Reklama

Antidepresiva a jejich vysazování

Pampeliška (Pá, 30. 1. 2015 - 04:01)

Asi jsem udělala velikou...Moniko, a když jsi ten Zoloft brala, tak jsi ty úzkosti neměla? Co bylo horší-stavy při braní léku nebo stavy bez léku?

Jinak jsou i jiná AD, ale většina má ty počáteční nežádoucí účinky. Jenže jestli ti i po 4 měsících braní Zoloftu bylo hnusně, pak ti zřejmě nesedl. Poradila bych se s psychiatrem. Jestli by našel lepší řešení. Sama si to stejně nepředepíšeš. Tobě to psala praktická lékařka?

Monika (Pá, 30. 1. 2015 - 03:01)

Asi jsem udělala velikou chybu, brala jsem 4 měsíce Zoloft ,ale bylo mi po něm pořád příšerně doktorka nic jiného neřešila jen ,že se to zlepší a pořád mi přidávala. Jenže pokud jsem si vždycky vzala půl tablety navíc bylo mi šíleně. Tak jsem se rozhodla to sama vysadit samozřejmě postupně,ale bohužel moc rychle . Takže místo Zoloftu jsem začala na doporučení od léčitelky brát KUdzu root jsou to přírodní prášky. Ale beru to nějaký třetí týden a znovu se mi objevují ty úzkostné stavy bolesti na hrudi a u srdce, špatně se mi dýchá, rychlé bušení srdce neustálý strach ze smrti hrozná únava po celém těle, brnění, pálení, bolesti svalůa hlavy prostě strašné. :-( nejhorší je , že mě hrozně mrzí , že nejsem tak aktivní pro mé jediné 2 holčičky , jak bych měla být . Už se bojim jít kolikrát i ven z toho strachu. Dnes mě vzbudil šílený sen , že jsem byla někomu na pohřbu ,ale to má s Ordinace hrozně mě to uvnitř svíralo a nemohla jsem na to ani koukat. Prosím poraďte mi nechci ,už žádné antidepresiva.Jinak mi je 29 let prošla jsem veškerým vyšetčením a vše v pořádku. Moc děkujiii

Doporučuji knih (Ne, 28. 12. 2014 - 20:12)

Přiznání bývalého ředitele velké farmaceutické společnosti

John Virapen - Nežádoucí účinek: SMRT "Podplatil jsem jednoho švédského profesora, abych urychlil registraci léku Prozac ve Švédsku," říká John Virapen. Tato kniha vypráví pravdivý příběh o korupci, podplácení a podvodech. Napsal ji bývalý ředitel farmaceutického koncernu Eli Lilly & Company Dr. John Virapen, který zná interní praktiky a postupy používané ve farmaceutických gigantech. Za 35 let svého mezinárodního působení odpovídal za marketing několika léčiv. Všechna měla nežádoucí účinky. John Virapen šel s pravdou ven a předkládá vám knihu plnou malých tajemství, o kterých jste se vlastně nikdy neměli dozvědět.
http://gnosis9.net/obchod/?john-virapen,257

Míša (Po, 24. 11. 2014 - 13:11)

Tomasi, takhle, me uz extaze...Ahojky, podělím se s Vámi o svojí zkušenost. Asi před lety jsem zkusila extázi, předtím jsem několikrát měla pervitin takže jsem se toho vůbec nebála.. Měla jsem jen půjku tablety a během krátké doby na mě přišly naprosto nesnesitelné pocity, že se zblázním, že mi přeskočí a měla jsem strašný strach tak jsem si běžela vyvolat zvracení. Díkybohu to bylo u kamaráda doma, někde na párty by mi opravdu asi přeskočilo. Zařekla jsem se že tohle už v životě nezkusím a celkově jsem s drogama sekla. Asi před měsícem jsem dostala od lékařky Arketis mg s tím, že první dva dny jsem měla mít čtvrtku tabletky pak 11 dní půlku a pak teprve celou. Popletla jsem to a už třetí den jsem si vzala celou tabletu hned ráno.. Kolem páté jsem začala být extrémně akční, ve fitku jsem zvládla mnohem víc než obvykle a rozšířili se mi zorničky. Cítila jsem se jak na perníku, bylo mi moc dobře. Doma jsem začala mít divnou náladu, byla jsem podrážděná a přecitlivělá, bušilo mi srdce a tak jsem si šla lehnout už v devět hodin. Probudila jsem se v jedenáct a měla jsem uplně stejný stav jako na té extázi před lety. Akorát o něco horší halucinace.. Spojovaly se mi zdi a kachličky v koupelně se přemísťoval do různých tvarů. Měla jsem mžitky před očima a motaly se mi nohy. Vlívalo se mi horko do břicha a byla jsem uplně spocená... Pak chvilku nic a pak zas nával toho horka, halucinace atd... Měla jsem serotoninový syndrom a bylo to skutečně jako účinky extáze které jsem zažila. Prášky jsem zahodila, teď mám strach i z paralenu, každou noc se bojím aby se mi ten stav nevrátil i když je to nesmysl.. Rozhodla jsem se těžkou životní situaci překonat vlastními silami než do sebě každý den cpát tabletky, které tohle dokážou. Přeju hezký den. Míša

Po, No (Pá, 31. 10. 2014 - 18:10)

takže desátý den po jednorázovém vysazení venlafaxinu (150-225) a Trittica (250-300) naprosto bez jakýchkoli abstinenčních přiznaků.

Pampeliška (Pá, 31. 10. 2014 - 15:10)

Ani takové množství a...To je jednoduché. Tyhle léky ti tělo prostě a jednoduše nepřijme. Vybliješ to.

Samantho (Pá, 31. 10. 2014 - 14:10)

Budeš na hadičkách, sonda do břicha, kyslík v nose, slepá a pak si stěžuj třeba na vládu!!! Jelito blbý.

Samantha (Pá, 31. 10. 2014 - 12:10)

Ani takové množství a taková kontraindikace?

Pampeliška (Čt, 30. 10. 2014 - 19:10)

Přemýšlím, že už to...Nezabije tě to, bude ti zle, pozvracíš se. Nestojí to za tu zkušenost. Věř mi.

Martin (Čt, 30. 10. 2014 - 19:10)

Copak v blázinci, to ještě jde. Horší je JIPka a doživotně zničená játra nebo ledviny...

Samantha (Čt, 30. 10. 2014 - 18:10)

Přemýšlím, že už to skončím. Bojím se, že přežiju a skončím někde v blázinci. Všechno jsem zničila. Zabilo by mě asi 15o tablet Sertralinu a moklobemid? Za jak dlouho by bylo po mně?

No (Po, 27. 10. 2014 - 11:10)

Tak to se fakt divím. Vůbec...Zatím ne, nechala jsem v stejný den i Trittico. Zůstanu u zolpidemu a příležitostného neurolu na noc. Tohle byly jen prášky navíc. Zcela nesmyslně to nezabíralo na můj problém a ještě jsem byla závislá na milosti psychiatra, jestli si k němu mohu přijít pro recept. Když jsem si uvědomila, co mi AD daly a čím mě zatížily, bylo jasné, že není co řešit

Jediné co sedmý den pociťuji jsou minizávratě, minibrnění rukou a naštvanost, že jsem na to vůbec kdy naletěla. Ten stav je stejný jako když jsem venlafaxin brát začínala. Navíc jsem vysadila uprostřed chřipky, takže je mi vlastně den ode dne líp.

Pampeliška (Po, 27. 10. 2014 - 11:10)

třech letech braní...Tak to se fakt divím. Vůbec nic, ani hlava se ti netočí, jo? Tak to je dobrý.Co plánuješ dál? Budeš ještě něco zkoušet?

Po (Po, 27. 10. 2014 - 09:10)

třech letech braní venlafaxinu 150-225 jsem jej před týdnem ze dne na den vysadila.A neděje se nic, je mi stejně blbě bez něj jako s ním

lada (Čt, 11. 9. 2014 - 19:09)

Dobrý den ,jak je vám po vysazování?a jak se vlastně vysazuje?postup děkuji,jo a přibrala jsem 20 kilo je to hrůza to mi věřte

Pampeliška (Pá, 4. 4. 2014 - 07:04)

MOHOU PO VYSAZENÍ CIPRALEXU...Mně to přijde jako skutečně neobvyklý příznak z vysazení. Co na to doktor?

HEDUŠ (Čt, 3. 4. 2014 - 21:04)

MOHOU PO VYSAZENÍ CIPRALEXU OTÉKAT NOHY ? CIPRALEX VYSAZEN PŘED CCA 3 MĚSÍCI,VŮBEC ŽÁDNÉ PROBLÉMY PO VYSAZENÍ A PO MĚSÍCI VYSAZENÍ OTOKY KOTNÍKŮ A NÁRTU,NOHA VELMI PNE JAKO KDYŽ JE KŮŽE MALÁ...NIKDY PŘED TÍM ŽÁDNÉ OTOKY NOHOU NEBYLY..MŮŽE SE TAKTO HLÁSIT TĚLO PO SKONČENÍ BRANÍ CIPRALEXU? DĚKUJI

Návštěvník (St, 17. 11. 2021 - 02:11)

Jen prostě nechápu, proč vysadit. Proč ne pomalu snižovat, třeba v řádu měsíců?

Barča (Út, 9. 11. 2010 - 19:11)

Barčo, to poznáš.Když tě...ahoj Karol :-)
život mě baví a to moc ale právě ty ataky paniky ho otravujou...ach jo.Není to jednoduché,však asi všichni odsud víte.Někdy je líp,někdy hůř a někdy je to na mašli.Myslím že ta recidiva není o tom že by mozek nepracoval jak má,ale spíš že vypotřeboval zásoby serotoninu z AD a zase nemá z čeho brát.Na potlačování tu máme jiné specialisty-neurol apod. alespoň já to tak beru.
A jak se máš a jak se daří? snad neotravuju :-) tak pěkný večer :-)

Karolina (Ne, 7. 11. 2010 - 18:11)

Barčo, to poznáš.Když tě život přestane bavit a bude tě to moc otravovat, tak raději zajdi na psychinu. Nečekej, až se ti to moc rozjede.
Lidi po Ad mají většinou do půl roku recidivu.
Nevím, jestli je to tím, že si mozek zvykne a sám už nepracujejak má nebo je to tím, že AD neléčí ale jen potlačují??

Reklama

Přidat komentář