Nebezpeci pri operaci

První příspěvky v diskuzi

reagovat 12.12.2000 10:03 - Zdena Růžičková

Paní doktorko, prosím o odpověď pro mojí tetu. Má několik let u srdce tzv.budíka (odb.název neznám). Ptá se, zda když by jí operativně měnili starý za nový, zda hrozí po zapojení nového, nebezpečí infarktu. Děkuji Vám.

reagovat 13.12.2000 21:07 - Doktorka

Nebojte se, riziko infarktu nehrozi.

reagovat 7.3.2001 15:11 - Vilík

Někde jsem četla, že už Hypokrates doporučoval: "nedotýkati se železem toho orgánu, který ovlivňuje planeta, jejímž vlivem právě prochází Měsíc" (to není přesná formulace). Dala bych na tu radu, protože údajně hrozí nevysvětlitelná úmrtí při operacích, zhoršené hojení pooperačních ran, infekce a dlouhá rekonvalescence. A pokud jde o srce - panečku - to bych zvážila. Lidé - bděte!

reagovat 13.8.2001 13:27 - Marie

Paní doktorko, prosím o radu, uvažuji podstoupit jeden kosmetický zákrok, při kterém je nutná asi hodinová narkóza, a té já se hrozně bojím, protože mám srdeční neurózu - nemůže to být nebez-
pečné, nemůže to srdce nějak selhat? Nebo je nar-
kóza spíš velkou zátěží pro játra a ledviny? Prosím odpovězte mi, za odpověď děkuji.

reagovat 19.8.2001 18:52 - Doktorka

Narkóza je vždy zátěž pro celý organismus. Existuje však více způsobů anestezie a anestetik. O možném riziku pro vaši osobu by bylo nejlepší poradit se s vaším lékařem, popř. s lékaři, kteří by zákrok prováděli. Před narkózou byste měla projít interním vyšetřením a pokud by to pro vás mohlo být nebezpečné, tak by vám jistě operace z kosmetických důvodů nebyla doporučena.

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 26.8.2002 07:24 - Anna

Mna by zaujimalo,ake sa zviknu robit predooperacne vysetrenia (napr.u slepeho creva) a ci sa robi aj test na HIV.

reagovat 4.1.2003 01:40 - Azra

Paní doktorko,může ovlintit narkóza tak asi týden-dva paměť? Stalo se mi totiž,že po tuto dobu u mě došlo k občasnému výpadku paměti.Příklad;najednou jsem si nemohla vzpomenout na chemický vzorec,podle kterého v práci již léta počítám určité údaje,taky na jména méně známých lidí,prostě jsem se cítila tu a tam jak dement.Pak se to sice samo srovnalo,ale nemohu se zbavit myšlenky,že by mohlo jít třeba i o začínající stařeckou demenci...Jéééžiš...to snad NE? Můžete mě uklidnit?

reagovat 2.10.2003 12:19 - Habi

Vážená paní doktorka,v červnu 2003 jsem podstoupila operaci,gynekologickou operaci, totální HE. Asi za 3 týdny se mi začaly projevovat potíže,které neurolog označil jako syndrom karpálních tunelů. Je možné,že tyto potíže dávat do souvislosti s operací?Navíc trpím,dle rtg Cp-uncoarthrosa C3-6 II. stu. osteochondr.C5-6. Potíže se neustále zhorušují,bolest a trnutí v rukou je natolik silná, že se v noci nedá spát.Jsem objednána na EMG vyšetření.Moc Vám děkuji za odpověď.

reagovat 21.11.2003 10:32 - Linda

Dobry den! Mam nalehavy dotaz, tykajici se moznych rizik operace nadoru plic u babicky 70let s cukrovkou, glaukomem a snizenou funkci ledvin. Ma zbytky zraku a bojim se, ze o nej prijde zcela. Zajimal by mne Vas nazor, zda uprednostnit operaci pred ponechanim nadoru, pri kterem dle lekaru babicce zbyva 1-2 roky. Je to vitalni zena. Lekari na ni tlaci s rozhodnutim zda operaci ano ci ne. Dekuji.

reagovat 20.4.2004 17:51 - Jirina

Nejsem lekark, takze napisi svuj nazor jen jako pacientka a rekneme informovany laik. Tato otazka je velice slozita, protoze rozhodnout se stejne budete muset sama a tak na sebe vzit i odpovednost. Ale pokud by operace vyrazne zlepsila stav pacientky a prodlouzila ji zivot, na Vasem miste bych to skutecne zvazila. Asi nejlepsi by bylo, (pokud mate obavu prave z teto odpovednosti, za moznou ztratu zraku a mozna i ohrozeni zivota u starsi zeny), se o glaukomu dukladne poradit s obrornym lekarem pacientky( tohle Vam nikdo po internetu nerekne) a stejne podrobne se zeptat na rizika operace internisty, ke kteremu babicka chodi a toho, kdo ji bude pred operaci vysetrovat. Jinak plati to, co pri kosmetickych zakrocich, pokud je operace z hlediska internisty prilis rizikova, nebude z jeho hlediska doporucena a tedy ani provedena. Pokud se o ni uvazuje, znamena to, ze by jeji prinos prevysil mozna rizika. Ale pokud rozhodnuti spociva na Vas, musite vse dukledne zvazit, poradit se se specialisty, ale rozhodnout se skutecne se budete muset sama. Mimochodem, proc neni rozhodnuti na pacientce? Pisete, ze jde o vitalni zenu, nebylo by mozne, ze by ji treba psycholog, spolu s odbornym lekarem se vsim podstatnym, co se tyka jejiho zdravotniho stavu seznamil a rozhodnuti ponechali v jejich rukou? Takze snad by byl na pocatku dobry rozhovor pacientky s psychologem, ci psychiatrem, hlavne odbornikem dobre znalym psychickych problemu a reakci onkologickych pacientu, ktery by citlive overil, jestli pacientka otevrenejsi rozhovor o svem zdravotnim stavu snase a pochopi, az potom by bylo dobre uvazovat jestli nechat rozhodnuti na ni, nebo na Vas. Takze jak uz jsem uvadla je to muj nazor jako pacientky v podobne situaci a rozhodne Vam ho nijak nevnucuji.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *