5 komentářů / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

Chudokrevnost-anémie-děti

10. Září 2018 - 0:10

Komentáře

Obrázek uživatele Návštěvník
eva (anonym)
Dobrý den, prosila bych o radu někoho zasvěceného do této problematiky. Jedná se o mého 10 měs. syna. Máme trochu problém s příkrmy, tváří se že nechce jíst nic jiného než mateřské mléko. Ale nevypadá že by strádal. Je veselý a čilý. Akorát je dost bledý. Kvůli tomu ho naše doktorka poslala na krevní obraz a zjistilo se že je chudokrevný. Nevím jak moc je to vážné. Jeho hodnoty byly: leu 5.7 .... 6-12 ery. 4.71....3.5-5.2 hemoglobin 92....100-130 hematokrit 0.287....0.3-0.39 stř.obj. ery 60.9....70-96 obsah hb v ery 19.5....25-33 koncentr. hb v ery 321....300-370 trombocyty 369....120-480 Paní doktorka mu předepsala aktiferrin, ale syn ho špatně snáší. Pí.doktorka mi na to řekla, že co jako s tím má dělat, že si zkrátka bude muset zvyknout. kvůli tomu jsme se nepohodli a proto nyní píšu tyto řádky. Opravdu si bude muset zvyknout, nebo existuje nějaká alternativní cesta? Mohlo by jeho zdraví ohrozit, kdyby železo nebral? Neexistuje něco co je lépe snášeno? Nebo nedá se celá záležitost spravit sama i bez medikamentů tím, že začne lépe a více jíst příkrmy? Stále kojím, takže snad i já bych mu mohla vypomoct. Děkuji za radu. Eva
17. Srpen 2007 - 16:47
Obrázek uživatele Návštěvník
mamča (anonym)
I můj syn byl chudokrevný v 18-ti měsících. Paní doktorka předepsala feronat kapky a já sama jsem mu vařila odvar z kopřiv místo čaje. Bylo mi ovšem řečno, že nejdůležitější je čerstvý vzduch. Jeho nedostatek taky může toto onemocnění způsobovat.
21. Srpen 2007 - 14:40
Obrázek uživatele Návštěvník
JIŘINA (anonym)
Paní Evo zajděte s dítětem za specialistou na hematologii aby jste se ujistila.Přeji štěstí třeba to opravdu nic nebude,ale pro jistotu.
21. Srpen 2007 - 14:43
Obrázek uživatele Návštěvník
zdenka (anonym)
dobryden mam nedonoseneho chlapecka narodil se ve 34 tydnu a take jsme zjistili ze je chudokrevny pi.doktorka nam napsala nejake vitaminy a jeste neco chtela jsem se zeptat momentalne je mu mesic a 16 dni ale zajima me jestli je potreba nejaka specialni pece nebo jestli staci jen to co nam predepsala doktorka predem dekuji za odpoved
31. Srpen 2012 - 22:40

Přidat komentář

Reklama

Reklama