Reklama

Výprask vařečkou

Michal (Pá, 1. 12. 2006 - 19:12)

Stano, TerezaK ma pravdu, ze vetsinou je ponizeni z vyprasku na holej zadek horsi, nez ta bolest, ale ne vzdycky. Treba kdyz jsem dostal v zime hned jak jsem prisel domu a jeste jsem mel promrzlej zadek, tak to bylo na omdleni.

TerezaK (Pá, 1. 12. 2006 - 14:12)

Stano, tady nejde o bolest nebo nebolest - ta je sice hrozná, ale na výprasku to není to nejhorší. Jde o nahotu, a tady je opravdu významný rozdíl, zda má děvče na sobě kalhotky nebo ne. Protože ten miniaturní kousek látky znamená poslední záchranu před naprostým ponížením. Zvlášť, když se koukají mladší bratři. Je to veliký rozdíl, věř mi.

Stano (Pá, 1. 12. 2006 - 13:12)

Jola tady už zase zdůrazňuje fakt, že dostala na holou. Je to opravdu tak podstatné? Já jsem nikdy takový výprask nezažil, ale zdá se mi, že možná tak ještě neseprané trenýrky mohou trochu zmírnit bolest, ale dívčí kalhotky určtě ne. Naopak si myslím, že když bych teoreticky dával někomu výprask přes spodní prádlo, tak bych podvědomě víc přitlačil nebo přidal pár ran navíc, i kdyby ta ochrana byly je tenké punčocháče. Takže výprask na holou by byl nakonec možná méně bolestivý než přes spodní prádlo. Nebo snad ne?

Jola (Čt, 30. 11. 2006 - 13:11)

U nás doma to bylo rozdělené tak, že bráchové dostávali výprask páskem, ale já, jako holka, "jenom" vařečkou. Vařečka se považovala za méně hrozný nástroj. Jenomže já jsem pokaždé dostávala na holou a musela jsem pak hodinu klečet v koutě a to bylo snad ještě hroznější a víc ponižující, než vlastní výprask.
Fuj fuj, nikdy více.

Pavel (Ne, 26. 11. 2006 - 22:11)

Buď rád že maminka používá vařečku já jako tátá používám řemen.

Michal (Ne, 26. 11. 2006 - 19:11)

Luke, ja si nemyslim, ze jste s manzelkou sadisti a jsem rad, ze se za ten vyprask na vas vase dcera nezlobi. Deti nemam, je mne teprve 19, ale na vyprasky mam svuj nazor, protoze jsem je jeste do 15ti dostaval. Na rozdil od vasi dcery ale dost vazne poznamenaly muj vztah k rodicum dodnes, i kdyz jsem jim to nikdy nerekl. U vasi dcery jde mozna o to, ze jste ji narezali jen 3x za zivot, zatimco ja dostaval nekolikrat za rok. Co se tyka toho "odhalovani" vyvinuteho tela, tak nevim jestli se dovedete vzit do toho, jak to prozivala vase dcera. Kdyz jsem byl maly, tak moji starsi bratri dostavali remenem na holou tak, ze si museli lehnout brichem na gauc, zatimco ja se tehdy musel ohnout otci pres koleno a ten mne bil na holy zadek rukou. V tom veku mne to jako ponizujici ani nepripadalo. Kdyz jsem byl ale starsi, tak jsem zacal dostavat taky na gauci a muzu vam rict, ze cim jsem byl starsi, tim vic jsem se stydel. Kdyz mne bylo asi tak 13, nebo 14, tak uz jsem si rukama zakryval prirozeni, nez jsem se dostal do polohy na gauci. Mozna vam takova podrobnost bude pripadat smesna, ale mne bylo i trapny zatinat zadek, tak jsem radsi snasel tu bolest naplno. Urcite to ma co delat s pocitem studu dospivajiciho kluka, kdyz ho rodice vidi naheho. Doufam, ze vase dcera vam rika pravdu, ze se na vas za to ponizeni nezlobi.

Luke (Ne, 26. 11. 2006 - 17:11)

rozumějte mi dobře...s dcerou jsme si to vyříkali před výpraskem i po něm a jsme za dobře. Nikdy jsem nebyl pro nějaké bití dětí, mladších nebo starších. Naše dcera byla ve svém životě bita celkem tak dvakrát možná třikrát. A rozhodně to nebylo za neuklizený pokoj, nebo neumyté nádobí ba dokonce ani za její občasnou pubertální drzost. Chtěl jsem tím jasně říci, že v určitých situacích, které nám naši miláčkové občas připraví je výprask velmi vhodnou a účinnou metodou k potrestání. Nejsem jeho zastáncem ani ho ale nezavrhuji. Každý zodpovědný rodič ví přesně o čem mluvím.
Je mi líto dětí které jsou bity 3x do měsíce, i jednou do měsíce je to docela dost. Je to k zamyšlení jesliže dítě trestám trestám a ono pořád zlobí tak je chyba jinde a né v tom že ho málo trestám. Chyba je většinou v rodičích a my nejsme výjimka, ale nikdy v životě bych nezbil svou dceru kvůli pitomosti, vždycky to řešíme jinak, ale někdy to prostě jinak skoro nejde, na tom trestu jsme se více méně dohodli, trvalo to hodiny a hodiny mluvení, vyzvídání, prošení, hlazení a následného zvyšování hlasu, naštvání a zároveň radosti, že se jí nic nestalo.....3x za život, chce snad někdo namítnout, že jsme sadisti? Nebo že týráme děti? To co se stalo u nás je na strašně dlouhé vyprávění, co následovalo před výpraskem, po něm i během jejího pohřešování je na knihu. Nepřeji to zažít žádnému rodiči, ale ten postup který jsme zvolili opravdu nemusím hájit. Vím, že byl správný a za tím si stojíme oba a vlastne všichni tři, včetně naší dcery...
Jen mě tu fascinují ty některé postoje..Sadisti, týrání dětí, výprask za neuklizený pokoj....co to je?? A co se týče vyspělosti nebo nějakého odhalování nahého těla...Je to naše dcera a rozhodně jsme z toho trestu nedělali žádnou show pro publikum, obnažila jen svůj zadek a ne své tělo proboha...Michale jste rodič? Máte děti?

Michal (Ne, 26. 11. 2006 - 15:11)

Luke, copak vyprask na holou je jedinej zpusob, jak muzete trestat vasi dceru? V patnacti uz je fyzicky skoro uplne vyvinuta a je absolutne nevhodny, aby svoje vyvinuty telo pred vama musela obnazovat. To je horsi, nez ty rany.

Luke (So, 25. 11. 2006 - 20:11)

Nesouhlasím! A to striktně! Myslím, že výprask je dobrá výchovná pomůcka a to i v 15ti. Ale rodič musí vědět, že ten dotyčný trestaný si to opravdu zaslouží. Dávat na holou např. 15ti leté dceři za to, že přišla o půlhodiny domů pozdě nebo za pětku z matiky to je asi pitomost! Ale např nepřijít mi jen tak domů dva dny a jen pro to, že kámoši chtěli abych s nima jela....neozvat se když mám mobil a pro jistotu ho ani nezvedat.!! Mysleli jsme že se zblázníme starostí, kam se hrabe výprask na holou oproti strachu o jediné naše dítě...A bylo to jen tak, neměla žádný důvod k nějakým útěků apod. Kdyby alespoň to ale nic. Prostě jen dobrodružství a přesvědčování dospělejších kamarádů....Hrozné dva dny. Mimochodem jelita z toho neměla žádný, ale rudej zadek jo. A nastarost si to vzala manželka...

Návštěvník (Pá, 24. 11. 2006 - 18:11)

patří ti to!!!!

hejhula (Čt, 23. 11. 2006 - 13:11)

ti si pi..a

Michal (St, 22. 11. 2006 - 19:11)

Seeadlere urcite jsi nebyl nikdy bitej, tak se ti ani nedivim, ze domaci vyprasky srovnavas s inkvizici. Pro hodne ceskej decek je to ale realita.

So (Út, 21. 11. 2006 - 23:11)

Michale, vsak mu to rekni

J.81.Seeadler (Út, 21. 11. 2006 - 16:11)

To co tu píšete,přípomíná inkvizici,nebo výkon trestu kdesi v prdelistánu.Ještě chybí černá kukla na hlavu,kulatej terčík na místo srdce,připoutání na židli.Abych nezapomněl,jeden slepej náboj a pal.Humáš totální.

Michal (Po, 13. 11. 2006 - 18:11)

Alenko, dekuju. Vyzkum taky ukazuje, ze lidi, ktery byli v mladi bity, zase biji svy decka. Ja teda svy decka bit rozhodne nebudu.

Alenka (Ne, 12. 11. 2006 - 21:11)

Míšo, jsi úžasnej, že si to umíš přiznat a nepotlačuješ ty pocity! Většina lidí to v hlouby duši cítí stejně, ačkoli říkají, jak byly tresty jejich rodičů spravedlivé, a jsou za ně rádi...
Je třeba mluvit pravdivě, aby se v této problematice společnost změnila, je tomu třeba.
Moc díky

Michal (Ne, 12. 11. 2006 - 16:11)

Do patnacti jsem dostaval vyprasky na holou remenem. Tehdy jsem to povazoval za normalni, protoze moji starsi bratri dostavali taky. Ted je mne 19, chodim na vejsku, mam holku a z nakyho duvodu teprve ted mam hlubokej pocit zloby a ponizeni. Pred rodici (bil mne otec) nedavam nic najevo, ale muj vztah k nim je temi ponizujicimi vyprasky negativne poznamenanej.
Nad tim by se meli zamyslet vsichni, kdo planuji bit svy decka.

Pavel L. (Ne, 12. 11. 2006 - 14:11)

Nás vychovávala taky máma, naši se rozvedli když jsem byl ještě malej. Hlavně v pubertě na nás byla dost přísná, prý abychom jí nepřerostli přes hlavu a neskončili v kriminále. Já i brácha jsme dostávali výprasky ještě na střední škole. Ale ne za pětky nebo poznámky, spíš za horší prohřešky. Když se na to podívám teď po 15 letech, ono nás bylo taky dost.
Hned v prváku na průmyslovce jsme s klukama začali chodit občas do hospody. Říkali jsme že pijem rezavou vodu. Jednou jsem se ožral tak, že mě kluci museli odvést domů a nechali mě v baráku. Já se poblil na chodbě a nakonec usnul na schodech. Máma mě tam našla, když šla kvečeru z práce. Dostal jsem tehdy na holou a ještě musel vydrbat schody.
Ve druháku jsem jednou zfalšoval omluvenku a šel za školu. Chtěl jsem se vyhnout písemce. Matka mi na to přišla při kontrole žákovský knížky a dostal jsem. Prý záškoláky doma trpět nebude.
Nejhorší průser jsem udělal na lyžáku. Bydleli jsme v takový ubytovně, kde byla vedle řady pokojů kuchyňka a v ní sporák. A já zavedl nové "menu"-TOPINKY SMAŽENÝ NA INDULONĚ! Bylo nám po tom strašně zle. Jeden kluk se po tom poblil na pokoji, nestačil doběhnout ani na záchod. Učitel si tehdy myslel že jsme ožralí, a prohlídnul nám věci jestli nenajde alkohol. Ten kluk na mě potom řekl to s tou indulonou. Máma tehdy musela do školy, dostal jsem ředitelskou důtku a hrozili mi vyloučením ze školy. Ředitel školy o mě prohlásil že jsem TOXIKOMAN. Tehdy jsem dostal takovej výprask, na kterej do smrti nezapomenu.
Když už se máma rozhodla že bude výprask, tak už nebylo úniku. Dostávali jsme vařečkou a v koupelně, kde nebyly dveře, jen závěs. Koupat jsme se večer museli. A když nám chtěla nařezat, vlítla do koupelny, musel jsem si kleknout do vany a dostal jsem na mokrej holej zadek vařečkou. Na mokro to bolí mnohem víc a navíc to bylo strašně ponižující, ukazovat se v 16, 17 nahej před mámou. Za ty topinky s indulonou mě seřezala tak, že jsem se před ní počůral do vany. Strašně jsem se styděl. Navíc 14 dní domácí vězení, jen sedět doma a učit se. Pár dní se mnou ani nemluvila.
Ale nejspíš to k něčemu bylo, postupně jsem dal pokoj a přestal takhle vyvádět. Nakonec jsem s úspěchem odmaturoval a vystudoval bez problémů vysokou školu.

Miluše (So, 11. 11. 2006 - 09:11)

No nic jinýho mi nezbylo mámu jsme musely poslouchat a přece jsem se s ní nemohla prát. Tenkrát jsem měla divočejší období chtěla jsem seknout s výškou a další problémy typu alkohol, kluci a tak. Dnes jsem strašně ráda, že jsem školu, možná i díky tomuto výchovnému zásahu, dodělala. M

Evka (St, 8. 11. 2006 - 09:11)

Hm, a to ses ještě v prváku na vejšce klidně a bez keců svlíkla a ten zadek na ní vystrčila? A co strašnýho jsi provedla, že sis to zasloužila? Mě to teda nepřijde jako nějak moc pravděpodobný...

Reklama

Přidat komentář