Zdravá lehká letní jídla: Kuskusový salát
Kuskusový salát:
Suroviny na 4 porce:
3 lžíce olivového oleje
5 nasekaných šalotek
1 prolisovaný stroužek česneku
1 lžička mletého kmínu
1 a půl šálku zeleninového vývaru
1 šálek kuskusu
2 rajčata, oloupaná a nasekaná na kousky
4 lžíce nasekané čerstvé petrželky
4 lžíce nasekané čerstvé máty
1 čerstvá chilli paprička zbavená semínek a najemno nasekaná
2 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř
piniové oříšky a nastrouhaná citronová kůra na ozdobení
hlávkový salát
Postup:
1. V kastrolu nahřejeme olej. Přidáme šalotky a česnek. Vmícháme kmín a minutu smažíme. Přilijeme vývar a přivedeme do varu.
2. Kastrol stáhneme z ohně, vmícháme kuskus, přikryjeme a necháme 10 minut stát, dokud kuskus nenabobtná a nevsaje všechen vývar.
3. Kuskus přendáme do mísy. Vmícháme rajčata, petrželku, mátu, chilli a citronovou šťávu. Osolíme a opepříme podle chuti. Necháme stát asi hodinu, aby se všechny chutě prolnuly.
4. Mísu vyložíme hlávkovým salátem a doprostřed vložíme kuskusový salát. Posypeme opraženými piniovými oříšky, nastrouhanou citronovou kůrou a podáváme.
Zdroj: Vše o koření, nakladatelství Svojka§Co.
Komentáře