olivový olej

První příspěvky v diskuzi

reagovat 9.6.2001 16:26 - Jiří Nesrovnal

Velice by mě zajímalo,zdali nemáte nějaké informace ohledně stahování špatného olivového oleje z prodejen.Zajímal by mě odkud se tento olej dováží,zdali se jedná o olej určité značky,nebo roku či měsíce dovozu,nebo se jedná o olej prodávaný jen v určité lokalitě nebo o distribuci po celé ČR.Díky'

reagovat 1.7.2001 01:15 - Doktorka

Nebezpeci se tykalo zavadneho olivoveho oleje dovezeneho predevsim ze Spanelska a z Italie, ktery obsahoval nadlimitni mnozstvi aromatickych uhlovodiku, ktere by mohly podporovat vznik rakoviny. Znacky se jmenovaly Morales, El Mesón, Fiesta Brava, Monterreal a La Famosa. Vsechny byly stahnuty z prodeje v kvetnu. Takze nyni
si muzete opet bezstarostne davat do salatu olivovy olej.'

reagovat 21.4.2005 10:47 - Lenca

Máte někdo prosím zkušenosti s léčbou pomocí olivového oleje, s jeho větším užíváním, detoxikací apod. ? Nemůže uškodit ? Používat výhradně jen tento olej, nebo je to na vaření, kdy vlastně projde tepelnou úpravou, škoda ? Změní se jeho složení a vlastnosti tím, že se vaří /peče, smaží, dusí/ ? Není lépe ho tedy užívat jen za "syrova " ?
Budu ráda za Vaše zkušenosti a rady. Pěkný den.'

reagovat 21.4.2005 14:22 - Petr

Lenko,pochopitelně je nejlepší za studena, ale používá se i ke smažení, pečení! Pochop ale, že při jeho ceně je to velký přepych ho používat k těmto účelům.Jinak ol.olej je vlastně používán několik tisíc let a je tedy věky prověřen.Léčebné účinky bych ale nepřeceňoval! V každém případě je zdraví prospěšný ze všech olejů nejvíce, ale pozor je to také 100% tuk a tak se také po něm tloustne!'

reagovat 21.4.2005 14:38 - Lenca

Jasně, díky za odpověď. Vím, že používání tuků je vhodné snížit na minimum a když už tak používat jen zdravé tuky. Mě například vrtá hlavou, škodlivost olejů po tepelné úpravě, běžné oleje-které nejsou lisované za studena-tudíž jsou rafinované jsou prý velmi škodlivé pro tělo, jejich častým používáním si můžeme dokonce "uhnat" i rakovinu střev a podobně. Proto přemýšlím, jestli ten olivový olej, když si na něm třeba podusím zeleninu, nebo orestuju masíčko taky tolik škodí¨. Asi ne, že ? To bude myslím fakticky jen otázka peněz. Smažení samo o sobě je dost špatné, ale pokud chceme "zahřešit", tak na čem tedy smažit ? Spíše sádlo ? ... Asi radši zapomenout, že smažené dobroty existují ;-))) a dát si pěkně salátek s olivovým olejem a česnekem.
Zlaté středomoří ;-)))'

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 30.10.2014 09:55 - katka-33

Napadlo mě, jestli je...

Dobrý den, já naopak někde na internetu četla, že by se olej měl skladovat v temnu, plech je pro něj tedy nejvhodnější obal, když seženu kupuji právě v plechu terra cretu. Ale s tím uvolňování kovů, to těžko říct. Jinak koukala jsem na ten odkaz co tu někdo dal, ten co kupuju tam uvedený není, takže nemám s čím provnávat, ale mě vyhovuje.

reagovat 30.10.2014 11:35 - Bibi

Dobrý den, já naopak někde...

V temnu jo, ale snad stačí tmavé sklo - nějak k tomu plechu nemám důvěru.

reagovat 28.11.2014 14:24 - Míla

Já kupuji olivový olej v Kauflandu je od firmy Pemap a jsem s ním spokojená. Dívala jsem se jim i na web a mají tam dokonce oleje ve sprejích takže o nich taky uvažuji. Připadají mi kvalitní a chutné oproti tomu, co už jsem vyzkoušela.

reagovat 10.10.2015 15:35 - Jirka Dr.

Zdravím milovníky kvalitních olivových olejů! Nechávám si vozit výtečný olej ze španělska, který tam objevila má sestra, žije tam již 20 let kousek od Barcelony. Olej mi odebírá čím dál více zájemců, zejména kolegů a známých a protože ho nabízím za velmi příznivou cenu, rád rozšířím sítě zákazníků :) Jedná se o 100% Arbequinu, samozřejmě extra virgin, acidita 0,2% , čili kvalita velmi vyská. Cena za litr 230,- Kč a větší balení 3 a 5 litrové vychází ještě lépe. Za ochutnání stojí, jsem přesvědčen, že litovat nebudete. V případě zájmu mne neváhejte kontaktovat, jirkadre@centrum.cz Mějte se krásně, Jirka :)

reagovat 28.3.2016 10:38 - Spořilka

Kvalitní olivový olej je výborná a zdravá věc, doporučuje ho velkém množství například dendroterapeutická dieta. Já tuhle dietu držím a denně sním minimálně deci olivového oleje. Dobré je, že se z olivového oleje vůbec netlouste, dokonce jsem i trochu zhubla.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *