O škodlivosti některých mléčných výrobků - komentáře

přejít na článek

První příspěvky v diskuzi

reagovat 24.4.2009 09:56 - Bára

Nevím, ale myslím, že autor článku by si měl něco přečíst o technologii potravin. Homogenizace umožňuje snížení obsahu tuku, ale zanechá mléku stejné senzorické vlastnosti jaké by mělo při vyšší tučnosti. V současné době, kdy kolem 50% lidi v rozvinutých zemí trpí nadváhou a o něco méně obezitou, tak si myslím, že snížení tučnosti výrobků je celkem na místě.

reagovat 12.5.2009 18:50 - hidd

homogenizace rozbíjí řetězce mléčných bílkovin a to je špatně - proč ? vygoogli si to !!

reagovat 13.5.2009 07:51 - Petr

Co to tady plácáte za nesmysly o homogenizaci? Je to mechanický proces, který nemůže mít na složení mléčných bílkovin vůbec žádný vliv.

reagovat 14.6.2009 16:45 - Pavel

No Báro, to si vážně myslíš, že pokud někdo sníží obsah tuku v mléku "homogenizováním", že ten přebytečný tuk vyveze do některé z rozvinutých zemi?? Docela jsem se zasmál...

Pokud si tady někdo mysli, že homogenizované mléko je ještě pořád mléko, tak si udělejte jednoduchý domácí pokus: kupte si litr homogenizovaného mléka, otevřete ho a nechte ho pěkně v teple. Za dva dny by se mělo zkysnout a pak za další dny by se z něho měla stát kyška a tvaroh... NIC takového se nikdy z homogenizovaného mléka nestane, a tudíž je velkým klamem zpracovatelského průmyslu, že této bílé tekutině říkají mléko.

reagovat 21.6.2009 13:21 - John

Tento článek bych považoval za dobrý vtip...

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 6.7.2015 14:17 - Obojí

je stejná blbost vymyšlená nějakým léčitelem.

reagovat 6.4.2016 05:10 - pepa

Lituju lidi co věří tak...

Proc pak je to blbost? Clovek jako jediny tvor dela spoustu veci.

reagovat 6.4.2016 13:06 - Jistě,

člověk jako jediný tvor dělá spoustu věcí a tato blbost není zdaleka jediná.

reagovat 8.4.2016 17:06 - Lili

Asi 80% lidí je na to, co je prodáváno průmyslem jako mléko alergická, či má jeho nesnášenlivost.
Bohužel dnes jsou bílé jedy mléko, bílá mouka, cukr.

reagovat 8.4.2016 20:48 - H

Asi 80% lidí je na to, co je...

Bílá mouka nikomu kdysi dávno nevadila a cukr také ne. Jen velmi bohatí měli potíže. Bílá mouka neškodí nijak zvláště, pokud se nejí stále. A celozrnná nebo tmavá nepomůže. Dříve jedli lidi běžně maximálně dva krajíce chleba-pečiva denně. Dnes se tím lidi cpou jak neurvalí. A cukr? Ten je všude, všichni to vědí a stejně navíc pijí sladké limo, pivo, cokoli. Mně nevadí nic, protože vše jím velmi opatrně. Když si dám kousek pečiva, je to ten den jediný kousek. Cukr jím pouze ve sladkostech, nepřidávám ho ani do potí, kávy, čaje...Jen pokud chci mlsat, sním např. čokoládu. Jednou za delší čas. Zato v tmavém pečivu je cukru hodně, stačí číst..Jezte jako naši předkové a budete mít lepší názor.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *