Zpráva o stavu

Doktorka.cz nabíhá na nový systém. Prosím omluvte dočasnou zhoršenou dostupnost služeb. Děkujeme!
0 příspěvků / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

AIDS - vir HIV

10. Září 2018 - 0:01

Komentáře

Obrázek uživatele Návštěvník
Radka (anonym)
Da se prenest tento vir vzajemnou masturbaci?
7. Srpen 2000 - 11:21
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Pokud p&;345;i vzajemne masturbaci nedojde ke kontaktu telesnych tekutin, tak ne (sperma-krev, krev-krev, sliny - krev, sperma - sliny).
9. Srpen 2000 - 23:50
Obrázek uživatele Návštěvník
David (anonym)
Zajímalo by mě, zda existuje komunita lidí, a´t už postižených touto, či jinou nemocí, kvůli které nemohou provozvat běžný sex. Komunita, která jim umožní vést plnohodnotný sexuální život.David
7. Únor 2001 - 9:43
Obrázek uživatele Návštěvník
petra krcmarova (anonym)
Chtela jsem ze zeptat, jestli preziva vir HIV v zaschle krvi? Jestli je mozna nakaza vzajemnou masturbaci, pokud partner ma ranku na prste, ale krev je zaschla.
15. Duben 2001 - 15:04
Obrázek uživatele Návštěvník
Monika (anonym)
I dva nositelé viru musí při pohlavním styku používat kondom, protože riziko propuknutí AIDS se každým setkáním s virem násobí.
12. Prosinec 2001 - 6:14
Obrázek uživatele Návštěvník
Milan (anonym)
Vážená paní doktorko,obracím se na Vás s následujícím dotazem. Jsem po inj. penicilinové léčbě bolestí v krku - streptokok B sk.C. Předcházeli zvětšené limfatické uzliny, bolesti v krku, rudé tonsili, změna-prokrvení sliznice hrtanu, přetrvávající mírná tepl. 37,2 více než 10 dní při užívání ant. V průběhu léčby se mi vytvořil červený plochý flíček velikosti čočky nad levým obloukem, subjektivně se mi vytváří další cévková kresba na ohr.kulovitém světlém podkladu tvrdého patra. mám. čerství test na HIV ELISA - negativní, cca. 8 týdnů od možného rizikového sex.styku. Mírné bolesti v krku přetrvávají /jsem neukázněný kuřák/, zvětšené uzliny v pravých tříslech. Je možné mít příznaky AIDS, resp. Kaposiho sarkom patra dříve, než se prokáže přítomnost HIV protilátek v krvi? Případně může jít o příznaky /flíčky na patře/ nějakého jiné původu?Děkuji za odpověď. Milan
12. Prosinec 2001 - 12:06
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Plně rozvinuté AIDS, kdy dochází i k objevení Kaposiho sarkomu, se vyskytuje nejdříve několik měsíců po nákaze, někdy i po několika letech.U vás se může jednat o např. o ložiska plísňového, kvasinkového původu, která se objevila po antibiotické léčbě.
12. Prosinec 2001 - 12:13
Obrázek uživatele Návštěvník
Kaja (anonym)
Milane, spis bych rekl, ze se jedna o mononucleozu, protoze obcas dochazi k zaniceni mandli, zdureni uzlin. Ale opravdovou diagnozu stanovy az laboratorni vysledky . Kaposiho Sarkoma se nachazi v zaverecnem stadiu AIDS, tedy rady let po nakazeni virem HIV, coz muze byt za deset i vice let od rizikoveho styku.
20. Únor 2002 - 1:22
Obrázek uživatele Návštěvník
Erika (anonym)
Můj partner vystřídal předemnou mnoho partnerek,obavám se jestli nebyl nakažen virem HIV.Chtěla jsem se zeptat jaké je procento nakažených osob, kteří vystřídali více partneru a jak mohu a kdy nejdříve zpozorovat,že jsem byla nakažená? Kdy se dá nejdříve odělat HIV test od doby pohl.styku? Dekuji
27. Březen 2002 - 11:47
Obrázek uživatele Návštěvník
Simunkova Iveta (anonym)
prosim o zarazeni tohoto tématu do seznamu nemoci.dekuji
28. Duben 2002 - 21:24
Obrázek uživatele Návštěvník
Anna (anonym)
Mna by zaujimalo,ake sa zviknu robit predooperacne vysetrenia (napr.u slepeho creva) a ci sa robi aj test na HIV.
26. Srpen 2002 - 7:28
Obrázek uživatele Návštěvník
Pavlina (anonym)
Mam takovy dotaz a to ze jaka je pravdepodobnost prenosu viru HIV pri analnim sexu???
4. Říjen 2002 - 9:04
Obrázek uživatele Návštěvník
Marta (anonym)
Myslím, že to je väčšia pravdepodobnosť ako pri klasike, je väčšia pravdepodobnosť trhlín
4. Říjen 2002 - 10:36
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Mohu se optat jak je velke procento ci nebezpeci nakazu HIV pri oralnim sexu? Dale bych se chtel zeptat jake jsou prvni priznaky teto nakazy a za jakou dobu se objevi , tzn. kdy clovek zjisti, ze je timto virem nakazen. Diky Petr
16. Říjen 2002 - 10:43
Obrázek uživatele Návštěvník
Peta (anonym)
Ahoj, myslim, ze Ti mohu dat odpoved na druhou cast tve otazky. Virus HIV je v krvi bezpecne zjistitelny az tri mesice od mozneho nakazeni a pokud vim, tak priznaky, ze jsi nakazeny nemusis mit i po radu let (krome krevniho testu).
16. Říjen 2002 - 12:36
Obrázek uživatele Návštěvník
Elusima (anonym)
Na tuto otazku jeste nikdo neodpovedel?Jaká je pravděpodobnost,že se dá přenest vir HIV orálním sexem.Původně jsem myslela,že je skoro nulová,pokud ne,proč se všude říká,aby se používal kondom,když se to dá přenest i orálním sexem.
30. Říjen 2002 - 16:53
Obrázek uživatele Návštěvník
Terezie (anonym)
Zajmalo by me,jestli se da prenest AIDS i slinami,myslim tim piti ze stejne sklenice,konzumace stejne zmrzliny nebo podobne?
3. Listopad 2002 - 13:54
Obrázek uživatele Návštěvník
Elusima (anonym)
Rozhodně ne!!Nemáš se čeho bát.
6. Listopad 2002 - 21:07
Obrázek uživatele Návštěvník
David Gabriš (anonym)
Zajímalo by mě kdo, kdy kde publikoval fotografii izolovaného viru HIV z elektronového mikroskopu.? Jste si vědoma "doktorko", že dosud tak nikdo neučinil a tím pádem nrbyla existence viru HIV potvzena?
12. Listopad 2002 - 14:19
Obrázek uživatele Návštěvník
David Gabriš (anonym)
Zajímalo by mě kdo, kdy kde publikoval fotografii izolovaného viru HIV z elektronového mikroskopu.? Jste si vědoma "doktorko", že dosud tak nikdo neučinil a tím pádem nebyla existence viru HIV potvzena? Zajímalo by mě také jaká je specificita a senzitivita HIV testů? Jaká organizace udělila licenci na jejich užívání? A kde jsou zveřejněny klinické zkoušky AZT?
12. Listopad 2002 - 14:21
Obrázek uživatele Návštěvník
bejby2 (anonym)
O AIDS sa docitate aj na: http://www.pohlavnechoroby.sk/choroby.asp?ident=503
8. Prosinec 2002 - 13:12
Obrázek uživatele Návštěvník
Michala (anonym)
Muj kamarad mel v posledni dobe problemy s vracejici se anginou a byl porad unaveny, delali mu v nemocnici nejake krevni testy, zajimalo by me, zda se z techto obecnych testu da poznat, zda je clovek HIV pozitivni a nebo take, kdyz kluci nastupuji na vojnu, tak jestli jim delaji i testy na AIDS.Dekuji za odpoved.Michala
5. Leden 2003 - 20:21
Obrázek uživatele Návštěvník
Iva (anonym)
Zajimalo by me, po kolika letech nejpozdeji se projevi nejake priznaky HIV nebo AIDS. Narazim tim treba nato, kdyz mel nekdo nehraneny sex pred peti a vice lety...
6. Únor 2003 - 14:37
Obrázek uživatele Návštěvník
Kaik (anonym)
Nekteri lide nemaji symptomy ci zadne telesne priznaky i po deseti letech. Znam i nekoho, kdo je pozitivni asi patnact az dvacet let, z toho byla diagnoza objevena teprve pred sedmi lety. Z toho tato osoba mela nechrany sex az nekdy na pocatku 80tych let, kdy znalosti o AIDS byly minimalni. V kazdem pripade pokud mate pochybnosti, nechte se testovat. v soucasne dobe, veda udelala z HIV zvladnutelnou nemoc s perspektivou dalsiho kvalitniho leceni.
21. Únor 2003 - 4:18
Obrázek uživatele Návštěvník
Matrix (anonym)
Ahoj doktorko muzu se zeptat na jednu vec.Chtel byc se zeptat jestli se muze prenest vir HIV pokud jsem si koupil od jednoho narkomana sacek drogy,ktera byla navlhla da se rici ze obsahovala par kapek nejake cire tekutiny (lepive).Jako kdyz date do trosky cukru par kapek vody.Pote jsem si danou drogu snupnul nosem je mozne riziko prenosu HIV touto cestou?Pote jsem dostal strach a podstopitl jsem v Ritirske ul.(krajska higijenicka stanice)test cca po 16 dnech resp.17 den po onom aplikovani drogy nosem.Test na HIV ,ktery byl negativni!!Doktorka mi rekla ze je to specialni test na (protein-P-24) a HIV se da z tohoto testu najit jiz po 16 dnech po kriticke situaci.Myslite si ze pokud jsem podstopupil test po 17 dnech a byl negativni ,ze je to dostatecne dlouha doba a jestli se touto cestou da nakazit?A muze v takovem roztoku prezit vir HIV?Dekuji za odpoved..
19. Březen 2003 - 20:08
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr Spěšný (anonym)
Dobrý den,Jen jsem se chtěl zeptat, když už nemoc nějak propukne, jak rychlý postup této nemoci potom je.Díky P.S.
25. Červen 2003 - 0:31
Obrázek uživatele Návštěvník
pete (anonym)
Vazeny p. Davide Gabrisi, kdo patra najde. To plati dvojnasob co se tyce HIV/AIDS. Vyobrazeni jsem za nejakych pet minut patrani nasel jen schematicke, ale i to snad stacilo. Problem totiz asi bude ten, ze virus se rozmnozuje jen v bunkach a co se tyce HIV tak jsou to CD4+ bunky. Takze predevsim T-helper lymfocyty (ThL) . K vlastni nakaze je tedy nutny nejen HIV ale i otevreny pristup k ThL. Vzhledem k tomu ze HIV nema vybavu na proniknuti ruznych barier v uvahu pripada prenos telnimi tekutinami (krev, sperma, sliny, posevni sekret). Ruzne teorie prenosu parazity se zdaji vyloucene (komari,...). Vzhledem k tomu ze AIDS byl objeven v roce 1981 a HIV objeven teprve 1983 Luc Montagnier, Robert Gallo (nazev HTLV-IV Human T-Lymphotrophic Virus IV) a studie probihali snad pouze na infikovanych lidech a primatech, kde je stizena interpretace vysledku, tak se toho bohuzel zas tak moc nevi. Krome tech "zakladnich veci" - reversni transkriptaza,... Problem HIV/AIDS je v dlouhe dobe asymptomaticke faze a ve znacne rafinovanosti (svym zpusobem je to docela genialni vec, staci mu par genu a hostitel). Vir zpusobi, ze ThL mu slouzi jako inkubator a zaroven nici ThL bud vlastni aktivitou nebo aktivita TcL. Odkazuji na odbornou literaturu (imunologie, imunodeficity, klinicke studie,...). P.s. AIDS se take ve frankofonnich zemich rika SIDA
2. Červenec 2003 - 21:47
Obrázek uživatele Návštěvník
pete (anonym)
Chci se omluvit za preklep. Nejedna se o HTLV IV ale HTLV III. Tohle oznaceni dostal od Montagniera, od Galla LAV.
2. Červenec 2003 - 22:18
Obrázek uživatele Návštěvník
pete (anonym)
Chci se omluvit za preklep. Nejedna se o HTLV IV ale HTLV III. Tohle oznaceni dostal od Montagniera, od Galla LAV.
2. Červenec 2003 - 22:19
Obrázek uživatele Návštěvník
pete (anonym)
Chci se omluvit za preklep. Nejedna se o HTLV IV ale HTLV III. Tohle oznaceni dostal od Montagniera, od Galla LAV.
2. Červenec 2003 - 22:20
Obrázek uživatele Návštěvník
pete (anonym)
Chci se omluvit za preklep. Nejedna se o HTLV IV ale HTLV III. Tohle oznaceni dostal od Montagniera, od Galla LAV.
2. Červenec 2003 - 22:20
Obrázek uživatele Návštěvník
Petra (anonym)
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli se před operací dělají testy i na HIV, je tento test obsažen v krevním obraze. Děkuji
9. Září 2003 - 14:07
Obrázek uživatele Návštěvník
Bellen (anonym)
Vazena pani doktorko, mela jsem pohlavni styk bez ochrany s osobou o ktere si myslim, ze ,,muze" byt nakazena chorobou Aids. S osobou jsem spala cervenec lonskeho roku a testy si nechala delat v lednu roku 2003 vysli negativni! Chci se zeptat zda muze vir HIV propuknout dele po mem testu nebo jsem jiz v mimo ohrozeni? Predem dekuji za odpoved.
26. Říjen 2003 - 21:57
Obrázek uživatele Návštěvník
Butterfly (anonym)
Před týdnem jsem se vášnivěji líbala s osobou(která je HIV pozitivní) a v ústech jsem cítila krev.Je možný přenos viru HIV?Také bych se chtěla zeptat,co to je 'léze v ústech'?Děkuji za odpověd?.Butterfly
6. Březen 2004 - 11:07
Obrázek uživatele Návštěvník
webmaster (anonym)
Předmět: dotaz Autor: eva Datum: 9.6. 2003 14:32:24 PROSIM VAS,MAM DOTAZ,KTERY JSEM PRIMO NEPATRI,ALE CASTECNE ANO.jAK DLOUHO TRVAJI VYSLEDKY,KDYZ SI NEKDO NECHA DELAT TESTY NA HIV.DEKUJI Předmět: dotaz Autor: Alena Datum: 10.6. 2003 8:45:10 Trvá to asi tak týden. Předmět: dotaz Autor: coroner Datum: 26.6. 2003 14:59:27 A za další týden může být všechno jinak...
16. Březen 2004 - 15:34
Obrázek uživatele Návštěvník
webmaster (anonym)
Předmět: VYŠETŘENÍ KRVE Autor: alena Datum: 12.3. 2004 14:54:38 Lze u normálního vyšetření krve rozpoznat i AIDS, nebo na to musí být speciální laboratorní testy? Předmět: VYŠETŘENÍ KRVE Autor: niki Datum: 15.3. 2004 11:12:44 je na to specialni test. Doporucuju stat se darcem krve, kde vam test na AIDS delaji zdarma kazdy odber!
16. Březen 2004 - 18:18
Obrázek uživatele Návštěvník
Jirka NOVáK (anonym)
V tomto případě (krev na sliznici v ústech, HIV pozitivita líbajícího) určité riziko existuje. Léze jsou bílé plochy ústní sliznice, které usnadňují vstup viru. Doporučuji test na HIV protilátky.
13. Duben 2004 - 16:10
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Rád bych se zeptal, jsem 5tydnu po rizikovem styku s prtnerkou (v Chine) a jiz 3dny po navratu(riz.styku)jsem jiz pocitoval pocit unavy,pak prisly bolesti zad, predevsim mezi lopatkami az k hlave ktere ustanou a zase se projevuji, take se citim malatny.Nyni se mi na tele objevuji cervene flicky (shluk malych vyrazek cca5mm) na rukou a brise,ty nesvedi a pretrvavaji-nemizi(jiz tyden).Taky u mne doslo ke zdureni uzlin v krku(asi po 4tyd.)a urcite i k horecce. Jaky je predpoklad ze se jedna o akutni infekci HIV?
21. Duben 2004 - 15:17
Obrázek uživatele Návštěvník
martin (anonym)
rad bych se zeptal, zda-li se da jakkoliv poznat z klasickych vysledku hematologie a z biochemickych vysledku pritomnost HIV. Vim, ze je nutne se nechat otestovat primo, nicmene se domnivam, ze nektere hodnoty v klasickych krevnich testech by mely byt u pritomnosti HIV odlisne ( nizsi ). Pokud tomu tak muze byt, rad bych vedel o jake se jedna a jake jsou hodnoty techto latek u zdraveho cloveka. Diky
22. Duben 2004 - 18:56
Obrázek uživatele Návštěvník
Martin (anonym)
rad bych se zeptal, zda-li se da jakkoliv poznat z klasickych vysledku hematologie a z biochemickych vysledku pritomnost HIV. Vim, ze je nutne se nechat otestovat primo, nicmene se domnivam, ze nektere hodnoty v klasickych krevnich testech by mely byt u pritomnosti HIV odlisne ( nizsi ). Pokud tomu tak muze byt, rad bych vedel o jake se jedna a jake jsou hodnoty techto latek u zdraveho cloveka. Diky
23. Duben 2004 - 13:35
Obrázek uživatele Návštěvník
Roman (anonym)
Vážená paní doktorko,zajímalo by mne, zda je možné se nakazit virem HIV, (nebo jinou infekcí, stafylokok, salmonela..atd) při rektoskopii. Pro upřesnění uvádím, že má být provedeno na malé spádové poliklinice.Děkuji.
29. Duben 2004 - 13:31
Obrázek uživatele Návštěvník
r. (anonym)
Ahoj Petre,nevim jakej jsi mel presne sex.kontakt s onou cinankou,(jestli ciste vaginalni, bez ochrany, ) urcirte riziko hiv prenosu tu je take.nemusi se ale jednat nutne o hiv..sam v cine ziju, a spektrum nemoci je tu dost siroke.urcite bych si na tvym miste nechal udelat nejake vysetreni.vc. hiv. kdyztak napis.
2. Květen 2004 - 16:56
Obrázek uživatele Návštěvník
lakhym (anonym)
Ahoj Doktorko,zajimalo by mne, jak je to s prirozenou imunitou casti evropske populace vuci HIV. Prilis se o tom nemluvi a asi je zrejme proc.Rad bych vedel, jestli se da tato vlastnost organismu nejak jednoduse zjistit (zda existuji nejake testy); a take jestli clovek s touto imunitou muze byt prenasecem viru HIV.Diky, lakhym
3. Červen 2004 - 13:22
Obrázek uživatele Návštěvník
Petr (anonym)
Radku, mel jsem velice kratky rekl bych trochu kuriozni nechraneny vagin.styk v klubu KTV.Jestli tam zijes,vis o co jde.Po 7 tydnech jsem si nechal udelat test HIV_negativni!Nicmene jsem porad unaveny coz u mne nebyvalo zvykem!!Jake vysetreni bych si mnel nechat udelat?Testovali mi moc,stolici vcetne vyteru :-),krev,vyter krku,byl jsem na UTZ a RTG..vse vporadku..nechapu!!Nyni je to 11tydnu a je mi porad divne!!
4. Červen 2004 - 13:31
Obrázek uživatele Návštěvník
Roman (anonym)
Dobry den,Pred dvoma rokmi som mal nechraneny pohlavny styk s cudzou osobou.Po troch mesiacoch som si zakupil testy ELISA/HIV,ktore vysli oba negativne.Uz dlhsiu dobu mam bolesti hrdla a vylucovanie lepkavych priestvitnych slin,ktore nemiznu.Dalej mi neprestajne sklbu nervy na urcitych partiach tela a na tele badam nepatrne svetle fialove skvrny a zilky,ktore som si predtym nevsimol + na klbe kolena a ruky mam nepatrnu malu cervenu bodecku.Aj pri najmensom buchnuti sa mi hned objavi modrina.Obavam sa ze aj napriek testom mozem byt HIV pozitivny.Aka je pravdepodobnost aj v pripade ak som si spravil 2 krat test?Ak je to mozne prosim popiste podrobnejsie Kaposihosarkom .Dakujem
9. Červen 2004 - 14:47
Obrázek uživatele Návštěvník
Velrybka (anonym)
Tyhle běžné testy prokazuji HIV až po 6 měsících...je to test na PROTILATKY.Po 3 měs.může být test neprůkazný.Testy, které zjistí, zda je přítomen HIV virus, jsou velmi drahé a provádějí se dárcům krve atd...Zajdi si okamžitě k lékaři na odběr krve, je to anonymní.
21. Červen 2004 - 23:00
Obrázek uživatele Návštěvník
pavel (anonym)
dobrý den,chci se zeptat na testy ELISA/HIV.Píšeš v předchozím příspěvku,že jsi si "zakoupil" tyto testy.Dají se někde koupit testy,které odhalí toto onemocnění. Myslím jakýsi domácí test.
22. Červen 2004 - 11:54
Obrázek uživatele Návštěvník
webmaster (anonym)
Předmět: HIV Autor: Katka Datum: 30.6. 2004 23:24:29 Byla jsem testovana na HIV pred pul rokem. Rok a pul mam staleho partenra. Moje otazka zni, jestli se muze virus HIV prokazat pozdeji treba az za 3 nebo vice let? Předmět: HIV Autor: Jana Datum: 1.7. 2004 10:41:12 Prumerna inkubacni doba tohoto viru, jestli se nepletu je pul roku, takze bys teoreticky mela byt mimo riziko Předmět: HIV Autor: dáda Datum: 1.7. 2004 13:02:34 Ano, půl roku je prokazatelná doba.
1. Červenec 2004 - 17:09
Obrázek uživatele Návštěvník
Denisa (anonym)
Vazena pani doktorko, objevily se mi cervene flicky na hornim patre. kdyz jim neco slaneho tak me toboli, ale videla jsem na fotkach uplne to stejne co se tyka aids. dekuji predem za odpoved.stoklasova denisa
7. Září 2004 - 15:18
Obrázek uživatele Návštěvník
Jan (anonym)
Dobrý den, mám dotaz. Když osoba HIV pozitivní chvíli cucá prst člověka, který tam má byť jen dvoucentimetrový hojící se dva dny starý stroupek po povrchovém říznutí, je šance na přenos viru? Slinami asi ne, protože by došlo pouze k podprahové infikaci, ale co krví? Pokud tedy HIV-pozitivní osoba zrovna v ústech krvácí a pokud tedy může přes malý stroupek vniknout vir do krve. Nemyslím do krvácející rány, ale do malého strupu. Je to možné? Nechci jen teoretizovat, ale asi by to šlo i v praxi, že?
13. Září 2004 - 17:59

Stránky

Přidat komentář

Reklama

Reklama