Průmyslově zpracované potraviny přispívají k nadváze - komentáře

přejít na článek

První příspěvky v diskuzi

reagovat 10.10.2001 08:27 - Natálie

Tak. Mě zajímá, jak jsou na tom s obsahem důležitých látek a jejich snížením během zpracování například reklamní müsli, která jsou křupavá i nekřupavá a rozhodně obsahují cukr a různá aromata přírodně identická a barviva. Nebo cornflaky, které obsahují lupínky, slad a sůl. Nebo takové ty "polystyrénové" chlebíčky z pufovaného zrna. Dokáže mi někdo říct, jak moc obilniny jsou znehodnoceny tímto zpracováním? Ono totiž je zřejmě nemožné koupit müsli bez cukru a dalších věcí. Myslím, že se uchýlím k obyčejným ovesným vločkám, ke kterým si sama přidám něco dobrého. Takže předem děkuji za radu.

reagovat 10.10.2001 10:53 - Iveta

Matka mého muže si připravuje své musli doma a já ji podezírala, že to dělá ze spořivosti.Teď ale vím, že je přece jen docela chytrá,neboť objevila "Ameriku".

reagovat 10.10.2001 12:12 - doktorka

Obiloviny i další přídavky (např. rozinky) musí být tepelně i chemicky zpracovány, aby se posléze mohly spojit do formy musli tyčinky. U cornflakes dochází též k opekání a pražení, aby se zajistila křupavost. Zničené vitamíny se pak nahrazují sysntetickými.
Pšeničné a žitné vločky, které jsou často obsahem musli tyčinek jsou hůře stravitelné než vločky ovesné. Obyčejné ovesné vločky (co nejčerstvější, ne zžluklé!), namočené a připravené doma s čerstvým ovocem, oříšky či kokosem jsou zdravější.
Kdo má širší zájem o způsoby zpracovávání potravin, tak v nakladatelství Fontána vyšla kniha od německých autorů "Šokující pravda o potravinách"

reagovat 10.10.2001 14:18 - L.M.

Natalie, cetl jsem Tvuj komentar na
http://www.doktorka.cz/run/redsys/r-komentar.asp?id=565
Mam stejny problem, jako Tvuj pritel.
Vubec nevim, co s tim mam delat. Da se to nejak
lecit nebo zmirnit?

reagovat 10.10.2001 14:31 - Natálie

No já právě nevím, co se s tím dá dělat. (moc to pod tento článek nepatří) Vím, jak začít, aby se tohle nestalo, ale nevím, jak z toho teď ven, když jsem k tomu přišla s mým přítelem naprosto nevinně. Tedy nikdo není úplně nevinný, ale jsou věci, které si člověk nezaslouží. V mém příteli je moc zla a zmatku. My to teď chceme zkusit u psychologa, protože se ukázalo, že čas rány nevyhojí. V tomto případě čím dýl se věci nechají, tím víc to pak bolí.

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 15.10.2001 15:24 - Natálie

Nezlob se, ale nechci si vyrobit mail. Ostatně nevim, co bych ti poradila. A duchovní útěchu musíš hledat u lidí živých a hmotných. Ale k psychologovi jdi a neboj se, pokud máš problém. Nebudeš se přece užírat. Psychologové jsou od toho studovaní, aby ti poradili.

reagovat 4.5.2008 12:18 - Ivana

Mám pro Vás řešení jak zhubnout bez jojo efektu ,vlastní zkušenost.Objednejte si bezplatnou konzultaci kde Vám vše ráda povím. na www.snama.cz/ivana/index.htm

reagovat 4.5.2008 22:02 -

4. 5. 2008 12:18:56, Ivana

jdi si dělat reklamu jinde!

reagovat 29.9.2009 15:37 - janny

Dobře napsaný a pravdivý článek! Je to tak, průmyslové zpracování potravin ničí to živé v původní potravině, tu podstatu. Například si vemte jídla z bílé mouky. Původní zrno je plné enzymů, vitamínů, minerálů. Dnešní mouka se mele mezi ocelovými válci, takže obilný klíček bohatý na živiny vypadne ven ještě před umletím, zrno je pak ještě zbaveno vrchní vrstvy, obalu a zbytek je jen vnitřní bílá část zrna, která obsahuje převážně lepek. Takže bílá mouka je vlastně z převážné většiny lepek a ten dělá v těle pěknou paseku. Koukněte jak si s nadváhou poradili na www.hubnouci.cz.

reagovat 29.9.2009 20:23 - _

Plky, plky, plky.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *