Reklama

Antidepresiva a jejich vysazování

Návštěvník (Čt, 27. 1. 2022 - 15:01)

Prosím,poraďte postup jak vysadit Coaxil. Moc díky

Návštěvník (Čt, 27. 1. 2022 - 15:01)

Nepřehánějte!! To teda jste případy do léčebny. Já vysadila AD za týden. Beru je jen na podzim . Pohoda.

Návštěvník (Pá, 7. 1. 2022 - 17:01)

Dva roky jsem brala venlafaxin. Jeden rok deprex. V obou případech negativa převýšila pozitiva a rodina mi mé zvláštní chování z AD netolerovala. V obou případech jsem vysadila ze dne na den. Následoval týden chřipkových stavů. A nic dalšího Takže už jen na noc Trittico a občas k němu zolpidem. Ale to už jsme jinde.

Návštěvník (Čt, 6. 1. 2022 - 15:01)

Záleží na množství a s pomocí lékaře jde léčba AD ukončit. A přejít třeba k psychologovi, ale u mě to nebylo zapotřebí.

Návštěvník (So, 5. 8. 2023 - 15:08)

Ad se berou na depresi a je na ně návykovost: BACHA NA NEUROLY!!! Nejlíp nebrat vůbec!

nona (So, 5. 8. 2023 - 21:08)

Ano. Na neurol vzniká silná závislost. Ten ale není ad.

Návštěvník (So, 5. 8. 2023 - 21:08)

Návykovost vzniká, když člověk nespolupracuje se svým lékařem. Není na ně návykovost. Podle zdravotního stavu se časem mohou úplně odbourat.

Luboš (Ne, 12. 12. 2021 - 01:12)

Ahoj,já beru antidepresiva asi 2O roků,i ten Deprex jsem brával a spoustu jiných,teď jsem na Velvafaxinu asi tři roky a na noc beru Trittico,a ještě další troje léky na tu bolavou dušičku a je mi blbě a nevím,co dál,nechtěj mi dát Neurol,Lexaurin,frontin a podobné,mám to prý za to,že jsem je zneužíval,ale bylo mi po nich dobře,jsou to všechno drogy,absťáky se mi nevyhnuly,ale přeju vám všem,ať se vám daří dobře.

Návštěvník (Ne, 5. 12. 2021 - 11:12)

Úpravu a případnou změnu musí ovšem provést psychiatr.

Návštěvník (Čt, 2. 12. 2021 - 07:12)

Prosím,poraďte postup jak vysadit Coaxil. Moc díky

nina (St, 18. 5. 2016 - 08:05)

Prosím,poraďte postup jak vysadit Coaxil. Moc díky

Pozor (Pá, 8. 4. 2016 - 18:04)

Tolik tekutin neni na ledviny dobre , šťávy už vúbec .

Lili (Pá, 8. 4. 2016 - 17:04)

Vysadila jsem po třech a půl letech Prozak. Radila jsem se s léčitelkou, protože jsem věděla, že ty prášky mne zabíjí a lékaři mi nechtěli snížit dávkování.
Musela jsem začít hodně pít, až pět litrů denně, furt skleničku v ruce a pomalu upíjet.Taky každý den na hodinovou procházku či dvě rychlejší chůzí. To se nesmí vynechat. Pije se čistá voda a jeden a půl litru štáv z mrkve, jablek a pomerančů + další ovoce a zelenina, co má každý rád. To musí být doma odštavené, nebo rozmixované, nesmí to být koupené s konzervanty. Po týdnu jsem snížila dávku prášků na polovinu a po dalších čtrnácti dnech ještě na polovinu. Po posledním týdnu jsem je úplně vysadila a šlo to.
Pak se pořád chodí na rychlejší procházku a ještě měsíc se pije litrapůl čerstvých štáv a litrapůl vody průběžně celý den. Bylo mi blbe jen, když jsem asi po čtrnácti dnech trochu polevila a nebyla na dva dny procházce a ani jsem nestihla udělat a vypít tu štávu. Pak jsem hned šla a vše vypila a druhý den to už bylo lepší, ale věděla jsem, že už nesmím vynechat.
Spíš jsem z toho měla větší strach, než to bylo hrozné ve skutečnosti.Ale musela jsem to udělat, ty prášky mě zabíjely.

M (Pá, 1. 4. 2016 - 16:04)

Lauro, já jsem brala AD...Remeron sa neda vysadit!
Tiez som skusal a pod 5mg /t.z.trochu menej ako pol tab./ to nejde..
A to skusam 5x pocas roka..a nejde.
Fyzicky kolaps..az sa nemozem hybat..chodit ..k.o.

Pampeliška (St, 30. 10. 2013 - 20:10)

Ahoj, je mi 15 let a před...Ahoj kluku.
Mám trochu problém věřit tomu, že ti je 15. Tvůj projev i vnímání je velmi dospělé. Ale možné to je.

mám několik dotazů:

V prvé řadě - jak se stane, že zdravému nezletilému klukovi dají AD? Předpokládám, že o tom tedy ví rodiče, a souhlasili s tím. vědí o tom, jak se cítíš?

za druhé-jaké léky jsi to bral, a proč jsi vysadil najednou?

dále-nikdo s tebou skutečně nekonzultoval, co ti dávají, proč to máš brát, a nikdo ani neví žes to vysadil?

Vysazení bych ti klidně za sebe (jako máma i jako spolupacientka) schválila, myslím, že na rozhašení chemie v mozku je patnáctiletý mozek fakt ještě málo stabilní.

Přeji ti, aby ti tvé odhodlání a jasný úsudek vydržel co nejdéle.

Úprava (St, 30. 10. 2013 - 15:10)

*Vysoce NEPRAVDĚPODOBNÁ !

- Promiňte, chybička se vloudila :)

Není důležité. (St, 30. 10. 2013 - 15:10)

Ahoj, je mi 15 let a před užíváním AD jsem byl docela normální kluk. Ovšem s užíváním AD ( Nevěděl jsem, ani co užívám, nejsem plnoletý, tudíž takový "Fakan" nemá právo nic vědět o tom, co to vlastně za chemii pouští do těla. ) přišla velká řada komplikací, například jsem nepociťoval emoce jako Strach, utrpení, bezmoc, radost[Hormon štěstí] a řadu dalších. Dokonce i když jsem měl ejakulaci, nebylo to zkrátka ono.
V důsledku těchto komplikací jsem léky radikálně vysadil a řekl jsem DOST! Nyní, asi 1 týden po této akci se cítím strašně špatně. Má nálada je absolutně rozladěna. Přichází náhlé přívaly horka a zimy. Občas vidím okolí sekaně a třeští mě hlava. Jednou jsem abnormálně na hoře, jednou zase abnormálně dole. Nejhorší na tom je, že to probíhá nečekaně a nesmírně rychle. Dnes jsem zase nemohl spát a v noci jsem zažil halucinace.
...Jednou mám nesmírnou radost a bez řádného důvodu po několikati sekundách spadám k depresi. Naštěstí jsem nalezl metodu, jak této situaci částečně a dočasně předejít, pustím si svou oblíbenou Švédskou kapelu a za pár min je to v pořádku.
Slabý jsem ale převážně po stránce fyzické, například včera jsem málem nesešel schody. Osobně si myslím, že všechny tyto konkrétní události jsou spojeny s vysazením AD, protože jiná možnost buď neexistuje, nebo je vysoce pravděpodobná.
Byl bych velice rád, kdybych se cítil tak normálně, jako před uživáním.

..Kdybych věděl, co to semnou udělá a že se mé tělo na tom stane takhle závislé, odmítl bych i ty stupidní až vypatlané konzultace, které prostřednictvím svého protokolu nejsou schopny, nebo ochotny vysvětlit vám, co to s vámi vlastně způsobí.

Osobně doporučuji AD nebrat, protože se mi zdá, že to příliš zasahuje do Vašeho vnímání a já s ním dobré zkušenosti rozhodně nemám. Velmi mne to zklamalo.
Jinak - Je mi docela jedno, že jsou mé emocionální reakce takhle rozladěné, furt lepší je nějaké mít, než být kus zombie!
Obtížnost vysazování je vysoká a myslím si, že je to pouze přechodné. Jsem přece živý a píši tady :-D
PS: Chemie není dle mého názoru vždy řešení!

Aríanka (Pá, 6. 9. 2013 - 08:09)

ahoj zdravim nema nekdo...Taky užívám cipralex, dali mi před třemi lety celou pětku a já byla strašně nervozní, ještě víc, než před tím, i úzkosti, děsný, tak jsem si to sama upravila na půlku a jím to.Když přišly stresy, tak mi bylo taky mizerně, to není zázračná pilule. A je to dobře. protože se člověk musí naučit zvládat stresový situace, nenechat je na sebe tolik dolehnout. To je bojovej úkol nás, co jsme museli začít AD užívat. Takže nic není podle mne špatně. Špatně by bylo, kdyby nám bylo jak v ráji pořád a my jsme se drželi AD zuby nehty. :-)
Už taky mám chuť je začít vysazovat, takže jdu studovat, jak na to !!!! Přeju taky chuť do života.

pavel-praha (Pá, 29. 1. 2016 - 23:01)

vysazuju amitriptylin, jsem už na 1 a pul a dobry(zatim)po pulce za 14 dnu ,abstak -třešteni hlavy,poceni a pod.neni, myslim si ,že u mě to bylo kontraproduktivni ,(nikdy jsem deprese neměl,spiš jsem je dostaval naopak z nich!!! bolesti taky z nich!!! doufam ,že i ty časem zmizi(břicha ,zastava močeni apod.)rozhodl jsem se hlavně je vysadit po přečteni mudr. Hnizdila :většina senioru umira na zbytečne brani prašků !!! přiště pujdu k doktorům jen pro vlastni umrtni list,hlavně k těm dealerum ,co maj smlouvy s farmaout.firm.

louda (Čt, 23. 4. 2015 - 06:04)

chci říci jen toto asi ,jen ve zkratce,v nedávné době jsem padal omdléval tělo mi ztuhlo ale byl jsem při vědomí a nevěděl jsem proč,chodil jsem od čerta k dáblu ,ale pády přibývaly a bylo jich i 4-7 za den,byl jsem zoufalý a myslel jsem ,že přichází pozvolna smrt,žádná energie,prostě katastrofa.Brával jsem 9prášků ráno denně.Pak jednoho dne jsem měl obrovskou nervozitu a třes,nemohl jsem se z toho dostat,byl pád a byl problém se zvednout,až za buhví ják dlouho jsem se zvedl a dostal jsem se ke své zásobě lexaurinu pro uvolnění,nešel vyloupat jak jsem byl slabý,ale nakonec se to podařilo ale byl jsem zoufalý,a tak si myslím,že ze zoufalosti jsem spolykal celé platíčko lexaurinu no a šup tam mi nic nenašli,že bych něco snědl,prý bludy,a tak na detox do brna,po měsíci venku.prvních cca 10-12dní jsem při vysazování léků na detoxu zažíval muka která nepřeji nikomu bolelo to moc,od ukecanosti,hyper aktivity,arogance,agrasivita,nesebekontrola jsem se dal nejak za měsíc dokopy a beru jen 5patáků ráno a cítím se za posledních 18let nejlépe,vysazovat léky stojí za to ,ale proboha pod dohledem lékařře nikdy né sám

Reklama

Přidat komentář