Normální strava

První příspěvky v diskuzi

reagovat 5.4.2006 15:28 - Kate

Dobrý den, je mi šestnáct a dlouhou dobu jsem tak blba s jídlem, myslela jsem sei, že jsem tlustá, tak jsem nejedla, pak jsem za zjistila, že ne tak jsem jedla hrozně moc a pořád dokola. Chtěla bych se stravovat jako normální člověk, ale už vůbec nevím jak, nemohli byste mi prosím uvést nějaký optimální jídelníček, při kterém by človek nehubnul a dodal by mu všechny potřebné živiny? Děkuji'

reagovat 27.4.2007 19:50 - tereza

Myslim si,ze zadne jidlo svym zpusobem neni nezdrave, zalezi jen na mnozstvi. pro hubnuti je dulezite jist v malych davkach a 5krat az 6krat denne. rozmezi by melo byt 3 hodiny.Dale je dulezite hodne pit,nejlepe vodu a caj.A jako posledni je dulezity nejaky pohyb,nejlepe 2krat az 3krat tydne.

reagovat 28.4.2007 10:49 - katka

Já momentálně hodně pomalu hubnu. Jím hodně ráno (2-3 kuřecí párky s kečupem a chlepa s máslem a medem), dopoledne maximálně jablko, k obědu špagety, nebo chleba, šunku, sýr, vejce, trochu zeleniny, případně občas i bagetu, nebo to co zbylo od večeře z minulého dne. Odpoledne ke svačině ovoce nebo i kus sýru. večer dělám chybu že jím víc než by se mělo- doma se vždycky vaří teplá večeře, po ní si dám ještě ovoce a občas i něco sladkého. Občas samozřejmě to trochu poruším a dám si přes den něco sladkýho nebo toho sním víc. Občas taky vynechám večeři, když večer někam zajdu. myslím, že můj jídelníček asi není úplně optimálníé (hlavně to večerní jídlo), ale jím hodně ovoce a zeleniny, pečivo spíš tmavé, takže to taková katastrofa nebude.'

reagovat 28.4.2007 15:48 - Lucie

Katko, ty s tímhle jídelníčkem vážně hubneš? To teda čumím. Neběháš každý den maraton?'

reagovat 28.4.2007 17:57 - katka

co se ti na tom nelíbí konkrétně, Lucie? Ta snídaně mi pomáhá abych hned po příchodu do školy neměla hlad a aby mě to netáhlo k automatu pro bagetu ke svačině, což by bylo pak dohromady víc kalorií, než má jen moje snídaně. Takhle vydržím skoro vždycky bez svačiny. Jinak pokud jde o ten oběd, asi jsem se špatně vyjádřila, "občas i bagetu"- samozřejmě že ne s tím co jsem napsala dál, prostě jen tu, nebo jen párek v rohlíku- když nejím doma. Jinak ten chleba s něčím, nebo si uvařím ty špagety, nebo tak.

Taky se snažím jíst míň než dřív, míň příloh, když jdu do obchodu tak si nekoupím sladké, ale spíš nějaké ovoce... Myslím, že dřív jsem jedla hůř, víc, měla jsem taky o 3 kila víc. Teď jsem je hodně pomalu zhubla, skoro během jednoho roku, takže mi snad nehrzoí jojo efekt, a hodlám pokračovat. Evidentně to jak jím je přiměřený, jinak by se mi váha nedržela na stejné hodnotě, případně čas od času se trošku sníží. Cvičím tak, že jednou týdně jdu hrát volejbal a jednou jdu do podilovny, případně ještě na aquaerobik.'

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 17.5.2008 19:18 - to Kate

co váha ted, Kate?'

reagovat 17.5.2008 21:42 - důchodce

Dožil jsem se ve zdraví 70. Celý život jsem jedl to co mi chutnalo, i když to bylo podle literatury nezdravé. Podle všech tabulek trpím nadváhou, ale nemám žádné zdravotní potíže. Každému radím: jez co ti chutná, a nekoukej na to, že někdo to prohlašuje za nezdravé. Konečně - existuje něco, co by nebylo nezdravé?'

reagovat 9.7.2012 17:35 - Megi

Myslim si,ze zadne jidlo svym...

Naprosto s tím souhlasím, doma mi nutí samé dietní blafy a někdy nejím i vůbec, už ani nevím kdy jsem jedla normální rohlik se salámem.

reagovat 9.7.2012 19:23 - Normální stravu

myslím takovou na kterou dobře vidím je jasně rozpoznatelná co to je a není ponořená v sádle a v bůhvíjaké směsi "něčeho pikantního" či donce cosi semletého od někoho cizího, kde nevidím co tam dal, jen to co si sám pomelu.., víc zeleniny a ovoce, protože máme zahradu, kde utržená pažitka či salát je opravdu v čerstvosti otázka 10 min. Žádné extrémy, že někdo jí to a druhý zase tohle..Jí se všechno a komu to nechutná vezme si méně, protože nikdo nebude vyvařovat kvůli jednomu člověku, který to či ono občas nejí. V naší rodině je běžný věk 85 - 90 i více let. Salámy,uzeniny a pod se jí občas taky,ale jen ty nejkvalitnější a žádný šunkáček za 29kč/kg. Tavené sýry taky ne, jen bloček dobrých a ve více druzích, které si každý nakrájí sám,podle potřeby a účelu. Jíme v menších porcích,ale pestře a při tom i skromně. Dobře a kvalitně se dá jíst i za méně peněz, než velké množství odpadků z kaufu co se jim drze říká potraviny.

reagovat 9.7.2012 19:44 - Mary

Co je dnes normální? Není normální mít ovoce a zeleninu celý rok: to jsou chemické výpěstky, co se prodává v supermarketech: nevoní to, nechutná to, nevidělo to slunce. To,že je spousta jídla ke koupi celoročně, je ale na úkor kvality.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *