Pití piva zvyšuje riziko rakoviny tlustého střeva - komentáře

přejít na článek

První příspěvky v diskuzi

reagovat 1.11.2005 02:46 - tenton

"Česká republika patří k zemím s nejvyšším výskytem rakoviny tlustého střeva a konečníku a zároveň má nejvyšší spotřebu piva na jednoho obyvatele na světě," uvedl. - tak to je opravdu dedukce hodná experta.Tenhle článek má informační hodnotu stejnou jako epizoda z Big Brothera

reagovat 1.11.2005 08:58 - Bugs Bunny

Tvůj názor má hodnotu epizody z BB. Důležitý je, co si myslí Coroner.

reagovat 8.11.2005 09:25 - coroner

Já si mohu sice myslet co chci, ale statistiky hovoří celkem jasně.
S panem doktorem Nešporem lze jedině souhlasit.
Za celým problémem ovšem nemusí být pouze jen množství piva se svým obsahem alkoholu a nitrosaminů.
Už samotný chmel, sladový ječmen (cukr), kysličník uhličitý (včetně dodatečného dosycování), v některých pivech kvasnice, nutnost podávat vychlazené na velmi nízkou teplotu - bylo by možno pokračovat - jsou všechno extrémní faktory, které má rakovina ráda.

Výrazně se na problému "pivních" rakovin podílí též kompenzační strava, která obsahuje opačný energetický extrém, než který představuje samotné pivo.
V jídelních lístcích restaurací jsou ty velmi extrémní potraviny uváděny většinou v nabídce jako "chuťovky k pivu". Mají za úkol, abychom na pivo chuť buď dostali, nebo jej vypili co nejvíce.
Ale i ta česká hospodská klasika, kterou může být třeba hovězí guláš se šesti, knedlo-vepřo-zelo, výpečky, moravský vrabec, uzený, smažený sýr s hranolkama atd., jsou teprve ty správné věci pro možný vznik rakoviny tlustého střeva a rekta.
Závěrem k těm pivním negativům snad jen jedna pozitivní věc, že moderní dietologie se shoduje aspoň v názoru, že pivo je zdravější než mléko...

Seznam nezdravého jídla lze nalézt např. na stránkách http://www.sk2.goo.cz/kucharka/index.htm

reagovat 8.11.2005 13:24 - Honza

Já bych ještě dodal, že vliv může mít i to, že je dnes pivo z důvodu prodloužení trvanlivosti i radioaktivně ozařováno, čímž jsou zabity všechny jeho živé složky. Snad drahá značka Bernard toto neprovozuje.

reagovat 15.11.2005 13:37 - Mirek

existují i biopiva - jedno stojí 69 Kc. Ficak!!!

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 1.11.2005 08:58 - Bugs Bunny

Tvůj názor má hodnotu epizody z BB. Důležitý je, co si myslí Coroner.

reagovat 8.11.2005 09:25 - coroner

Já si mohu sice myslet co chci, ale statistiky hovoří celkem jasně.
S panem doktorem Nešporem lze jedině souhlasit.
Za celým problémem ovšem nemusí být pouze jen množství piva se svým obsahem alkoholu a nitrosaminů.
Už samotný chmel, sladový ječmen (cukr), kysličník uhličitý (včetně dodatečného dosycování), v některých pivech kvasnice, nutnost podávat vychlazené na velmi nízkou teplotu - bylo by možno pokračovat - jsou všechno extrémní faktory, které má rakovina ráda.

Výrazně se na problému "pivních" rakovin podílí též kompenzační strava, která obsahuje opačný energetický extrém, než který představuje samotné pivo.
V jídelních lístcích restaurací jsou ty velmi extrémní potraviny uváděny většinou v nabídce jako "chuťovky k pivu". Mají za úkol, abychom na pivo chuť buď dostali, nebo jej vypili co nejvíce.
Ale i ta česká hospodská klasika, kterou může být třeba hovězí guláš se šesti, knedlo-vepřo-zelo, výpečky, moravský vrabec, uzený, smažený sýr s hranolkama atd., jsou teprve ty správné věci pro možný vznik rakoviny tlustého střeva a rekta.
Závěrem k těm pivním negativům snad jen jedna pozitivní věc, že moderní dietologie se shoduje aspoň v názoru, že pivo je zdravější než mléko...

Seznam nezdravého jídla lze nalézt např. na stránkách http://www.sk2.goo.cz/kucharka/index.htm

reagovat 8.11.2005 13:24 - Honza

Já bych ještě dodal, že vliv může mít i to, že je dnes pivo z důvodu prodloužení trvanlivosti i radioaktivně ozařováno, čímž jsou zabity všechny jeho živé složky. Snad drahá značka Bernard toto neprovozuje.

reagovat 15.11.2005 13:37 - Mirek

existují i biopiva - jedno stojí 69 Kc. Ficak!!!

reagovat 24.5.2006 16:57 - obludsman

Fičák tak leda v peněžence...

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *