Rozpoznání těhotenství

První příspěvky v diskuzi

reagovat 24.3.2006 08:45 - Martina

Zajímalo by mě, jak se při braní antikoncepčních pilulek zjistí případné těhotenství... Jsou to přece jen hormony, takže podle mě můžu mít menses, i když budu těhotná, ne?... A po 14 dnech braní při těhotenství to může poškodit plod... Například při braní Jeanine píšou, že menses může vymizet úplně a 100% antikoncepce neexistuje...takže by mě zajímalo, jak se to zjistí a jak případně to tady někdo z Vás zjistil. Děkuji, pěkný den.

reagovat 24.3.2006 09:57 - Vlasta

Pokud to užíváš pravidelně, tedy každý den plus mínus dvě hodiny, tak by to selhat nemělo. Tzn. že bys ty tablety měla užívat každý den zhruba ve stejnou dobu. Tzn. např. každý den mezi 15-19 hod.

Uvádí se procento spolehlivosti 99,9 procent.

Navíc se říká, že komu to selhalo, tak to bylo nepřesností užívání. Tzn.,jeden den, třeba po si to vemeš ráno, pak v út. to vemeš veče. Tam je přestávka 36 hodin.

Má se to užívat á 24 hodin plus mínus hodina dvě. Pak to neselže.

Ještě dávat pozor na průjmy a zvracení. Ale to je uvedeno v příbalovémletáku a je to snad logické.

reagovat 24.3.2006 11:14 - martina

Diky, beru je pravidelne tak jak pises... ale jsem i tak trochu nevericnej clovek...:)... prave ze ty prujmy a zvraceni jsou problem... zrovna ja mivam obcas takove obtize, tak se ptam.. pro jistotu a ze zvedavosti... nedava mo ti totiz moc smysl... kdyz vysadim na 7-denni pauzu tak snizim davky hormonu, tudiz bych menses mohla dostat, i kdyz bych byla v tom... ne?

reagovat 24.3.2006 11:40 - Vlasta

Pokud máš problém s průjmy, nebo zvracením, tak to selhat může.

To bys ale neměla užívat hormonální tablety, ale jinou formu- nitroděložní tělísko, náplasti, podkožní implantáty...

Amenstruaci v průběhu těhotenství dostává jen malé procento žen. I když náhoda je blbec...

Měj se.

reagovat 24.3.2006 12:37 - Marketa

Ahoj holky. Nechci vam brat iluze, ale ted mame v okruhu mejch kamosek a kolegym 4 miminka, ktera se narodila i pres HAK. Vsem tem slecnam a panim bylo pres 30, tak si rikam, ze si to proste priroda nakonec nejak zaridila. Vsechna ta mimca jsou zdrava (ackoli jedna z tech mamin to zjistila az ve 3. mesici, ze je tehotna a celou tu dobu samozrejme brala antikoncepci, pila alkohol atd.)



Bacha na antibiotika - snizuji ucinnost HAK.

M.

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 30.6.2011 13:46 - Anežka

Krásný den chtěla jsem se zetpat brala sem rok antikoncepci Jeanine teďka sem ji vysadila kvuli problemum s penezi.S přitelem sem mela 2 dny po skončení menstruace nechráněný pohl. styk vytáhl to naposlední chvíly.Tak se ptám jeslti mužu otěhotnět miminko si moc přeji.

reagovat 1.7.2011 18:11 - Marek

Po kolika dnech muzedatpoznatje-lislecnatehotnapotydnujetohovadinadlemeho.

reagovat 30.8.2011 17:25 - loupancova@seznam.cz

DOBRY DEN DELALA JSEM SI TEHOTENSKY TEST,VYSLI MI DVE CARKY, TA DRUHA CO TESTUJE HCG JE ALE SLABEJSI,V TESTU SE PISE ZE MUZU BYT TEHOTNA A ZE JE TO MALIM MNOZSTVIM HCG V MOCI.TEST JSEM SI DELALA PRED MESICEM A NIC SE MI TAM NEUKAZALO.JE MOZNE ZE BY TO ZNACILO I NECO JINEHO NEZ GRAVIDITU< PROSIM O ODPOVED,DEKUJI LOUPANCOVA ZANETA

reagovat 15.1.2018 22:29 - Marie

Dobrý den, HAK beru pravidelně 2 roky max s rozmezim 2-3 hodiny a to není podle letáčku problém. Jenže už 5 den se cítím divně, je mi na zvracení, od posledního sexuálního styku s přítelem. Den před tím stykem jsem cvičila na břicho. Bojím se, že antikoncepce selhala a jsem těhotná. Můžu být těhotná nebo je to jen planý poplach? Prosím o radu

reagovat 15.1.2018 22:38 - Zdeněk2

Ke skutečnému otěhotnění může dojít až několik dnů po styku. Na tom jsou založeny metody dodatečné antikoncepce: Postinor a nitroděložní tělísko. Tvoje potíže tedy nezpůsobuje těhotenství. Abys měla jistotu a stihla jsi miniinterrupci kdyby byla zapotřebí, můžeš si nejdříve po 14 dnech udělat těhotenský test. Dříve není průkazný.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *