183427 komentářů / 0 nových
Poslední

Komentáře

Stránky

Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
Odpověď na Prý Kohout říkal a
To je pravda, tehdy, tedy na přelomu prvního a druhého tisíciletí, byla Praha známé centrum obchodu s otroky. Ale to otroci neměli nic společného s Afrikou:)). Byli to převážně váleční zajatci, ze kterých s estalo zboží nebo lidé, kteří upadli do dluhů, zločinci atd. Pohané i křesťané. Jasně, nějaký ten černoušek s etaky našel
26. Leden 2023 - 21:16
Návštěvník (anonym)
To je pravda, tehdy, tedy na přelomu prvního a druhého tisíciletí, byla Praha známé centrum obchodu s otroky. Ale to otroci neměli nic společného s Afrikou:)). Byli to převážně váleční zajatci, ze kterých se stalo zboží nebo lidé, kteří upadli do dluhů, zločinci atd. Pohané i křesťané. Jasně, nějaký ten černoušek se tam taky našel. N.
26. Leden 2023 - 21:17
Návštěvník (anonym)
Odpověď na To není moc ekonomická řešení
Co to meleš? Jaký totožný výsledek? Porovnej zločinost v JAR a u nás, mimoni.
26. Leden 2023 - 21:49
Návštěvník (anonym)
Odpověď na V tom se mýlíš, pan Kohout
Takže za trest si mám doma ubytovat bantu? Sice žertuješ, ale ti západní vypatlanci už opravdu v těchto věcech ztratili soudnost a dokonce negují své dějiny, protože prý byly rasistické. Kdyby se nějaký jejich předek probudil, třeba otrokář a první president Američanů Washington, nakopal by své potomky do řiti. Jsou to ideologičtí úchylové, kteří mají za rasistu v podstatě kohokoliv, kdo nevelebí negry a neprosazuje jejich pozitivní diskriminaci. Mě bantu nikdy moc nezajímali, ale teď se k nim vyjadřuji častěji, jako opozice proti tomu protibělošskému rasismu z USA.
26. Leden 2023 - 21:56
Návštěvník (anonym)
Odpověď na Ale ty paláce v Praze prý z
U nás se neobchodovalo s negry, ale s bělochy, které pochytala česká knížata při svém tažení Drach nach Osten. (Za Boleslava I. Čechy sahaly až za Lvov.)
26. Leden 2023 - 22:00
Návštěvník (anonym)
Odpověď na Pane Jahodo, strčil jste
Ten neví ani jak opravdová žena vypadá, byla to jen nafukovací panna Máňa nebo Anča Dlaňová
26. Leden 2023 - 22:08
aladin (anonym)
Odpověď na To se máme omlouvat i za
Co to meleš o Husitech, ti si hájili svůj národ, svůj život před vyvražděním Římskou katolickou církví !!! Proč by jsme se měli omlouvat, ti co dostali nářez od husitů si to zasloužili !!!
26. Leden 2023 - 23:00
Nerik (anonym)
Odpověď na Co to meleš o Husitech, ti si
Ironie. Zrovna u tebe mne mrzí, že ti to nedošlo.
26. Leden 2023 - 23:08
Návštěvník (anonym)
Husité nehájili národ, ale víru. Národ ve smyslu jak ho chápeme od doby obrozenectví, tehdy vůbec ne byl takto chápán.
26. Leden 2023 - 23:12
Nerik (anonym)
Odpověď na Co to meleš? Jaký totožný
Zase jeden nedovtip.
26. Leden 2023 - 23:12
Návštěvník (anonym)
Odpověď na Husité nehájili národ, ale
Husité sice pro národ moc nebyli, ale na Němce měli spadeno. Říkali např.: Všude lidé, v Chomutově Němci.
26. Leden 2023 - 23:22
Návštěvník (anonym)
Odpověď na Husité sice pro národ moc
:)) Tam byli němečtí rytíři, že?
26. Leden 2023 - 23:24
Nerik (anonym)
Odpověď na Husité nehájili národ, ale
Husité pro národ udělali i přes víru mnohem víc, než tušíme, ale to by bylo nadlouho. Omlouvám se všem, kteří mne nechápou. Moje metoda jako přednášejícího byla ne, aby se biflovali poučky, i když zákony jsem vysvětloval též, ale hlavně jsem nastoloval otázky a problémy, abych je naučil samostatně myslet. Tak mi to zůstalo. Každému se to nemusí líbit, ale svébytný člověk není přehrávač názorů jiných. Musí přemýšlet, aby přežil.
26. Leden 2023 - 23:35
Návštěvník (anonym)
Odpověď na Husité pro národ udělali i
Jistě, Neriku, bylo by to nadlouho. Nejprve je ale třeba pochopit, že v té době , jak jsem psala, nehrál vůbec pojem národ žádnou roli. Bylo to období, kdy vládl panovník jako vrchní feudál a mocná církev. A toto určovalo myšlení člověka. Česká historie byla tehdy mladinká, pár set let, pár kronik, trochu lidové mnohdy poněmčené kultury, jazyk nedefinovaný, nejasný, nepřesný, což jsou ty body, které národ určují. To, že komunisté vykládali Husitství jako jakési národovecké hnutí, je špatný ideologický výklad. Ve N.lmi špatný.
26. Leden 2023 - 23:42
Návštěvník (anonym)
Odpověď na Husité pro národ udělali i
Nerik miluje mluvit o sobě. Měl bys méně mluvit a více přemýšlet, a hlavně - učit se, učit se, učit se. A otázky a problémy nastoluje ten, kdo nezná odpovědi. Známá finta.
26. Leden 2023 - 23:59
Nerik (anonym)
Odpověď na Jistě, Neriku, bylo by to
Nono, nebo. No no! Husitství proslavil hlavně Jirásek, který s komunisty neměl nic společného a ten si sice mohl vymýšlet, ale asi vycházel z určitých historických pramenů i když v zájmu věci obrozenectví, dost fandil. Škoda že nebyla dostatečně zmapována doba Prokopa Holého a spanilé jízdy, kdy Husité ovládali mnohé z Evropy.
27. Leden 2023 - 0:04
Návštěvník (anonym)
Odpověď na Jistě, Neriku, bylo by to
No fakt je, že husité byli Češi, takže jakési povědomí o sounáležitosti měli. A u vyzdvihování husitů je ještě jeden moment - my Češi jsme velmi často dostávali na prdel, a pak už jsme jen žili pod Habsburky. Takže fakt, že hlavně čeští sedláci úspěšně 14 let vzdorovali několika křížovým výpravám není zanedbatelný. Srovnatelný jen s legionáři na Sibiři.
27. Leden 2023 - 0:07
Návštěvník (anonym)
Chodí tu ještě buzerant Rakato, co loví místní dědky?
27. Leden 2023 - 0:10
Nerik (anonym)
Odpověď na Nerik miluje mluvit o sobě.
Nerik je otevřená osoba a jeho myšlení i konání je jiné než obvyklé. Jestli ti to vadí, máš právo na názor, ale přednost dávám inteligentním oponentům.
27. Leden 2023 - 0:12
Návštěvník (anonym)
Odpověď na Nono, nebo. No no! Husitství
Sice už spím ale ještě odpovím. Tak jsitě, Hustitství je atraktivní téma k výkladu. Nejvíc se na něm vyřádili obrozenci, Jirásek a a komunisti. A je smutné, že když je řeč o českých dějinách, tak v souvislosti s romanopiscem Jiráskem. Romantickým romanopiscem, jehož romány jsou plné historických nepřesností. Pak už je jen kousek k výkladu komunistickému tedy k husitskému revolučnímu hnutí:))) N.
27. Leden 2023 - 0:14
Návštěvník (anonym)
Odpověď na Nono, nebo. No no! Husitství
Husité ovládali mnohé z Evropy? Ty zase kecáš... No schválně, co husité ovládali kromě českých zemí (a třeba Plzeň nikdy nedobyli) a dočasně slovenského pohraničí? Občas jen vyjeli hranice a kradli tam.
27. Leden 2023 - 0:16
Návštěvník (anonym)
Spanilé jízdy, Neriku? A víš proč vůbec Husité vykonávali tyto vojenské výboje do Evropy? No rozhodně ne proto, že by chtěli vyvážet a šířit nějaké myšlenky nebo národovectví. Země už byla natolik zplundrovaná, už nebylo co vypálit, znásilnit a vykrást, nikdo nepracoval,všichni bojovali, země spálená, nebylo prostě co ''žrát''. N.
27. Leden 2023 - 0:17
Návštěvník (anonym)
Odpověď na No fakt je, že husité byli
Mně jde jen o to, že nelze mluvit o tehdejších Češích jako o národu z dnešního pohledu. Význam samotných Husitů se přeceňuje, naopak význam myšlenek samotného Husa a všech myslitelů, kteří z něj vychází jako např J.A.K, to už je jinde, tam je význam celoevropský minimálně. N.
27. Leden 2023 - 0:24
Nerik (anonym)
Odpověď na No fakt je, že husité byli
No, tak to je srovnání. Legionáři byli převážně na transsibiřřské magistrále, což byla vlastně železniční trať, pár měsíců, sice bolševikům zatápěli, ale jaký to mělo význam pro Ještě neexistující Československo? Jistě zásluhy měli, ale s Husitsvím se to srovnávat nedá.
27. Leden 2023 - 0:26
Návštěvník (anonym)
Odpověď na No, tak to je srovnání.
Tak to doufám teď žertuješ. N.
27. Leden 2023 - 0:27
Nerik (anonym)
Odpověď na Mně jde jen o to, že nelze
Mám návrh. Pro dnešek zašlapeme Husity do země. (I když si to nezaslouží). Možná necháme přežít tradici vzbouřence a fanatického, protestantského dezoláta církve svaté Husa, ale čekají nás prezidentské volby. V těch se projeví jací jsme Češi. Jestli proameričtí, proevropští, prováleční, nebo ještě blbější. To je situace, kterou nám připravili naši zahraniční přátelé a nepochybně i jejich média. A tentokrát nežertuji. Jsme v pasti, z které není úniku.
27. Leden 2023 - 0:43
Nerik (anonym)
Odpověď na Tak to doufám teď žertuješ. N
Miláčku. Nelze srovnávat zcela odlišné historické situace, jejichž význam a účel byl zcela jiný.
27. Leden 2023 - 0:48
ShabbaTot-Jahoda (anonym)
Odpověď na Mám návrh. Pro dnešek
k prezidentským volbám...You Tube : Čeští přátelé Kremlu...Tak toto jsou doposava lidé,kteří rozhodovali na Hradě.Prezident Prognostik školy KGB napojený na diktátorský režim ,který rozpoutal nejkravavější válku v Evropě od konce 2 WW,lidé,kteří by chtěli agenta StB Bureše na Hradě,aby převzal štafetu a vše zůstalo při starém!Ruská pátá kolona,která by byla beztrestná v případě Bureše na Hradě,pátá kolona ,který nyní začíná hořet koudel pod prdelí.Již nyní BIS pod velením generála Koudelky začíná vézt šetření a výslechy s Prognostkem na Hradě a zve si k tomu vyšetřování i lidi kolem.Odmítají spolupracovat ! Jestli se dostane na prezidenta generál Pavel,tak se to dotáhne až do konce ,jestli tam bude Nureš,vše se uloží po česku k ledu a nechá vyhnít do ztracena a vše pojede dál jako by se nechumelilo!BIS taky vede záznamy o spoluičasti řeských kolaborantů a vlastizrádců namočených do ruského vraždění ve Vrabjatich...tak těm taky začíná nyní pěkně cvakat .Jejich jediná šance na beztrestnost je Bureš na Hradě! BIS kromě toho začíná i vyšetřovat úniky přísně tajných dokumentů BIS z Hradu do Ruska + skartaci přísně tajných materiálů BIS a kdo to nařídil.No....jestli bude zvolen agent StB na Hrad ,tak si ho národ prostě zaslouží a bude mu patřit.A takové ty řečičky jako : Omyl na Hradě..Já ho volil,ale spletl jsem se....neměl jsem ho volit,zklamal mě...a pod. budou pouze známkou zmatenosti ,derojintace a chaosu v myšlení a smrad který bude kde bude bude těmto pomýlencům patřit!Před 10 lety byl pod obrázkem Prognostika jasný nápis-Prognostik...a národ si ho stejně zvolil a proto to co bylo doposavad na Hradě mu po právu patří.Nyní je šance na změnu a zase bude na Hradě jen ten,koho si národ zaslouží.Tečka ...Jo a včera v poledne kolem 15 hod za mě psala zase ta prašivá zmršenina co krade nicky!
27. Leden 2023 - 3:39
Cynik - realista (anonym)
„Cyniku, prestan vypisovat tyhle nesmysly a urazet lidi, nebo se to taky cele muze otocit proti tobe.Tim nevyhrozuji, ale pouze konstatuji fakt.“ (Sulin (anonym), 26. Leden 2023 – 19:44 ---------- Jo. Vulgarismy, urážky, mnohdy stejné a opakované mi taky vadí, protože jsou známkou nepřílišné inteligence a fantazie, čímž se diskutující mimotématicky zbytečně shazují. (Nerik (anonym), 26. Leden 2023 - 21:02 ) ---------- Pokud se údajných „nesmyslů“ týká, očekával bych tedy smysluplné protiargumenty, které by tyto „nesmysly“ jednoznačně vyvracely. Dokážeš to, suline? ----- Mnou použité výrazivo je plně adekvátní v případě tvora, který zde krade cizí nicky, což považuji za vskutku mimořádnou ubohost a nehoráznou prasárnu. ----- „Výborný analytik“, sice nicky nekrade, ale svými příspěvky se sám dopouští urážek a napadání, přičemž byl opakovaně varován, co v takových případech nastane z mé strany, s odvoláním na přísloví o hrubém pytli a hrubé záplatě, či o volání do lesa… ----- K oběma výše uvedeným jedincům byl též opakovaně směřován text: „Chovej se jako hovado, a budu se k tobě chovat jako k hovadu. Chovej se jako člověk, a budu se k tobě chovat jako k člověku.“ ----- Něco nejasného? Ani přes výše uvedené nemám problém s případnou reakcí na diskusní příspěvky, jsou-li smysluplné a zajímavé, přestože s pravděpodobností, hraničící s jistotou, může jít o texty tvora, který se jindy chová způsobem zcela a nepřijatelným. Něco nejasného?
27. Leden 2023 - 4:49
Cynik - realista (anonym)
Odpověď na To, co řekl Řehka, ví už od
„To, co řekl Řehka, ví už od našeho vstupu do NATO každý, kdo nemá hlavu jen na klobouk.“ Samozřejmě, jen se nad tím mnozí nezamýšleli a v nesvatém protiruském ryku si neuvědomili, že by se to válčení hubou mohlo náramně rychle přetavit ve skutečný pobyt v zákopech… případně také v záblesk, „jasnější, než tisíc sluncí“, a pak už následuje jen nicota. ----- „...že konvenční válka s Ruskem nezačala, a podle mě ani nezačne, protože Rusko už pochopilo svou vojenskou ubohost - nedokázalo porazit válkou překvapenou a tedy na ni nepřipravenou Ukrajinu.“? Z informacích, poskytnutých i oficiálními sdělovadly (příkladně Minské dohody daly Kyjevu čas připravit se proti ruské armádě, odmítá Merkelová kritiku, https://ct24.ceskatelevize.cz/specialy/rusko-ukrajinsky-konflikt/3546223-minske-dohody-daly-kyjevu-cas-pripravit-se-proti-ruske). je přece nad slunce jasnější, že se Ukrajina na válčení dlouhodobě připravovala, minimálně na válku proti územím, které vyhlásily samostatnost, tedy proti DLR a LLR. Ostatně, proti těmto územím vedla Ukrajina dlouhodobý boj, s tísícovkami mrtvých. ---------- Současné boje na Ukrajině jsou již daleko spíše bojem NATO (především USA a amerických zájmů) s Ruskem, prostřednictvím ukrajinských vojáků, přičemž soudím, že ukrajinské ztráty budou ve skutečnosti daleko vyšší, než zvěstuje oficiální propaganda. Tomu nasvědčuje i sebevražedná ochota západu zásobovat Ukrajinu stále dokonalejšími zbraněmi, aktuálně německými a americkými tanky, o jejichž riziku v souvislosti s používaným ochuzeným uranem jsem psal včera. ----- A nejen to - „Ukrajinský činitel: Chceme stíhačky. Nechtěli nám dát děla a tanky, dali. Dají nám vše kromě atomovky. ----- Dodávky tanků jsou jen začátek. Ukrajinci budou žádat i další techniku. Britská BBC i server katarské televize Al-Džazíra píší, že Ukrajinci budou žádat stíhačky a z okolí ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského zaznívá, že nepochybují o tom, že je také dostanou. (https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ukrajinsky-cinitel-Chceme-stihacky-Nechteli-nam-dat-dela-a-tanky-dali-Daji-nam-vse-krome-atomovky-727323) ----- Tohle prostě nevyhnutelně povede k odpovídajícímu nasazení ruských zbraní, kterých má Rusko nejspíše dostatek, bez ohledu na opakovanépropagandistické žvásty oficiálních sdělovadel, snažících se permanentně veřejnost přesvědčovat, že Rusko je před krachem, či pořed prázdnými sklady vojenské techniky a zbraní. ----- „A atomová válka? V jejím případě už nebude až tak důležité, zda branci budou muset naklusat do kasáren k výcviku. Budeme mít mnohem větší starosti.“ ----- Obávám se, že vykurvená EU a vykurvená kolaborantská a vlastizrádná pětislepená vláda národní zkázy dělají vše pro to, abychom takové starosti opravdu měli...
27. Leden 2023 - 4:50

Stránky

Přidat komentář