Žvýkačka brání mikrospánkům za volantem - komentáře

přejít na článek

První příspěvky v diskuzi

reagovat 8.11.2005 09:32 - Pavel Sedláček

Bojím se totiž, že při event. bezvědomí následkem nehody by žvýkačka zapadlá do krku způsobila víc škody než užitku.

reagovat 8.11.2005 15:28 - Katka

A to já zase žvýkám, zvlášť když řídím delší cestu v noci sama. Myslím, že žvýkačka opravdu pomáhá udržovat bdělost,ale už mě také napadlo, že v případě bouračky mi může vlítnout do plic.A co pak?

reagovat 8.11.2005 16:45 - Hanka

já myslím, že jí spíš spolkneš.

reagovat 9.11.2005 13:09 - Stáňa Velebilová

...protože bych vypadala jako kráva! Radši se vždycky pořádně vyspím.

reagovat 14.11.2005 20:05 - machr

tohle je stara znama vec. jak myslite ze se to dela, abyste neusinali ve skole na prednaskach??????????

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 8.11.2005 15:28 - Katka

A to já zase žvýkám, zvlášť když řídím delší cestu v noci sama. Myslím, že žvýkačka opravdu pomáhá udržovat bdělost,ale už mě také napadlo, že v případě bouračky mi může vlítnout do plic.A co pak?

reagovat 8.11.2005 16:45 - Hanka

já myslím, že jí spíš spolkneš.

reagovat 9.11.2005 13:09 - Stáňa Velebilová

...protože bych vypadala jako kráva! Radši se vždycky pořádně vyspím.

reagovat 14.11.2005 20:05 - machr

tohle je stara znama vec. jak myslite ze se to dela, abyste neusinali ve skole na prednaskach??????????

reagovat 18.11.2005 09:22 - coroner

Občas, než balíček žvýkaček načneme, je dobré si vzít lupu a přečíst si, jaké mají dnešní žvýkačky složení.
Mimořádnou pozornost je pak dobré věnovat žvýkačkám bez cukru. Ty obsahují i několik druhů náhradních sladidel a řadu extrémně působících příměsí, aby vám v puse ten báječný pocit svěžesti vydržel tak dlouho...
Bohužel náhradní sladidla, aromatické látky, barviva atd. patří ze zdravotního hlediska k dosti rizikovým ingrediencím i za předpokladu, že jsou používána v minimálním množství (viz homeopatické principy působnosti).
Všechny totiž patří do skupiny látek, které se mohou při pravidelné konzumaci podílet na urychlení vzniku různých druhů rakovin.
Z tohoto hlediska jsou nebezpečná zejména náhradní sladidla. Jejich negativní energetický potenciál je totiž minimálně 500x větší než u běžného cukru. Při používání umělých sladidel se sleduje pouze hledisko, že ke svému odbourání v těle nepotřebují inzulín. Z toho se usoudilo, že nejsou zdraví škodlivá.
Bohužel se zapomnělo právě na onen negativní energetický parametr, který je řadí prakticky do kategorie drog.
V případě žvýkání se navíc tyto látky velice rychle dostávají ze zažívacího traktu do organismu.
Každý zub totiž v těle koresponduje s určitým tělesným orgánem. Při žvýkání střídavý tlak na jednotlivé zuby aktivuje jednotlivé orgány, které se připravují na zpracování potravy. K tomu ovšem nedochází, čili tento proces je žvýkáním nastartován zbytečně.
Každý z vás si asi všimnul, že po určité době žvýkání dostane docela slušný hlad. To je právě ona reakce organismu na skutečnost, že mu avizujeme žvýkáním příjem potravy, kterou pak nedostane.
Je logické, že organismus pak ty sajrajty přijímá se zvýšenou intenzitou.
Na druhou stranu zase onen zbytečně nastartovaný trávicí pochod zákonitě udržuje organismus ve zvýšené pohotovosti.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *