Zázvor - podpora trávení - komentáře

přejít na článek

První příspěvky v diskuzi

reagovat 6.9.2006 19:50 - Hana

Máte někdo zkušenosti s pitím zázvorového čaje? Jak si čaj připravujete, čerstvý nebo sušený? A na co vám konkrétně pomohl? Čaj pije i zpěvačka Madonna.

reagovat 6.9.2006 22:57 - Veronika

Ahoj, ziji s Indem - joginem, vegetarianem, naucil me pit zazvorovy caj: do kastrulku vodu asi 3 salky, nakrajet na tenke platky cerstvy oloupany zazvor velikosti asi tak palce (mensiho :-). Zazvor by mel byt hodne leskly, plny stavy a ne stary a drevnaty. Pridat cukr, nejlepsi je ten surovy, ze trtiny anebo med. Potom prilit asi 1/2 salku mleka, pomalu zahrivat a tesne pred bodem varu pridat suseny caj. Je-li to caj zeleny, napr. darjeeling, pak na kazdy salek vrchovatou lzicku, je-li to caj cerny (asaam), pak 1/2 lzicky na salek. Pak stahnout z ohne a priklopit, nechat louhovat 5-8 minut. Potom pres sitko do konvicky, samozrejme. Ono to zni velmi jednoduse, ale mne samotne to trvalo snad 2 roky, nez jsem se dopracovala k caji, ktery byl lahodny, tak hodne stesti!

reagovat 6.9.2006 22:58 - Veronika

Ahoj, ziji s Indem - joginem, vegetarianem, naucil me pit zazvorovy caj: do kastrulku vodu asi 3 salky, nakrajet na tenke platky cerstvy oloupany zazvor velikosti asi tak palce (mensiho :-). Zazvor by mel byt hodne leskly, plny stavy a ne stary a drevnaty. Pridat cukr, nejlepsi je ten surovy, ze trtiny anebo med. Potom prilit asi 1/2 salku mleka, pomalu zahrivat a tesne pred bodem varu pridat suseny caj. Je-li to caj zeleny, napr. darjeeling, pak na kazdy salek vrchovatou lzicku, je-li to caj cerny (asaam), pak 1/2 lzicky na salek. Pak stahnout z ohne a priklopit, nechat louhovat 5-8 minut. Potom pres sitko do konvicky, samozrejme. Ono to zni velmi jednoduse, ale mne samotne to trvalo snad 2 roky, nez jsem se dopracovala k caji, ktery byl lahodny, tak hodne stesti!

reagovat 7.9.2006 07:31 - Aki

Eva Veškrnová píše ve svém skvělé knížce Jeviště života o přípravě zázvorového čaje toto:



Na 1/2 l vody střední kořen oloupaného nakrájeného zázvou. Povařit 10 vteřin, luhovat 15 miniut. Pít po doušcích před jídlem 1 šálek, lze osladit medem.



Je fakt dobrý. :-)

reagovat 25.9.2006 14:19 - Šárka

Nastrouhaný zázvor nechat vylouhovat v ananasovém džusu a během dne pít. Je to osvěžující.

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 29.1.2014 12:14 - Mirka

dalsie informacie o zazvoru som nasla aj na tejto stranke http://peknetelo.eu

reagovat 29.1.2014 12:29 - lucka

Já si zázvorový čaj dělám z čerstvého zázvoru. Nastrouhám si ho nebo nakrájím na menší kousky, zaleju vařící vodou a nechám zakryté louhovat asi 10-15 minut a pak čaj scedím. Když mám na něj chuť jenom tak, tak ho piju takhle samotný. Když zase řeším nachlazení,tak přidávám med a citrón. Je perfektní třeba v zimě na prohřátí. Takže ho piju jen tak na chuť, při nachlazení a nemoci, na zahřátí v zimě. Jinak na podporu trávení se mi osvědčily probiotiky a s trávícímy enzymy a naprostá spokojenost. Na mém trávení to jde poznat.Žádné nadýmání nebo nafouklé břicho

reagovat 30.1.2014 18:32 - Jitka

Já si zázvorový čaj...

Na zažívání používám Darmaktiv s probiotiky a vlákninou. Zázvorový čaj jsem zkoušela, ale chutově mě nezaujal. Možná jsem ho špatně připravila, kdo ví.

http://shop.peknyzivot.cz/Doplnky-stravy/Travici-system/DARM-AKTIV-Kapsle-pro-normalni-travici-funkci.html

reagovat 23.5.2014 18:50 - valda

ZAZVOR je na nachlazení nejlepší lék
moje příprava je taková velký hrnek.Vodu do konvice do sítka zelený čaj sypaný další antioxidant zázvor oloupu kůru nastrouhám na struhadle hodim do hrnku zaleju vařící vodou a je to osladím medem a já to piji i s tim nastrouhanim zázvorem on se sice usadí na dnu a dá se to krásně vypít i bez něj

reagovat 30.11.2014 15:05 - verča

Eva Veškrnová píše ve...

a můžu se zeptat jak často se může být nebo kolik se toho za den může vypít?děkuji za odpověd

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *