Nevydarene UPT?

První příspěvky v diskuzi

reagovat 30.4.2010 16:10 - Ady.

Prosim Vas o radu. Dna 27.04.2010 mi bola vykonane UPT v 5tyzd. tehotenstva. Po 3. dnoch som si urobila tehotensky test a ukazalo sa, ze moja gravidita stale pretrvava. Zasla som si za gynekologickou na kontrolu. Vysetrila ma a tiez sa jej to nepozdavalo. Zrejme to tam skazili. Dodala. Poslala ma do nemocnice na ultrazvukove vysetrenie. Tam sa mojmu tehotenskemu testu vysmiali. Ze je to skoro robit si test po UPT. Ultrazvuk vraj ukazal, ze by som uz tehotna nemala byt. Jedine mimomaternicove tehotenstvo prichadza do uvahy. Ale to by som mala velke bolesti. Po akom case by mi tehot. test ukazal pravdivy vysledok? Neviem, co mam teraz robit. Ako si byt ista, ze je vse v poriadku.

reagovat 2.5.2010 14:05 - Zdeněk2

Je pravda, že miniinterrupce pokud se provádí hodně brzo, může být neúspěšná, to znamená, že těhotenství pokračuje. Proto se po zákroku žena má dostavit na kontrolu. Ale kontrola těhotenským testem tři dny po potratu nemá smysl. Hormon HCG v těle přetrvává delší dobu (týdny), i když potrat byl úspěšný. Proto nemusíš mít strach a můžeš být ráda, že tu nepříjemnost už máš za sebou.

reagovat 2.5.2010 14:11 - Ady

Je pravda, že miniinterrupce...

Ahoj. Dik za odpoved. Neviem komu mam teraz verit. Gynekologicka na kontrole ma klasicky vysetrovala a zdalo sa jej, ze to tehotensto pokracuje, ze ta deloha nie je uz zmensena. Ale v nemocnici na ultrazvuku tam nic nevideli okrem zbytkov krvi. Vraj. Mozno by som mala este pockat tyzden a poziadat znovu o ultrazvuk. Ci sa tam nieco nenajde. Hm?

reagovat 3.5.2010 20:35 - Zdeněk2

Z toho, co jsi napsala, plyne, že jsi na kontrole byla už druhý nebo třetí den po zákroku. V té době ještě nemohou nastat žádné změny oproti stavu hned po zákroku. K tomu, aby se zjistilo pokračující těhotenství je nutná delší doba, možná až dva týdny. Myslím si, že větší nebezpečí je, že by jsi mohla znovu otěhotnět, protože po potratu se plodnost velmi rychle obnovuje. Na Slovensku je pravděpodobně stejně jako v Česku další potrat povolený až po půl roce a proto teď musíš být velmi opatrná. Nesmíš spoléhat na to, že přítel dá pozor, aby to do Tebe nepustil a musí mít proto oblečený kondom po celou dobu, co spolu budete! Připrav si taky Postinor, kdyby se kondom roztrhl.

reagovat 3.5.2010 21:47 - Ady

Z toho, co jsi napsala,...

ja som odvtedy este pohl. styk nemala. A urcite si budem davat pozor. Dakujem. Asi uz prestanem byt paranoicka, ved predsa len UTZ by neklamalo... Ta gynekologicka ma riadne vystrasila. Ako lekarke som jej verila. Neviem ako hned mohla skonstatovat, ze to pokracuje len po vysetreni rukou. A este dodala, ze za tri dni uz malo hcg davno klesnut. Pisala som uz niekolkym gynekologom a jasne ma ubezpecili, ze je to blbost. Ach jaj. Preto som bola taka vystrasena. Chapem, ze aj lekari su len ludia a tiez mozu chybovat.

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 30.4.2010 16:10 - Ady.

Prosim Vas o radu. Dna 27.04.2010 mi bola vykonane UPT v 5tyzd. tehotenstva. Po 3. dnoch som si urobila tehotensky test a ukazalo sa, ze moja gravidita stale pretrvava. Zasla som si za gynekologickou na kontrolu. Vysetrila ma a tiez sa jej to nepozdavalo. Zrejme to tam skazili. Dodala. Poslala ma do nemocnice na ultrazvukove vysetrenie. Tam sa mojmu tehotenskemu testu vysmiali. Ze je to skoro robit si test po UPT. Ultrazvuk vraj ukazal, ze by som uz tehotna nemala byt. Jedine mimomaternicove tehotenstvo prichadza do uvahy. Ale to by som mala velke bolesti. Po akom case by mi tehot. test ukazal pravdivy vysledok? Neviem, co mam teraz robit. Ako si byt ista, ze je vse v poriadku.

reagovat 2.5.2010 14:05 - Zdeněk2

Je pravda, že miniinterrupce pokud se provádí hodně brzo, může být neúspěšná, to znamená, že těhotenství pokračuje. Proto se po zákroku žena má dostavit na kontrolu. Ale kontrola těhotenským testem tři dny po potratu nemá smysl. Hormon HCG v těle přetrvává delší dobu (týdny), i když potrat byl úspěšný. Proto nemusíš mít strach a můžeš být ráda, že tu nepříjemnost už máš za sebou.

reagovat 2.5.2010 14:11 - Ady

Je pravda, že miniinterrupce...

Ahoj. Dik za odpoved. Neviem komu mam teraz verit. Gynekologicka na kontrole ma klasicky vysetrovala a zdalo sa jej, ze to tehotensto pokracuje, ze ta deloha nie je uz zmensena. Ale v nemocnici na ultrazvuku tam nic nevideli okrem zbytkov krvi. Vraj. Mozno by som mala este pockat tyzden a poziadat znovu o ultrazvuk. Ci sa tam nieco nenajde. Hm?

reagovat 3.5.2010 20:35 - Zdeněk2

Z toho, co jsi napsala, plyne, že jsi na kontrole byla už druhý nebo třetí den po zákroku. V té době ještě nemohou nastat žádné změny oproti stavu hned po zákroku. K tomu, aby se zjistilo pokračující těhotenství je nutná delší doba, možná až dva týdny. Myslím si, že větší nebezpečí je, že by jsi mohla znovu otěhotnět, protože po potratu se plodnost velmi rychle obnovuje. Na Slovensku je pravděpodobně stejně jako v Česku další potrat povolený až po půl roce a proto teď musíš být velmi opatrná. Nesmíš spoléhat na to, že přítel dá pozor, aby to do Tebe nepustil a musí mít proto oblečený kondom po celou dobu, co spolu budete! Připrav si taky Postinor, kdyby se kondom roztrhl.

reagovat 3.5.2010 21:47 - Ady

Z toho, co jsi napsala,...

ja som odvtedy este pohl. styk nemala. A urcite si budem davat pozor. Dakujem. Asi uz prestanem byt paranoicka, ved predsa len UTZ by neklamalo... Ta gynekologicka ma riadne vystrasila. Ako lekarke som jej verila. Neviem ako hned mohla skonstatovat, ze to pokracuje len po vysetreni rukou. A este dodala, ze za tri dni uz malo hcg davno klesnut. Pisala som uz niekolkym gynekologom a jasne ma ubezpecili, ze je to blbost. Ach jaj. Preto som bola taka vystrasena. Chapem, ze aj lekari su len ludia a tiez mozu chybovat.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *