Reklama

Štěnice - (Bed bugs)

František (Po, 17. 10. 2011 - 14:10)

Dobrý den,
Stal jsem se objetí štěnic, jsem poštípaný po celém těle od hlavy až k patě. Existuje nějaká mast na štípance? Děkuji mail: [email protected]

Pavel (So, 20. 8. 2011 - 08:08)

Pokud navečer štípance...Na štěnice reaguje každý jinak. Vzhledem k tomu, že za 1. republiky to byla celkem běžná věc, má spousta lidí na ně geneticky podmíněnou rezistenci. 20% lidí na štípnutí nijak nereaguje a na dalších 20% vůbec nejdou. A i z toho zbytku, kteří reagují na kousnutí, je to různé. Někteří mají jen flíček nebo skvrnku, která za pár hodin zmizí. Ale někdo má vyrážku, jak po neštovicích. Ani doktoři nejsou kolikrát schopní kousance od štěnic správně identifikovat.

Alena (Pá, 19. 8. 2011 - 22:08)

Můžu se zeptat, jak... Pokud navečer štípance zmizí,věřte,že se nejedná o štípnutí od štěnic...tam štípance mizí dlouhodobě...vím bohužel z vlastní zkušenosti...

jan (Čt, 18. 8. 2011 - 12:08)

Já jsem jen zvědavá, co se...Insekticidy na štěnice v ČR působí 100%, když se to umí, v jiných světadílech jsou štěnice "jiné"

Štěnice (Čt, 18. 8. 2011 - 12:08)

Doporučuji se obrátit na specialisty, my měli doma pana Konečného a po jednom zákroku byl klid.

Nikola (Ne, 3. 3. 2019 - 13:03)

Muzu vas poprosit o kontakt na Pana??? dekuji

Můžu se zeptat kde a za...Štěnice jsou dle SZÚ na DDT též rezistentní. vka

Tomáš (So, 6. 8. 2011 - 16:08)

máte pravdu, účinek...Můžu se zeptat kde a za kolik se dá sehnat DDT? odepiště na [email protected]

www.stenice-pos (Čt, 4. 8. 2011 - 17:08)

Já jsem jen zvědavá, co se...S tím nezbývá než souhlasit... Už teď se mi při reakci některých lidí na tento problém dělá zle... těm z duše přeji zjištění výskytu v jejich bytě - ono jim sklapne :-)

Cleopatra (St, 3. 8. 2011 - 12:08)

Já jsem si od dětství...Já jsem jen zvědavá, co se bude dít, až se objeví štěnice ve velkém v ČR. Já jsem je zažila ve velkém v Austrálii u svého bráchy... jsem na ně zvyklá, buď na mne vůbec nejdou nebo na jejich kousání nereaguji. Ale budu se bavit, až ty zdejší fanaticky čistotné maminy budou konfrontovány s poštípáním svého miminka. Štěnice nejsou moc přes den vidět, takže praktická lékařka jejich kousnutí nerozpozná... až zjistí, že mají doma štěnice, budou se velmi divit, že se jich nelze zbavit... DDT, alkylfosfáty a floracetáty jsou v rámci EU zakázané, takže nic opravdu proti štěnicím neexistuje. Navíc dementní Češi jejich výskyt tají nebo při větší demenci ani nerozpoznají a případně se pokouší s nimi bojovat s repelenty nebo insekticidy... s tím ale neuspějí,,, štěnice je velmi silný protivník.

Vědec (St, 3. 8. 2011 - 11:08)

máte pravdu, účinek...Já jsem si od dětství četl o životě štěnic. Vždycky jsem se divil, proč zmizely, vždyť mají tolik příležitostí se znovu objevit. Člověk 21. století k nim má nulovou toleranci, ale pokud se nevrátí DDT, organofosfáty, fluoroctany nebo Paludrin, není šance, že by nad nimi lidi zvítězili. Štěnice jsou naprosto dokonalí tvoři.

Bohužel (Út, 2. 8. 2011 - 17:08)

Mirku, dovolím si...máte pravdu, účinek běžných přípravků je minimální, já jsem se jich nemohl zbavit víc než 2 roky. Nepomohly vlastní zásahy ani profesionální firmy. Vždy jen na pár týdnů. Vyřešil to až kolega, který mi dovezl z Lusacy DDT. Tam se spokojeně používá dál. A zafungovalo to i tady. Už několik let o nich nevím. Ale zase se množí. Desítky let nebyly právě díky DDT. Osvícená EU ho zakázala. Vyřeší to až nějaký biologický prostředek, na kterém se údajně pracuje v USA. Kdysi neřešitelný problém s faraóny byl díky biologickým přípravkům taky vyřešen.

www.stenice-pos (Út, 2. 8. 2011 - 16:08)

skuste nejprve k-otrine je...Mirku, dovolím si nesouhlasit...

Vy nic takového v obchodě nekoupíte - resp. nebude to učinkovat na štěnice.

Všechny biocidní přípravky, schválené pro použití v ČR a EU, které jsou k dispozici pro profesionální použití odbornými firmami, které mají povolení k nakládání s nimi, jsou bezpečné pro teplokrevné živočichy (lidi, domácí zvířata...) a není třeba se obávat jejich použití v domácnostech - jsou na to udělané.

Ve většině případů nezapáchají, nedělají mapy na nábytku a stěnách apod. Jakmile zaschnou, jsou účinné ještě několik týdnů po aplikaci. Všechny komerční přípravky naproti tomu rychle vyprchávají (s ohledem na živ. prostředí a bezpečnost pro děti...).

Pravdou je, že to, co štěnice kdysi skoro vyhubilo, bylo DDT. To bylo účinné. Pak byli k dispozici tzv. organofosfáty. Ty učinkovali ve velké míře také, ale v současnosti už nejsou povolené pro použití v EU, Americe, Austrálii a bůhví, kde ještě. Nyní pracujeme s tzv. přírodními pyrethroidy a jejich účinnost (resp. přípravků, které je obsahují) je mezi 60-70%.

Z toho je vidět, že se prostě může stát (i když jak říká kolega, ani já nemám reklamace), že nepostačí tři postřiky (které jsou základním ošetřením) ale je nutno dělat až 6 postřiků. Pokud si k tomu přidáte to, že kvalita prováděné práce firem nemusí být vždy stoprocentní, pak víte, proč se Vám může stát, že přípravky nepůsobí. Přípravky vždy působí, pokud na ně hmyz není rezistentní (zvyklý) a rezistence na nyní používané přípravky proti štěnicím nebyla dosud prokázána.

Raději bych ze své zkušenosti volil menší firmu, kde práce provádí zpravidla majitel firmy sám, příp. s nejbližším spolupracovníkem a je tak osobně zainteresován na výsledku své práce. tomu odpovídá i kvalita. Zaměstnanec velké firmy může brát svou práci tak, jak bere zaměstnání většina z vás. Přijít, oddělat si svoje co nejrychleji a bez velké práce a vlastní iniciativy a hurá domů nebo do hospody. Pak dostat výplatu, která zpravidla nekolísá podle kvality odvedené práce, takže co se honit...

uf, končím, jinak z toho budou tři mušketýři. Další dotazy rád zodpovím na emailu nebo je najdete na stránkách www.stenice-postelni.cz :-)

MIREK (St, 13. 7. 2011 - 20:07)

Prosim muze mi nekdo poradit,...skuste nejprve k-otrine je dostupnějši a cenově levnějši,musite postřikat upně vše,a hlavně se pečlivě podivejte kolem futer,garniži,zasuvek a vypinaču,hlavne postřikejte komplet celou postel,konstrukci atd.mam stejny problem a bojuji stim na vlastni pěst,firmy nebyly dost učinne,až po postřiku celeho bytu jsem pozdě objevil doupě štěnic ato ve futrech a kolem,jsou zalezli ve škvirach zdi atd.poznate jejich nejvetši pohyb podle jejich vykalu,černych teček,jato zjistil až pozdě,taksem dodatečně koupil naně specialni biolit,po zastřiku do dutin ve zdi a kolem futer začli vylizat,doslova jsem se nanich vižival s likvidaci,chceto trpělivost a postřik opakovat co 4 tydny,v nejhoršim uvažuji o vydymeni celeho bytu,musite bojovat,taky přeprat všecky věci na 60 stunu,jinak si navas v noci pochutnaji,a zjistil sem že nemaji radi v noci světlo,někdy pomaha když tam kde spite nechate celou noc svitit,nejlepe koupit uspornou žarovku,ale neni to jiste,učinějši je pravidelny postřik a všude a všechno vystřikat i veci ve skřini atd.pišuto ze svych skušenosti a hodně otom čtu,musite bojovat jako ja,držim pěsti...

Evka (St, 15. 6. 2011 - 20:06)

Doporucuji koupit Cimetrol...Dobrý den, prosím o ifo,kde mohu koupit
Cimetroll a K-OTHRINE 25SC.Tyto prostředky
beru jako druhý krok - prevenci. Objednala jsem profesionáli. Ale jak vidím je to běh na dlouhou trat´a asi nekonečný. Máte opravdu jistotu vy jste se ,,toho" zbavili.
Jak dlouho už máte pokoj. Děkuji

Zouvalá Evka

dax (Út, 31. 5. 2011 - 21:05)

Doporucuji koupit Cimetrol (lahvicka stoji necele 2 tisice a kazdy tyden vystrikat byt) a k tomu jeste K-OTHRINE 25 SC. Cimetroll pusobi jako zabijak, K-OTHRINE 25 SC jako odpuzovac. Problem je ze musite v celem byte chodit v backorach a dodrzovat prisny rezim. Take je dobre zezacatku pouzit vykurovaci detatizaci Vulcan SG, pote vyhazet vse co nepotrebujete, vzit velkou horkovzdusnou pistoli a vyfoukat v byte veskere spary, spary v nabytku, madrace, provest postrik a ten opakovat kazdy tyden rok a pul, potom mate 100% jistotu ze ste se toho zbavili. A i potom je dobre jednou za dva tydny obstrikat vchody do bytu a vystrikat stoupacky jako prevenci. Preji hodne stesti a pevne nervy

Za Bohumín bez (So, 15. 12. 2007 - 14:12)

V poslední době se v ČR poměrně masivně rozrůstají "ložiska" štěnic. Domácnosti infestované těmito parazity se jich jen velmi těžko zbavují, po rozmnožení a rozšíření do konstrukce budovy (díky jejich resistenci) je to boj na celá léta a ještě zdaleka ne úspěšný. Kromě velkých měst (Praha, Ostrava, Plzeň) je řada menších (Havířov, Karviná, Bohumín, Třebíč), kde již problém zasáhl velkou skupinu obyvatel. Díky rychlému množení lze předpokládat, že původně vymýcený problém bude velmi rozšířený - štěnice je způsobem obživy (saje krev lidem) nebezpečnější než šváb, rus a další druhy hmyzu. Máte zkušenosti s tímto druhem parazitů? Podrobně se o problému zaobíráme na http://stenice-bohumin.zde.cz'

Za Bohumín bez (So, 15. 12. 2007 - 14:12)

V poslední době se v ČR poměrně masivně rozrůstají "ložiska" štěnic. Domácnosti infestované těmito parazity se jich jen velmi těžko zbavují, po rozmnožení a rozšíření do konstrukce budovy (díky jejich resistenci) je to boj na celá léta a ještě zdaleka ne úspěšný. Kromě velkých měst (Praha, Ostrava, Plzeň) je řada menších (Havířov, Karviná, Bohumín, Třebíč), kde již problém zasáhl velkou skupinu obyvatel. Díky rychlému množení lze předpokládat, že původně vymýcený problém bude velmi rozšířený - štěnice je způsobem obživy (saje krev lidem) nebezpečnější než šváb, rus a další druhy hmyzu. Máte zkušenosti s tímto druhem parazitů? Podrobně se o problému zaobíráme na http://stenice-bohumin.zde.cz'

Návštěvník (Po, 26. 2. 2007 - 18:02)

PORADI NEKDO JAKE PRIPRAVKY SE POUZIVAJI NA STENICE.DEKUJI

egy (St, 20. 10. 2004 - 00:10)

Prosim muze mi nekdo poradit, jak se zbavit stenic.Tri tydny a mrsky mi behaji i pres pocitac. Vysavam, peru, zehlim, dezinfikuju, ale vyhubit je nemuzu.Ja mam celkem klid, ale ostatnim jim 'chutnaji'.

Reklama

Přidat komentář