravotnictví i z druhé strany. Z pohledu pacienta.Je to moc poučné. Malý strach má asi každý. To je normální.Vždycky se tradovalo, že nejvíc se bojí řezníci a doktoři.Tak vidíte.Záleží na přístupu zdravotníka, buď Vás pořídí uklidnit,nebo ve Vás vyvolá ještě větší strach. To je ale případ od případu. Přeji Vám, ať nás potřebujete co nejméně. Jak pacienti říkají " bojíme se, ale když je zle každý k Vám spěchá pro pomoc."A věřte, že většina z nás tuto práci dělá rád a poctivě. Zdraví Hana

Anonym (Út, 25. 1. 2022 - 23:01)

Ono je to těžké. Když jdete na nějaké vyšetření, které celkově působí zneklidňujícim dojmem, je to těžší. Já sama o tom vím své. Také se bojím, protože jsem si prožila nepříjemný zážitek. A vždy se mi zvýší tlak, zrychlí tep a mám pocit na omdlení

Zujatar (So, 17. 11. 2018 - 11:11)

Nedávno sem byl na operaci s rukou mněl sem ucpané lůžko šlachy co vede k palci je to důsledek toho že sem v práci stříhal zahradnikýma nůžkama větve a průmněru až 4 centimetrů.Mám v rukou velkou sílu protože sem dělal horolezectví a na skalách takovou sílu získáte.Já se hodně bál operace mně operovala moje paní doktorka z ortopedie ale všechno proběhlo rychle a moc to nebolelo.Říkal sem si nesmíš se na to soustředit zkus myslet na něco jiného a pomolo to.Slyšel sem spoustu rozdílných názorů na mou paní doktorku ale já bych ji za nic nevymněnil mně vyhovuje a je to odborník který své práci dobře rozumí.

Reklama

Přidat komentář