0 příspěvků / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

Bosýma nohama šlapané zelí

10. Září 2018 - 0:22

Komentáře

Obrázek uživatele Návštěvník
Radka Malinová (anonym)
Děláte si taky sami domácí kysané zelí a šlapete je bosýma nohama? Když srovnám kupované a domácí, tak je to obrovský rozdíl. Myslím, že naši předkové dobře věděli, proč to zelí dělají tímto způsobem.
24. Prosinec 2012 - 10:58
Obrázek uživatele Návštěvník
Sestra (anonym)
Děláte si taky sami...mi ted dala,ano šlapala bosýma nohama,mnamka,můžu jen tak samotné a je to moc zdravé.
29. Prosinec 2012 - 11:04
Obrázek uživatele Návštěvník
Vašicová (anonym)
U nás na Slovácku takto děláme zelí po generace. Důležité je,aby zelí šlapala mladá zdravá dívka, protože u ní je zaručeno, že na povrchu jejích chodidlech nebude plíseň, ale správné bakterie, které zelí "naočkují" a rozmonží se v něm. Výsledný prodkut je pak dokonale prokysaný.
29. Prosinec 2012 - 12:27
Obrázek uživatele Návštěvník
velkovýroba (anonym)
U nás na Slovácku takto...Ve velkovýrobě ty ženské dřív z těch obrovských sudů ani nevylézaly na malou potřebu, prostě se vymočily přímo do zelí. A jak chutnalo.
29. Prosinec 2012 - 19:59
Obrázek uživatele Návštěvník
Lída (anonym)
Zelí taky šlapu bosýma nohama, protože si myslím, že naši předkové nebyli hloupí. Mohli zelí udusat třeba dřevěnými palicemi, ale oni vždy tuto práci svěřili nohám zdravých mladých ženám. Dnes lidé dbají na přehnanou hygienu, ale to nemusí být vždy to nejlepší pro naše zdraví.
30. Prosinec 2012 - 6:32
Obrázek uživatele Návštěvník
mikrobiolog (anonym)
Z hlediska biologie mají bosé nohy při šlapání zelí skutečně svůj význam. Chodidla, zvláště ta ženská, obsahují brevibakterie, které dají zelí ten správný impuls pro kvasný proces. U mužů, kvůli jinému složení hormonů v krvi, není na chodidlech brevibakterie tolik rozšířena a převládají spíše jiné, patogenní bakterie. Naši předkové sice neměli laboratoře, ale nechyběla jim obrovská intuice.
30. Prosinec 2012 - 7:18
Obrázek uživatele Návštěvník
Eva (anonym)
Z hlediska biologie mají...Pamatuju jako holka , že moje sestra také šlapávala zelí ,byla starší než já a také víc vážila,tatínek na takovym velkym struladle struhal a maminka přihazovala do škopiku,a sestra šlapala.Tak dobré zelí jsem nikde jinde nejedla.Je na co vzpomínat.
30. Prosinec 2012 - 16:20
Obrázek uživatele Návštěvník
a (anonym)
Pamatuju jako holka , že...nožičky pak měla jak jedna báseň, lepší než kosmetika od Diora
30. Prosinec 2012 - 16:30
Obrázek uživatele Návštěvník
Taky (anonym)
Pamatuju jako holka , že...mám od sestry,je to mnamka jíst jen tak samotné.Jinak u babičky si to pamatuji také,tehdy šlapala mamka.Jestlipak to ted ještě bývá,tak jako dřív.
30. Prosinec 2012 - 17:53
Obrázek uživatele Návštěvník
o (anonym)
Pomohlo vám kysané zelí na nějaké problémy? Kolik se ho může maximálně denně sníst?
14. Leden 2014 - 11:32
Obrázek uživatele Návštěvník
Pavel (anonym)
No, tak kysané zelí je bez debat velice zdravá potravina, ale to šlapání bosýma nohama bych v dnešní obuté době už raději vynechal. On totiž odér, který se dost často line z jinak půvabných nožek ještě náctiletých slečen, prozrazuje, že na jejich chodidlech už díky nevhodné obuvi vyhrály pomyslný souboj ty špatné bakterie. Zrovna dneska večer jsem ve vlaku narazil na jakousi slečnu, která si udělala pohodlíčko vyzutím se z bot. Její nožky "voněly" tak, že by mohla chodit bosá leda tak ve stáji. Šlapat bosýma nohama v hovnech od krav nebo od prasat by mohla bez obav, ale v zelí tedy rozhodně ne. Při té představě mám lechtivý pocit v žaludku. Těm jejím nožkám by nejspíš nepomohlo ani tucet omytí za sebou.
15. Leden 2014 - 23:11
Obrázek uživatele Návštěvník
Rudolf (anonym)
No, tak kysané zelí je bez...Pavle, podle tohoho jak se štítíš žen typuju, že jsi gay. Nám normálním chlapům pot mladé krásné ženy voní. Nevím, proč v diskuzi o zelí řešíš svůj problém s homosexualitou. Ale abych se vrátil k tématu, tak moje žena zelí šlape bosýma nohama a chutná výborně.
27. Březen 2014 - 7:13
Obrázek uživatele Návštěvník
Pavel (anonym)
Pavle, podle tohoho jak se...Ano, hádáš správně, jsem gay, ale nestydím se za to. Ale s mojí orientací přece nesouvisí můj názor na moderní zpracování potravin, podle mě by měly být potraviny zpracovány ve sterilním prostředí, ideálně ještě konzervovány tepelně, aby v nich nemohly zůstat škodlivé mikroorganismy.
27. Březen 2014 - 9:48
Obrázek uživatele Návštěvník
nevěřící Tomáš (anonym)
Čtu to tady a nevěřím svým bulvám kolik nepravdy a nepřesnosti tu čtu. Spíš si připadám jak v diskuzi footfetištů než o kysaném zelí. Zelí kvasí pomocí laktobakterií které se vyskytují na listech zelí. Předkové byli opravdu chytří, šlapali zelí nohama protože je to méně namáhavé než tlouct rukama, v nohách je přece jenom větší síla. A bosýma protože vhodná gumová obuv nebyla. Brevibakterie způsobuje zápach nohou po zranícím sýru. Kysané zelí je konzervováno kysáním laktobakteriemi a při správném skladování další chemickou konzervaci nepotřebuje. Tepelná úprava ničí vitamin C obsažený v kysaném zelí.
27. Březen 2014 - 10:45
Obrázek uživatele Návštěvník
Taky koukám co (anonym)
děláme zelí do keramické nádoby, obsah asi 60 litrů, pěchujeme rukama, je asi namáhavější ale zase takový rozdíl to není. do nádoby by se sotva dospělý člověk vešel, takže nohy nepřichází v úvahu. V mém dětství se hodně krouhalo zelí, obvykle do necek a ukládalo se do sudů. šlapalo se nohama není to nic neobvyklého a nevidím v tom nějaký důvod úvahy že dnes jdou lidé posedlý hygienou. Normálně se to dělá dnes také. To co píše Vašicová je hloupost, protože ji bublá v hlavě, není co je to kvašení. Je to nejzdravější úprava zelí, sníst porci zkvašeného zelí je velmi zdravé pro žaludek, vitamín C a minerální látky. nejde vůbec o nic, a ten buzerant Pavel co tu tlachá o sterilním prostředí a tepelné úpravě také neví o čem píše. Přeci každý doma nemá operační sál aby mohl udělat zabijačku, sterilní prostředí nemusím mít na vaření oběda. Protha o čem to tu zase tlacháte. Volové
27. Březen 2014 - 11:13
Obrázek uživatele Návštěvník
poslední dva př (anonym)
Jak říkáte nějaké bakterie na nohou to je naprostá pičovina (teda užitečné ) . Jinak když se šlape bosýma nohama dost to studí , jako děcko sem měl vedle škopku lavor teplé vody na ohřívání . Dnes to žďuchám do kameňáku pěstí , nebo plnou petkou . Co dáváte za přísady - já teda -sůl , cibuli ( na kolečka ) , kmín a hořčicné semínko . A kdyż na podzimek někde urvu tak i zepár panenskejch jablíček :-) Ať Vám to šlape gampl !
27. Březen 2014 - 11:36
Obrázek uživatele Návštěvník
ouha (anonym)
Tak si říkám, jak je to s tím zelím.....
2. Duben 2014 - 8:48
Obrázek uživatele Návštěvník
Bzunda (anonym)
Myslel jsem že to je diskuse o zelí, zatímco tu řešíte nějaké zateplení!
3. Duben 2014 - 18:21
Obrázek uživatele Návštěvník
gampl (anonym)
Myslel jsem že to je...A to je právě průser . Zateplené zelí shnije . Na rozkvas je přiměřeně vyšší teplota OK , ale delšímu uchovaní škodí .
3. Duben 2014 - 18:33
Obrázek uživatele Návštěvník
Lenka (anonym)
Pomohlo vám kysané zelí na...Zrovna tento týden mi kysané zelí pomohlo zbavit se velkého nadýmání břicha po fazolích. Na fazole jsem zvyklá, vařím a jím je často, ale dala jsem si je v restauraci a vůbec mi nesedly. Celý veřer, noc a ráno křeče do břicha - nic jsem nejedla, je suchý rohlík a asi přes 200 g kysaného zelí - perfektně mi na střeva pomohlo.
6. Listopad 2016 - 22:04

Přidat komentář

Reklama

Reklama