Melounové lahůdky nejen pro děti
Bezpeckové melouny Bouquet jsou skvělá svačinka ve sluncem prozářených dnech. Nakrájením na talíř však zábava nekončí. Připravte se na letní mlsání ještě dřív, než děti vyběhnou s radostným křikem a vysvědčením v ruce ze školy. Nachystejte malým uličníkům melounové želé medvídky, melounové smoothie s mandlovo-kokosovým mlékem a melounové nanuky.
Želé medvídci se mohou stát sladkou odměnou za vysvědčení nebo společníky na výlet. V každém případě děti ocení jejich ovocnou chuť a rodiče nekomplikované složení bez éček a zbytečného cukru i snadnou přípravu. Na medvídky budete potřebovat:
2 šálky bezpeckového melounu Bouquet
1/4 šálku citrónové šťávy
5 polévkových lžic želatiny
med dle chuti
Meloun rozmixujte a přes plátýnko vymačkejte čistou šťávu. Směs dejte do hlubokého hrnce a přidejte želatinu. Důkladně promíchejte, aby se směs spojila v krásně hladkou hmotu. Není třeba ji přivádět k varu, stačí ji jen zahřát. Nakonec přidejte citrónovou šťávu a med dle chuti. Touto hotovou směsí můžete plnit formičky, které jednoduše seženete třeba na internetu. Pro rychlejší ztuhnutí vložte do lednice.
Melounové smoothie s mandlovo-kokosovým mlékem vyrobíte během minutky a báječně se hodí k svačině. Stačí mít jen v lednici připravené suroviny a k dispozici mixér. Svačinku plnou ovoce nemusíte doslazovat - a pokud to bude přece jen potřeba, použijte trošku třtinového cukru. Potřebovat budete:
2 šálky bezpeckového melounu Bouquet
1 šálek jahod
1 malý řecký jogurt
1/2 šálku mandlového mléka
1/2 šálku kokosového mléka
2 šálky ledu
1 polévková lžíce třtinového cukru (dle potřeby)
Všechny ingredience smíchejte v mixéru a vyšlehejte do hladké struktury.
A pokud si přece jenom budete chtít zahřešit, sáhněte po lahodné melounové zmrzlině. Množství cukru můžete upravovat podle chuti a pokud se rozhodnete experimentovat, vyměňte klasický moučkový cukr za jemně mletý kokosový, který dodá zmrzlině exotický nádech. Na přípravu budete potřebovat:?3 šálky bezpeckového melounu Bouquet
1 smetana ke šlehání
2/3 šálku moučkového cukru
špetka soli
Ve velké misce smíchejte chlazenou čistou melounovou šťávu s cukrem a solí a mícháním rozpusťte cukr. Vmíchejte smetanu. Nalejte hmotu do kovové misky a dejte do mrazáku. Každou půl hodinu promíchejte, aby zmrzlina byla hladká a lahodná.
Komentáře