Reklama

Scheuermannova nemoc

Lenka (So, 11. 9. 2010 - 13:09)

Ahojky,mně se tato nemoc projevila až ve 24 letech, což je 3 roky. Udělali mi RTG hrudní páteře a chodila jsem na cvičení a elektroléčbu, ale vždy po cvičení to bylo ještě horší, elektroléčba na chvíli pomohla od bolesti. Na bolesti jsem dostala Zaldiar, ten mi hodně pomohl, ale jinak to bylo stále stejné, pár dní jsem doma cvičila, ale nepomáhalo to, některé cviky jsem ani kvůli silné bolesti nemohla dělat. Asi po roce jsem to už v práci nevydržela, šla marodit, o práci přišla, znovu rehabilitace (cvičení a elektroléčba), ale stále to nepomáhalo. I když si občas procvičím páteř, tak mi dělá problém i žehlení nebo vysávání, vždy mě pak bolí oblast mezi lopatkami. Masáž pomůže, ale jakmile páteř zase zatěžuji, bolest se vrátí. myslíte, že když začnu pravidelně cvičit, tak se to zlepší nebo už je pozdě? Uvažuji i o tom,že bych šla znovu marodit a zkusila si vydupat aspoň částečný invalidní důchod, ale nevím, zda ho na tuto nemoc dávají. Poraďte, nemůžu kvůli tomu ani najít práci.

Ales (Pá, 25. 6. 2010 - 11:06)

Potrebuji pomoc. Take mam morbus scheurmann ale již v pokročilém stádiu deformita hrudní páteře je již abnormálně viditělná a jsou již vytvořeny schmorlovy uzly. Bohužel se začíná stupňovat viditelnost a omezení pohybu páteře. Potřebuji rad doktoři se mne přehazují jako horký brambor a ještě horší je to že studuji taneční konzervatoř a i přes stál posilování a zpevňování to jde do kytek.

ketrin (Út, 18. 5. 2010 - 17:05)

je mi 14 .. :D a už ju mám .. denne ma bolí chrbát ..neustupuje to .... bojím sa že to bude horšie ...

Hela (So, 27. 3. 2010 - 17:03)

můj přítel si pořás...Určitě začněte lehce cvičit! Jsem maserka a z rad doktoru jsem občas zhrozená. začněte cvičit. Mám sama revma v zápěstí, všeci mi říkali,necvičte,nemasírujte! A pak jsem zašla za fyzioterapeutem a díky němu jsem se dostala ke cvičení a je to skvělý a masíruji dál!!!

Zuza (Pá, 19. 2. 2010 - 17:02)

Přítele je moc líto, jemi...Hledala jsem toho "mazlika" - našla jsem jen polštáře pro mimina. Prosím - co jste měla na mysli??

Renata (Út, 16. 2. 2010 - 19:02)

můj přítel si pořás stěžuje...Přítele je moc líto, jemi 34let a chorobu mi zjistili teprve před půl rokem.Měla jsem strašné bolesti, pomohli mi relaxační masáže, a cvičení na balonu, které je užasné. Ale úplně první co mě pomohlo od bolesti, to že sem si celá záda zahřála teplími nahřátými obklady. Já používám MAZLÍKA při zadání do vyhledávače zjistíte co to je. Koupit se to dá v lékařských potřebách. Přeji hodně zdravíčka

iva (Ne, 7. 2. 2010 - 17:02)

Ze sve zkusenosti (trpim...se Scheuermannem jsem se docela sžila-co naděláš,pomáhá mi plavání,super je znak,protáhnot všechny úseky páteře a mírné posilování.Vžy může být hůř!Jsem zdravotní sestra

Dave (St, 13. 1. 2010 - 23:01)

můj přítel si pořás stěžuje...Ze sve zkusenosti (trpim stejnou ,,chorobou,, ) vim, ze posilovani naopak pomaha a ne naopak. Chodim pravidelne do posilovny uz radu let a delam i cviky, ktere mi doktori zakazali a pomaha mi to. Jakmile jsem treba mesic necvicil znova jsem zacal pocitovat ruzne mensi bolesti hlavy nebo zad, ale jakmile jsem zacal zase znova pravidelne cvicit tak odezneli vsechny bolesti. Takhle to delam uz od svych asi 21 let (je mi 27) a zatim jsem nepozoroval, ze by posilovanim se tato choroba nejak zhorsovala. Kdybych se mel vzdy do detailu ridit tim co mi reknou nekteri doktori (, kteri aby byli z obliga radeji predem zakazi vsechno) tak by mi v podstate nezbyvalo nez sedet doma na zadku a cumet do zdi. (mysleno samo. s velkou nadsazkou)

Lucika (Čt, 22. 8. 2019 - 20:08)

Ahoj viem ze uz je to par rokov ale zaujima ma ci stale posilujete a ci to chorobu nezhorsilo.

Sue Svobodová (Čt, 7. 2. 2013 - 21:02)

mě všichni říkali že to...u mě je to horší mě to bolí docela dost tak nevim co řeknou mě...

Sue Svobodová (Čt, 7. 2. 2013 - 21:02)

Dobrý den, je mi 15 let a na...mě všichni říkali že to není nic tak hroznýho, a když se cvičí každý den a chodí se pravidelně plavat tak ani bolesti nejsou....

Ivana (Čt, 7. 2. 2013 - 21:02)

Ahoj,

koukni na web kupi.cz: http://www.kupi.cz?u=48ge7

Najdeš tam slevy a akce v obchodech přehledně na jednom místě.

Navíc můžeš sbírat body, za které získáš poukázky na nákup.

Vyzkoušej to taky! Tady je odkaz: http://www.kupi.cz?u=48ge7

Sue Svobodová (Čt, 7. 2. 2013 - 19:02)

Zjistili mi to včera. Ale bolí mě to tak že ani pomalu nemůžu chodit protože to strašně bolí. Bolí mě i pánev. Slabost rukou a nohou k tomu taky patří??? :/

Matyáš (Čt, 10. 1. 2013 - 20:01)

Dobrý den, je mi 15 let a na ortopedii mi diagnostikovali Scheuermannovu chorobu. Lékař mi předepsal několik rehablitací, kde mě naučí nějaké cviky, které mám cvičit doma a za 3 měsíce mám přijít na kontrolu. Po zjištění této diagnózy jsem si o ní vyhledal informace na internetu, zajímali mě zkušenosti lidí s touto nemocí. A to co jsem se dočetl, mě dost vyděsilo. Prý jde o velmi vážnou nemoc s neodstranitelnými následky doprovázenou silnými bolestmi. Já s bolestí problém nemám (zatím), ale vadí mi tvar mých zad připomínající prosedlaného koně. Má někdo z lidí s touto nemocí nějaké pozitivní informace nebo je moje situace beznadějná? Budu rád za každý názor!

mira (So, 21. 11. 2009 - 00:11)

Má zkušenost,nezvedat nebo nosit těžší břemena než 3 Kg,neustále mít suché a teplé ponožky i doma a to si myslím,že je rada která vám s přijemní život.

Zlatohrivak (St, 12. 8. 2009 - 21:08)

Ano metoda dle Mojžíšové je skvělá, od té doby co cvičím (a ne kvůli otěhotnění), nemám problémy byť moje bolesti byli v oblasti hrudní páteře, jako následek Schoermanovi choroby.
Základem je si nechat od fyzioterapeuta nechat srovnat pánev a pak cvičit a nepolevovat (vyšlo několik knih na téma Mojžíšová, ale musím potvrdit, že je třeba si cviky osvojit pod dohledem fyzioterapeuta, aby jste je dělala účinně). Jste-li z Prahy či v dojezdové vzdálenosti obraťte se na rehabiliatační oddělení V Podluží, od vašeho praktického lékaře si nechte napsat kineziologický rozbor ať dáte fyziterapeutům prostor jak vám nejlépe pomoci. Masáže a elektroléčby jsou při vší úctě pomoc na pár dní, ne na zbytek života.

Táhni s tím svý (Út, 11. 8. 2009 - 12:08)

Hlavně tady patříme k lidem, kteří nesednou na lep takovým šarlatánům a podvodníkům, jako jsi Ty.

ForBio (Út, 11. 8. 2009 - 11:08)

Patříte také k lidem, kteří začínají "řešit" svůj zdravotní stav až ve chvíli, kdy se projeví příznaky onemocnění? Také přehlížíte rodinnou anamnézu, tzn. vrozené dispozice a "čekáte" až na období, kdy se "něco" objeví? V takové situaci je základním předpokladem úspěšné léčby, ale také prevence, včasná a co nejpřesnější diagnóza.
Je mnoho způsobů, jak najít řešení a pomoc. Jedním z nejefektivnějších je využít nabídky Studia ForBio, nově zřízeného pracoviště v Plzni s možností špičkové diagnostiky přístrojem METATRON 4025GR Hunter. Tato NLS diagnostika nabízí velmi přesnou metodou komplexní vyšetření Vašeho organismu s vysokou mírou přesnosti. Je to jediná NLS diagnostika s certifikací pro lékařské účely. Metoda je schopna odhalit i nádorová onemocnění v jejich raném stadiu, stejně jako odhalit skrytá stadia různých onemocnění ještě před projevem jejich vnějších příznaků. Tímto neinvazivním a pro člověka bezpečným vyšetřením zjistíte, jaký je skutečný stav Vašeho organismu a účinným způsobem předejdete onemocnění a zdravotním komplikacím. V převážné většině to má zásadní význam pro rychlou prognózu a následnou volbu léčby. Můžete tak rychle a efektivně provést zásadní rozhodnutí směřující k Vašemu zdraví a dobré kondici. Více na www.forbio.cz

Pavel (Út, 11. 8. 2009 - 09:08)

Zdravim,ja mam jiz nekolit let bolesti cele leve nohy,noha pali a boli.Neurologie nic nenasla,EMG take ne,apon ale nasli na retgenu Scheuermannovu nemoc.Nyni mam rehabilitace-parafin,elektro,masaz+cviceni.Vysledek ocekavam stejne zaporny.Uvidime.

sluníčko (Čt, 9. 7. 2009 - 14:07)

Naďo, nevím, zda se chcete opravdu zmrzačit. Moje matka tuto nemoc má taky a dělala celý život sestru na LDN a neposlechla doktory, teď si pozorné přečtěte jak je na tom. Je jí 59 let: pátý krční obratel téměř rozdrcen - úporné bolesti hlavy, omezená pohyblovost horních končetin, bolesti hrudní páteře a bederní páteře, poruchy chůze, špatná koordinace chůze a pohybu, motání hlavy, když se jde projít musí mít v každé ruce turistickou hůl a opírat se při chůzi o ně, aby nespadla. Ráno trvá dvě hodiny neý se postaví na nohy, než je schopna uklidit, trvá to hodinu, uklízí s přestávkami tři hodiny a to není nic moc velký úklid. Nemůže cestovat, protože kdykoliv může omdlít z bolestit. Doživotní užívání analgetik, rehabilitace. Stav se bude nadále zhoršovat - účinná léčba není, operace nemožná díky degenerativním změnám na obratlích, o které není možné ani ty "kovové podpěry" zapřít, aby se jí páteř nebortila. Obratle viměnit nejdou. CHcete opravdu dopadnout tak, že budute místo chození trpět?

Reklama

Přidat komentář