Prosím o radu na koho se obrátit při anorexii
Typ na krásnou postavu! :)
Já mam 162 , jsem štíhlounká, mám 50kg, jsem akorát, prsa akorát, a jím celý den uplně všechno ;-) . Samosdřejmě pár krát do týdne si zacvičím, takže mám zpevněné tělo. Ráno snídám, k obědu si dám klidně knedlo zelo vepřo, ke sváče jogurty, k večeři další pořádný jídlo, někdy si namažu i chleba se sádlem. Samosdřejmě to prokládám zeleninou, ovocem. Jsem zdravě štíhlá, mám hezký zadek, prsa. A chlapi po mě šílej. Naopak skoro žádný chlap nemá rád vychrtlý ženský, co jsou kost a kůže. Je to antierotický a antipřitažlivý.. A naopak, když budete hladovět, tak vaše tělo si bude vytvvářet tukové zásoby, protože neví , jak dlouho ho opět necháte hladovět, takže si vše co sníte raději uloží do zásob.. Ale pokud budete jíst pravidelně normální jídla, metabolismus se zrychlý a nemusíte se bát tloustnutí.. Naučte se mít rádi sami sebe a až když se přijmete, takové jaké jste, pujde vám i snadněji hubnutí. Doporučuji knihu : Miluj svůj život, Luise L. Hay (tahle kniha mi velice pomohla).
Jezte, sportujte a mějte se rádi!
užitečné rady
Hladověním a dietama si zbytečně odvápnujete kosti, ničíte celé tělo, ztrácíte minerální látky a vitamíny, tzn. vlasy, plet, zuby jdou do háje..Orgány též.. Pak jsou problémy s plodností.. Zažívací trakt je poškozený, nafukuje se břicho, vytváří se vředy, klesá hormonální hladina, začínají vyrůstat po těle chlupy.. Jezte, pijte hodně vody a sportujte.. Po dietních výrobcích se tloustne, protože naše tělo nedokáže zpracovat umělé látky (do dietních potravin se nedává cukr, ale chemie, kterou naše tělo nedokáže zpracovat a vyloučit, proto to ukládá). Když si dáte přírodní cukr, živočišný tuk, tak to ztrávite a odejde to z těla.. Ale uměliny ne..
Sice nejsem z Prahy,ale už jsem si našla,kde bych mohla jít u nás ve městě.A určitě těm rodičům nic neřekne?A nemůžou mě zavřít do blázince,když skoro pořád přemýšlím,jak se zabít?
Ahojky,
je fajn, že si uvědomuješ, že má problém a chceš ho řešit. Jsem moc ráda, protože tahle nemoc je smrtelná, jak určitě víš. Jestli psycholog nebo psychiatr? Myslím si, že budou potřební oba. V každém případě bych se nejdřív přiklonila k psychologovi a ten by ti pověděl, co by pak bylo ještě potřebné. Odkud jsi? Jestli jsi z Prahy, podívej s na www.dpc.cz - specializují se tam na ppp - jsou to sice psychiatričky, ale dělají terapie, tak by to snad tak špatné nebylo. Jinak další kontakty na pražské odborníky najdeš na: http://www.povidani.unas.cz/
Kontaky na celou ČR: http://www.pppinfo.cz/kontakt_list.asp
Stejně tak na vaší Lince důvěry vědí seznam odborníků. Pokud nehcceš platit přímo, větčina psychologů a psychiatrů pracuje na zdravotní pojišťovny - je potřeba se na to ale předem zeptat. Jinak se sezení pohybuje zhroba od 250kč do 800kč. sice ti ještě není 18, ale myslím si, že odborník tě vezme i tak a spole´čně najdete nějaké řešení, jak to časem povědět i rodičům. hodně sil
ještě nějaké weby:
www.pppinfo.cz
www.anorexie.wz.cz
www.anablell.ct
Dobrý den,je mi 16 potýkám se s problémy příjmu potravy.Myslím,že mám něco mezi anorexií a bulimií.Vážím 49 kg na 161 cm.Z toho mám sebevražedné myšlenky,někdy jakoby záchvaty,když se chci zabít.Chtěla bych se obrátit na nějakého odborníka,jenže nevím zda na psychologa či psychiatra?A pořebuju k tomu nějaké doporučení? A platím to sama nebo to hradí pojišťovna?A může to ten psycholog/psychiatr říct rodičům nebo je zavázán lékařským tajemstvím,i když mi ještě nebylo 18?Poraďte prosím.
Typ na krásnou postavu! :)
Já mam 162 , jsem štíhlounká, mám 50kg, jsem akorát, prsa akorát, a jím celý den uplně všechno ;-) . Samosdřejmě pár krát do týdne si zacvičím, takže mám zpevněné tělo. Ráno snídám, k obědu si dám klidně knedlo zelo vepřo, ke sváče jogurty, k večeři další pořádný jídlo, někdy si namažu i chleba se sádlem. Samosdřejmě to prokládám zeleninou, ovocem. Jsem zdravě štíhlá, mám hezký zadek, prsa. A chlapi po mě šílej. Naopak skoro žádný chlap nemá rád vychrtlý ženský, co jsou kost a kůže. Je to antierotický a antipřitažlivý.. A naopak, když budete hladovět, tak vaše tělo si bude vytvvářet tukové zásoby, protože neví , jak dlouho ho opět necháte hladovět, takže si vše co sníte raději uloží do zásob.. Ale pokud budete jíst pravidelně normální jídla, metabolismus se zrychlý a nemusíte se bát tloustnutí.. Naučte se mít rádi sami sebe a až když se přijmete, takové jaké jste, pujde vám i snadněji hubnutí. Doporučuji knihu : Miluj svůj život, Luise L. Hay (tahle kniha mi velice pomohla).
Jezte, sportujte a mějte se rádi!
užitečné rady
Hladověním a dietama si zbytečně odvápnujete kosti, ničíte celé tělo, ztrácíte minerální látky a vitamíny, tzn. vlasy, plet, zuby jdou do háje..Orgány též.. Pak jsou problémy s plodností.. Zažívací trakt je poškozený, nafukuje se břicho, vytváří se vředy, klesá hormonální hladina, začínají vyrůstat po těle chlupy.. Jezte, pijte hodně vody a sportujte.. Po dietních výrobcích se tloustne, protože naše tělo nedokáže zpracovat umělé látky (do dietních potravin se nedává cukr, ale chemie, kterou naše tělo nedokáže zpracovat a vyloučit, proto to ukládá). Když si dáte přírodní cukr, živočišný tuk, tak to ztrávite a odejde to z těla.. Ale uměliny ne..
- Odpovědět
Pošli odkaz