Nopál - božská rostlina - komentáře

přejít na článek

První příspěvky v diskuzi

reagovat 21.2.2007 15:59 - Eva

Tento kaktus pěstuji již 20 let na svojí skalce a proto mne článek mile překvapil. Jeho květy jsou nádherné, růžové, nebo žluté a velice dekorativní jsou i semeníky po odkvětu rostliny. Zkusím z jednoho ucha opuncie udělat šťávu a pak se ozvu jak to chutná.

reagovat 14.2.2009 19:29 - Tereza

jeden můj známý začal právě spolupracovat s jakousi americkou firmou, začnou z nopálu vyrábět potraviny, respektive už jim chemici vymýšlejí vzorce a výrobu samotnou. kolem sopky Popokatepetl v Mexiku v nadmožské výšce kolem dvou tisíc roste nopál, který je lesklý a bez ostnů a na všechny výše uvedené látky je bohatější, například vláknuny v sušině obsahuje 45% a ne 15%! což je geniální!

reagovat 6.11.2009 22:16 - Tomas

jeden můj známý začal právě...

Dobry den terezo,

a mate na nej kontakt, rad bych si od nej nejaky produkt koupil jsem majitelem maleho bio obchodu.

st1945@seznam.cz - kontakt.

dekuji predem

reagovat 30.6.2010 16:54 - Karolína

Dobry den terezo,

a mate...

Nedávno jsem sháněla také více informací o Nopalu, a zjistila jsem na stránce www.nopal.cz, že se u nás už také prodává Nopal, dokonce v bio kvalitě z Mexika také z oblastech kolem 2000 metrů nad mořem

reagovat 1.7.2010 03:47 - Granvin

Nopál je skvělá bylinka.
Krom hubnutí apod. taky skvěle uvolňuje žlučovody, podporuje ledviny, játra a slezinu se slinivkou. Nopál se nikdy neztratí:)

http://www.salvare.cz/product.php?id_product=109

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 6.11.2009 22:16 - Tomas

jeden můj známý začal právě...

Dobry den terezo,

a mate na nej kontakt, rad bych si od nej nejaky produkt koupil jsem majitelem maleho bio obchodu.

st1945@seznam.cz - kontakt.

dekuji predem

reagovat 30.6.2010 16:54 - Karolína

Dobry den terezo,

a mate...

Nedávno jsem sháněla také více informací o Nopalu, a zjistila jsem na stránce www.nopal.cz, že se u nás už také prodává Nopal, dokonce v bio kvalitě z Mexika také z oblastech kolem 2000 metrů nad mořem

reagovat 1.7.2010 03:47 - Granvin

Nopál je skvělá bylinka.
Krom hubnutí apod. taky skvěle uvolňuje žlučovody, podporuje ledviny, játra a slezinu se slinivkou. Nopál se nikdy neztratí:)

http://www.salvare.cz/product.php?id_product=109

reagovat 16.1.2011 03:03 - Sluníčko

Nedávno jsem sháněla také...

K tomu bych jen dodala tak trochu na vysvětlenou - střední část Mexika leží na náhorní plošině, takže i samotné Mexico City leží ve výšce cca 2200m.n.m, proto ona výška 2000m.n.m udávaná v předchozích příspěvcích není nijak vyjímečná.
Ještě bych ráda dodala, že Mexičani zpracovávají nopál i v čerstvém stavu. Pečlivě ho očistí, nakrájí na nudličky a podusí na pánvičce, např s cibulkou, poté se podává např. s plackami plněnými sýrem. Pokud to vyzkoušíte, nelekněte se, nopál pustí poněkud slizovitou šťávu, ale to je v pořádku.

reagovat 15.3.2012 08:17 - jarmila kolarova

zdravy prospesny a chutove dobry je taky nopalovy chleba, obcas nektera pekarstvi ho maji

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *