1269 komentářů / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

Antidepresiva

10. Září 2018 - 0:02

Komentáře

Stránky

Obrázek uživatele Návštěvník
Lucie (anonym)
Paní doktorko, prosím vás o Váš názor, jelikož již delší dobu trpím depresemi, rozhodla jsem se navštívit specialistu a ten mi předepsla léky - Efectin (antidepresiva), jsem v léčbě již 35 den a stále se na mně neprojevují žádné účinky, můj lékař říká, že na každého to působí jinak, ale mně se tato doba zdá přece jenom dlouhá. Co si o tom myslíte? Prosím také jiné návštěvníky těchto stránek o zkušenosti. Děkuji Lucka.
20. Leden 2001 - 22:06
Obrázek uživatele Návštěvník
Jirí Svoboda (anonym)
Vase potize jsou : geopagenni zony , ktere ovlivnuji cinnost hypofyzy a epifyzy,sklioza hrudni patere a spasmata krcnich a trapezovych svalu , ktere Vam snizuji szstolicky tlak .Vsechny tyto priciny zpusobuji Vase potize . Unik k drogam problem trvale neresi . t
20. Leden 2001 - 23:40
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Pní doktorko prosím poradte,již 6 let užívám antidepresiva- 20mg seropramu a 1mg neurolu,nepřetržitě.Když jsem se cítila dobře,chtěla jsem léky vysadit,ale bylo mi řečeno pokud na ně funguji mám je užívat dál.Nyní uvažujeme s manželem o druhém děcku,ale myslím,že těhotenství v případě užívání těchto léků je velké riziko.Ke svému lékaři nemám takovou důvěru.Můžete mi sdělit Váš názor?Vliv na plod,reakce po vysazení antidepresív.Děkuji velice Jana
14. Únor 2001 - 15:32
Obrázek uživatele Návštěvník
Milan Gargel (anonym)
Vaše potíže mohou mít skutečně příčinu v působení geopatogenních zón na Váš organizmus. Z praxe mohu potvrdit, že lidé kteří trpí značnou únavou, kteří často a opakovaně marodí přiznávají po provedeném odstínění geopatogenních zón, že vedle toho, že se zbavili bolestivých stavů a nemocí, srovnali se také nervově. Mohu-li poradit, nepodceňujte působení geopatogenních zón.
14. Únor 2001 - 20:46
Obrázek uživatele Návštěvník
Mirek (anonym)
Lucie,rad bych pripomenul dulezitost spravne diagnozy..I specialiste "tapou"...- pokud opravdu hladina Serotoninu je jina, nez optimalni,zalezi na davce(zda se mi velice slaba),i to ze zacina pusobit okamzite, ale telu to trva nejmene 14 dni(vetsinou mnohem dele), ze symptomy ustoupi.Pokud nejsou vedlejsi ucinky silne(zacpa,zaludecni potize), doporucuji vytrvat a hlavne neprestat, bez lekarskeho souhlasu!!Ve valne hromade,je bud predepsan jiny lek ci diagnoza musi byt overena, jinym odbornikem.Lecba musi byt nejmene 6 mesicu!!Hdne stestiMirek
22. Únor 2001 - 21:02
Obrázek uživatele Návštěvník
Lenka Koudelkov (anonym)
V listopadu mi po cca 5 měsíčních potížích s nedostatkem dechu zjistili katychrgii.Myslím si že ze stresu, nebo´t jsem od ledna pracovala 7 dní v týdnu ve velkém stresu. Dostala jsem vasokardin.Obvodní lékař doporučil 2x1, později 2x0,5.Kardiolog řekl,že stačí Lexaurin.Nyní jsem byla na EKG = dobré, tep 80,TK 70/100.Doktor tvrdí že je když je mi 25 let a trochu i sportuji, mám vysoký tep a měla bych prý si občas Vasokardin vzít. Mě se to zdá zbytečné, problémy ustupují, je to stále lepší, i když už občas strácím trpělivost, že už chci být úplně zdravá. Pořád mě (občas) trápí "málo dechu", musím často zívat nebo se z hluboka nadechovat. Pozoruji na sobě také, že jsem nervově labilněší. Vše mě velice rozhodí. Je lepší v případě porřeby vzít Lexaurin či Vasok.? Nyní neberu nic. Děkuji za radu lenka
22. Květen 2001 - 14:19
Obrázek uživatele Návštěvník
evca (anonym)
Milá Lenko! Přikláním se k názoru tvého kardiologa, že stačí Lexaurin. Mě je 22 let a stejně jako má matka trpím na supraventrikulárnítachykardii. Máma už bere řadu let léky, ale mě Lexaurin stále zabírá a tak se mi zdá zbytečné brát v mém věku B-blokátory (Vasokardin).
26. Květen 2001 - 17:57
Obrázek uživatele Návštěvník
PETR (anonym)
Prosim o sdeleni zkusenosti s lekem,antidepresivem Lerivon.Dekuji.Petr.
9. Červen 2001 - 10:33
Obrázek uživatele Návštěvník
Ilca (anonym)
AHOJ Petře,mé zkušenosti s Lerivonem jsou takové,že jsem po něm dost ospalá a nedělá mi problém spát třeba 12 hodin.Tvé reakce mohou být ovšem jiné,řekla bych,že musí být jiné.Četla jsem Tvůj příspěvek v diskuzi Depresem.Moje první antidepresivum byl Zoloft a když to srovnám s Lerivonem,řekla bych že mi je po něm lépe i když moje deprese stále trvá.Netrpím už tak velkou úzkostí.Ahoj Ilča
2. Červenec 2001 - 22:42
Obrázek uživatele Návštěvník
Ája (anonym)
Máte někdo zkušenost s lékem Portal?DekujiA
27. Červenec 2001 - 12:33
Obrázek uživatele Návštěvník
Roman (anonym)
Chci se s Vami podelit o zkusenosti s efectinem. mesice jsem ho uzival a pak se rozhodl, ze uz dal pokracovat nebudu. Kladne - abych nerekl ze je na hovno uplne, je to, ze opravdu doslo po 4-5 tydnech k zlepseni meho stavu na jakousi uroven. A ted to zaporne: 1. Budete se strasne, strasne potit!!! Je to opravdu neprijemne, a ja jsem hubenej kluk a nikdy jsem se nepotitl. Po vysazeni to do tydne prejde,2. Mzitky pred ocima pri nastupu lecby, toceni hlavy, poruchy videni. 3. Poruchy spanku...budete spat maximalne 5-6 hodin i kdyz budete brat leky na spani!!!4. Po vysazeni - abstinencni syndrom...zuzene panenky, bude se vam zase tocit hlava, budete nervozni, a bude Vam tyden strasne zle. Fyzicky. Kdysi jsem bral drogy,, a mohu Vam rict ze abstinencni priznaky jsou sronatelne. 5. Prijdou desne zive a neprijemne sny. Budete se budit desetkrat za noc vyplaseni.Myslim,ze je to pekne svinstvo, nedopidil jsem se co ze to tam je za latky, ale musi v tom byt neco na bazi efedrinu. Rozhodl jsem se vysadit tyto leky a uz me nikdi nepresvedci, o jejich kvalite.6. Nezanedbatelnym faktorem je i jejich cena. Vas doplatek bude od 800-1400 Kc, dle lekarny. Zadna sranda.2
17. Srpen 2001 - 12:39
Obrázek uživatele Návštěvník
Lenka (anonym)
Já jsem efectin také užívala, ale mě nepomohl vůbec, zabraly mi až 4 antidepresiva. Jen mě zaráží ta cena za doplatek, já nedoplácela nic - jsem z Prahy. Tak nevím?
17. Srpen 2001 - 15:04
Obrázek uživatele Návštěvník
Přemysl Vlček (anonym)
Pár slov k antidepresivům. Ten, kdo od nich čeká ty účinky, které přinášejí drogy, nepochodí, a to proto, že AD pracují tak, že pouze časově regulují chemický kontakt mezi neurony. Pár poznámek:1) V mozku je základním stavebním prvkem neuron2) "Domluva" mezi neuronem A a B je přes synaptickou část pomocí chemických látek (neurotransmitery).3) Synapse má své zásoby neurotransmiterů, aby dokázala vyrovnat nerovnoměrnou poptávku po něm.4) Drogy typu EXTÁZE tyto zásoby využijí během několika hodin, chvilku je to příjemné.5) Protože synapsi chybí zásoby, dojde k vyčerpání neurotransmiteru, to je důsledek nepříjemných stavů, které příjdou jako bstinenční příznak. Zpočátku hrozí též serotoninový syndrom.6) antidepresiva nejsou určena ke zlepšení sportovních výkonů, ani uměle neposilují výkonnost v zaměstnání.7) antidepresiva jsou určeny těm klientům, kteří trpí definovanými depresivními příznaky, je vhodné je později doplnit psychoterapií.
17. Srpen 2001 - 18:06
Obrázek uživatele Návštěvník
Roman (anonym)
No k te cene za efectin...taky jsem z Prahy, no mozna jsi nedoplacela nic, protoze Ti je lekar daval sam. Me zpocatku take, byl to efectin 50 mg/tableta, pozdeji mi dal nejnovejsi, v jedne tablete 150mg, ktera se udajne rozpousti postupne ( kapsle). Tam doplatek je, jak jsem zminoval. Pojistovna hradi asi 1.200,- zbytek si musi clovek zaplatit sam. Roman
28. Srpen 2001 - 7:41
Obrázek uživatele Návštěvník
Alex (anonym)
Má někdo zkušenosti se SEROXATem?Prosím povězte mi o něm měco děkuji.
30. Srpen 2001 - 13:37
Obrázek uživatele Návštěvník
JIRKA (anonym)
Ahojky,dříve jsem taky bral dost drogy... bral jsem potom Efektin atd. Mám velice podobné zkušenosti. Nechceš mi napsat.Možná něco vymyslíme,co? email máš nahoře.. Tak zatim čus JIRKA
18. Listopad 2001 - 19:07
Obrázek uživatele Návštěvník
Alena (anonym)
Přemku, protože jsem se již měla možnost seznamit s vašimi znalostmi o lécích v kategorii Psychické problémy... prosím, zda mi můžete něco bližšího napsat o léku Grandaxin. Díky Alena
27. Březen 2002 - 13:13
Obrázek uživatele Návštěvník
Přemek (anonym)
Paní Aleno,Grandaxin (úč. látka: tofizopam) je anxiolytikum (rozpouští úzkost)s krátkým vylučovacím poločasem (5-7,5) hod., nemá myorelaxační účinky (svalově-uvolňovací),neuspává, netlumí.Je vhodný jako nárazová podpora před stresující situací, např. návštěva zubního lékaře, přednáška, delší cesta aj. ovšem vzhledem k tomu, že je to lék z benzodiazepinové řady (je příbuzný např známějšímu Diazepamu, Defobinu atp.) je dobré ho používat pouze vyjímečně, nutnost jeho užití vždy pečlivě zvážit.Pokud problém, který má odstranit (úzkost) se objevuje často je lepší zvolit nějaké antidepresivum (např. Deprex, Seroxat, Fevarin aj.) spolu s nějakou psychoterapií.Grandaxin umí odstranit úzkost rychle a bez námahy (proto je oblíbený u obvodních lékařů), ale neřeší příčinu Vaší úzkosti). Antidepresiva jsou dražší (i psychoterapie) ale v biochemismu organismu pracují na bázi regulace, což je pojem, který má blíže k pojmům celek, komplexita.Při chronickém užívání je Grandaxin návykový (anxiolytika kognitivně mohou fungovat tak, že promění úzkost ve vztek, je to spíše problém kognitivního vyjádření než biochemizmu organismu).Zdraví Přemek
10. Duben 2002 - 23:01
Obrázek uživatele Návštěvník
Lena (anonym)
Užívám Effectin již půl roku, výsledky valné nejsou. Chtěla bych ale podotknout, že reakce jsou ryze individuální, pro mě neznamenal žádné obtíže. Jedinou výjimkou bylo zkrácení spánku z 8-9 hodin na asi 7 hodin, což musím hodnotit spíš kladně. Mám zkušenost i s jinými antidepresivy - Seropramem, Lexaurinem, Coaxilem. Nelze popřít, že určité účinky mají. Je ale otázka, zda ty účinky stojí za to, že na sebe dlouhodobě necháváme působit různé chemikálie.Nejsem zásadní odpůrce medikamentů, ovšem mají-li výsledky. S pozdravem Lena
15. Duben 2002 - 13:57
Obrázek uživatele Návštěvník
Hanka (anonym)
Nikdy jsem na tom nebyl snad tak zle, abych zacala uzivat skutecna antidepresiva. Nejhorsi "deprese", resp. uzkostne stavy mi ulehcili terapie a posleze zmena zivotniho stylu odbourala zbytek. Nicmene bych se rada s vami poradila o uzivani trezalkovych draze od Kneippa (bezne v zakoupeni v drogeriich). Jedno baleni jsem nedavno dobrala (rano a vecer po jedne tablete) a musim rict, ze jsem se citila naprosto bajecne...kontinualne celych asi 5 tydnu, coz se mi nikdy predtim nestalo. Muze mit trezalka tak silne ucinky a mohu si ji cas od casu "doprat" znovu, anichz bycjh si na to nejak navykla? Diky za odpoved, Hanka
2. Květen 2002 - 17:03
Obrázek uživatele Návštěvník
P.B. (anonym)
Milá Hanko,myslím si, že tžezalka je opravdu tak účinná, já používám olejíček z ní na nejrůznější problémy a myslím si, že je výborná i na stres, deprese a tak...
14. Květen 2002 - 22:28
Obrázek uživatele Návštěvník
Marta (anonym)
prosím o radu, praktický lékař mi předepsal Belaspon 1x večer, je možné, že mi způsobil rozmazané vidění? díky
15. Květen 2002 - 7:15
Obrázek uživatele Návštěvník
zachranka (anonym)
Je velké množství antidepresiv, které deprese zmírňují a někdo se jim nemůže vyhnout, jsou pro něho jediným řešením. Teď se zavádí nová metoda -SRT ( Spiritual Response Therapy - léčení skrze ducha - ve volném překladu), kde se dá zbavit závislostí a různých depresí odbouráním bloků v podvědomí. Pracuje se pomocí kyvadla a přesných tabulek, výsledky jsou víc než dobré. Jste-li někdo z Brna a okolí nebo chcete do Brna přijet, obraťte se na email: zachranka"centrum.cz
31. Květen 2002 - 12:11
Obrázek uživatele Návštěvník
Ivan (anonym)
Milá Lucko, užívám antidpresiva již léta a můžu potvrdit, že normální a rozumná doba pro terapeutickou odpověď je týden až deset dní, nanejvýš dva týdny. Pokud lék nezabere, není to určitě v pořádku a je asi čas na vyzkoušení jiného preparátu.
6. Září 2002 - 13:54
Obrázek uživatele Návštěvník
Jitka (anonym)
Moje kamarádka bere dlouhodobě Neurol, předepisuje ji ho obvodní lékař. Myslím, že už ho užívá asi 5 let. Brala ho i v období těhotenství s vysvětlením, že nemůže spát. Nyní má 3 letou holčičku, která má epilepsie, nemluví. Má také abnormálně velký mozek. Může užívání neurolu v těhotenství způsobit poškození plodu ? Jaké jsou důsledky dlouhodobého užívání neurolu ?
30. Září 2002 - 22:55
Obrázek uživatele Návštěvník
marci (anonym)
Pane Vlcek mohla bych Vam napsat osobne o mem problemu? Jste psychiatr? Psychlog?Mam za sebou nekolik pokusu o sebevrazdu a pritom ziju rada.Chci pracovat a zit normalne, ale neco je spatne. Nevim co.Kdyz nemam svuj stav uvazuju celkem racionalne nepripadam si hystericka, ale kdyz na to prijde jsem v...Dekuji marcela
7. Leden 2003 - 22:06
Obrázek uživatele Návštěvník
M (anonym)
Deprese jsou pěkný prevít.Když jsem se dostala do stavu, že už jsem nevěděla kudy kam, tak jsem se obrátila na základě několika doporučení na opravdu "dobrého psychiatra". Jak už je u nás dobrým zvykem, tak to bylo jako jinde u lékaře. Samé hm, hm, hm a šup - Deprex. O nějakém sdílení problému nemůže být ani řeči. Deprex jsem brala poctivě. Výsledky skutečně perfektní - noční pocení, 10kg navíc, prospala bych celý den a výsledky tedy opravdu nic moc. Brala jsem ho půl roku a pak jsem se na to vybodla. zajímalo by mne kde jsou všichni Ti super terapeuti o kterých se píše v různých časopisech. Takže jsem začala pít třezalkový čaj - je opravdu super a pěkně za "své" si kupuji Tryptofan. Takže bohužel zase zvítězil systém - pomoz si sám, a to doslova.
9. Leden 2003 - 20:11
Obrázek uživatele Návštěvník
Přemek (anonym)
Nejsem psycholog ani psychiatr, teprve studuji na FF UK obor vzdělávání dospělých (andragogika).Přemek
15. Leden 2003 - 12:15
Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Prosim, nemate nekdo zkusenosti s lekem COAXIL ? Zacala jsem ho uzivat a mam po nem nadmerny hlad.
18. Leden 2003 - 16:08
Obrázek uživatele Návštěvník
Vladimír (anonym)
Vážená paní Lucie,jsem na tom stejně jako Vy a mohu Vám sdělit, že jsem měl ty nejhorší zkušenosti s Efectinem. Nejen, ze nezabral, ale způsobil mně i potíže - ztrátu rovnováhy,vrnění v hlavě, nesnesitelné pocení, sucho v ústech, nepřirozená "lehkost" nohou, brnění chodidel,což jsem musel napravovat Stugeronem na prokrvení mozkových cév. Nezabraly mně ani další antidepresiva až na poslední Seropram, který po čtyřech týdnechzdá se začíná zabírat. Deprese ustupuje, i když stále chybí svěží chuť do pracovních povinností a koníčků. Nedaří se mně ještě zcela se přinutit k relaxaci nějakou zábavnou činností (sport, hudba apod.). Vím jen jedno - depresi nelze překonat vůlí, ale skutečně je ji potřeba zavčas léčit vhodným antidepresivem, který hledám se svou lékařkou. Nechci totiž dojít až k těm nejchmůrnějším představám. Přeji Vám mnoho úspěchů v léčbě a těším se na Vaši odpověď. Vaše spřízněná duše Vladimír z Přerova
22. Leden 2003 - 7:57

Stránky

Přidat komentář

Reklama

Reklama