reagovat 18.9.2008 07:04 - Lestr
pro Leftymike: Měl jsem podobný příznaky co uvádíš, ale bylo to myslim 3 roky po plastice.9 měsíců se mi zdá dost brzo na výrůstky. Jinak já měl taky bolest a nemohl jsem uplně ohnout a narovnat koleno..
reagovat 18.9.2008 16:40 - Leftymike
Děkuji Ti za info :-) V říjnu jdu na kontrolu, tak jsem zvědavej co na doktor...
reagovat 18.9.2008 17:58 - Michal
Prto pavla: po měkkém je to vždy lepší, ale Ty už máš celkem dlouho po operaci. Ale po silnici je to lepší s dobrýma botama.
reklama
reagovat 19.9.2008 14:01 - Pro Michala
Jak to tady čtu a hlavně Michalovy přispěvky, nechápu jednu věc.Pořád jsi na všechny nasrany a remcáš na svůj kolenový osud,ale jestli umíš skákat přes švihadlo a hrát tenis,tak to s tebou nemůže být tak zlé.
Já mám po plastice déle než rok a při každé zátěži mám otékání a bolesti kolene a ze sportu zvládám jenom jízdu na kole.
reagovat 19.9.2008 17:17 - Michal
? Skákat přes švihadlo můžeš i s přetrženým vazem. Tenis hraju, ale neběhám naplno a pak mě bolí všechno, ale hýbat se musím, přestal bych chodit a já se nikdy nevzdávám.
Na všechny nasraný nejsem, jen na pár hlupáků.
Proč se nepodepíšeš?
Pokud Tě bolí koleno při zátěži, je to normální věc, odeznívá to postupně, ale nikdy to neodezní úplně. Pokud nemůžeš sportovat, je buď chyba v Tobě nebo v koleně.
Potom je třeba buď navštívit doktora, případně ho vyměnit.
reagovat 19.9.2008 18:50 - radka
sem po oper. od konce června 5 sem byla na ask kde mě to začistili a ted na plastice.cvičim rotopedim a v koleni mě začalo křupat pořádně to neohnu a nepropnu.
reagovat 19.9.2008 18:52 - Petr
Pro Michala.No já tedy přes švihadlo skákat nemůžu, ani poskočit si bez švihadla.Tenis si neumím ani představit-s tím běháním a brzděním.
Doktory jsem vyměnil už několikrát.Ale nechce se mi nechat si hrabat zas dovnitř.Je možné,aby se při zátěži ničila chrupavka,nebo menisky,když při poslední ASK byly vpořádku?
reagovat 19.9.2008 19:44 - Michal
Pro Petr: můžu Ti říct, že starty a brzdění je opravdu důsledek toho, že toho mám po hodině dost, protože se mi točí hlava, vyrovnávám to krkem. Výhodnější je čtyřhra, neběhá se tak.Ze švihadla mě taky někdy bolí, tam jsou ty otřesy, ale jde o to, abys používal svaly a co nejméně zatěžoval ten kloub.
Pokud Tě to bude bolet dál, asi se ASK nevyhneš, jestli to otéká, tak je buď problém uvnitř nebo ve špatném pohybu,můžeš mít svalovou nerovnováhu nebo reaktibilnost a všechnu zátěž drží šlachy, vazy a menisky, pak koleno oteče. Ono to kolo je taky dost jednostranný pohyb a nezatěžuješ všechny partie, které jsou třeba, například při rotaci. Zkusils balanční cviky? Co posilování? Hamstringy jsou důležité, protože když se správně zapínají, kvadriceps reaguje automaticky.
Vevnitř pak může být zánět, chrupavka, menisky,to může souviset i s tím pohybem, ale taky s operací LCA, to koleno už je poškozené, ještě možná magnetická rezonance by mohla něco napovědět.Ale ne každý doktor ji umí přečíst:-( Jenže pokud chceš oddálit ASK, tak to vidím jako jediné řešení. Opotřebení chrupavky a menisků se dá poznat, ale musí to být doktor, který to umí číst.
reagovat 19.9.2008 20:05 - Petr
Pro Michala.Díky za odpověď.Nejhorší je dlouhé stání a pak když mám jinou zátěž než na jakou jsem zvyklý.Ještě pořád pobolívá odběrné místo,mám štěp ze šlachy semitendinosu-zase při jiném než běžném zatížení.Takže to opravdu bude ve svalové nerovnováze.
reagovat 20.9.2008 09:23 - Michal
Pro Petr: pokud je svalová nerovnováha a ta je po odběru ST vždy, tak je pochopitelně namáháno koleno i vevnitř, tak může otékat. Dlouhé stání je ale problém vždy, to bolí každého. Místo odběru je široký pojem, pokud to bolí se strany kolena, je to oslabením, chybí tam jeden šlachový úpon. Pokud to bolí v místě úponu ke svalu, je to jeho poškozením, sval je porušen, můj názor na ST znáš. Jakou zátěž máš na mysli?
Já vidím St plastiku taky asi tak, jako že na kytaře přestříhneš jednu strunu a zbytek navážeš na tu vedle, zahraješ pak stejně?
17.5.2012 00:01 | Zdraví
16.5.2012 00:01 | Vitamíny
14.5.2012 00:01 | Bylinky
11.5.2012 00:01 | Zdravá výživa
10.5.2012 00:01 | Vitamíny
10.5.2012 00:01 | Sex a vztahy
| Doktorka.cz | Databáze | Diskuze | Nákupy | Další |
|---|---|---|---|---|
ISSN 1213-1903 | © 1999-2011 Vitamins Cosmetics s.r.o. | Kontakt | Reklama | RSS | Právní doložka
Realizace PragueBest | Redakční systém