Zpráva o stavu

Doktorka.cz nabíhá na nový systém. Prosím omluvte dočasnou zhoršenou dostupnost služeb. Děkujeme!
0 příspěvků / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

Aspartam

10. Září 2018 - 0:18

Komentáře

Obrázek uživatele Návštěvník
Michal (anonym)
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na zdravotní rizika spojené se sladidlem zvané aspartam, jaký je na to Váš názor. Už pět piju limonády s tímto sladidlem (asi 1,5l denně) a teď jsem si někde přečetl kdoví jak to není škodlivé. Taky by mně zajímalo jestli to může mít souvislost s mými problémy s akné (je mi 15 let). Předem thx za odpovědi ;)
26. Červenec 2010 - 18:35
Obrázek uživatele Návštěvník
neka (anonym)
v článku jsou uvedeny některé zavádějící informace, které značně zkreslují realitu kolem tohoto sladidla. doporučuji přečíst si skutečně věcně a realisticky zpracovaný článek o aspartamu na www.galenus.cz v části výživa - aditiva.
10. Listopad 2011 - 17:07
Obrázek uživatele Návštěvník
Linka (anonym)
Nic dobrého to nebude, džusy, limonády s aspartamem mi zanechávají na zubech takový divný povlak. Multivitamínové džusy s tímto sladidlem mají i divnou pachuť.
10. Listopad 2011 - 17:47
Obrázek uživatele Návštěvník
Klára (anonym)
Aspartam je umělé sladidlo, se kterým si naše tělo moc neví rady. Může se kumulovat a působí potíže se žaludkem. Sladila jsem s ním dlouho a přišla jsem na to, že mi způsobuje nevolnost od žaludku a migrény. Po vysazení a postupném vyloučení z organismu, se vše za nějaký čas srovnalo. Manžel pil lehkou kolu tak dlouho, až si zadělal na křeče v žaludku. Je to pěkné svinstvo, jako každá chemie.
10. Listopad 2011 - 20:58
Obrázek uživatele Návštěvník
Diabetik (anonym)
Jsem diabetik na inzulínu a doktorka mně užívání umělých sladidel nedoporučila. Mnohem lepší jsou malé dávky sacharózy a ještě lépe fruktózy zejména v ovoci (fruktóza je skoro stejně sladká jako sachróza, ale metabolizuje se jen asi z 1/3.) Bohužel nestrávené zbytky fruktózy ve střevech kvasí a z toho jsou pak ty sračky po požití většího množství ovoce.
11. Listopad 2011 - 8:38
Obrázek uživatele Návštěvník
Linka (anonym)
Diabetik je na tom hůř, přeju vám co nejméně potíží. My zdravější bychom měli volit, co do sebe cpeme, když tu možnost máme. Tady je odkaz nejen na aspartam, věřím že si počte víc lidí. http://www.emulgatory.cz/nebezpecna-ecka
11. Listopad 2011 - 9:45
Obrázek uživatele Návštěvník
J. (anonym)
Dobrý den. Vím,že se dá taky sladit rostlinou STÉVIE, ale nemám s tím žádnou osobní zkušenost,ale myslím,že by to mohla být volba třeba pro diabetiky.
11. Listopad 2011 - 9:54
Obrázek uživatele Návštěvník
Ajra (anonym)
Aspartam se nemuze v tele kumulovat, protoze se metabolizuje. Problemy se zaludkem diky piti coly light byly zpusobeny spise kyselinou fosforecnou nez aspartamem. Doporucuji precist si www.galenus.cz/aditiva-aspartam.php
3. Únor 2012 - 7:17
Obrázek uživatele Návštěvník
Míra (anonym)
Aspartam má celou řadu potencionálních rizik. Např. při teplotě nad 30°C se mění na methanol a tady máte příčiny syndromu války v zálivu. ..... stačí jen trochu hledat. hezký den Míra
23. Květen 2012 - 18:37
Obrázek uživatele Návštěvník
Kniha (anonym)
V knize Doba jedová je dobrý článek o aspartamu, doporučuju.
24. Květen 2012 - 15:04
Obrázek uživatele Návštěvník
janička (anonym)
Dobrý den. Vím,že se dá...Ahoj,2roky sladím pouze Stevií.Podle mne je to skvělá věc.
25. Květen 2012 - 9:35
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Aspartam je umělé sladidlo,...Velmi by mě zajímalo co tou "chemií" myslíte. Celé lidské tělo je chemie, také fyzika, energetika, matematika... Aspartam není nejlepší, ale pokud by se člověk zapřemýšlel (nebo si spojil poznatky z chemie), tak ví, že problém je částečně způsoben metanolem, který je součástí aspartamu. Další problém je zvyšování hladiny dopaminu a tedy návykovost (aspartamu), ale hlavním problémem je, že se aspartam konzumuje ve velké míře. A za to nemohou výrobci, ale konzumenti. Neboť pít ligh kolu ve větší míře mi přijde naprosto uhozené a opravdu by ten člověk co pije slazené nápoje (ne jen light kolu) ve větším množství by se měl zamyslet a né "obviňovat" aspartam... Nebude chyba ve vypitém (snědeném) množství? Zkuste sníst 3 kila čokolády a pak řekněte doktorovi, že vám je špatně, nebude na vás koukat jako na de..la? Asi ano, že?
7. Srpen 2012 - 16:49
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Aspartam má celou řadu...A opět... Metanol... To je problém,ale taky by se dalo dohledat, že se nemění, ale aspartam se rozkládá na tři látky z nihž jedna opravdu je metanol. Zkuste nejdříve číst, přemýšlet a pak tvrdit, že aspartam je životu nebezpečný a jen pohled na něj může zabíjet. (teď nemyslím jen váš komentář). Mimochodem, aspartam je jedna z mála jak vy říkáte "chemikálií", která prošla celou řadou testů, je to jedna z nejdůkladněji a nejvíce testovaných látek. Zkuste i ostatní látky protáhnou tolika testy a zjistíte, že spouta z nich bude na tom obdobně. Ano není to zdravá látka, ale není až tak nebezpečné (opravdu se na ní můžete podívat a nezkameníte). Jde o to, že i u nás začal tzv.: americký syndrom typu dala jsem kočku do mikrovlnky, já nevěděla, že to nejde, vypiju denně 2 litru slazených nápojů a není mi pak dobře, proč? No poč asi.
7. Srpen 2012 - 17:09
Obrázek uživatele Návštěvník
Helena (anonym)
Jano, souhlasím. Ale v jednom tvrdím jinak...Aspartam je přidávaný skoro do všech nápojú i těch slazených cukrem. A to rozhodně není zdravé pro děti a lidi,kteří šetřit cukrem nepotřebují. Nachází se také v běžném jogurtu atp..Mně hodně štve,když si koupím výrobek běžný, ne na dietní stravu a v něm je aspartam. Tím pádem toho lidi sbaští denně víc, než vůbec tuší.At ho necpou všude a bude klid. At máme volbu, co chceme jíst...
7. Srpen 2012 - 17:33
Obrázek uživatele Návštěvník
Kamila (anonym)
Po konzumaci jednoho jablka se v těle vytvoří asi 150 mg methanolu, což je množství, které vznikne z aspartamu obsaženého přibližně v 6 litrech light nápoje (1 litr obsahuje asi 200 až 240 mg aspartamu). Methanol je také normálně obsažen v ovoci např. v 1 litru šťávy z černého rybízu je to 230 mg methanolu, v rajčatové šťávě 214 mg, ve šťávě z červeného rybízu 127 mg methanolu a 1 kg banánů obsahuje 180 mg methanolu.
22. Srpen 2012 - 7:50
Obrázek uživatele Návštěvník
Ornella (anonym)
Aspartam je jed!!!
29. Prosinec 2012 - 12:35
Obrázek uživatele Návštěvník
David (anonym)
Ano, ale na tomto jedu výrobce vydělává miliardy dolarů. Proto bude trvat mnoho let, než bude zakázaný.
30. Prosinec 2012 - 7:21
Obrázek uživatele Návštěvník
Ramira (anonym)
Peníze ovládají svět.
30. Prosinec 2012 - 11:20
Obrázek uživatele Návštěvník
ot (anonym)
Mně se po aspartamu motá hlava.
31. Prosinec 2012 - 8:40
Obrázek uživatele Návštěvník
Hanka (anonym)
Zdravím, podle tohoto článku https://www.eushops.cz/Aspartam-je-nebezpecny-c12_168_2.htm se používání aspartamu v potravinách považuje za největší zločin století. Ani bych se nedivila, kdyby ty škodlivé účinky opravdu měl, když uvážíte, že je syntetický a 200x sladší než cukr!
29. Srpen 2017 - 20:37

Přidat komentář

Reklama

Reklama