Reklama

Antidepresiva a jejich vysazování

Návštěvník (Po, 9. 4. 2007 - 22:04)

Je to trochu mimo, ale nevíte někdo o dobrém anglicky mluvícím psychiatrovi,
mám kamaráda z EU, který má psychické problémy, které poslední dobou řeší také alkoholem a chtěl by s tím něco dělat.
Má pojišťovnu VZP.

Veronika (Čt, 5. 4. 2007 - 19:04)

Chtela bych se zeptat, zda nema nekdo zkusenost z vysazovanim espritalu,po roce uzivani(a posledni pul rok se citim dobre),sem se dohodla s doktorkou na postupnem vysazovani.Druhy tyden beru jen pulku z 30mg a mam pocit ze na me zasa pada depka,nevim zda to muzu nejak prekonat,nebo bude lepsi zase brat celych 30mg.Dnes se mi poprve udelalo zle asi na 2 hodiny,nevim zda nemam panikarit a zkusit jeste pockat.

Adarhaz (Pá, 23. 2. 2007 - 18:02)

ad. návykovost: BACHA NA NEUROLY!!! Nejlíp nebrat vůbec!

Adarhaz (Pá, 23. 2. 2007 - 18:02)

Obecně platí, že se má vysazovat v postupnym snižování antidepresiv. Oni v těle stejně ještě chvíli běží. A když se plánuje jinej lék, tak se stane, že u něj musí bejt už člověk "vyčištěnej" od předchozího. Já to díkybohu moh vyrovnat Rivotrilem a to dlouhodobě i při léčbě už asi x tých prášků - bohužel na mě už nic nezabírá.

Jarmila (Ne, 11. 2. 2007 - 21:02)

Liduško, jakym tempem jsi vysazovala Citalec. já ho beru asi 3 roky, předtím sjem brala přírodníJarsin (třezalka).Vždy když jsem postupně chtěla vysadit, bylo mi zle, ztuhla mi krční páteř,,byla jsem nemožná.S tím orgasmem, to je fakt.Díky, jestli napíšeš.J.

Liduška (St, 24. 1. 2007 - 12:01)

já brala Citalec a k tomu neurol(nemohla jsem jíst - měla jsem klapku..)Citalec jsem brala dva měsíce a musím říct, že mi pomohl. S tou sexualitou je to fakt, já jsem sice byla schopna vášnivého milování, ale jaksi orgasmu jsem nebyla schopna dosáhnout..když jsem vysadila antidepresiva, tak to bylo v pohodě, horší to bylo s neurolem, nemohla jsem spát. Trvalo to dohromady asi čtyři měsíce. Dodnes mám často splíny a občas úzkost.

Leona (Po, 22. 1. 2007 - 14:01)

ahoj, já jsem teprve na začátku (beru ji teprve 14 dní), tak nemohu moc radit, ale podívej se kdyžtak na stránky www.help24.cz tam určitě radu dostaneš. Myslím, že tam zjistíš vše co potřebuješ.

Helena (Po, 22. 1. 2007 - 13:01)

Má někdo zkušenost s Asentrou?beru ji skoro rok a ted mi už nepomáhá

Pavel (Po, 22. 1. 2007 - 13:01)

Dobrý den, má někdo prosím zkušenost s Remotivem 250 ? Děkuji za Vaše odpovědi.

ondra (Út, 2. 1. 2007 - 23:01)

cau, ja jsem bral citalec asi 4 mesice a samozrejme mi pomohl, tato moderni antidpresiva jsou velmi ucinna a v ramci moznosti i neskodliva, urcite neni navykovy, ale rozhodne neni pro organismus dobre brat ho prilis dlouho(jako ostatne zadne chemicke leky). Nejhorsi muj problem s citalecem byl, vyrazne potlaceni libida a sexuality, moje sexualita je bezne pomerne vyrazna, ale behem brani citalecu poklesla chut i vykon urcite o vice jak 50%, nevim jestli se takto projevuje i u zen, ale u muzu ano(zvlaste kdyz jsem ho bral spolecne s lexaurinem-oba leky obsahuji brom)doporucuji ho brat jen po dobu nezbytne nutnou a co nejdrive ho postupne(!)zacit vysazovat.Ja ho bral tri mesice(tezka uzkostne depresivni porucha)v postupne zvysovanych davkach az na max.40mg denne a postupne jsem ho potom mesic vysazoval, spolecne s nim sem bral denne 3x1.5g lexaurinu. A nyni uz pouze dvakrat denne piju caj z trezalky, chemie zadna...podle alternativni mediciny je hlavnim duvodem vzniku depresí zanesení oganismu(toxiny, tuk, negativní emoce pod.) proto bychom pri lecbe deprese nemeli myslet na pouhe potlaceni priznaku(i kdyz to je na pocatku nejdulezitejsi), ale i na vycisteni tela i duse. Telo deprese nezpusobi jen tak, neco nam tim chce rict, chce nam naznacit, ze takhle to dal nejde....

V. Anonim (Pá, 5. 2. 2021 - 09:02)

Ako si ho visazoval, ja beru 200mg múžeš říct postup, beru jednu

káťa (Ne, 26. 11. 2006 - 15:11)

Povedlo se tě zbavit už závislosti na tramalu? dnes jsem náhodou bjevila tyto stránky a mám stejný problém jako ty.Myslím ale že tady pomůže jedině silná vůle.

káťa (Ne, 26. 11. 2006 - 15:11)

Povedlo se tě zbavit už závislosti na tramalu? dnes jsem náhodou bjevila tyto stránky a mám stejný problém jako ty.Myslím ale že tady pomůže jedině silná vůle.

M-Glem (Čt, 9. 11. 2006 - 11:11)

Pro "matej lukes, 23. 10. 2006 21:04:49"
3 týdny ještě není mnoho. Zabírá to až za 4-6 týdnú, tak pak by jsi už měl ucítit účinek. Ale může se stát, že Ti ten lék nesedne a doktor Ti pak dá nějaký jiný -celkem se to stává, že se musí vyzkoušet několik léků než se najde ten pravý, který Ti bude vyhovovat.

lee (Čt, 9. 11. 2006 - 09:11)

Prosím o radu - máte měkdo zkušenost se zkončením užívání Tramalu? Vím, že to sice není antidepresuvum, ale má podobné povznášející účinky. Závislost na něj vznikla pouhou náhodou při užívání proti bolestem. Závislák jsem asi rok. Moc děkuji

matej lukes (Po, 23. 10. 2006 - 21:10)

ahoj uzivam seropram 20mg uz 3 tejdny a porad nic uz nevim co mi pomuze;[

radka2 (Po, 11. 9. 2006 - 14:09)

Karel.
Jdi na panickou poruchu , je tam cca 5000 příspěvků.Tam se lidé vypovídavají ze svých problémů a funguje to. Jsou tam fajn lidičky.

Karel (St, 6. 9. 2006 - 13:09)

Ahoj, chtěl bych poděkovat za inspiraci (pokud se to tak dá nazvat) a trochu povzbuzení v tom, že tolik lidí "spolutrpí" podobně. Nevíte o nějaké neformální skupině lidí s podobnými problémy, mezi kterými by se mohl člověk vykecat a vyměnit "zkušenosti" aniž by to bylo na "veřejných" stránkách nebo příliš "formálních" skupinách? Díky.

Marek (So, 24. 6. 2006 - 17:06)

Lucko, zkus najít jiného psychologa. Moc záleží na jeho přístupu a citu k lidem. V první fázi určitě jde o vytvoření důvěry mezi tebou a psychologem. Pokud tohle nefunguje, pak je jasné, že se terapie mine účinkem. Jinak tihle psychologové, co uplatňují kognitivně-behaviorální metodu, vždy zvolí metodiku, která ti bude (měla by) vyhovovat. Fakt to funguje. Má bývalá manželka trpěla od mládí panickou úzkostnou depresí. Brala lexaurin, seropram atd. Dnes už je zdravá. Nebere žádné léky. Terapie trvala 4 roky. To je velký úspěch ve srovnání s tím, jak na tom byla. Jen na vysvětlenou: rozvedli jsme se pro povahové rozdíly a jinou představu o společném životě - nemoc s tím neměla co dělat. AD totiž je pouhé pasivní řešení. Chce to změnu v myšlení a pro to je ideální tahle metoda. K ničemu jsou psychoanalýzy, které vám sice odhalí příčinu problému, ale nepomohou vám ji odstranit. Tak, snad jsem tě trochu přesvědčil a snad i potěšil.

Lucka (Pá, 23. 6. 2006 - 07:06)

Marku, jenže ono to není tak jednoduché. Doktorka mě samozřejmě poslala i za psycholožkou se kterou spolupracuje. Ale nějak se to nepovedlo. Já se tam prostě bojím chodit. Párkrát jsem tak byla a nemůžu si pomoct, prostě z psychoterapie mám přímo hrůzu. Takže co s tím?

Reklama

Přidat komentář